Şimdi Ara

2013 Astra 1.3 cdti 95hp Hakkında Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
50.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısmetse bu hafta 2013 1.3 cdti 95 hp ENJOY ACTIVE modelinde,füme renkli bir astra alacağım.

Sizlerden kullanıcılar olarak bu aracın motoruyla ilgili deneyimlerinizi, artılar ve eksilerini paylaşmanızı bekliyorum. 190 NM torka sahip bu motor 1300 -kg'lık astrayı gerçekten rahatça götürebilip istediğinde performansda yapabiliyormu?

Son olarak, benim için en enömli nokta yakıt tüketimi, ben normalde sakin kullanan biriyim teknik verilerdeki yakıt tüketimini yakalayabilirmiyim? Sizler bir depo ile kaç km yapıyorsunuz?

Yardımlarınızı bekliyorum
    Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

2013 Opel Astra 1.3 CDTi 95hp: Bilmeniz Gerekenler

2013 model Opel Astra 1.3 CDTi 95hp, hatchback ve sedan gövde seçenekleriyle sunulan kompakt bir otomobildir. 1.3 litrelik dizel motoruyla tanınan bu araç, düşük yakıt tüketimi ve canlı performansıyla öne çıkmaktadır.

2013 Opel Astra 1.3 CDTi kullanıcı yorumları genellikle olumludur. Kullanıcılar, aracın yakıt verimliliğinden, sürüş dinamiklerinden ve geniş iç mekanından memnun kalmaktadır. Ayrıca, Sport donanım seviyesi, sportif bir sürüş deneyimi için daha sert süspansiyon ve daha büyük jantlar sunmaktadır.

Opel Astra 1.3 CDTi Ecoflex Sport yorumları da aracın çevreci yönüne dikkat çekmektedir. Ecoflex modellerinde yakıt tüketimini azaltmaya yönelik özellikler bulunur ve daha düşük CO2 emisyonları üretirler.

Genel olarak, 2013 Opel Astra 1.3 CDTi 95hp, kompakt otomobil segmentinde iyi bir seçenektir. Düşük yakıt tüketimi, canlı performansı ve geniş iç mekanı ile günlük kullanım için uygun bir araç olmasını sağlar. Ayrıca, Sport donanım seviyesi ve Ecoflex modelleri özel ihtiyaçlara göre özelleştirilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önceliğiniz yakıt tüketimi ise sizi üzmeyecektir. Astra'nın kasası ağır olduğu için 1.3 95hp motordan yüksek performans beklemeyin.
    Ama söylemişsiniz sakin kullanan biriyim diye, o zaman problem olacağını sanmıyorum. Test etme şansınız varsa test etmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehchiv

Önceliğiniz yakıt tüketimi ise sizi üzmeyecektir. Astra'nın kasası ağır olduğu için 1.3 95hp motordan yüksek performans beklemeyin.
    Ama söylemişsiniz sakin kullanan biriyim diye, o zaman problem olacağını sanmıyorum. Test etme şansınız varsa test etmenizi öneririm.
    Ben de 1.3 cdti almayı düşünüyorum.

Bu haftasonu yoğunluk durumuna göre test yapacağım. Size tecrübelerimi paylaşırım.

Özellikle 2 arkadaşımı da alıp aracın içinde 4 kişi varken ve klima tam açıkken yokuşta kaldırmayı deneyeceğim; malum eleştiriler hep bu noktada geliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul05

Ben de 1.3 cdti almayı düşünüyorum.

Bu haftasonu yoğunluk durumuna göre test yapacağım. Size tecrübelerimi paylaşırım.

Özellikle 2 arkadaşımı da alıp aracın içinde 4 kişi varken ve klima tam açıkken yokuşta kaldırmayı deneyeceğim; malum eleştiriler hep bu noktada geliyor :)

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getaway -- 4 Haziran 2014; 18:38:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: getaway

Alıntıları Göster
    Araba konfor, yol tutuş, güvenlik vs. konularında çok iyi...

