Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

1. Tvde bir kanalı kaydederken CH LIST tuşuna hiç bastınız mı ? Ekrana kanal listesi çıkacak , turuncu renkli olan kanalla değil de beyaz renkli olan bir kanalın numarasına gelip bakar mısınız bakalım ne olacak?

Örneğin Star kanalını kaydederken NTV , CNBCE, E2 ya da NTV Spor gibi

2. Kayıt yapmak için hız testini geçebilecek ucuz ve küçük flash bellek arıyorsanız Sandiskin cruzer fit modeli var. 16 gb lık modeli işinizi görecektir. 3 saate yakın HD , 6 saate yakın SD kayıt yapılabiliyor. 32 gblık modeli ülkemizde sanırım satılmıyor ama olsa o zaman tvnin maksimum kayıt süresi olan 6 saat bile hd kayıt yapmak mümkün olurdu.

3. Tvde kayıt veya timeshit yaparken tvyi kumandadan kapattınız mı?

Diyelim ki saat 23:45 'te tam siz yatacakken izlemek istediğiniz bir film veya dizi başladı. Seyretmeye çalışsanız uyuya kalacaksınız , tv sabaha kadar açık kalacak. Siz kayıt tuşuna basıp filmin veya dizinin tahmini süresi olan 2-3 saati ekrana çıkan üst bilgi ekranından seçip kayıt başlayınca tvyi kumandadan kapattınız mı? Acaba tv kapalıyken de kayıt yapıyor mu?

4. Diyelim ki yine tvde usbden mkv formatında film izlmek istiyorsunuz. Flash belleğin içinde film ile aynı adlı srt uzantılı altyazı dosyası olmadan sadece mkv formatındaki bir filmi açıp TOOLS tuşuna basıp altyazı seçeneklerine baktınız mı?

Mkv filmin içinde SRT veya SUB formatında altyazı olunca işe yarıyor. ASS (Advanced Sub Station) veya başka formatlardaki altyazı olursa bu süpriz işe yaramıyor.

Kolay gelsin.

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU]

Hocam şu kayıt olayı nasıl oluyor ben bi türlü bulamadım.
    Record'a basıyorum 'kullanılmaz' falan yazıyor... TV ES7000

• quote:

Orijinalden alıntı: senki

quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

quote:

Orijinalden alıntı: kamata

quote:

quote:

ben de sizin gibi düşünüp 46 aldım 3.5m için . 55 almadığım için çok pişmanım şuanda. Bütceniz varsa hiç düşünmeyin 55 alın .

Hocam neden pismansin? Ben de 3-3,5 m den izleyeceğim. 40" - 46" arasında gidip geliyorum. Moralim bozuldu :(

valla 3.5 metre civarı 46es7000 aldım eşimle keşke 55 alsaydık deyipduruyoruz. Hatta olmayacağını bile bile 5 gün sonra farkını versek 55 alabilirmiyiz diye bayiyi bile aradım ama yanıt olumsuz oldu. Bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Ama 3500 verip 900 lira fazla ödeyip 55 almadığım için tv izlerken suratım düşüyor bazen :(

bende 3.5 mt için 46es7000 aldım hakkaten cercevesiz ekran oldugundan biraz kucuk kaldı ama 55" ekran da o mesafeye sıkıntı....bence 55" ekrana gecmemen isabet olmus...bu arada forumda mesafe için bilgileri bulunan linki incelemeniz tavsiye ederim..46" ile 55" gorulebilir alan fakı %43...

bu arada yeni firmware hakkındabilgisi olan yokmu yav..."1020.2"

http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/mpage_1/f_/key_//tm.htm#23339731

Hocam arkadaşımda 55" HX850 ile 4.5 - 5 m. mesafeden Xbox oynadım. Oynadığımız oyun Blur oyunu ve ortalama 3 - 3.5 dk sürüyor bir oyun. İnan oyun bittikten sonra gözlerimde şiddetli bir yanma ve sulanma oluyor. Sanırım gözlerim hassas. Bu durumda 3.5 - 4 m. mesafe için 55" almamın bir mantığı kalmıyor diye düşünüyorum. Beni tek düşündüren konu 46" ile 3d performans da düşüş yaşarmıyım? Bir de ileride salonun şeklini vs. değiştirince 46" yetmeme durumu gibi bir pozisyonla başbaşa kalırmıyım?

