Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung 46es7000 için yerni firmware gelmiş..."T-ECPDEUC-1020.2" ne faydası olacak bilmiyorum pek bi dokuman bilgi vb. seyler yok......malesef istediğimiz bilgileri samsung tv için elde etmek cok zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: senki

quote:

Orijinalden alıntı: kamata

ben de sizin gibi düşünüp 46 aldım 3.5m için . 55 almadığım için çok pişmanım şuanda. Bütceniz varsa hiç düşünmeyin 55 alın .

Hocam neden pismansin? Ben de 3-3,5 m den izleyeceğim. 40" - 46" arasında gidip geliyorum. Moralim bozuldu :(

valla 3.5 metre civarı 46es7000 aldım eşimle keşke 55 alsaydık deyipduruyoruz. Hatta olmayacağını bile bile 5 gün sonra farkını versek 55 alabilirmiyiz diye bayiyi bile aradım ama yanıt olumsuz oldu. Bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Ama 3500 verip 900 lira fazla ödeyip 55 almadığım için tv izlerken suratım düşüyor bazen :(

• Arkadaşlar ben de ES6140 var. TV'yi kapatıp açınca Social TV çıkıyor. Burada sağ tarafta widget gibi twitleri falan okuyabiliyoruz. Bunu kumandadan nasıl açabiliriz? Açmak için tvyi kapatıp açıyoruz sadece. Smart Hub'a baktım orada yok.
  • quote:

quote:

quote:

ben de sizin gibi düşünüp 46 aldım 3.5m için . 55 almadığım için çok pişmanım şuanda. Bütceniz varsa hiç düşünmeyin 55 alın .

Hocam neden pismansin? Ben de 3-3,5 m den izleyeceğim. 40" - 46" arasında gidip geliyorum. Moralim bozuldu :(

valla 3.5 metre civarı 46es7000 aldım eşimle keşke 55 alsaydık deyipduruyoruz. Hatta olmayacağını bile bile 5 gün sonra farkını versek 55 alabilirmiyiz diye bayiyi bile aradım ama yanıt olumsuz oldu. Bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Ama 3500 verip 900 lira fazla ödeyip 55 almadığım için tv izlerken suratım düşüyor bazen :(

bende 3.5 mt için 46es7000 aldım hakkaten cercevesiz ekran oldugundan biraz kucuk kaldı ama 55" ekran da o mesafeye sıkıntı....bence 55" ekrana gecmemen isabet olmus...bu arada forumda mesafe için bilgileri bulunan linki incelemeniz tavsiye ederim..46" ile 55" gorulebilir alan fakı %43...

bu arada yeni firmware hakkındabilgisi olan yokmu yav..."1020.2"

http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/mpage_1/f_/key_//tm.htm#23339731

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 10 Ekim 2012; 17:20:45 >

• Bulutlanma haricinde ES serilerinde başka bir olumsuzluk ekranın sağ ve sol bitiminde son yarım cm lik alan boydan boya soluk durumda.yani 2 cm lik iç kısmın parlaklığı son 0.5cm de aynı değil. Bunu kaç kişi farketti bilmiyorum ama büyük marketlerde ilk bakışta görür oldum . d6500 kullanıyorum ışık hüzmeleri bulutlar ekranı bastırarrak sildiğimde kayboluyor bir süre sonra yine görüyorum . Servisle işim oldu hiç memnun kalmadım .

Vugün ise smart tv den YOUTUBE gitti .videoları buluyor ,oynatmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

quote:

Orijinalden alıntı: siyahx1987

quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

quote:

Orijinalden alıntı: siyahx1987

Arkadaşlar merabalar 40es7000 modelini aldım servis kurdu tvyi o anda gözüme çarptı, ürünün sol üst köşesi törpülenmiş ezilmiş, servise o anda tutanak tutturdum ve kliksayla iletşime geçtim operatör bana ürünü gönderip yenisini alabileceğimi söledi, şöle bişey var ürünü tekrar kutusuna yerleştirmem için ayağını falan kendim sökcem bu sorun oluştururmu, birde ups kargo ile geldi ürün, iade için kapıdan alırmı ürünü bunun için nasıl bir yol izlemeliyim..

