Şimdi Ara

2013 Insignia Edition Dizel Oto 2.0 - Sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Opel servisinden doğru dürüst cevap alamadığım sorularım var.

1-Geri vitese takınca devreye giren park sensörlerini , ileri yönde giderken belli bir hızın altına düşünce çalışma işi nasıl devreye alınır?
    2-Uzun yolda 200-300km gittikten sonra dijital klimanın iç sirkülasyon butonuna basınca işlem yapmıyor ve klima ve fan kapalı olmasına rağmen dışarının havası havalandırmalardan gelmeye devam ediyor. Bunu nasıl aşarım?
    3-Orjinal multimedya ekranı çoğu zaman kitleniyor, komut almaz hale geliyor.
    4-Telefonla eşleşmiş haldeyken çağrı geldiğinde bazen çağrıyı cevaplamama rağmen telefon çalma sesi hoparlörlerden gelmeye devam ediyor. Hatta bazen de sağa çekip arabayı stop edip tekrar çalıştırmak bile işe yaramıyor. Bir başka çağrı gelmesi bu sıkıntıyı çözebiliyor.
    5-Lastik basınçlarının tümü 180-200 arası gibi bir sayı göstermesine rağmen bazen 1 bazen 2 teker için bilgi ekranında lastik havasını kontrol edin ikazı çıkıyor.
    6-Zaman zaman geri vitese takarken arabanın altından balyozla motora vuruyorlarmış gibi sarsıntı oluyor. Bir kaç vites değiştirip yol alınca geçiyor. Geçmezse servise götürüyorum 10dk sonra tamam diyorlar.
    7-Bir keresinde klimanın fan hızını arttırmak için düğmeye bastığımda multimedia sisteminin de sesinin açıldığını gördüm.
    8-Fren ile ilgili bir arıza ışığı yandığı için ( sanırım vale el freni çekiliyken geri gitmiş yada gitmeye çalışmış ) servise giderken ikaz veren lambaların tümü 15km sonra söndü ve serviste aracı bilgisayara bağladıklarında sadece park sensörlerimin sorunsuz çalışıyor olmasına rağmen park sensörlerinden gelen arızalar olduğunu gördük. Bunları servis sildi ve yola devam ettik.

• quote:

Orijinalden alıntı: zidged

Merhaba,

1-Geri vitese takınca devreye giren park sensörlerini , ileri yönde giderken belli bir hızın altına düşünce çalışma işi nasıl devreye alınır?
    2-Uzun yolda 200-300km gittikten sonra dijital klimanın iç sirkülasyon butonuna basınca işlem yapmıyor ve klima ve fan kapalı olmasına rağmen dışarının havası havalandırmalardan gelmeye devam ediyor. Bunu nasıl aşarım?
    4-Telefonla eşleşmiş haldeyken çağrı geldiğinde bazen çağrıyı cevaplamama rağmen telefon çalma sesi hoparlörlerden gelmeye devam ediyor. Hatta bazen de sağa çekip arabayı stop edip tekrar çalıştırmak bile işe yaramıyor. Bir başka çağrı gelmesi bu sıkıntıyı çözebiliyor.
    5-Lastik basınçlarının tümü 180-200 arası gibi bir sayı göstermesine rağmen bazen 1 bazen 2 teker için bilgi ekranında lastik havasını kontrol edin ikazı çıkıyor.
    6-Zaman zaman geri vitese takarken arabanın altından balyozla motora vuruyorlarmış gibi sarsıntı oluyor. Bir kaç vites değiştirip yol alınca geçiyor. Geçmezse servise götürüyorum 10dk sonra tamam diyorlar.
    7-Bir keresinde klimanın fan hızını arttırmak için düğmeye bastığımda multimedia sisteminin de sesinin açıldığını gördüm.
    8-Fren ile ilgili bir arıza ışığı yandığı için ( sanırım vale el freni çekiliyken geri gitmiş yada gitmeye çalışmış ) servise giderken ikaz veren lambaların tümü 15km sonra söndü ve serviste aracı bilgisayara bağladıklarında sadece park sensörlerimin sorunsuz çalışıyor olmasına rağmen park sensörlerinden gelen arızalar olduğunu gördük. Bunları servis sildi ve yola devam ettik.

kardesim

1 sensörler sanırım 10-20 km hızlarda devreye giriyor,,

2 o sorun bendede war petekleri altındaki cevirmeli butondan kapatıyorum

6 yazdığına dikkat et bulunduğun ilde başk bayi warsa orayada götür aracı garantinin bitmesine azkalmıstır sonra su bozulmus diip 3-5 bin para isteye bilirler yada baskıyap tamir etsinler öle ses 10 dk gecermi heç

4 telefon bi kere hata oldu ben müzik dinlerkenn tel caldı actım hem müzik devam etti hmedew konustustum

8 agam hırsızlık tesebbüsü die bu yazı belirdi gecenlerdede el fireni hatası werdi ekranda servisi aradım adamlar arac hatayı silmisse getirmeyin birşey yapamayız didiler

zorla randevu aldım ondada son anda işim cıktı gidemedim hoş götürsemde deişen bişey olmicaktı baktık bisey yok diceklerdi yukarda bahsettiğim gibi

9 bende de star stop devreye girmiyor neden se 500km yol yaptım genede devreye girmedi bende artık dert etmiyom bu sorunu

11 aracı calıstırmadan arac kapısı acıksa calıstırdığında sürekli ötüyor 10 dk yada aracı istop etcen calıstırcan stop etcen susacak

son serwise gittimdede öle beni sawalar gibi yaparlarsa dahada yetkili bayi serwisine gitmem özel servise giderim sayet dedim gibi sawalarlarsa malum garanti bitecek ya undan

dierleri hk da bilgim yok basıma gelmediği icin kardesim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gene bu benim yazdıklarım sorun değil sadece insanın canını sıkan durumlar sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zidged

Merhaba,

1- Ön park sensörleri geri vitese taktığınızda arkalar ile beraber devreye giriyor. Belli bir sürati geçinceye kadar açık kalıyor fakat geriye takmadığınız müddetçe ön park sensörleri açılmıyor. Servis yazılımsal bir müdahale ile devreye sokabiliyor mu bilmiyorum.

2- Bendede aynısı oluyor ve neredeyse kullandığım tüm araçlarda bu durum vardı. Aracınıza özel bir problem değil. (Fan kapalı olsada hava kanallarından hava geliyor) Çok rahatsız ediyorsa havalandırmanın yönünü ayak kısmına verebilirsiniz yada petekleri kapatabilirsiniz.

6- Bahsettiğiniz sese benzer bir ses benim araçta da var fakat aynı şey mi bilemiyorum. Araç durur haldeyken D den R ye R den D ye vites geçişlerinde alt taraftan tık tık diye ses geliyor. Bu ses düşük hızlarda ayağımı gazdan çekip gaza bastığım zamanlarda da kulağıma geliyor. Bu aralar bunu araştırdım ve birkaç kişide aynı şeyin olduğunu, sesin genellikle dış aks kafalarından olduğunu, değişse bile belli bir süre sonra parçanın tekrar bozulduğunu öğrendim. Fakat emin olmak için aracınızı anlayan birilerine gösterin derim.

Diğer sorularınıza benim araçta multimedya olmadığı için cevap veremiyorum.

• Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.