Şimdi Ara

2013 model araçlarda DSG sorunu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
7.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendim simdiye kAdar hic dsg sanziman sorunu yasamadim servis kavrama degisecek dedi bende tamam degistirin dedim

Evde 3 tane dsg arac var 2 tanesi 1.2 tsi dsg 1 tamesi 1.6 tdi dsg

2013 model araclarda dsg sorunu hic duymadim SCT forumuna uyeyim bir cok arkadas yeni arac aldi ayrica 1.2 tsi dsg ibiza sahipleri diye bir baslik var oradada hic sorun yasayan yok

Sorun olsa bile basit bir kavrama degisimi buyutulecek birsey degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam basit kavrama değişimi dediğiniz şey garanti kapası dışına çıktığı anda araç daha 3-4 yaşındayken 10 bin küsür tl ye mal olan birşey mi ,kusura kalmayın ama BASİT kelimesi çok BASİT kalmış saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 17 Ekim 2013; 15:38:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Hocam basit kavrama değişimi dediğiniz şey garanti kapası dışına çıktığı anda araç daha 3-4 yaşındayken 10 bin küsür tl ye mal olan birşey mi ,kusura kalmayın ama BASİT kelimesi çok BASİT kalmış saygılarımla

İste hep ayni yanlis ayni hata

İnsanlar vw hakkinda bilip bilmeden yaziyor

Kavramanin kendisi iscilik dahil 2500 tl

Garantisi biten bir golf kullanicisi yeni degistirdi sadece iscilik odemis 150 yada 250 tl gibi bir rakam

Ben olsam onuda vermezdim

• quote:

Hocam basit kavrama değişimi dediğiniz şey garanti kapası dışına çıktığı anda araç daha 3-4 yaşındayken 10 bin küsür tl ye mal olan birşey mi ,kusura kalmayın ama BASİT kelimesi çok BASİT kalmış saygılarımla

Ilk sahibi 3 yıl rahat. Uzatılmış garanti var ise 5 yıl rahat. Bu araclarin 2. Ve daha sonraki sahipleri sıkıntı yaşayabilir - yasar. Bu genel arıza istatistiği ülke genelinde mimlenirse bu kombinasyonlu araclar elde patlamaya aday olur.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    cihanair kullanıcısına yanıt
    umutsirvan;

+1967 abi

cihanair;

DSG problemi yaşadığınız zaman değişimde bir fatura paylaşmıştınız onu yeniden buraya koyarsanız fiyatları daha güzel görmüş oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 17 Ekim 2013; 15:52:20 >
  • quote:

umutsirvan;

+1967 abi

cihanair;

DSG problemi yaşadığınız zaman değişimde bir fatura paylaşmıştınız onu yeniden buraya koyarsanız fiyatları daha güzel görmüş oluruz

Degisim ucretsiz oldugu icin faturada fiyat yazmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

umutsirvan;

+1967 abi

cihanair;

Degisim ucretsiz oldugu icin faturada fiyat yazmiyor

Bedelsiz olarak bir ibare geçiyorsa ya da garanti dahilinde ise gibi ibare varsa amenna hocam

• biz cihandan açacağını söylediği konuları bekleyelim dostlarım,tartışarak boşa kendinizi yormayınız,önce bi lafının arkasında dursun,ondan sonra görürüz bakalım kim sorunluymuş,kim sorunsuzmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Ha yatmadan evvel bazi okudugunu anlama ozurluler icin onemli noktalari tekrar belirtmek istiyorum:

henuz tam cozuldugunu dusunmuyorum

Sorunsuzlugu degerlendirmek icin cok erken

ben bu sanzumani 2. elde hala onermem. 0km alacak olanlara da ek garanti sartiyla 5-6 seneyi gecmeyeceklerse oneriyorum

Hah , simdi isteyen fanboy-alamanci-sahenkci-nazi istedigin diyebilir.

"Ha yatmadan evvel bazi okudugunu anlama ozurluler icin onemli noktalari tekrar belirtmek istiyorum:"

Yatmadan evvel şu anlama özürlüler kimler açıklasaydınız bari. Bu sözleri size hiç yakıştıramadım.