Tek sıkıntı sayılabilecek konu düşük devirlerdeki güç sorunu. Kırmızı ışıkta kalkarken yandaki arabayla kapışamayacaksın... Yokuşlarda sabit hızla giderken gaza yüklendiğinde seni koltuğa yapıştırmayacak... Ama 200 km/h hızla giderken yanındaki rahat bir şekilde uyuyabilecek :D 120 km/h hızla giderken yanındakiler 60 km/h hızla gittiğini zannedecebilecek :D bide frene asıldığında arabanın aslında parasını ne kadar hak ettiğini anlayacaksın bence....

Ben kendi arabamda göremedim ama 3.4 lt./100 km. yakıt tüketimini görenler olmuş forumlarda gördüğüm kadarıyla...

İlk aklıma gelenler böyle aklınıza takılan birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım....

• quote:

Orijinalden alıntı: barb_aros

Araba konfor, yol tutuş, güvenlik vs. konularında çok iyi...

Tek sıkıntı sayılabilecek konu düşük devirlerdeki güç sorunu. Kırmızı ışıkta kalkarken yandaki arabayla kapışamayacaksın... Yokuşlarda sabit hızla giderken gaza yüklendiğinde seni koltuğa yapıştırmayacak... Ama 200 km/h hızla giderken yanındaki rahat bir şekilde uyuyabilecek :D 120 km/h hızla giderken yanındakiler 60 km/h hızla gittiğini zannedecebilecek :D bide frene asıldığında arabanın aslında parasını ne kadar hak ettiğini anlayacaksın bence....

Ben kendi arabamda göremedim ama 3.4 lt./100 km. yakıt tüketimini görenler olmuş forumlarda gördüğüm kadarıyla...

İlk aklıma gelenler böyle aklınıza takılan birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım....

Alıntıları Göster
    Her tür alınır hız merağınız yoksa alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: krom7

Her tür alınır hız merağınız yoksa alın.

Alıntıları Göster
    ben 2011 model astra sport ecoflex 1.3 cdti aracı 8 ay/11 bin km kullandım. size tavsiyem 1.6 dizeli bekleyiniz. inanın şehir içinde devamli vites değiştirmek zorundasınız. eğer yokuşlu bir yerdeyseniz yakıt tüketiminde 7 lt/100 km leri görmeniz içten bile değildir bu sayede vergi avantajını sizden yakıt olarak geri alır. baskı balatanız erken biter çünkü araç yerinden kalkarken ecel terleri döker, bu işin hız merakıyla bir alakası yok fizikte kural bellidir. 215 lastik 1350 kg araç ve 1.25 lt hacminde 95 hp motor.

karar sizin tabii hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer -- 10 Mayıs 2013; 9:46:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer

ben 2011 model astra sport ecoflex 1.3 cdti aracı 8 ay/11 bin km kullandım. size tavsiyem 1.6 dizeli bekleyiniz. inanın şehir içinde devamli vites değiştirmek zorundasınız. eğer yokuşlu bir yerdeyseniz yakıt tüketiminde 7 lt/100 km leri görmeniz içten bile değildir bu sayede vergi avantajını sizden yakıt olarak geri alır. baskı balatanız erken biter çünkü araç yerinden kalkarken ecel terleri döker, bu işin hız merakıyla bir alakası yok fizikte kural bellidir. 215 lastik 1350 kg araç ve 1.25 lt hacminde 95 hp motor.

karar sizin tabii hayırlısı olsun...

Alıntıları Göster
    Düz yolda sıkıntı olmaz ama rampalarda özellikle hava soğuksa sıkıntı yaratıyor tavsiyem soğuk havalarda 1 - 1.5 dakika kadar beklemiz ve 2000'li devirlerde kalkış yapmanız zira turbo o devirlerde basmaya başlıyor ve motor daha fazla güç üretiyor alt devirlerde motor atmosferik çalıştığı için güç üretemiyor dolayısıylada momentumu yakalayana kadar sıkıntı yaratıyor, bu sıkıntı dediğim gibi sadece kalkışlarda araç momentum kazandıktan sonra hiç bi sıkıntı yok, eğer çok sıkıntı çekilirse Pro Chip takılıp turbonun daha erken devreye girmesi sağlanabilir böylece kalkışlardaki sıkıntı bir nebze olsun hafifletilir...

