Şimdi Ara

2013 model araçlarda DSG sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
7.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

2013lerde dahi şikayet var hala.

Valla ben insanları anlamıyorum bu kadar sorunlu olduğu aşikar bir şanzuman için insanlar hala sırada bekliyor. Ne amacınız var bilemedim.
    Varsın 1-2 litre fazla yaksın Varsın geçişleri sarsıntılı olsun ki abartılı değil zaten.
    Bu ne rezilliktir.
    İnsan bile nasıl lades der anlamak güç.

Ben daha şimdiye kadar Şanzuman arızası olan Honda Mitsubishi vs Japon görmedim keza Renult da görmedim. Bu markaları kullandığım için yazıyorum özellikle belirttiğim yok aynı şekilde diğer markalarda da duymadım. Benim bildiğim bi Toyotanın Multimod var birde DSG var.
    Bile bile intihar bu. Aracı sıfır al garanti bitimine yakın birine itele gitsin.

Vw fanboyları ister inanın ister inanmayın ister kabullenin ister kabullenmeyin DSG sorunlu bişr şanzumandır ve bu sorun çözülene kadar böyledir.

Japonlari anladik da Renault ne alaka yahu? Haluk beyin arabasi yolda kaldi , adam arabadan sogudu satti yahu.

Ayrica , eski aracimiz olan Clio'daki 4-ileri AT beni 3 kere yolda birakti , en son Renault 6.500 liraya yakin sanziman degisim bedeli talep etti , sanayide yaptirip takasa Dogus'a verdim arabayi zaten.

Plaka da 06 JM 442. Gumus gri Clio 1.6 RTE otm. Ayrica 2000 model olmasina ragmen de 2010 senesinde sattigimizda 50.000km'deydi ve butun bakimlari yetkili servislerde her sene yaptiriliyordu... birtek satilmadan birkac gun once MECBUREN sanayide sanzumani hallettirmek zorunda kaldik o kadar.

bak arac oyle halamin bilmemnesinin enistesinin de degil BIZZAT BIZE aitti. Neziroglu-Set-Mais'te servis kayitlari var, usenmem diyorsan bu araba kac kere sanzuman sikayetiyle geldi , ne kadar masraf cikarttiniz diye sor.

Bari biraz destekli atin ya ben uzuluyorum sizin adiniza....

Önce uslubuna dikkat et tanımadığın kişiler için yorumda bulunma.

Konuya gelirsek.Bahsettiğim araç 2001 1.4 RXT tam otomatik CLİO HB
    tam 4 sene kullanıldı ve şanzumanında problem yaşanmadı. Bir sürü problem yaşandı ama şanzuman arızası yaşanmadı. İstanbul Fikirtepe de kullanıldı.
    İsterseniz plaka da vereyim.

Arkadaşım seni neden inandırmak için kandırayım benim ve yakınlarımın kullandığı araçlar bunlar ister inan ister inanma.

• quote:

Orijinalden alıntı: mry_82

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Dsg'ye o kadar para verip bayramda patlarmıyız diyenlere Allah akıl fikir vermiş bu şimdi mi aklınıza geldi diyorum.almayın kardeşim illaki ww alacaksanız manuel alın.otomatik vites olmassa olmazınızsa piyasada bir sürü taş gibi şanzumana sahip araç var.gidin başka marka alın.yüzlerce arızalı sorunlu dsg konusu açılmışken deli cesareti mi anlamadım.hadi şimdilik yok iyi niyet garantisi yok şu yok bu.illaki birinin elinde patlayacak.ya şimdi ya garanti sonrası.

Bilip bilmeden bos bos konusma

Dsg'yi bilen biliyor.patlamaya hazır saatli bomba.ne diyeyim alırken 10 bin lira fazla ver sonra servisle akraba ol.paran ve vaktin bolsa dsg iyi bir tercih olur.

Bu konuya yazdigim mesajlari oku anlarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen yalan beyanat kullandigin icin ozur dilersen bende uslubum icin ozur dilerim. Sen 4 sene kullanip satiyorsan arabani DSG'ye niye sovuyorsun bu kadar? Aracimiz 3 sene ve 30,500km ' yi doldurdu bile. Kavramasi garantiden degisti , su ana kadar yarattigi maliyet 0.