Ürün iadesi için Kliksa' yla görüşmüşsünüz. Onlara TV' nin ayağını Samsung' un monte ettiğini, tekrar sökülmesi işlemini kimin yapacağını sorun, cevabını size faks ile yollasınlar. Kesinlikle kendiniz sökmeyin. Faks cevabı vermiyorlarsa, Samsung Çağrı Merkezi' ni arayın ve onlara durumu anlatın. Size kurulumu yapan servisi yönlendirsinler ve onlara söktürün ama teslimatı mutlaka kargoyla siz yapın ve kargo aldığınız yer olan Kliksa' ya gitsin. Ayrıca üründeki problemi, çeşitli açılardan fotoğraflayın. Elinizde belge olmuş olur.

Kliksa' ya sadece TV' yi göndermekle kalmayın aynı zamanda tutulan servis raporunun bir fotokopisini de ekleyip isteklerinizi anlatan toplamda 2 sayfalık bir faks çekin.

Yani kısacası işleri yarı resmi olarak götürmekte fayda var.

şimdi görüştüm mail bekliyorum prosedür ile ilgili gelişmeleri yazarım burdan raporun kendisini vermeyeyimmi yani napayım, birde ups kargoyu evimden alırmı?

Raporun mutlaka bir örneği sizde kalsın. Aslını isterlerse aslını, fotokopisini isterlerse fotokopisini verirsiniz. Aynı zamanda faturanın da fotokopisini çektirin. Yani herşeyden birer örnek siz de kalsın. Garanti belgesi için de aynı şekilde fotokopi alın.

UPS evden alım yapar mı bilmiyorum. Ama Aras ve Yurtiçi Kargo evden alım yapıyor. Bence UPS' te yapar.

ve süreç bitti, değişim istemiştim (yani aradaki farkı vererek es8000 almak istemiştim) para iadesi yaptılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Herşey çok güzel olacak

quote:

Orijinalden alıntı: ERSN

quote:

Digiturk Samsung Led Tv Kendi kumandasından kontrol etmek istiyorum . Digiturk kumandası ayrı samsung kumandası ayrı kullanmak zor oluyor bunu yapabileceğim ayar var mı? ES8000

Dostum, tv nin yanıda verilen IR BLASTER ı kullanarak samsung un akıllı kumandası ile digiturk ü konrtol edebilirsiniz,
    Ir blasteri açın,
    tv otomatik tanıyacak ve size "set üstü cihazı kurmak istiyor musunuz?" diye soracak evet deyip, yönergeleri takip edin,

dostum zaten açık ama böyle bir mesaj göremedim ??

IR Blaster üzerindeki PAIRING tuşuna 3 sn basılı tutun tekrardan gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

quote:

quote:

quote:

bende 3.5 mt için 46es7000 aldım hakkaten cercevesiz ekran oldugundan biraz kucuk kaldı ama 55" ekran da o mesafeye sıkıntı....bence 55" ekrana gecmemen isabet olmus...bu arada forumda mesafe için bilgileri bulunan linki incelemeniz tavsiye ederim..46" ile 55" gorulebilir alan fakı %43...

Hocam arkadaşımda 55" HX850 ile 4.5 - 5 m. mesafeden Xbox oynadım. Oynadığımız oyun Blur oyunu ve ortalama 3 - 3.5 dk sürüyor bir oyun. İnan oyun bittikten sonra gözlerimde şiddetli bir yanma ve sulanma oluyor. Sanırım gözlerim hassas. Bu durumda 3.5 - 4 m. mesafe için 55" almamın bir mantığı kalmıyor diye düşünüyorum. Beni tek düşündüren konu 46" ile 3d performans da düşüş yaşarmıyım? Bir de ileride salonun şeklini vs. değiştirince 46" yetmeme durumu gibi bir pozisyonla başbaşa kalırmıyım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam arkadaşımda 55" HX850 ile 4.5 - 5 m. mesafeden Xbox oynadım. Oynadığımız oyun Blur oyunu ve ortalama 3 - 3.5 dk sürüyor bir oyun. İnan oyun bittikten sonra gözlerimde şiddetli bir yanma ve sulanma oluyor. Sanırım gözlerim hassas. Bu durumda 3.5 - 4 m. mesafe için 55" almamın bir mantığı kalmıyor diye düşünüyorum. Beni tek düşündüren konu 46" ile 3d performans da düşüş yaşarmıyım? Bir de ileride salonun şeklini vs. değiştirince 46" yetmeme durumu gibi bir pozisyonla başbaşa kalırmıyım?