• astra j den bahsediyorsanız, evet bendede vardı 1.3 cdti sport+stil paket, enjoy paketde ne var bilmiyorum ama zaten içi çok konforlu, motorun o kasaya agır kaldıgı dogrudur ama çok agresif kullanmıyorsanız yeter, yakıt olarak üzmez, sonuç olarak alınır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunlab

astra j den bahsediyorsanız, evet bendede vardı 1.3 cdti sport+stil paket, enjoy paketde ne var bilmiyorum ama zaten içi çok konforlu, motorun o kasaya agır kaldıgı dogrudur ama çok agresif kullanmıyorsanız yeter, yakıt olarak üzmez, sonuç olarak alınır
    2012 kasım edition modelini aldım. Ortalama yakıt giderim 6 litrelerde. Ama bir kış arabayı günde 2-3 km kullandım. Ne motor doğru düzgün ısındı, ne performansını tam yakalayabildi. Şu an 6000 km de aracım. Gün gelir arabayı değiştirmem gerekirse alacağım model astra hb cosmo olur. Ben çok memnunum. Uzun yol olarak gidiş geliş eskişehir yaptım. Total 500 km. 100 liralık mazot yetti varın siz düşünün ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: erdeminal

2012 kasım edition modelini aldım. Ortalama yakıt giderim 6 litrelerde. Ama bir kış arabayı günde 2-3 km kullandım. Ne motor doğru düzgün ısındı, ne performansını tam yakalayabildi. Şu an 6000 km de aracım. Gün gelir arabayı değiştirmem gerekirse alacağım model astra hb cosmo olur. Ben çok memnunum. Uzun yol olarak gidiş geliş eskişehir yaptım. Total 500 km. 100 liralık mazot yetti varın siz düşünün ;)

Alıntıları Göster
    iyi günler... bende 2012 astra j sport dizel var arkadaşların dediği gibi performans olarak çok bişey bekleme derim ama araç konforlu rahat yolda seni yormuyor gösterişli insan her binişinde ne kadar güzel bir tasarımı var diyor.. kalkışta ağır biraz ama ne istediğine bağlı.. eğer alırsan kafanda soru işareti kalmasın yoksa çok eksik arasın kafan ve gönlün rahat bir şekilde alabilirsin.. şimdiden hayırlısı olsun

buarada 23 binde aracım yakıt tüketimi 5,6 lt...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankabey -- 17 Mayıs 2013; 11:05:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ankabey

iyi günler... bende 2012 astra j sport dizel var arkadaşların dediği gibi performans olarak çok bişey bekleme derim ama araç konforlu rahat yolda seni yormuyor gösterişli insan her binişinde ne kadar güzel bir tasarımı var diyor.. kalkışta ağır biraz ama ne istediğine bağlı.. eğer alırsan kafanda soru işareti kalmasın yoksa çok eksik arasın kafan ve gönlün rahat bir şekilde alabilirsin.. şimdiden hayırlısı olsun

buarada 23 binde aracım yakıt tüketimi 5,6 lt...

Alıntıları Göster
    yazılım attırıp kullanan var mı aracı? chıp ıle 122hp yapılabılıyor.hantallıgı atmış olabılcegnı düşünüyorum

• Arkadaşlar arabada 3-4 kişi varken yokuşlarda çıkamama gibi veya aşırı bir zorlanma durumu oluyor mu? Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.yakuş muhabbeti öyle bir anlatılmış ki arabada 3-4 kişi varken yokuş çıkmak istediğimizde sanki araçtakilere inin ben çıkayım sonra binersiniz diyecekmişiZ gibi hissettim.ya da normal yollarda araçta 3-4 kişi varken kalkışlarda zorlanma gibi bir durum oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

Arkadaşlar arabada 3-4 kişi varken yokuşlarda çıkamama gibi veya aşırı bir zorlanma durumu oluyor mu? Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.yakuş muhabbeti öyle bir anlatılmış ki arabada 3-4 kişi varken yokuş çıkmak istediğimizde sanki araçtakilere inin ben çıkayım sonra binersiniz diyecekmişiZ gibi hissettim.ya da normal yollarda araçta 3-4 kişi varken kalkışlarda zorlanma gibi bir durum oluyor mu?