Ama ben DSG'lerin alayi problemsiz diye genelliyor muyum? Hayir. Kavramasi degisen yuzlerce insan var.

Dolayisi ile Renault sorunsuz diye bana yediremezsin 3 kere yolda kaldigim arabayi su forumda bana savundurtamazsin, plakayi ve servisi verdim. Diledigin takdirde PM'den adimi soyadimi da paylasabilirim, 10 yillik uyeyim kimseye yalan borcum yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dsg'ye o kadar para verip bayramda patlarmıyız diyenlere Allah akıl fikir vermiş bu şimdi mi aklınıza geldi diyorum.almayın kardeşim illaki ww alacaksanız manuel alın.otomatik vites olmassa olmazınızsa piyasada bir sürü taş gibi şanzumana sahip araç var.gidin başka marka alın.yüzlerce arızalı sorunlu dsg konusu açılmışken deli cesareti mi anlamadım.hadi şimdilik yok iyi niyet garantisi yok şu yok bu.illaki birinin elinde patlayacak.ya şimdi ya garanti sonrası.

Dsg'yi bilen biliyor.patlamaya hazır saatli bomba.ne diyeyim alırken 10 bin lira fazla ver sonra servisle akraba ol.paran ve vaktin bolsa dsg iyi bir tercih olur.

Bu forumun vw fanatikleri de , anti-vw ekibi de kusturmaya basladi artik... Yalniz anlamadigim birsey var.

Neden hep uzakdogu arac sahipleri bu kadar gergin, kaba ve agresif mesajlar atiyor? Bununla ilgili tez bile yazilabilir acikcasi , gercekten ilginc.

• quote:

Sen yalan beyanat kullandigin icin ozur dilersen bende uslubum icin ozur dilerim. Sen 4 sene kullanip satiyorsan arabani DSG'ye niye sovuyorsun bu kadar? Aracimiz 3 sene ve 30,500km ' yi doldurdu bile. Kavramasi garantiden degisti , su ana kadar yarattigi maliyet 0.

Ama ben DSG'lerin alayi problemsiz diye genelliyor muyum? Hayir. Kavramasi degisen yuzlerce insan var.

Dolayisi ile Renault sorunsuz diye bana yediremezsin 3 kere yolda kaldigim arabayi su forumda bana savundurtamazsin, plakayi ve servisi verdim. Diledigin takdirde PM'den adimi soyadimi da paylasabilirim, 10 yillik uyeyim kimseye yalan borcum yok.

Arkadaşım sen beni anlamamışsın ben kullandığım araçlar için yorumda bulundum firmanın genelini savunduğum yok.
    Haluk beyin yazısını bende takip ettim biliyorum konuyu. Ben Renault sorunsuz demiyorum bizim kullandığımız araçta problem yoktu diyorum genelleme yapmadım. Belki bunu belirtseydim bu kadar yanlış anlaşılma olmazdı.Ben Renault tan hiç bir şekilde memnun kalmadım ama şanzumanı sorun çıkarmadı.

Biz arabayı arıza nedeniyle değiştirmedik başka araç düşündüğümüz için değiştirdik.

DSG sorunlu olduğu için yazıyorum kimseye sövdüğüm falan yok. Aynı şekilde sizin gibi sorun yaşamayanlarda var ve bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.

Bu arada bende 6 yıllık üyeyim yalan söyleyecek değilim.

• quote:

quote:

Sen yalan beyanat kullandigin icin ozur dilersen bende uslubum icin ozur dilerim. Sen 4 sene kullanip satiyorsan arabani DSG'ye niye sovuyorsun bu kadar? Aracimiz 3 sene ve 30,500km ' yi doldurdu bile. Kavramasi garantiden degisti , su ana kadar yarattigi maliyet 0.

