Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drserti

quote:

Orijinalden alıntı: metekarahan

samsung es 5500 model tv aldım. harici takıyorum hangi tr film olursa olsun alt yazı açmıyor. alt yazı seçeneği kapalı gözüküyor ve seçilemiyor oynama yapamadım. sorun çözümü var mı ? kafayı yemek üzereyim

Dosya adi ile alt yazinin adini ayni yapip ayni klasore atip denermisiniz? Oda olmassa alt yazinin adini dosya ile ayni yaptiktan sonra sonuna eger yoksa

.srt

Yazip denerseniz sorununuz hallolacaktir.

harici diskte birçok film var ve bütün altyazıların uzantısı .srt olarak ayarlı. 1 kasım güncellemesini yaptık. 250 gb lık harici diskte böyle olmasına rağman alt yazı görmüyor.

8 gb lık flash diske tek bir film atıp denedik ve altyazı gösterdi.

bir gariplik yok mu ? boyutu yüksek harici diskte hiçbir filmi okumuyor ama flash diske tek attığımız filmlerde altyazıyı gösteriyor. problem ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 4 Kasım 2012; 2:10:00 >

• quote:

quote:

quote:

samsung es 5500 model tv aldım. harici takıyorum hangi tr film olursa olsun alt yazı açmıyor. alt yazı seçeneği kapalı gözüküyor ve seçilemiyor oynama yapamadım. sorun çözümü var mı ? kafayı yemek üzereyim

Dosya adi ile alt yazinin adini ayni yapip ayni klasore atip denermisiniz? Oda olmassa alt yazinin adini dosya ile ayni yaptiktan sonra sonuna eger yoksa

.srt

Yazip denerseniz sorununuz hallolacaktir.

harici diskte birçok film var ve bütün altyazıların uzantısı .srt olarak ayarlı. 1 kasım güncellemesini yaptık. 250 gb lık harici diskte böyle olmasına rağman alt yazı görmüyor.

8 gb lık flash diske tek bir film atıp denedik ve altyazı gösterdi.

bir gariplik yok mu ? boyutu yüksek harici diskte hiçbir filmi okumuyor ama flash diske tek attığımız filmlerde altyazıyı gösteriyor. problem ne olabilir ?

Yani aklima gelen tek olasi durum hard diskin format bicimi olanbilir nfts formatindaki 1tb lik hard diskimdeki tum filmlerin alt yazilalarini sorunsuzca okuyor.

Bide hard discin format olayina girmeden sunu yapabilirmisiniz

Filmin oldugu klasordeki alt yazi dosyasini sag tiklayip birlikte ac deyip not defteri ile acin. Alt yazi not defterinde acildiktan sonra sol ust taraftaki farkli kaydete tiklayin. Onunuze gelen pencerede nereye kaydedeginiz yazacaktir yine ayni klasorun icinde olsun muhakkak,tamam demeden asagida kodlama yontemini utf-8 gibi bisey var(8 li olan olacak basi utsde olabilir cepten yazdigim icin kontrol edemedim ) onu sectikten sonra tamam deyin o klasore kayit olsun bide bu sekilde deneyin olacagini umuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yani aklima gelen tek olasi durum hard diskin format bicimi olanbilir nfts formatindaki 1tb lik hard diskimdeki tum filmlerin alt yazilalarini sorunsuzca okuyor.

Filmin oldugu klasordeki alt yazi dosyasini sag tiklayip birlikte ac deyip not defteri ile acin. Alt yazi not defterinde acildiktan sonra sol ust taraftaki farkli kaydete tiklayin. Onunuze gelen pencerede nereye kaydedeginiz yazacaktir yine ayni klasorun icinde olsun muhakkak,tamam demeden asagida kodlama yontemini utf-8 gibi bisey var(8 li olan olacak basi utsde olabilir cepten yazdigim icin kontrol edemedim ) onu sectikten sonra tamam deyin o klasore kayit olsun bide bu sekilde deneyin olacagini umuyorum.

yarın hem dediğinizi yapıp hem de başka bir hard diski deneyeceğim. saol

• quote:

quote:

yarın hem dediğinizi yapıp hem de başka bir hard diski deneyeceğim. saol

Bide filmin adini basitce sadece 1 yapin. Altyazininda adini 1.srt yapin hata ihtimali kalmamis olr.