5 m mesafeden 3 dk oyunda sulanma ve şiddetli yanma oluyorsa bence hemen göz doktoruna gidin. Durum hiç normal değil, hassaslığın ötesinde...
    Ben 3 m'den 3 saat oyun oynuyorum hiç bi sıkıntı olmuyor... TV 55ES7000
    Belki HX850'nin ayarlarından veya ekranından falan da olabilir, kullanmadığım için bilemem ama yine de bi doktora gidin bence....
    Soruya gelince 3D 46'' 4m mesafede maalesef zevk vermez fazla, tam performans alamazsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: 12nomurat

Aynı tecrubeyi yaşamış biri olarak yazıyorum.Max. izleme mesafem 3,5 m.Başkalarının aklına uyup 55 inchten cayıp 47 inch almıştım.İnanın gayet normal geliyor hiç büyük ekran tv aldım hissine kapılmıyorsunuz.Tv de problem çıktı iadesini gerçekleştirdim.Hayılısı ile cumartesi günü 55 inch alacağım.Ne alacağıma karar vermeye çalışıyorum.Samsung 55 es 7000 , 8000 , LG 55 LM 760 ve 860 alternatifler.Büyük ihtimalle samsung olacak sanıyorum.Tavsiyem 55 inch alın mutlaka pişman olmayın.

Selamlar,öncelikle televizyon almadan önce hem burayı hemde lg sayfasını baştan sonra okudum(lg yaklaşık 100 sayfa)ve 55 lm960 v aldım.Televizyon tek kelimeyle terminatör.Burda lg samsung çekişmesi yapmak için yazmıyorum sadece bir kullanıcı olarak yazıyorum,samsung'un renkleri kabul canlı ama bir süre sonra insanın gözlerini yoruyor sonuçta gösterdiği nesne gerçekte o kadar renkli ve parlak bile değil :)) bir LG kullanıcısı olarak tavsiyem nacizane..selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01
    Hocam şu kayıt olayı nasıl oluyor ben bi türlü bulamadım.
    Record'a basıyorum 'kullanılmaz' falan yazıyor... TV ES7000

Sayın Ahmetsan01,

Öncelikle birkaç ilgili başlık yazayım. Onlara bakın sonrasında diğer safhalara geçebiliriz.

Tvler Kayıt (Capture) Yapmaz, Kayıt (Save-Record) Yapar
    http://forum.donanimhaber.com/m_65002397/tm.htm

Samsung C750 serisi 3D LCD Tv #offfsuz pufsuz KONU#
    http://forum.donanimhaber.com/m_48064072/mpage_23/tm.htm

Samsung TV lerde PVR ve timeshift te USB bellek çalışmamasına çözüm
    http://forum.donanimhaber.com/m_58090755/tm.htm

Yeni Usb Bellek Aldığınızda Bu İşlemi Yapmak Faydalı Olabilir
    http://forum.donanimhaber.com/m_53673923/tm.htm

Tv usb belleğe format atacağı için yanlışlıkla başka bellekleri silmemek için tvye bağlı tüm usb bellek ve harddiskleri çıkartın. Sadece kayıt için kullanacağınız bellek kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluecafeblue

quote:

Aynı tecrubeyi yaşamış biri olarak yazıyorum.Max. izleme mesafem 3,5 m.Başkalarının aklına uyup 55 inchten cayıp 47 inch almıştım.İnanın gayet normal geliyor hiç büyük ekran tv aldım hissine kapılmıyorsunuz.Tv de problem çıktı iadesini gerçekleştirdim.Hayılısı ile cumartesi günü 55 inch alacağım.Ne alacağıma karar vermeye çalışıyorum.Samsung 55 es 7000 , 8000 , LG 55 LM 760 ve 860 alternatifler.Büyük ihtimalle samsung olacak sanıyorum.Tavsiyem 55 inch alın mutlaka pişman olmayın.

Selamlar,öncelikle televizyon almadan önce hem burayı hemde lg sayfasını baştan sonra okudum(lg yaklaşık 100 sayfa)ve 55 lm960 v aldım.Televizyon tek kelimeyle terminatör.Burda lg samsung çekişmesi yapmak için yazmıyorum sadece bir kullanıcı olarak yazıyorum,samsung'un renkleri kabul canlı ama bir süre sonra insanın gözlerini yoruyor sonuçta gösterdiği nesne gerçekte o kadar renkli ve parlak bile değil :)) bir LG kullanıcısı olarak tavsiyem nacizane..selamlar

Selam , yalnız mesajımda LM960 ı yazmamıştım dikkatinizi çektiyse , çünkü bu cihazın full led tv olduğunu biliyor ve saygı duyuyoruz :)) , bakın sizde 660,760 yada 860 tercih etmemişsiniz 960 almışsınız.Kesinlikle LG Samsung çekişmesi yapmadım sadece uzun süredir yaptığım gözlemlerin sonuçlarını paylaştım.Bu arada hiç Samsung tv sahibi olmadım.Babamlarda Sony LCD ( benşm tercihimdi ) , kendimde Philips lcd 7404 vardı onu satıp Philips 47pfl 6877 almıştım sıkıntı oldu iade ettim.Bu sefer Samsung tercih edeceğim.Seçimimi belirledim 55 es7000

