Şimdi Ara

2012 PANASONIC PLAZMA - LED LCD - LCD MODELLERİ (ANA KONU) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
13
Favori
73.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kanoute

50 st50 plazma tv açılmamaya başladı.
    kırmızı aşık 7 defa yanıp sönyor. sonra 3 saniye tamamen sönyor. sonra yine 7 defa yanıp sönüyor.
    ne yptıysam açılmıyor televizyon.

sorun ne olabilir ? daha bugün açtım.benden başka kimse dokunmadı.

bilmeden çocuk kilidi filan mı devreye girdi

tunçmatik regülatöre bağlı cihaz. ondan çıkarıp mı denesem_
    ne yaptıysam çalışmıyor
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 19 Haziran 2012; 21:46:35 >
  • Benim 42st50 de bazen kendi kapanıp açılıyor ve bu esnada çıt diye ilk açılıştaki gibi bir ses çıkıyor. Yine normal yayında iken 3d tuşuna basınca kapanıp açılıyor. Servisi aradım bugün saat 15 den sonra gelecekler inşallah büyük bir sorun değildir.
  • Hatırlarsanız foruma birkac kez sormuştum.
    Benim tv otomatik olarak hdmi kaynagı bulmuyor. Analogda kalıyor diye.belki arızalanacagının belirtisiydi bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pany ana başlığında defalarca yazmıştım!

1-PDP ler elektriksel etkileşimlerden aşırı derece etkilenirler diye!!!

Örneğin gün içinde voltajlar bildiğiniz gibi oynar ama birde milisaniyelik/saniyelik oynamalar vardır ki bunlar panellerin ve özellikle
    PDP lerin baş düşmanıdır!!! ve PWB hemen kendini kısar ve kapatır ve tekrar açılmaz veya açılır v.s

2-PWB ler maalesef Çin malı ve dandik!!! aslında PDP ler için bu PWB lerin çok daha kaliteli ve tepkime süreleri çok düşük ve güçlü v.s v.s
    olması gerekirken herifler sıradan elemanlar kullanıyor!!!

Bu elektriksel etkilenme LCD lerde daha az güç kullanımı ve teknik yapısı farklı olduğu için,daha toleranslı olup(şayet PWB de çok dandik değilse)
    sorun olmadan idare eder ama voltajlar ciddi kötü ise anlık oynamalar çok fazla oluyorsa bu defa LCD de olsa panel kendiliğinden kapanıp açılır veya açılmaz
    stand-by da kalır veya hepten gitmiş olur yani geberir!!!

TR deki voltajlar ise malumunuz!!!

3-"HDMI kaynağı bulamama" aslında tipik bir Pany panel sıkıntısıdır eskiden beri!!!arada benim panelde AnaloTV de kalıyor
    normalde ext.cihaz HDMI-1 porta bağlıysa direk onu görüp açması gerekiyor,bende bu şekilde oluyor ama arada dediğim gibi Analog ta kalıyor!

Ayrıca normalde panel tip TV lerde önce panel açılacak ve ilgili port seçilecek veya kendisi otomatik bulacak sonra kaynak cihaz açılacaktır!
    kapatırken de bu yazdığım sıralama tam tersi olarak yapılacaktır! buraya kadar genel kuralı budur!

Ancak bizdeki Pany lerde bu kural tam işlemiyor;o zaman ilk önce kaynak cihazı açacaksınız sonra paneli açacaksınız!!

4-Panelin DVB Tunerinden bahsediyorsanız durum yine yaklaşık böyledir ve AnalogTV ye geçebiliyor!!

++

• Servis geldi önce kablodandır dediler başka bir tane uzatma taktılar ama sonuç değişmedi.(Allah'tan ara kablo makel idi.) Kutuya koyup götürdüler. Merkeze göndereceklermiş. 10 güne kadar gelir dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pany ana başlığında defalarca yazmıştım!

1-PDP ler elektriksel etkileşimlerden aşırı derece etkilenirler diye!!!

Örneğin gün içinde voltajlar bildiğiniz gibi oynar ama birde milisaniyelik/saniyelik oynamalar vardır ki bunlar panellerin ve özellikle
    PDP lerin baş düşmanıdır!!! ve PWB hemen kendini kısar ve kapatır ve tekrar açılmaz veya açılır v.s

2-PWB ler maalesef Çin malı ve dandik!!! aslında PDP ler için bu PWB lerin çok daha kaliteli ve tepkime süreleri çok düşük ve güçlü v.s v.s
    olması gerekirken herifler sıradan elemanlar kullanıyor!!!