• Arkadaşlar aranızda es7000 8000 sahibi olup da pc veya konsol oyunlarında input lag sıkıntısı çeken oldu mu?
  • Selamlar 55 es 8000 de. Usb ye kayıt yaparken. Televizyonu kapatırsak kayıt devam ediyormu. Varmı bilen arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben de 40es5500 aldim. İlk kurulum icin servis cagirmak zorunlu mu ?

Kutuyu kendim acip kursam diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 7 Kasım 2012; 19:51:47 >
  • kendiniz kurarsanız garanti kapsamı dışına çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

Arkadaslar ben de 40es5500 aldim. İlk kurulum icin servis cagirmak zorunlu mu ?

Kutuyu kendim acip kursam diyorum.

kendin kurarsan benim tv gibi arızalı çıkarsa tv elinde şişer. ancak benimkini servis kurmuştu. arızalı çıkmaz diye düşünme iki tane arızalı çıktı.
  • Merhaba,

Bu başlığı başından sonuna kadar okudum. Çok faydalı bilgiler ele ettim.

Bu hafta salı günü 55 ES 8000 televizyonum geldi.

Televizyonu almadan önce Samsung un 46 C 7000 modelini kullanıyordum. C7000 3d serisinin ilk cihazıdır

Bu cihazda (Led bleeding) led sizması ve (Cloud) bulut çok fazla hissedir durumdaydı kaldı ki bu serilerin tümünde mevcut.

Haliyle Es8000 ni alırken çok çekinerek aldım ancak alırken firmaya şartlarımı net ve tartışılmaz şekilde anlattım kabul ettiler ve

alımı gerçekleştirdim.

Ürünü darty mağzasından aldım.

Fİyat 4799TL

Vatanın bir önceki hafta yaptığı 4479 TL lik kampanyasını Şehir dışında olduğum için kaçırdım.

Ürünü almadan önce Samsung Türkiye ile görüşüp ürünün kronik olalarak adlandırılan panel sıkıntıları ve satış sonrası sıkıntıları

dile getirdim ve onlarda bir üst yetkiliye bağladılar ve bir anlamda dertleştik.

Ayıplı kapsamında iade alınan hiç bir ürünün tekrar satışa konmadığını direk iade urun toplama merkezi yoluyla üreticiye iade edildiği bilgisini verdiler.

Gelelim 55Es 8000 e

Cihaz duvara yada askı aparatı ile asılınca kasıntı oluyor ve led sızması yada bulutlanma oluyor bilgisi cok doğru değil şöyle ki

askı aparatı bağlama vidalarını akülü tornavida ile değil normal tornavida ile zorlamadan ve makul sıktığınızda hiç bir sıkıntı olmadığı bilgisini aldım.

Zaten bende tv mi sehpaya asarak kullanıyorum.

Çok şükür ki bu geçen süre içerisinde es 8000 de led sızması ve bulut yok gerçekten simsiyah bir panele bakıyorum ve pixel arızası da yok.

Ürün monte edilirken sorun çıksaydı satın aldığım firma ürünü alacak ve bir yenisi ile değişecekti yani değişim için samsung u devreye almayacaktı.

Çok fazla kurcalayamasamda görüntü kalitesi ve 3d anlamında piyasada satılan tüm ürünlere göre çok olumlu yanları var ve tercimi doğru yaptığımı düşünüyorum.

Digitürk ve D-smart yayınları sorunsuz modül ile teledünya taktım tüm kanalları izliyorum ancak C7000 deki kanal atlama hızında çok bir gelişme olmamış,yine yavaş geldi bana

smart tv oldukça keyifli smart sinemadaki filmler sorunsuz hiç takılmadan oynuyor (yüksek hızlı internet şart ben sorun yaşamadım) filmler dvd kalitesine yakın.