• quote:

quote:

quote:

Selam , yalnız mesajımda LM960 ı yazmamıştım dikkatinizi çektiyse , çünkü bu cihazın full led tv olduğunu biliyor ve saygı duyuyoruz :)) , bakın sizde 660,760 yada 860 tercih etmemişsiniz 960 almışsınız.Kesinlikle LG Samsung çekişmesi yapmadım sadece uzun süredir yaptığım gözlemlerin sonuçlarını paylaştım.Bu arada hiç Samsung tv sahibi olmadım.Babamlarda Sony LCD ( benşm tercihimdi ) , kendimde Philips lcd 7404 vardı onu satıp Philips 47pfl 6877 almıştım sıkıntı oldu iade ettim.Bu sefer Samsung tercih edeceğim.Seçimimi belirledim 55 es7000

LM960 yazmadığınızı fark ettim ancak ben kullanıpta kişisel görüşümü verebileceğim kendi televizyonum olduğu için LM960 yazdım :) ,ayrıca küçük bir düzeltme LM960 "full led" değil "Nano LED" teknolojisini kullanıyor yani OLED'in bir önceki ile full led'in bir sonraki versiyonu :) Umarım televizyonunuzda hiç bir sıkıntı olmadan iyi günlerde kullanırsınız (banding,clouding,ölü pixel,ışık sızması vs) Sonuçta ciddi bedellerle aldığımız ürünlerin kusursuz olmasını bekliyoruz.Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

quote:

quote:

quote:

ben de sizin gibi düşünüp 46 aldım 3.5m için . 55 almadığım için çok pişmanım şuanda. Bütceniz varsa hiç düşünmeyin 55 alın .

Hocam neden pismansin? Ben de 3-3,5 m den izleyeceğim. 40" - 46" arasında gidip geliyorum. Moralim bozuldu :(

valla 3.5 metre civarı 46es7000 aldım eşimle keşke 55 alsaydık deyipduruyoruz. Hatta olmayacağını bile bile 5 gün sonra farkını versek 55 alabilirmiyiz diye bayiyi bile aradım ama yanıt olumsuz oldu. Bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Ama 3500 verip 900 lira fazla ödeyip 55 almadığım için tv izlerken suratım düşüyor bazen :(

bende 3.5 mt için 46es7000 aldım hakkaten cercevesiz ekran oldugundan biraz kucuk kaldı ama 55" ekran da o mesafeye sıkıntı....bence 55" ekrana gecmemen isabet olmus...bu arada forumda mesafe için bilgileri bulunan linki incelemeniz tavsiye ederim..46" ile 55" gorulebilir alan fakı %43...

bu arada yeni firmware hakkındabilgisi olan yokmu yav..."1020.2"

http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/mpage_1/f_/key_//tm.htm#23339731

Hocam arkadaşımda 55" HX850 ile 4.5 - 5 m. mesafeden Xbox oynadım. Oynadığımız oyun Blur oyunu ve ortalama 3 - 3.5 dk sürüyor bir oyun. İnan oyun bittikten sonra gözlerimde şiddetli bir yanma ve sulanma oluyor. Sanırım gözlerim hassas. Bu durumda 3.5 - 4 m. mesafe için 55" almamın bir mantığı kalmıyor diye düşünüyorum. Beni tek düşündüren konu 46" ile 3d performans da düşüş yaşarmıyım? Bir de ileride salonun şeklini vs. değiştirince 46" yetmeme durumu gibi bir pozisyonla başbaşa kalırmıyım?

5 m mesafeden 3 dk oyunda sulanma ve şiddetli yanma oluyorsa bence hemen göz doktoruna gidin. Durum hiç normal değil, hassaslığın ötesinde...
    Ben 3 m'den 3 saat oyun oynuyorum hiç bi sıkıntı olmuyor... TV 55ES7000
    Belki HX850'nin ayarlarından veya ekranından falan da olabilir, kullanmadığım için bilemem ama yine de bi doktora gidin bence....
    Soruya gelince 3D 46'' 4m mesafede maalesef zevk vermez fazla, tam performans alamazsın...

Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Bu arada yakın zamanda doktora gittim. Astigmat varmış bende. Gözlük verdi doktor, kullanıyordum. Taa ki kaybedene kadar :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

LM960 yazmadığınızı fark ettim ancak ben kullanıpta kişisel görüşümü verebileceğim kendi televizyonum olduğu için LM960 yazdım :) ,ayrıca küçük bir düzeltme LM960 "full led" değil "Nano LED" teknolojisini kullanıyor yani OLED'in bir önceki ile full led'in bir sonraki versiyonu :) Umarım televizyonunuzda hiç bir sıkıntı olmadan iyi günlerde kullanırsınız (banding,clouding,ölü pixel,ışık sızması vs) Sonuçta ciddi bedellerle aldığımız ürünlerin kusursuz olmasını bekliyoruz.Saygılarımla..

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, az önce electroworld den alıp getirdim eve :-) vatanda da kampanya var 108 tl ye 2 tane daha gözlük aldım, umarım bir sıkıntı olmaz dediğiniz gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, az önce electroworld den alıp getirdim eve :-) vatanda da kampanya var 108 tl ye 2 tane daha gözlük aldım, umarım bir sıkıntı olmaz dediğiniz gibi

Alıntıları Göster
    kaça aldın dostum 55 es 7000 ayıp olmazsa bende alıcam çünkü 46 veya 55 duruma göre 3500 civarı bir para ayırdım 2 aya kadar almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yvz3535

kaça aldın dostum 55 es 7000 ayıp olmazsa bende alıcam çünkü 46 veya 55 duruma göre 3500 civarı bir para ayırdım 2 aya kadar almayı düşünüyorum

3.500 e 55 inch bulabileceğinizi sanmıyorum.Şu an en ucuz İstanbul Bilişim de 4.349 TL Samsung Türkiye garantili.Ben Electroworld'den aldım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yvz3535

3.500 e 55 inch bulabileceğinizi sanmıyorum.Şu an en ucuz İstanbul Bilişim de 4.349 TL Samsung Türkiye garantili.Ben Electroworld'den aldım.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar

geçtiğimiz hafta teknosadan turuncu indirim kampanyasından Samsung 32EH5200 aldım. içinde dahili uydu alıcısı mevcut.

fakat uyduyu kurdugumda kanal listesi çok karmaşık çıktı ve bazı kanalları açmıyor.
    örneğin hd kanallar hiç açılmıyor. showtv nin görüntüsü var ama başka bir ses çıkıyor.

bu marka tv için güncel kanal listesi olan varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: surrounder85

merhaba arkadaşlar

geçtiğimiz hafta teknosadan turuncu indirim kampanyasından Samsung 32EH5200 aldım. içinde dahili uydu alıcısı mevcut.

fakat uyduyu kurdugumda kanal listesi çok karmaşık çıktı ve bazı kanalları açmıyor.
    örneğin hd kanallar hiç açılmıyor. showtv nin görüntüsü var ama başka bir ses çıkıyor.

bu marka tv için güncel kanal listesi olan varmıdır?

Alıntıları Göster
    selamlar..

55ES6140'im var.. allshare ile film izliyorum. TV'nin altyazı ayarları kısıtlı. bana daha büyük altyazı lazım.
    bir şekilde servis ayarlarına girip bunu sağlamak mümkün mü? bir bilginiz var mı bu kunuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

selamlar..

55ES6140'im var.. allshare ile film izliyorum. TV'nin altyazı ayarları kısıtlı. bana daha büyük altyazı lazım.
    bir şekilde servis ayarlarına girip bunu sağlamak mümkün mü? bir bilginiz var mı bu kunuda?

Alıntıları Göster
    YOUTUBE HALA YOK ... Youtube u çalışan arkadaş var mı .servis problem genel bekleyin diyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: telenor

YOUTUBE HALA YOK ... Youtube u çalışan arkadaş var mı .servis problem genel bekleyin diyor ...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sitede reklamı olan 32es6200 nasıl bir televizyondur boyutu ve fiyatı uygun geliyor bana performansı 3d film ps3 oyun dts ses sistemi için uygunmudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905batu

Arkadaşlar sitede reklamı olan 32es6200 nasıl bir televizyondur boyutu ve fiyatı uygun geliyor bana performansı 3d film ps3 oyun dts ses sistemi için uygunmudur ?

Bende 32ES6100 var
    İnternete şıkır şıkır giriyor,kablosuz mause aldım harika.
    Ps3'te 3d silent hill oynadım tek kelimeyle harika diyebilirim.Derinlik müthiş.Bugün kill zone 3 3d oynayacağım.Gözlükler ssg-4100 modeli bu arada.
    Bu arada ben 11 metrekare odada kullanıyorum.Salon için küçük olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

quote:

Bende 32ES6100 var
    Ps3'te 3d silent hill oynadım tek kelimeyle harika diyebilirim.Derinlik müthiş.Bugün kill zone 3 3d oynayacağım.Gözlükler ssg-4100 modeli bu arada.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar karşılaştığınız sorunlara şöyle bir göz atıyorum da,

tam da TV alma arefesindeyken es8000, LM760, LM860 derken acaba diyorum ki, LG satış sonrası yazılım desteğinde zayıf mı kalıyor?