Arkadaşım sen beni anlamamışsın ben kullandığım araçlar için yorumda bulundum firmanın genelini savunduğum yok.
    Haluk beyin yazısını bende takip ettim biliyorum konuyu. Ben Renault sorunsuz demiyorum bizim kullandığımız araçta problem yoktu diyorum genelleme yapmadım. Belki bunu belirtseydim bu kadar yanlış anlaşılma olmazdı.Ben Renault tan hiç bir şekilde memnun kalmadım ama şanzumanı sorun çıkarmadı.

Biz arabayı arıza nedeniyle değiştirmedik başka araç düşündüğümüz için değiştirdik.

DSG sorunlu olduğu için yazıyorum kimseye sövdüğüm falan yok. Aynı şekilde sizin gibi sorun yaşamayanlarda var ve bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.

DSG'nin sorunlarini inkar edecek degilim zaten , kendi kavrama degisimimde dahi konu actim en ufak ayrintisina kadar paylastim , yolda kalacak olursam da ilk isim iphone'dan foruma konu acmak olur bakin bu kadar samimi konusuyorum ;)

Renault'a gelirsek , acikcasi arabamizin km'si daha cok dusuktu arizalari olmasa degistirmeyi dusunmuyorduk.. Ama neyse ki Cliodan kurtulmusuz yoksa mevcut 0km fiyatlari cekilir gibi degil... su an 36,250 liraya aldigimiz Polo 43,400'e satiliyor (Metalik boya + Park sensoru).

Son olarak , mesajinizi alintiladigimda dikkat ettiyseniz Renault kismina takildim sadece yanlis anlasilmasin japon araclarinin sorunsuzlugunu tartisacak degilim Toyota'nin MMT'si haric.

• quote:

quote:

quote:

DSG'nin sorunlarini inkar edecek degilim zaten , kendi kavrama degisimimde dahi konu actim en ufak ayrintisina kadar paylastim , yolda kalacak olursam da ilk isim iphone'dan foruma konu acmak olur bakin bu kadar samimi konusuyorum ;)

Renault'a gelirsek , acikcasi arabamizin km'si daha cok dusuktu arizalari olmasa degistirmeyi dusunmuyorduk.. Ama neyse ki Cliodan kurtulmusuz yoksa mevcut 0km fiyatlari cekilir gibi degil... su an 36,250 liraya aldigimiz Polo 43,400'e satiliyor (Metalik boya + Park sensoru).

Son olarak , mesajinizi alintiladigimda dikkat ettiyseniz Renault kismina takildim sadece yanlis anlasilmasin japon araclarinin sorunsuzlugunu tartisacak degilim Toyota'nin MMT'si haric.

Biliyorum açtığınız konuyu takip etmiştim.

• mgzgn kullanıcısına yanıt
    Alana karar verene laf söylemek olmaz alın sorunsuz diyene sözümüz. Yakıt meselesinde çok büyük bir karartma var dsg kullandınızmı bilmiyorum denerseniz daha net göreceksiniz inanılmaz devirsiz seyrediyor bu şekilde kullanılsa her araba az tüketir.
  • herkes şikayetçi ama hala bayilerde sıra var ve DSG yine çok daha pahalı!
    Bu nasıl bir ikilem!
  • Simdi alakasiz gelebilir ama benim gozlemlerim bu dsg sorunu olan araclar ya cok skisik trafikte yada yokus'u rampasi fazla olan yerlerde kullanildigi yonunde.. Bu araclar ozellikle dur kalk'a gelemiyor.. Hemen titremeler kendini atmalar vs bas gosteriyor.. Bi donem o aracla yasadiklarim aklima geliyoda.. Bir daha dsg mi ?...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Motor 1.2 Tsi
    Beygir 105
    Tork 175
    Sanziman 7 ileri kuru kavrama desege
    Kavrama nesli 3.nesil
    Model 2012 (kasim)
    Arnavut kaldirim senfonisi(disli sesi) mevcut
    Sikayet;kalkislarda titreme soz konusu
    Servis;Bu titreme normal
    Cevabim ;He-man in aslani titrekmi bu titriyor
    Servis;ajshshshxhhdjsjxjdjdjdh

e yeni nesil kavramada çözülücek diyollaadı?

Bak işte sen şuan kullanıcıların yorumu ile sorunlu kaanatine varıyorsun.