Web tarayıcı idare eder çok birşey beklemeyin.

Sesle komut ve hareketle kumanda gereksiz ama eğlenceli.

Ürün yazılımsal ve donanımsal açıdan oldukça olumlu.

Modül üzerinden gelen dijital kanalların tümünü kaydedip seyredebiliyorsunuz. Timeshift de yapılıyor.

Usb üzerinden mkv dahil bir çok formatı izleyebiliyorsunuz ama altyazı boyut ayarı yetersiz daha fazla büyütebilmek gerekir.

Pip (resim içinde resim) çok güzel çalışıyor ama istediğiniz pencerenin sesini seçmek için kumanda ile biraz boğuşuyorsunuz.

Pip yapabilmeniz için tv ye takılı bir modul veya kablo tv yayını olmalı ki modülden gelen yalınla diğer kaynakları pip yapabilesiniz.

Panelin inceliğine karşın ses tatmin edici.

Çeşitli ayarlar deniyorum görünü için dinamik seçeneğinde ön tanımlı ayarlar çok baskın ve renkler çok yoğun o değerleri kullanmıyorum

Standart ayar üzerinden değiştirdiğim bir kaç ayarla daha hoş bir görüntü aldım.

Tv yi ilk gün yaklaşık 11 saat açık tuttum ve boş kaynak seçip paneli inceledim led ile ilgili sıkıntı oluşadı diğer günlerde en az

7 saat çalıştı.

Ben mkv filmlerimi daha profesyonel bir kaynaktan izliyorum Tvix media player 1920x1080 24p seyrediyorum ve tv tam destekliyor.

Sonuç olarak ürün ile ilgili genel kanaatim oldukça olumlu.

Alma aşamasında yada karar verme aşamasında olan arkadaşlara umarım fikir olur.

Ama unutmayın elektronik işi tamamen şans meselesi bir ürünün bahsi geçen model numarasi ile satılan tüm Tv leri sorunsuz çıkar demiyorum.

Sadece satın alırken şartları belirlemenizde fayda var.

Deneyimlerim sonrasında taze haber olacak birşey çıkarsa yazarım.

Kalın sağlıcakla.

Saygılar..

Önemli not: Ürünün garantisi ile ilgili yanlış anlama var

Ürünü siz kursanız bile ürününüz garantili. Ancak ürünü aldınız evinize kendiniz getirdiniz açtınız kurmaya başladınız ama ayağı kırık çıktı mesela, işte sıkıntı
    orada başlıyor taşıma esnasında cihaza hasar vermiş olabilme ihtimali devreye giriyor ve bu gibi durumlarda servise karşı eliniz zayıflıyor. Yoksa ürün fatura
    tarihi ie başlayan garantiye sahip. Bana samsung Türkiye tarafından verilen bilgidir. Ben her zaman servisin kurulum yapmasından yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 9 Kasım 2012; 13:18:14 >

• Bombayı bırakıyorum.

Avrupa fiyatlarına mukayesen 2 katına aldığımız faiş fiyatlardaki tvlerde hep bizi mi buluyor bu ışık sızmaları yok bulutlanmalar. Bu adamlar tüm dünyaya satıyor. TR'den alınan her 5 LED tv'nin 2'si %100 geri iade yapılıyor. İnsan düşünmüyor değil; bu teknoloji devleri abuk subuk sorunlu panellerini hep bizim gibi 3. dünya ülkelerine gönderip kakalıyorlar mı.

Açıkcası ben sanmıyorum USA'da bir firma böle sorunlu paneller satacak. Adamı bitirirler USA'da veya Avrupa ülkelerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

Merhaba,

Bu başlığı başından sonuna kadar okudum. Çok faydalı bilgiler ele ettim.

Bu hafta salı günü 55 ES 8000 televizyonum geldi.

Televizyonu almadan önce Samsung un 46 C 7000 modelini kullanıyordum. C7000 3d serisinin ilk cihazıdır

Bu cihazda (Led bleeding) led sizması ve (Cloud) bulut çok fazla hissedir durumdaydı kaldı ki bu serilerin tümünde mevcut.