Ben 2m mesafeden 46 kullanıyorum. Alıştıktan sonra hiç büyük gelmiyor tv. Başka bir evdede 3m den 55" kullanıyoruz ondada sıkıntı yaşamadım hiç. 3m üzeri alınacaksa 55" ideal bence. Kağıt üstünde değerlere bakmayın derim hiç. Aldıktan sonra keşke bir büyük ekranını alsam diye dert yanan çok kişi var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Digiturk Samsung Led Tv Kendi kumandasından kontrol etmek istiyorum . Digiturk kumandası ayrı samsung kumandası ayrı kullanmak zor oluyor bunu yapabileceğim ayar var mı? ES8000

Dostum, tv nin yanıda verilen IR BLASTER ı kullanarak samsung un akıllı kumandası ile digiturk ü konrtol edebilirsiniz,
    Ir blasteri açın,
    tv otomatik tanıyacak ve size "set üstü cihazı kurmak istiyor musunuz?" diye soracak evet deyip, yönergeleri takip edin,

Ir blaster ne iş yapar tam analaya bilmiş değilim...mesele bu cihaza klavye tanıtabilirmiyiz...

• Arkadaşlar rica etsem yotube larınızı kontrol edebilirmisiniz ?
  • Arkadaşlar ,

1. Tvde bir kanalı kaydederken CH LIST tuşuna hiç bastınız mı ? Ekrana kanal listesi çıkacak , turuncu renkli olan kanalla değil de beyaz renkli olan bir kanalın numarasına gelip bakar mısınız bakalım ne olacak?

Örneğin Star kanalını kaydederken NTV , CNBCE, E2 ya da NTV Spor gibi

2. Kayıt yapmak için hız testini geçebilecek ucuz ve küçük flash bellek arıyorsanız Sandiskin cruzer fit modeli var. 16 gb lık modeli işinizi görecektir. 3 saate yakın HD , 6 saate yakın SD kayıt yapılabiliyor. 32 gblık modeli ülkemizde sanırım satılmıyor ama olsa o zaman tvnin maksimum kayıt süresi olan 6 saat bile hd kayıt yapmak mümkün olurdu.

3. Tvde kayıt veya timeshit yaparken tvyi kumandadan kapattınız mı?

Diyelim ki saat 23:45 'te tam siz yatacakken izlemek istediğiniz bir film veya dizi başladı. Seyretmeye çalışsanız uyuya kalacaksınız , tv sabaha kadar açık kalacak. Siz kayıt tuşuna basıp filmin veya dizinin tahmini süresi olan 2-3 saati ekrana çıkan üst bilgi ekranından seçip kayıt başlayınca tvyi kumandadan kapattınız mı? Acaba tv kapalıyken de kayıt yapıyor mu?

4. Diyelim ki yine tvde usbden mkv formatında film izlmek istiyorsunuz. Flash belleğin içinde film ile aynı adlı srt uzantılı altyazı dosyası olmadan sadece mkv formatındaki bir filmi açıp TOOLS tuşuna basıp altyazı seçeneklerine baktınız mı?

Mkv filmin içinde SRT veya SUB formatında altyazı olunca işe yarıyor. ASS (Advanced Sub Station) veya başka formatlardaki altyazı olursa bu süpriz işe yaramıyor.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ir blasteri açın,

Ir blaster ne iş yapar tam analaya bilmiş değilim...mesele bu cihaza klavye tanıtabilirmiyiz...

yanlış yere yorumlamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamata -- 11 Ekim 2012; 20:08:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben 2m mesafeden 46 kullanıyorum. Alıştıktan sonra hiç büyük gelmiyor tv. Başka bir evdede 3m den 55" kullanıyoruz ondada sıkıntı yaşamadım hiç. 3m üzeri alınacaksa 55" ideal bence. Kağıt üstünde değerlere bakmayın derim hiç. Aldıktan sonra keşke bir büyük ekranını alsam diye dert yanan çok kişi var.

Kesinlikle katılıyorum açıkçası ben çok dert yanıyorum. Okadar para verdik keyfini çıkaramıyorum keşke demekten. Bütceniz yeterliyse düşünmeden 55 alın büyük gelmeeez. Bana çok duacı olursunuz :) beğenmezseniz benim 46 yla takas yaparız :) Not: benim izleme mesafem 3-3.5 metre yorumlarımı ona göre değerlendirin. Ayrıca birde işin şu kısmı var , tv izlediğiniz alanda dekor değişikliği yada kısa vadede taşınma durumu olabilirse pişman olur durursunuz.