Bu elektriksel etkilenme LCD lerde daha az güç kullanımı ve teknik yapısı farklı olduğu için,daha toleranslı olup(şayet PWB de çok dandik değilse)
    sorun olmadan idare eder ama voltajlar ciddi kötü ise anlık oynamalar çok fazla oluyorsa bu defa LCD de olsa panel kendiliğinden kapanıp açılır veya açılmaz
    stand-by da kalır veya hepten gitmiş olur yani geberir!!!

TR deki voltajlar ise malumunuz!!!

3-"HDMI kaynağı bulamama" aslında tipik bir Pany panel sıkıntısıdır eskiden beri!!!arada benim panelde AnaloTV de kalıyor
    normalde ext.cihaz HDMI-1 porta bağlıysa direk onu görüp açması gerekiyor,bende bu şekilde oluyor ama arada dediğim gibi Analog ta kalıyor!

Ayrıca normalde panel tip TV lerde önce panel açılacak ve ilgili port seçilecek veya kendisi otomatik bulacak sonra kaynak cihaz açılacaktır!
    kapatırken de bu yazdığım sıralama tam tersi olarak yapılacaktır! buraya kadar genel kuralı budur!

Ancak bizdeki Pany lerde bu kural tam işlemiyor;o zaman ilk önce kaynak cihazı açacaksınız sonra paneli açacaksınız!!

4-Panelin DVB Tunerinden bahsediyorsanız durum yine yaklaşık böyledir ve AnalogTV ye geçebiliyor!!

++

sayın albani,

tunçmatik regülatör almıştım 1000 lik.

peki bu regülatör o voltaj problemini ortadan kaldırıyor mu tamamen?

bende tunçmatik regülatöre takılı olduğu halde bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 20 Haziran 2012; 18:48:49 >

• O TMatik VR yi bende kullanıyorum,ama bu tür cihazların ana çalışma prensibi voltajı regüle ederek daha sabit(yaklaşık)220V
    vermesi içindir ve bizde voltajla çok kötü olduğu için vede LCD kullanmama rağmen mecburen kullanıyorum,sende de durum aynıdır!

Ancak çok ani gidip gelmeler(yukarıda anlattım)için VR ler fazla bir şey yapamazlar zaten işleri de bu değildir bunların asıl işlevi
    gün içinde iner-çıkar düzeyde giden elektriği daha stabil ve 220 ye çok yakın vermek içindir!

VR kullanıla dahi bu şekilde bir PWB hatası elbette olur/olabilir(tam neyin sebeb olduğu belli olmamakla beraber yukarıda anlattığım şekilde
    bir akım oynaması buna sebeb olmuştur veya PWB nin kendisi su koyvermiştir,herifler "Hitachi" PWB kullanmıyorki

TR de elektrik sistemi maalesef oldukça kötüdür!bina tesisat kablolaması ve topraklama kötü veya çok kötüdür!

Birde PWB nin "kaliteside" çok önemlidir!!! herifler TR için özel PWB takmıyorlar

• peki evde olmadığımızda ne yapmalıyız?
    bu regülatörü ben 24 saat açık bırakıyorum.
    sabah işe giderken kapatayım mı düğmesine basıp. sadece tv yi çalıştıracağım zamanlar mı açayım?
  • Bugün Bursa Mediamarktta 55VT50 yi gördüm nihayet.

Fİyat 6.799 TL ydi. Teknosa da şu anda 7.000 Tl çekiyorlar.

@Albani hocam,

Sence bu fiyat nasıldır? Şöyle 1 ay içinde falanda 500TL daha düşer mi dersin, yoksa daha 2-3 oynayacağı max 200-300 falan mı olur acaba?
  • quote:

peki evde olmadığımızda ne yapmalıyız?
    bu regülatörü ben 24 saat açık bırakıyorum.
    sabah işe giderken kapatayım mı düğmesine basıp. sadece tv yi çalıştıracağım zamanlar mı açayım?