Haliyle Es8000 ni alırken çok çekinerek aldım ancak alırken firmaya şartlarımı net ve tartışılmaz şekilde anlattım kabul ettiler ve

alımı gerçekleştirdim.

Ürünü darty mağzasından aldım.

Fİyat 4799TL

Vatanın bir önceki hafta yaptığı 4479 TL lik kampanyasını Şehir dışında olduğum için kaçırdım.

Ürünü almadan önce Samsung Türkiye ile görüşüp ürünün kronik olalarak adlandırılan panel sıkıntıları ve satış sonrası sıkıntıları

dile getirdim ve onlarda bir üst yetkiliye bağladılar ve bir anlamda dertleştik.

Ayıplı kapsamında iade alınan hiç bir ürünün tekrar satışa konmadığını direk iade urun toplama merkezi yoluyla üreticiye iade edildiği bilgisini verdiler.

Gelelim 55Es 8000 e

Cihaz duvara yada askı aparatı ile asılınca kasıntı oluyor ve led sızması yada bulutlanma oluyor bilgisi cok doğru değil şöyle ki

askı aparatı bağlama vidalarını akülü tornavida ile değil normal tornavida ile zorlamadan ve makul sıktığınızda hiç bir sıkıntı olmadığı bilgisini aldım.

Zaten bende tv mi sehpaya asarak kullanıyorum.

Çok şükür ki bu geçen süre içerisinde es 8000 de led sızması ve bulut yok gerçekten simsiyah bir panele bakıyorum ve pixel arızası da yok.

Ürün monte edilirken sorun çıksaydı satın aldığım firma ürünü alacak ve bir yenisi ile değişecekti yani değişim için samsung u devreye almayacaktı.

Çok fazla kurcalayamasamda görüntü kalitesi ve 3d anlamında piyasada satılan tüm ürünlere göre çok olumlu yanları var ve tercimi doğru yaptığımı düşünüyorum.

Digitürk ve D-smart yayınları sorunsuz modül ile teledünya taktım tüm kanalları izliyorum ancak C7000 deki kanal atlama hızında çok bir gelişme olmamış,yine yavaş geldi bana

smart tv oldukça keyifli smart sinemadaki filmler sorunsuz hiç takılmadan oynuyor (yüksek hızlı internet şart ben sorun yaşamadım) filmler dvd kalitesine yakın.

Web tarayıcı idare eder çok birşey beklemeyin.

Sesle komut ve hareketle kumanda gereksiz ama eğlenceli.

Ürün yazılımsal ve donanımsal açıdan oldukça olumlu.

Modül üzerinden gelen dijital kanalların tümünü kaydedip seyredebiliyorsunuz. Timeshift de yapılıyor.

Usb üzerinden mkv dahil bir çok formatı izleyebiliyorsunuz ama altyazı boyut ayarı yetersiz daha fazla büyütebilmek gerekir.

Pip (resim içinde resim) çok güzel çalışıyor ama istediğiniz pencerenin sesini seçmek için kumanda ile biraz boğuşuyorsunuz.

Pip yapabilmeniz için tv ye takılı bir modul veya kablo tv yayını olmalı ki modülden gelen yalınla diğer kaynakları pip yapabilesiniz.

Panelin inceliğine karşın ses tatmin edici.

Çeşitli ayarlar deniyorum görünü için dinamik seçeneğinde ön tanımlı ayarlar çok baskın ve renkler çok yoğun o değerleri kullanmıyorum

Standart ayar üzerinden değiştirdiğim bir kaç ayarla daha hoş bir görüntü aldım.

Tv yi ilk gün yaklaşık 11 saat açık tuttum ve boş kaynak seçip paneli inceledim led ile ilgili sıkıntı oluşadı diğer günlerde en az

7 saat çalıştı.

Ben mkv filmlerimi daha profesyonel bir kaynaktan izliyorum Tvix media player 1920x1080 24p seyrediyorum ve tv tam destekliyor.

Sonuç olarak ürün ile ilgili genel kanaatim oldukça olumlu.