İnternet'e bakıyorum GOLF 7 DSG sorunu 2-3 tane o kadar kullanıcı varken.

neyzenim,senin yorumunla sorunlu kanaatine varmışım diyor arkadaşımız,yorumun nedir dostum?

• hala bu sorunu niye cözmüyorsun vw
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu forumun vw fanatikleri de , anti-vw ekibi de kusturmaya basladi artik... Yalniz anlamadigim birsey var.

Neden hep uzakdogu arac sahipleri bu kadar gergin, kaba ve agresif mesajlar atiyor? Bununla ilgili tez bile yazilabilir acikcasi , gercekten ilginc.

Artık yazmaktan yoruldum sevgili @janjan;

Burada defalarca aracımın eksiklerini söyledim ama artılarını da söylemek zorundayım.Defalarca artılarını söyledim ama eksiklerini de söylemek zorundayım.

Negatif olunca ; anti vw , japoncu,almasaydın,servisle akraba gibi ipe sapa gelmez ithamlarla

Pozitif olunca; Fan,Fanboy,alamancı vs gibi ithamlarla karşı karşıya kaldım.

Otomobil bu binerim sürerim yeri gelir basarım yeri gelir yaylaya çıkarım dağa bayıra vururum kollarım gözümden sakınırım temizlerim yeri gelir çamurlu sürerim.

AMA asla ve asla esiri olmam.

Tartışmalara girmemek adına ger planda kalmayı tercih ediyorum.Bence iyide yapıyorum.Belli başlı dostlarımla samimi sohbetlerim oluyor oda yukarıda olduğu gibi yanlış anlaşılıyor.Hani soruyorlar ya bu Forum nere gidiyor.Hoşçakal...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eğer burda lafın banaysa hayatımda hiç uzak doğu aracı kullanmadım.2006-2012 arası ww passat kullanmış biri olarak konuşuyorum.çok sorun yaşadım o aracımla.halbuki sıfır almıştım.servislerden illallah etmiştim.2012 başında peugeot 5008 aldım.forumu bakarsan berbat bir şanzuman auto6r.bilende bilmeyende yorum yapıyor.halbuki gerçek hiçte öyle değil.gayet sorunsuz bir şanzuman.hem yakıt olarak cebini hemde bakım olarak bütçeni üzmüyor.tamam vites geçişleri DSG gibi hissiz değil ama ben o vites geçişlerinin hissedilmesini seviyorum aracımda.en azından DSG gibi saatli bomba değil.bu aracı 1 sene kullandım.işim icabı gerçekten çok km yaparım.1 senede 115 bin gibi bir km yaptım ve 6 aylık bir yurt dışına çıkmam gerektiği için satmıştım.sadece bakım için gittim bu süre içinde servise.ww sevmememin sebebide daha önce 6 senelik kötü bir tecrübe yaşamam.ama demek değil ki ben memnun değildim diye herkes memnun değil.satış rakamları ortada.benim araç fabrika üretimi sorunlu bir araçtı büyük bir ihtimal.şanssızlık bana denk geldi.ama DSG öyle değil.gerçekten sorunlu.şimdilik yok iyi niyet yok garanti diye idare ediyor servisler.ama bu kadar araç bir gün garantisi bitecek.herkesin tuzu kuru değil.2 senedi bir araç değiştirsin.adam zar zor yediğinden artırıp kredi çekip bir araç alıyor.nasılsa 6 ay sonraya sıra veriyorlar.herkeste araç profösörü değil ki bilsin araştırsın ww"mi ohooo al gitsin tarzı yorumlar havada uçuşuyor.benim kızdığım nokta şu mesela 2010ve 2011 model 5008"lerde salıncak burcu ve amortisör kronik sorunu vardı.hemen hemen bu modelm araçların hepsinde yaşanan bir durum.ama 2012 ve sonrasında bu sorunlar giderildi.neredeyse sıfır sorun var.şimdi peugeot bu sorunları gideriyorda ww niye gidermiyor kardeşim.tomar tomar paraları almasını biliyorlar.satış rekorları kırıyorlar.kusura bakmayın ama adamlar sizi değil ceplerini doldurmayı düşünüyorlar.eğer insanımız bunun farkına varmıyorsa daha çoook DSG sorunu yaşıyorum ne yapacağım tarzı konuları sıkça görmeye devam ederiz.2 sene değil isterse abd"deki gibi 10 sene garanti versin Türkiyede bu sorunu çözmedikçe benim için sadece müşterilerini yolan bir firmadan öteye geçemez ww.