Arkadaşım,panelle işin bittiği her zaman tamamen kapat VR yi!!!!
  • sayın albani

50st50 plzamam arızalandığı için sanırım hediye çeki verecekler teknosadan

led mi alsam diye düşünüyorum. plazmadaki elektrik hasassiyeti ve buzzing problemi beni korkutuyor. 50st50 yi 2589 tl ye almıştım teknosa kampanyasından.
    aynı paraya ancak 42 inch 42et5e alabiliyorum ama.
    ne tavsiye edersiniz?
    illaki panasonic olması şart değil
  • Yabancı forumlarda okuduguma gore D Nıce ile ilk 100 saat kalibrasyon yaptık gibi bisey diyorlar. Nedir bu? Yapılması gerekki en guzel sey bu mufur?nasıl yaparız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok yakinda Panasonic VT50 alacagim(fiyati biraz daha dussun diye bekliyorum)ön hazirlik olarak online ups almak istiyorum.Hem voltaj dalgalanmalarindan korunmak hem de elektrik kesintilerinde bir sure izlemeye devam edebilmek istiyorum.
    1 plazma,1 uydu receiver ve bir amfi icin hangi gucte ve markada urun almami onerirsiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sayın albani

led mi alsam diye düşünüyorum. plazmadaki elektrik hasassiyeti ve buzzing problemi beni korkutuyor. 50st50 yi 2589 tl ye almıştım teknosa kampanyasından.
    ne tavsiye edersiniz?

neden kartınıza iade istemiyorsunuz.

hediye çekini kabul etmek zorunda mısınız..
  • quote:

sayın albani

ne tavsiye edersiniz?

bende 50st50 almayı düşünüyordum ama buzzing sesi çok mu?
  • Beyler ltf Pany ana başlığından sorun veya devam edin,orada tüm cevaplar vardır! yaw ben senelerdir o başlıkta bir dünya şey yazdım,bunları toparlayıp Roman
    yapacağım artık

TV Bölümü başlık kirliliğinden geçilmiyor,vatandaş ise okuma zahmetinde hiç bulunmuyor!kafasına esen başlık açıyor!

++
  • 50st50 yi teknosa internet sitesinden almıştım.
    arızaya bakan servis . değişmeli diye form doldurmuş. merkeze de bildirmiş.teknosaya gidip alabilirsiniz oradan yeni bir tane dedi.
    formu alıp teknosa mağazasına gittim.
    ama teknosa mağazası vermedi. istanbulu aradı vs.. dedki 72 saat içinde size dönüş yapacaklar yeni ürünün verilmesi için.
    dedim yaw avrupa kupası bitecek .mağdur oluyorum. elinizde var,mümkünse verin bunu.
    ben izlemiyorum avrupa kupası dedi. doğuda böyle anlaşılan müşteri hizmetleri. servistekiler ne kadar iyiyse, teknosadaki de o derece kötüydü.
    sizce teknosadan aldığım ve 1 ay geçmeden arızalanan ürünün değişimi için hakkım var mı? hemen değiişmesi için. yoksa bu teknosadaki elemanın dediği gibi 72 saat bekleyecek miyim telefon gelmesi için
  • Selam, TX-P42ST50'yi Antalya Terra City Teknosa'dan aldım. Yaklaşık 8 gündür kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. Beklediğimden de başarılı buldum. VT Serisi çok pahalı gelmişti. Tabi bu seriyi izlemediğim için bir karşılaştırma yapamıyorum. Şimdilik rodaj ayarlarında kullanıyorum öyleyken bile renkler harika... Özellkle HD Kanallarda ( D-Smart ( 2 AY HEDİYE) ve Digitürk kullanıyorum.) Maçlar bir başka zevkli ! Hiç tereddütsüz alabilirsiniz...Neredeyse bütün medya türlerini oynatıyor. Ayrıca rodaj için "ileri ayarlar" bölümünde "kaydırma çubuğu" bulunuyor ( Pembe ve siyah renklerde).... "Görüntü alıkonulması" önlemek için uzun süre kullanmak gerektiğini belirtmişler...Şimdilik izlenimlerim bunlar...İnşallah problem çıkarmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKANTÜRK -- 21 Haziran 2012; 22:21:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OKANTÜRK

Selam, TX-P42ST50'yi Antalya Terra City Teknosa'dan aldım. Yaklaşık 8 gündür kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. Beklediğimden de başarılı buldum. VT Serisi çok pahalı gelmişti. Tabi bu seriyi izlemediğim için bir karşılaştırma yapamıyorum. Şimdilik rodaj ayarlarında kullanıyorum öyleyken bile renkler harika... Özellkle HD Kanallarda ( D-Smart ( 2 AY HEDİYE) ve Digitürk kullanıyorum.) Maçlar bir başka zevkli ! Hiç tereddütsüz alabilirsiniz...Neredeyse bütün medya türlerini oynatıyor. Ayrıca rodaj için "ileri ayarlar" bölümünde "kaydırma çubuğu" bulunuyor ( Pembe ve siyah renklerde).... "Görüntü alıkonulması" önlemek için uzun süre kullanmak gerektiğini belirtmişler...Şimdilik izlenimlerim bunlar...İnşallah problem çıkarmaz...

rodaj ayarları nedir?
    yeni alınan st50 plazmada nasıl yapacam bu rodaj ayarlarını?