Alma aşamasında yada karar verme aşamasında olan arkadaşlara umarım fikir olur.

Ama unutmayın elektronik işi tamamen şans meselesi bir ürünün bahsi geçen model numarasi ile satılan tüm Tv leri sorunsuz çıkar demiyorum.

Sadece satın alırken şartları belirlemenizde fayda var.

Deneyimlerim sonrasında taze haber olacak birşey çıkarsa yazarım.

Kalın sağlıcakla.

Saygılar..

Önemli not: Ürünün garantisi ile ilgili yanlış anlama var

Ürünü siz kursanız bile ürününüz garantili. Ancak ürünü aldınız evinize kendiniz getirdiniz açtınız kurmaya başladınız ama ayağı kırık çıktı mesela, işte sıkıntı
    orada başlıyor taşıma esnasında cihaza hasar vermiş olabilme ihtimali devreye giriyor ve bu gibi durumlarda servise karşı eliniz zayıflıyor. Yoksa ürün fatura
    tarihi ie başlayan garantiye sahip. Bana samsung Türkiye tarafından verilen bilgidir. Ben her zaman servisin kurulum yapmasından yanayım.

Merhaba

Mesajınızda modül ile teledünya yayınlarını izlediğinizi yazmışssınız.
    Bildiğim kadarıyla bu modellerde conax modulun gireceği bir aparat var ve kurulum sırasında servis tarafından takılıyor.
    Bu modül bana biraz dar geldi , conax içine sığıyormu ? Yoksa direkt teledünya kartını mı sokuyoruz ?
    Conax gerekmiyorsa boşuna masraf etmeyeyim.

Teşekkürler şimdiden...

• quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

quote:

Orijinalden alıntı: karatab

32ES6100 beyler buna uygun 3d gözlük tavsiye edermisiniz bir ton çeşidi var hangisini alacağımı şaşırdım

Aynı tv yi bende aldım
    Samsung ssg-4100 model 2 adet gözlük aldım hocam.3D Ps3 oyunları oynuyorum sık sık.Tek kelimeyle harika.Film hiç izlemedim o yüzden yorum yapamicam.Oyunlardaki derinlik tek kelimeyle harika.İlerde salona da 55 inç es serisi alıcam kesinlikle.

aynen bende iki tane 4100 aldım çok memnun kaldım, sağolun
  • Merhaba,

Sayın Akaco,

Evet kutu içinden çıkan modül yuvasını tv nin arkasındaki modül soketini kapatan geçici bandı çıkardım ve modül soketine taktım.

Kullandığım modül technisat marka ve teledünya kartımı taktım, modül yuvasına technisat conax modül gayet rahat takıldı

herhangi bir sıkışma yada zorlama olmadı.

Teledünya yı modül ile izlemek keyifli fakat kanal geçişleri biraz yavaş.

Kanal sıralama işi ise oldukça kolay kendinize yeni bir kanal menüsü oluşturuyor ve isyediğiniz kanalları içine atıyorsunuz.

Saygılar..
  • Sayın Stormeagle2,

Aslında soyledikleriniz kulağa mantıklı gibi gelsede aslında pek öyle değil gibi. Ben bu paneli almadan önce 46C7000 kullanıcısıydım.

C7000 bu serinin ilk ürünüdür ve tv de aşırı derecede led bleeding ve cloud mevcuttu ki dünya 2010 dünya kupası zamanıydı biz 5 arkadaş

aynı ürünü aldık 2x55 3x46 ve hepimizin tv si aynı çıktı yani ilk kurulduğu günden beri bahsi geçen durum vardı.

Haliyle yeni tv almaya karar verdiğimde bu durumu tekrar yaşamamak için çok araştırdım. 4K işinin şimdilik maddi manevi hayal olduğunu anladım.

Geçtiğimiz bayram öncesinde bir yurt dışı seyahatim oldu Amsterdam a gittim ve 1 günümü Saturn ve Media Markt a ayırdım.