-Samsung'un ışık sızması, bulutlanma, panel hassasiyeti, pahalı 3D gözlükleri, kablosuz uyumluluk olarak logitech hem mouse hem klavye (teknosa'da LG için sadece klavye uyumlu demişlerdi)

-LG için ışık sızması yaşanmaz, aynı anda dual play görüntü, ucuz 3D gözlükler, dayanıklı panel, teknolojik panel yanında sizlerin yazdığı yazılımsal sorunlar kafamı karıştırıyor.

Siz değerli kullanıcıların yorumlarına ihtiyacım var. Değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada izleyeceğim mesafe 3.5 mt. Bu mesafe için 40" düşünüyordum ama 46" yada 47" olarak yükseltme yapacağım sanırım.

• quote:

quote:

Bende 32ES6100 var

Cevabın için çok teşekkürler bende sendeki modeli incedim dün samsung bayisinde hoşumada gitti 1200 tl 4 ay ertelemeli 12 taksit yapıcağını söyledi peşim fiyata oldukça iyi geldi sanki bu fiyat sizce nasıldır.
    3d film performansı nasıl deneyebildiniz mi hiç?
    kendi odamda kullanıcam bende yaklaşık 13-15 metrekare birşey odam zayen şuanda da 32 lcd var yeterli olur diyorum 32 ledte.

es6200 modelini dün ilk defa gördüm samsung bayisine gittiğimde tekrar sorucam ama internet dışında hiç bir yerde görmedim.

ek bir isteğim olucak bakabilirsen çok sevinirim.
    digitürk play uygulaması var mı yoksa tarayıcadan açıp performansını deneyebilimisin benim için?

• quote:

quote:

quote:

Bende 32ES6100 var

Cevabın için çok teşekkürler bende sendeki modeli incedim dün samsung bayisinde hoşumada gitti 1200 tl 4 ay ertelemeli 12 taksit yapıcağını söyledi peşim fiyata oldukça iyi geldi sanki bu fiyat sizce nasıldır.
    3d film performansı nasıl deneyebildiniz mi hiç?
    kendi odamda kullanıcam bende yaklaşık 13-15 metrekare birşey odam zayen şuanda da 32 lcd var yeterli olur diyorum 32 ledte.

es6200 modelini dün ilk defa gördüm samsung bayisine gittiğimde tekrar sorucam ama internet dışında hiç bir yerde görmedim.

ek bir isteğim olucak bakabilirsen çok sevinirim.
    digitürk play uygulaması var mı yoksa tarayıcadan açıp performansını deneyebilimisin benim için?

Alıntıları Göster
    3d film performansı hakkında bişey söyleyemem ama oyunda iyi olduğuna göre orjinal filmde de heralde iyidir.Fiyat bence iyi.Bende 6100 modelini 2 adet gözlükle o fiyata aldım.digitürk yok maalesef ve de sd yayında kullanıyorum halen daha.

• quote:

3d film performansı hakkında bişey söyleyemem ama oyunda iyi olduğuna göre orjinal filmde de heralde iyidir.Fiyat bence iyi.Bende 6100 modelini 2 adet gözlükle o fiyata aldım.digitürk yok maalesef ve de sd yayında kullanıyorum halen daha.

digitürkten kastım digitürkün internet yayınıydıhttp://www.digiturkplay.com.tr/ bu adresteki açabiliyomu diye merak etmiştim.
    bana gözlük ekstra dediler pazarlık yapıp dahil etmeye çalışıyım o zaman bende.

• quote:

quote:

digitürkten kastım digitürkün internet yayınıydıhttp://www.digiturkplay.com.tr/ bu adresteki açabiliyomu diye merak etmiştim.
    bana gözlük ekstra dediler pazarlık yapıp dahil etmeye çalışıyım o zaman bende.

Alıntıları Göster
    Tamam hocam verdiğin adrese eve gidince girmeyi denerim
    Bu arada ben ürünü gözlüksüz o fiyata aldım ancak 120 lira puan yüklendi kliksadan world karta
    Sonradan da puanlarla 2 adet ssg-4100 aldım gözlükler bedava olmuş oldu yani.dediğiniz gibi yanında gözlük hediyesi yoktu.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.