Şubat ayından beri 1.3 dizel sport Astra kullanıyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim ki zorlanma, çıkmama durumları kesinlikle olmuyor.

1.3 dizeli test sürüşüne çıktıktan sonra almıştım. Test etmeseydim kafamda 1.4 turbo benzinli seçeneği vardı. Performans bana gayet yeterli gelince ve bir de az yakıt tükettiği için hiç düşünmeden 1.3 dizel aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: farselem

quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

Arkadaşlar arabada 3-4 kişi varken yokuşlarda çıkamama gibi veya aşırı bir zorlanma durumu oluyor mu? Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.yakuş muhabbeti öyle bir anlatılmış ki arabada 3-4 kişi varken yokuş çıkmak istediğimizde sanki araçtakilere inin ben çıkayım sonra binersiniz diyecekmişiZ gibi hissettim.ya da normal yollarda araçta 3-4 kişi varken kalkışlarda zorlanma gibi bir durum oluyor mu?

Şubat ayından beri 1.3 dizel sport Astra kullanıyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim ki zorlanma, çıkmama durumları kesinlikle olmuyor.

1.3 dizeli test sürüşüne çıktıktan sonra almıştım. Test etmeseydim kafamda 1.4 turbo benzinli seçeneği vardı. Performans bana gayet yeterli gelince ve bir de az yakıt tükettiği için hiç düşünmeden 1.3 dizel aldım.

Alıntıları Göster
    Bende 2013 astra 1.3 cdti kullanıcısıyım araçtan oldukça memnunum j kasa sport makyajlı benimki yakıttan baya memnunum ama performans için bende yeni yaptırdım MEGABOX şart bende SprintBooster + MegaBox var aracımı tanıyamıyorum resmen 2000 devirden sonra benim hantal gidiyo yerine 1.3 olmasına rağmen bir kaplan geliyor.Sözün kısası bende bu işlemleri yaptıralı henüz 2 hafta oldu fakat çok memnunum performantan ve yakıtta basınca haliyle biraz arttı ama basmayınca normal kullanınca aksine biraz düştü bile şehir içi hep bunlar şehir dışına henüz bu işlemlrden sonra çıkmadım ama ondada baya az yakacağı belli..

• quote:

Orijinalden alıntı: psychoex

Bende 2013 astra 1.3 cdti kullanıcısıyım araçtan oldukça memnunum j kasa sport makyajlı benimki yakıttan baya memnunum ama performans için bende yeni yaptırdım MEGABOX şart bende SprintBooster + MegaBox var aracımı tanıyamıyorum resmen 2000 devirden sonra benim hantal gidiyo yerine 1.3 olmasına rağmen bir kaplan geliyor.Sözün kısası bende bu işlemleri yaptıralı henüz 2 hafta oldu fakat çok memnunum performantan ve yakıtta basınca haliyle biraz arttı ama basmayınca normal kullanınca aksine biraz düştü bile şehir içi hep bunlar şehir dışına henüz bu işlemlrden sonra çıkmadım ama ondada baya az yakacağı belli..

Alıntıları Göster
    1.6 çıkmışken 1.3 e para verilmez.astra kullanmış biri olarak bana sorarsanız astra'ya bu kadar para vermeye değmez gidin golf alın paşalar gibi kullanın.

• Alacaginiz fiyata bagli. Arac ekonomi araci ama performans disinda tum yonlerden tam not aldi benden. Performans da yokus cikmadigi filan yok ama ara hizlanmalari agresif degil.

• 1.3 ü satarken ileride ikinci elde alıcılara 1.6 da seçenek olarak görünecek olup 1.6 varken çok yanlış yaparsın ız derim

• Bana gore rakiplerinden (kendi doneminin) yaklasik 100kg ~150kg fazlasi varki bunun buyuk bi rakam oldugunu dusunmuyorum, bendeki corsada ruhsatta 1200 kusur kg gozukuyor fakat ayni motorun 75 liginden gayet memnunum.

• Arkadaşlar sports tourer kasasi icin ne dersiniz nasildir yeni Renault clio sport tourer mi opel astra sport tourer mi önerirsiniz ??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.