• VW şu an tezgahı kurmuş işler yolunda. 7 ileri DSG'yi yurt dışında 10 yıla varan sürelerde en ufak sorunda değiştirip müşteriyi mağdur etmeden işleri yürütüyor.

Türkiyede zaten mazoşist bir hayran kitlesine sahip. Showrooma gelenleri ıslak odunla dövse yine VW alacak adamlar var. Ortalama vatandaşın DSG ile ilgili bilgisi sıfır. Motor-şanzıman ikilisi sorunlarında kötü bir karnesi olmasına rağmen sorsan VW al kafan rahat olsun derler.

Hal böyleyken niçin adamlar milyon eurolar harcayıp AR-GE çalışması yaparak yeni bir şanzıman geliştirsin ki. Yenisi yapmaktansa 7-DSG'li her aracın şanzımanını 2 kere değiştirse yine de çok daha ucuza kapatır işi.
  • Ben aracımı daha 3 gün kullanabildim.23 ekimde teslim edilecek daha,ancak sanmıyorum sorunun biteceğini.DSG sorunu yazılımsal değil.Olsa zaten çözülmesi kolay.Yine de her motora otomatik şanzumanı yapıyorlar
  • Kisisel yorumlar bosa VW cikip aciklama yapmadigi surece guvenmem. En basitinden satis temsilcisine bu sanzuman sorun cikariyormus dedigimde evet cikarmiyor diyemem ama sonucta her sattigimiz aracta servise gelmiyor ki zaten 2 sene garantiyi uzatirsiniz olur biter dedi. Peki olduki ben bu araci 4 sene sonra sattim yazik degil mi alan adama kimse bunu dusunmuyor. Ya da dsg parasini kafadan satarken fiyattan duscem.Nerde kaldi VW ikinci elde deger kaybetmiyor. Evet marka kaybetmiyor ama parcasi kaybettiriyor

• Merhaba arkadaşlar,

Baya bir araştırdım ve DSG'den gerçekten tırsmaya başladım. Benim Passat 1.8T, 1.9Tdi 110bg, 1.9 Tdi 130 bg hepside otomatik araçlarım vardı. 100 binin üzerinde km yaptım araçlarla ve şanzımanla ilgili 1 kere bile en ufak bir sorun yaşamadım. Ama DSG'de ben 100 küsür bin yaptım ve en ufak bir sorun yaşamadım diyebilen yok. En iyi ihtimal 1 kere kavrama değişmiş garantiden. Ben ise öyle sadece garanti süresi için araç alabilen biri değilim. Alırsam garantisi bittikten sonra da bikaç yıl kullanmak isterim.
  • Lafim size olsaydi , adinizdan bahsederdim.

Bu arada Peugeot ile sorun yasayan da cok insan var aramizda , enksnkr arkadasimiz 3 peugeot ile birden bogustu , butun araclari ve servislerini de beyan etti. Sizdeki mal herkes ile ayni olmak zorunda degil.

Ben DSG ile 5 senedir , 120.000km yapip da hic sorun yasamayan biliyorum , (Passat 1.4 TSI - DSG 122hp). Ama bu bir referans teskil etmiyor , cunku sorun yasayan da cok fazla. Onemli olan tercihlere saygi duymak? Biz bunu anlatmaya calisiyoruz , Neyzen de bunu anlatmaya calisiyor.

Bu arada 1998 Polo kullaniyorum ayni zamanda , 0 sorun. Ama birebir ayni araci kullanan arkadasim sanayiden cikmiyor.
  • Cinde araclar geri toplatilirken turkiyeye avucunu yalatiyor vw. Bence protesto edilmeli

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.