Isim verince uyari aliyorum.

Bos bos konusan kisi de benim bu arada , gonlunuzu ferah tutabilirsiniz , yazdiklarimda herhangi bir itiraz ettiginiz veya yalan beyanat oldugunu dusundugunuz bir kisim varsa oraya odaklansaydiniz keske.

• quote:

Orijinalden alıntı: mry_82

quote:

Ha yatmadan evvel bazi okudugunu anlama ozurluler icin onemli noktalari tekrar belirtmek istiyorum:

ben bu sanzumani 2. elde hala onermem. 0km alacak olanlara da ek garanti sartiyla 5-6 seneyi gecmeyeceklerse oneriyorum

önermediğiniz bir şanzumanın kaç gündür avukatlığını yapmanız çelişki değil mi.neyse zaten yazdıklarınız genelde birbiriyle çelişiyor.
    quote:

sözünden sonra konu benim için bitmiştir.

Avukatligi mi? Baska bir arkadas benim paylasimlarimdan sonra bu sanzumanin kesinlikle alinma-masi gerektigini soyluyor , var mi itirazim? Tabiki de yok , tuketicinin kendi tercihidir.

Ayrica , 2. elde onermiyorum tezimin arkasindayim , kendi yapmayacagim isi forumda kimseye onermem.

Ama , imkanim olursa 0km DSG'li arac almayi dusunebilirim , ek garanti ile birlikte , dolayisi ile kendimin alacagi bir riski baskalarina da onermekte etik bir sakinca gormuyorum? Sikayet edebilir veya dava acabilirsiniz , tercih sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oprema

quote:

Bir VW kullanicisi olmanizdan dolayi goruslerinizi çok önemsiyorum..
    Son yazdiginiz oneri ve uyarilardan sonra dsg nin kesinlikle alinmayacak bir ozellik olduguna karar verdim..kimseyede tavsiye etmeyecegim..
    Bizleri aydinlattiginiz icin tesekkur ederim..

Ben tesekkur ederim , onemli olan bizzat kendi agzimdan tecrubelerimi aktarabilmek. Forum , bu sanzumandan nefret ettigimi ve aracimdan kurtulmak istedigimi zannediyor olabilir ama realite henuz boyle degil.

Kaldi ki , benim gozlemlerimden sanzumanin 'alinmayacak' olmasi kanaatine varmaniz son derece OLAGAN. Bunu bir de diger arkadaslarimiz anlayabilse! Reklam yapmakla suclaniyorum o bakimdan

• Sizi ruhsuz cvt ye davet ediyoruz. Sorunsuz, uzun ömürlü ama ruhsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Sizi ruhsuz cvt ye davet ediyoruz. Sorunsuz, uzun ömürlü ama ruhsuz

CVT neden ruhsuz derler acaba?
  • Çarpışan araba kullandıysan bilirsin neden ruhsuz olduğunu. Gerçek bir kavrama yok gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Ayağınızı gaza koydugunuz zaman devır sabıt kalır vıtes geçıslerı bellı olmaz ve vıtes geçıslerınde devır dusup tekrardan yukselmez ilk çıktıgı devir bandında sabit kalır örneğin 5 bin devirde sabit kalır ama hızınız artmaya motor ıse aynı şekılde ve tonda bağımaya devam eder. Vites geçişlerindeki devir düşüş yukselısı olmadıgından ruhsuz denıyor

• 2013 Nisan ayında aldığımız 2013 model 1.4 Tsi Comfort + Bi- xenon DSG Passatımız şu anda 9000km de hiçbir dsg sorunu vermedi inşallah böyle devam eder
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mry_82

quote:

önermediğiniz bir şanzumanın kaç gündür avukatlığını yapmanız çelişki değil mi.neyse zaten yazdıklarınız genelde birbiriyle çelişiyor.
    quote:

sözünden sonra konu benim için bitmiştir.