• Selam, Plazmalarda ilk kullanımda "düşük ayarların" tercih edilmesi anlamına geliyor. Forumun "Panasonicliler" başlığının ilk mesajında güzel açıklamalar var. Bakmanızda fayda var. Ama yeni nesil neoplasmalarda bu sorunlar en aza indirilmiş. Ama dikkatli olmakta fayda var.
    Ben oradan bilgiler vereyim :

Bip (Break-in-period) rodaj yani (albani'ye saygilar) ve bunun ayarlarına:

Zaman icinde panelin dogru renk uretim surecine ulasana kadar yapilmasi gereken bazi ayarlar vardir, ayrica bu surec icerisinde ekrana goruntu yapisması olayini azaltmak icin de faydalidir bu ayarlar. Mutlaka yapilmalidir benim gorusum. Aksi takdirde, ilk zamanlardaki bilgisizligimden dolayi birsey bilmeyen servislerin tavsiyesi uzerini kullandigim ayarlardan dolayi goruntu yapismasi problemi gibi sorunlarla, sadece siz ilgilenirsiniz! Ustelik bu arıza garanti kapsamına girmez! Cihazinizi, ilk bir ay icinde, ne olursa olsun, tamir etmeden, ici acilmadan degistirmekle yukumludur servis! Sadece garanti kapsamindaki sorunlarla ilgiliyse tabi...

Genel olarak her modelin menusundeki goruntu ayarlari azda olsa farklidir. Genel olarak;

Gorüntu modu: Normal
    Kontrast: 27-30
    Parlaklık:0
    Renk: 27-30
    Netlik: 1-5
    Renk balansı: Normal
    Renk remaster ayarı: Kapalı
    Canli renk : Kapalı
    Eco mod: Açık (gunduz kesinlikle kapali, unuturum diyosaniz hep kapali kalsin)
    P-nr: Kapali (cok onemi yoktur)

İLERİ AYARLAR

İntelligent Frame Creation : Kapali (cok onemi yoktur)
    3D yenileme hızı: Otomatik
    Film ritmi algilama; Açık
    Çözünürlük iyileştirme: Maksimum
    Yan panel: Yüksek
    16:9 resim üstü tarama: Açık
    Piksel degiştirici : Açık

Bip sureci 200 -500 -1000 saat olarak devam eder onem sirasina gore. 200 saat en onemli zamandir. Yuksek kontrasata kullanirsaniz ekrana logo yada oyunlardaki surekli ayni yerde kalan simge vs.. lerin yapisma riski oldukca fazladır. Bu ayarları yaparsak, bu arızalardan korunma sansimiz artmakdadir!! Ama olmaz diye birsey yok..

Ayni kanali 4 saat izlersiniz hicbirsey olmaz, 30 dk izlersiniz logonun izi kalici yada gecici oraya yapisabilir. Bunun riskini sadece ayarlarla azaltabiliyoruz. Gunduz eko mod acikken cihaz kontrasti maksimum yapiyor aman dikkat! İmage retention riski cok fazla diyebiliriz. Bu ayar gunduzleri mutlaka kapali olmalıdır, geceleri ise acik olabilir.

Bip sureci icin cesitli goruntuler mevcuttur, bunlari 200 saat calismasi faydaniza ve kaliteli en gercekci renkleri almaya yardimci olucaktir. Bunun icin ozel dvd'ler yurtdisinda parayla satilirken BURADAN indirip bir adet dvd ye atip kullanabilirsiniz.

Rodaj programlarının açıklaması..:

1-) HDTVBurn-In ( Ben bunu kullanıyorum rodaj için.) Yaklaşık 300 mb'lık bu dosyayı flash disk'e atarak tv'de direk oynatabilirsiniz. Oynatma nasıl olacak: U.Kumandada Input altında AV tuşuna bas. Çıkan Giriş seçimi menüsünde en altta bulunan SD kartı/USB 'nin üzerine gel OK de. Medya oynatıcı açılsın.Kumanda da Option tuşuna bas. Video kurulumuna OK de. Video ön izleme (Açık) Tekrar (Açık) konumuna getir. Kumanda da back/return tuşuna bas menüye geri dön. Altta video kısmına gel Ok de. Solda en yukarıda başta medya gözükecek hatta biraz beklersen önizlemeyi görebilirsin. Kumanda da renk tuşlarından kırmızı olana bas medya oynasın.. Tekrar açık olduğu için bitince hep baştan başlayacak. Böylece bırak rodaj süresini tamamlasın.