• Aynı tecrubeyi yaşamış biri olarak yazıyorum.Max. izleme mesafem 3,5 m.Başkalarının aklına uyup 55 inchten cayıp 47 inch almıştım.İnanın gayet normal geliyor hiç büyük ekran tv aldım hissine kapılmıyorsunuz.Tv de problem çıktı iadesini gerçekleştirdim.Hayılısı ile cumartesi günü 55 inch alacağım.Ne alacağıma karar vermeye çalışıyorum.Samsung 55 es 7000 , 8000 , LG 55 LM 760 ve 860 alternatifler.Büyük ihtimalle samsung olacak sanıyorum.Tavsiyem 55 inch alın mutlaka pişman olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12nomurat

Aynı tecrubeyi yaşamış biri olarak yazıyorum.Max. izleme mesafem 3,5 m.Başkalarının aklına uyup 55 inchten cayıp 47 inch almıştım.İnanın gayet normal geliyor hiç büyük ekran tv aldım hissine kapılmıyorsunuz.Tv de problem çıktı iadesini gerçekleştirdim.Hayılısı ile cumartesi günü 55 inch alacağım.Ne alacağıma karar vermeye çalışıyorum.Samsung 55 es 7000 , 8000 , LG 55 LM 760 ve 860 alternatifler.Büyük ihtimalle samsung olacak sanıyorum.Tavsiyem 55 inch alın mutlaka pişman olmayın.

Keşke benimkindede problem olsaydı. Buarada köşelerden ışık sızması ve alt tarafta biraz bulutlanma var aslında ama çok çok dikkatli bakınca anlaşılıyor, tecrübesi olan arkadaşlara soruyorum bunlar değişim sebebi olabilirmi? Keşke olsa hemen 55 inch alırım :)
  • ES modellerinde wireless ve bluetooth kapanmıyormu menu den
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12nomurat

Aynı tecrubeyi yaşamış biri olarak yazıyorum.Max. izleme mesafem 3,5 m.Başkalarının aklına uyup 55 inchten cayıp 47 inch almıştım.İnanın gayet normal geliyor hiç büyük ekran tv aldım hissine kapılmıyorsunuz.Tv de problem çıktı iadesini gerçekleştirdim.Hayılısı ile cumartesi günü 55 inch alacağım.Ne alacağıma karar vermeye çalışıyorum.Samsung 55 es 7000 , 8000 , LG 55 LM 760 ve 860 alternatifler.Büyük ihtimalle samsung olacak sanıyorum.Tavsiyem 55 inch alın mutlaka pişman olmayın.

Keşke benimkindede problem olsaydı. Buarada köşelerden ışık sızması ve alt tarafta biraz bulutlanma var aslında ama çok çok dikkatli bakınca anlaşılıyor, tecrübesi olan arkadaşlara soruyorum bunlar değişim sebebi olabilirmi? Keşke olsa hemen 55 inch alırım :)

Bence servisi çağırıp şansını deneyin.Benim iade sebebim başka idi tv markası da farklı.Çağırın servisi deneyin şansınızı derim ben.

• Arkadaşlar çalışma şartlarımdan dolayı ve taşınma durumumdan dolayı internete pek giremiyorum. Taşındığım eve internet bağlatmadım daha.

lm660s ile es7000 (ve ya es8000) arasında kaldım. Bana lm660s ile es8000 arasında ki artı ve eksileri yazabilir misiniz? dualplay özelliğinden tutunda yanındaverilen gözlüklere, smart tvnin internette ki gezinme özgürlüğüne kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: igneli

Arkadaşlar çalışma şartlarımdan dolayı ve taşınma durumumdan dolayı internete pek giremiyorum. Taşındığım eve internet bağlatmadım daha.

lm660s ile es7000 (ve ya es8000) arasında kaldım. Bana lm660s ile es8000 arasında ki artı ve eksileri yazabilir misiniz? dualplay özelliğinden tutunda yanındaverilen gözlüklere, smart tvnin internette ki gezinme özgürlüğüne kadar..

LM660 ın görüntüsü çok soluk kalıyor Samsungların yanında.Yanyana iki tv yi gördüğünüzde LM660 ın yüzüne bile bakmazsınız.Örneğin Beylikdüzü 5m Migrosun içindeki teknosa da 55 inch leri yanyana dizmişler.İnanın es6140 bile çok daha canlı görüntü veriyo 660 a göre.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.