Avukatligi mi? Baska bir arkadas benim paylasimlarimdan sonra bu sanzumanin kesinlikle alinma-masi gerektigini soyluyor , var mi itirazim? Tabiki de yok , tuketicinin kendi tercihidir.

Ayrica , 2. elde onermiyorum tezimin arkasindayim , kendi yapmayacagim isi forumda kimseye onermem.

Ama , imkanim olursa 0km DSG'li arac almayi dusunebilirim , ek garanti ile birlikte , dolayisi ile kendimin alacagi bir riski baskalarina da onermekte etik bir sakinca gormuyorum? Sikayet edebilir veya dava acabilirsiniz , tercih sizin.

Bak hocam ben kesinlikle bu şanzumanın şu anki artık teknolojiylemi yoksa kullanılan malzemenin kalitesizliği ile mi yada yanlış üretim hatasımı tam olarak bilmiyorum ama yetersiz buluyorum.bir çok yorum okudum.20 bin lira bile masraf çıkaran servisler var(mış).çünki şahsen karşılaşmadım çünki kullanıcı değilim.ama bu kadar şikayet edilen bir şanzuman için ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorum.benim için sorun şu; insanlara bu araçları satarken 10 bin lira fazladan para alıyorlar.tamam eyvallah alsınlar.sorun her araçta olabilir çünki kul yapısı onada tamam.ama kardeşim sen dışarıda 10 yìl garanti verirken Türkiyede 2 yıl ve artı nedemek.üstelik yüzlerce DSG sorunu yaşayan araç varken.nasılsa aylar sonraya sıra veriyorlar.enayimi adamlar pişmiş aşa su katsınlar.sen 3-5 yıl kullanıp satarım diyosun.siz böyle düşündüğünüz için adamların bu sorunlar umurlarında değil.3-5 yıl sonra alacak olan vatandaş ne yapsın.2. elde tavsite etmediğiniz bir aracı almak markaya ve ithalatçı firmaya pirim vermek ne kadar doğru oda ayrı bir tartışma konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

Çok basit bir mantıkla bu şanzımanın neden sorunlar çıkardığı konusundaki fikrim, kuru tip olmasından dolayı dişliler çok fazla ısınıyor ve genleşiyor. Bu genleşme zaten her türlü strese sebep olabilir, ayrıca yağ olmamasından dolayı sürtünme de daha fazla yağlı tip şanzımana göre. Bu sebeplerden dolayı zaman içinde dişlilerde kırılma, çatlama daha kolay olabilir diye düşünüyorum...

Şanzımanın tam olarak nasıl çalıştığını bilen arkadaşlar varsa, onların da fikirlerini duymayı isterim?

Dediğiniz büyük oranda doğru,Dsg aslında iç içe geçmiş iki şanzumandan oluşuyor,dıştaki 1. Vites ve ara vites görevini görürken içerdeki 2,4 ve 6. vites görevini görüyor.bu iki şanzıman sürekli etkileşim halinde gerek şanzımanda viskoz olmaması gerekse bazı tasarım hatalarından dolayı dişlilerde aşınma meydana geliyor

• quote:

quote:

quote:

Ayağınızı gaza koydugunuz zaman devır sabıt kalır vıtes geçıslerı bellı olmaz ve vıtes geçıslerınde devır dusup tekrardan yukselmez ilk çıktıgı devir bandında sabit kalır örneğin 5 bin devirde sabit kalır ama hızınız artmaya motor ıse aynı şekılde ve tonda bağımaya devam eder. Vites geçişlerindeki devir düşüş yukselısı olmadıgından ruhsuz denıyor

E insanlar birbirini kırıyor çift kavrama sarsıntısız hızlı hissettirmiyr diye alası cvt halbuki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

E insanlar birbirini kırıyor çift kavrama sarsıntısız hızlı hissettirmiyr diye alası cvt halbuki.

O yonden bakarsaniz kesinlikle oyle ama performansli gitsin istedikleri icin dsg seciyorlar cvt performans aktarimi olarak az yetersiz ama vites gecisleri sarsinti ve sorunsuzluk konusunda mukemmel bir sanziman

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.