Her ikisinde de Samsung,sony,panasonic,philips,lg vb firmaların ayrı bölümleri var ve marka sorumluları var. Samsung yetkilisi ile konuştuğumda

Bahsi geçen led kaynaklı sıkıntıların olabildiğini bazılarının çok belirgin bazılarının zor farkedilebilir olduğunu ama her ne koşulda olursa olsun

bu durumun yaşanması halinde ürünü geri aldıklarını yada müşteri talebine göre bir yenisi ile değiştirdiklerini söyledi.

Diğer markaların yetkilileri ile konuştuğumda sony ve philips yetkilisi dışında hepsi benzer şeyler söyledi,

Sony yetkilisi sony de böyle bir şikayet olmadı dese de ben biliyorum oluyor.

Philips biliyorsunuz Hollanda marksı en çok çeşit o stand da vardı ve soruma gelen cevap çok klasik " Tüm led tv lerde olur"

Yani burada durum neyse en azından Hollanda da durum aynı ama şu var hiç bir gerekçe göstermeksizin ben bu üründen hoşlanmadım

diyerek belirli bir süre içinde iade yapabiliyorsunuz.

Fiyat konusuna gelirsek

http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/SAMSUNG-Series-8-UE55ES8000,10259,346198,274983.html

http://www.saturn.nl/mcs/productlist/06.-50-59-inch---127-149-cm,95952,391501.html#storeId=95952&categoryId=391501&hits=&sort=&page=4

Her ikisinde de fiyat 2999.- Avro

Kur 2,29

6870 Tl kampanya dönemindeki fiyatı ise %10 indirimli hali.

Yani biz çoğu avrupa ülkesine göre daha uygun fiyata ulaşabiliyoruz gibi ürünlere.

İngiltere fiyatı ise 1850 sterlin civarı yani yaklaşık 5300TL civarı

En uygun fiyat Abd fiyatı ama güncel kampanya ile fiyatı 2499 usd yani 4500TL (kaynak bestbuy hafta sonu kampanyası ürünün normal fiyatı 3099 usd)

Şimdi burada anlatmak istediğim şu,

Her ülkenin kendine özel İthalat şartları ve son kullanıcı hakkı uygulaması var sadece Üretici firmalar bu şartlara göre satış politikası ve iade prosedürü belirliyor.

Ne yazık ki Samsung Türkiye burada şartları ve müşterilerini zorluyor. Samsung servisleri için ise yorum dahi yapmak istemiyorum.

Tekrar aynı şeyi söylemekte fayda görüyorum Elektronik işi şans işi bence.

Saygılar..

• http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/tv-accessories/RMC-QTD1AP2/XS?subsubtype=misc arkadaşlar bu ürün 40es7000 de çalışırmı. ne dersiniz. ürün d serisi için tasarlanmış bir ürün ama çok hoşuma gitti. kullanmış olan yada ürünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • ES6100 Kullanan varmı nasıl bi led

• 40es8000 tv mi satiyirum 2 aykik garantili cihaz yuksek boyutlu tv ile takas olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Herşey çok güzel olacak

40es8000 tv mi satiyirum 2 aykik garantili cihaz yuksek boyutlu tv ile takas olur

slm alıcı değilim ama bir kaç sorum var cevaplarsan sevinirim pc oyun oynadınmı performansı nasıl oynadıysan tabiki . normal yayın kalitesi
    nasıl birde genel değerlendirmen nasıl olur arkdasım geçen gün 46nç ine baktım 3 d si süper di gerçekten hayran kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: black100

quote:

Orijinalden alıntı: Herşey çok güzel olacak

40es8000 tv mi satiyirum 2 aykik garantili cihaz yuksek boyutlu tv ile takas olur

slm alıcı değilim ama bir kaç sorum var cevaplarsan sevinirim pc oyun oynadınmı performansı nasıl oynadıysan tabiki . normal yayın kalitesi
    nasıl birde genel değerlendirmen nasıl olur arkdasım geçen gün 46nç ine baktım 3 d si süper di gerçekten hayran kaldım

selam
    ben alıcıyım tv de bir sorun yoksa nakit canlı para
    kaç tl. olur yazarmısınız.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.