2-) TESTPatternsALLbyCAN (Bu Albani usta'nın önerdiği program ) 5 GB tutan bu dosyanın formatı TS(DVD) uzantılı olduğu için DVD medyaya yazmak gerek ve televizyona bağlı bir DVD oynatıcı da çalıştırmak gerekiyor.

3-) Break-inbyCAN (Yine Albani usta'nın önerdiği programlardan oluşuyor.) Yaklaşık 2 GB'lık bu dosyanın içindekileride aynı DVD medya ya yazmak gerek ve DVD oynatıcı da oynatabilirsiniz.

4-) Break-In Images (Yine Albani usta'nın önerdiği slayt resimlerden oluşuyor.) Yaklaşık 2 mb tutan bu dosya daki slaytları Flash disk üzerinden oynatabilirsiniz. İçinde yine bu slaytların iso dosyası var isterseniz DVD medyaya yazdırabilirsiniz.

Kullanim saatinizi gosteren servis menusune girmek icin birkac tusla aktive etmeniz gerekiyor. Fakat buradaki ayarlari bilmeden istemeden degistirip cok buyuk problemlere sebep olabilir dahada kotusu alt ustu saat gorucez diye yaptigimiz yanlislikdan oturu cihazimizi garanti disi birakabiliriz. Bunun icin bunu paylasmiyoruz. Cok lazim ise bu konu altinda mevcut arayin bulursunuz

Cogu modelde conax modul kullanilabiliyor. Bununla simdilik sadece teledunya izlenebiliyor. Dsmart ve digiturk icin hd reciver almaniz sart (sd de olabilir ama kaliteli goruntu icin hd ve iyi bir hdmi kablo) Conax kullananlar servis tarafindan ulke ayarlari vs degismesi gerekiyor deniliyor. Degistirmeden calismasi olasidir.

Tvmiz tozlanirsa sadece kuru bir bezle temizleyin nemli yada detarjanla kesinlikle olmaz!

Cihazin takildigi priz muhakkak adam gibi bir sekilde toprak hatti olmali. Tvnin acip kapama dugmesi biraz fazla hasas oldugundan bozulmamasi icin fazla kurcalanmamali. Bunun yerine anahtarli KALITELI akim koruma prizi oldugu idda edilen ama aslinda olmayan prizler gayet ideal . Monster marka bulabilirseniz sanslisiniz ama oldukca pahalidir. Yerli markalarada kotu olmamak ve koruma kapasiteleri yuksek olma kosuluyla kullanilabilir. Uzun sureli paneli calistirmiyacaginizda kendi dugmesinden ve anahtardan kapatin fisini cekin.Akim konusuna gelirsek uzun omurlu bir tv icin 1kwa lik Voltaj regulatoru almak faydalidir. Imkanizniz varsa muhakkak edinin

Gozluk konusana gelirsek hemen hemen her marka ve modelle uyumludur tabiki Aktif S. olan modellerle ama en iyi goruntuyu ve kaliteyi pany marka 3. nesil gozlukler le alirsiniz. Bence baska model ve markayada bakmayin

Usb den film izleyebilir HD ve sd kart kullanabilirsiniz. Aldiginiz cihazin firmware guncellemesini mutlaka internete baglayarak yapin.Onceden sadece mkv formatinda altyazi kullanilabilirken suan cogu formatta kullanilabiliyor. Altyazi dosyasinin ismi muhakkak film ile tipatip ayni olmali bir harf bile farkli olmamali.

1080p filmlerin cogunda bitrate oranlarinin yuksek olmasindan dolayi acilmama ve hayalet goruntu olusma sorunu bulunuyor ama 720plerin hepsi eger codecleme yada baska sorunlar yoksa muhakak calisiyor. Calismayan 720p filmler icin uygulanicak islemler

1) Mkvmerge programını BURADAN indirin ve kurun
    2) Programı çalıştırıp, mkv filmi uzerine surukleyip birakin
    3) Bütün inputları teker teker seçip, "Extra options"a gelin ve Compression: none olarak ayarlayın. Chapters input'una bu işlem gerekmiyor.
    4) Start muxing deyin. En fazla boyuta gore 1dk surer (mhdler icin).

Bu bilgiler albani nin bize aktardiklari dogrusunda hazirlanmistir. Mitra ve jakoben91 den alintilar yapilmistir. Ufak hatalar olabilir emegi gecen herkese tesekkurler ...

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.