Şimdi Ara

2014 EDEBİYAT ÇIKMASINI BEKLEDİĞİNİZ YAZARLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
14
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, milli edebiyat, tanzimat vs. bu konularda soru gelmesi ihtimali hemen hemen %100 e yakın fakat iş cumhuriyet dönemine gelince çok fazla yazar ve şair var. o yüzden ösym de bu yazarlar arasından seçerek soru hazırlıyor. hepimiz tahminlerimizi yazalım bakalım ağırlık olarak hangi yazarlar beklentide bu sene. forumda aradım 2014 için bulamadım o yüzden konu açtım.

benim tahminlerim:

-cemal süreya gelebilir önemli bir yazar fakat lys lerde tam net bir cemal süreya sorusu yok.(ya da II.Yeni den tanınmış bir isim)
    -Milli Edebiyat Yakup Kadri gelmeyebilir(çünkü geçen sene geldi üst üste ısrarcı olacaklarını sanmıyorum). yakup kadri yerine 'Ömer Seyfettin' gelebilir bence.( ömer seyfettin genelde maupassant tarzı hikaye açısından soruldu bu kez eserlerine değinilebilir.
    -bunun dışında 'oktay akbal' ve 'vüsat o. bener' ösym tarafından şıklarda kullanılmış fakat henüz net bilgi sorulmamış. bu iki isme dikkat etmek gerek.
    - dünya edebiyatı sorusu gelmeyeceğini duymuştum bence bunun yerini edebi akımlar veya aşık geleneği yazarlarıyla doldurabilirler.
    -ayrıca %60 ihtimalle de I.yeni şiir anlayışı veya temsilcilerinden 1 soru gelebileceğini tahmin ediyorum.

sizin tahminleriniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beton16 -- 20 Mayıs 2014; 17:36:53 >

• Selim ileri büyük ihtimal sorulmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Megrel53

Selim ileri büyük ihtimal sorulmaz

bence de çıkmayacak gibi. beklediğim detay yazarlar

mustafa kutlu,nazlı eray,bilge karasu :)
  • Cahit kulebi den bekliyorum buket uzuner gibi marjinal birisini sorma ihtimalleride yuksek

• Ahmet Köklügiller demedi demeyin
  • Ahmet Telli sorulmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mustafa Kutlu ve Semiha Ayverdi %100 kesinlikle bu yılın sürpriz isimlerinden.LYS'den sonra görüşelim.. :)
    Diğer benim beklediğim yazarlar sözelci hissiyatıma dayanarak :
    Yakup Kadri---> Nur Baba ( diğer tüm eserleri sorulmuş fakat bu henüz çıkmadı)
    Reşat Nuri---> Yeşil Gece
    Ahmet Vefik Paşa---> Tiyatrocu kişiliği ile Bursa'da açmış olduğu tiyatro filan.
    Süleyman Nazif---> Sürpriz isim olabilir. Namık Kemal geleneğini devam ettirmiş bu adam Servet-i Fünun döeneminde
    Ahmet Hikmet Müftüoğlu---> Gönül Hanım adlı romanı bence tehlikeli bir isim bu adam.Her an gelebilir.
    Halide Nusret Zorlutuna ve Halide Edip Adıvar'ın eserlerini verip hangisinde bilgi yanlışlığı vardır ? Gibicesinden bir soru bekliyorum.
    Haydar Ergülen bu adam da tehlikeli bir isim Üzgün Kediler Gazeli gelebilir.
    Neşat Ertaş gelecekmiş gibi bir his var içimde sürekli beynimi kemiriyor
    Sabahattin Ali---> Kürk Mantolu Madonna ( Bu yılın banko eseri bence ) Bu adamın 'sırça köşk' adlı eseride gelebilir..
    Halikarnas Balıkçısı bu yıl kesinlikle sorulacak bu isimden de çok eminim.
    Bunlar benim tahminlerim arkadaşlar 6. hissim çok kuvvetlidir. Geçen yıl Sevinç Çokum ve Rasim Özdenören'i tahmin etmiştim ve sınavda çıkmıştı.Yine tutarmı bilmiyorum bu isimler ama bakalım :)

• sözelcibirisi S kullanıcısına yanıt
    yeşil gecenin özeti çıktı geçen yıl bu sene çıkmaz

onun dışında yakup kadri ve reşat nuri neredeyse her sene sorulan yazarlar

edit: yeşil geceyi yanlış hatırlıyor olabilirim bu arada sanırım geçen sene yeşil geceyi işaretlemiştim ve yanlış çıkmıştı emin olamadım şimdi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flurry. -- 20 Mayıs 2014; 19:08:38 >
  • UĞUR KOŞAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

yeşil gecenin özeti çıktı geçen yıl bu sene çıkmaz

onun dışında yakup kadri ve reşat nuri neredeyse her sene sorulan yazarlar

edit: yeşil geceyi yanlış hatırlıyor olabilirim bu arada sanırım geçen sene yeşil geceyi işaretlemiştim ve yanlış çıkmıştı emin olamadım şimdi :D

Geçen sene çıkan soru Reşat Nuri-Acımak adlı romanıydı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sözelcibirisi

Mustafa Kutlu ve Semiha Ayverdi %100 kesinlikle bu yılın sürpriz isimlerinden.LYS'den sonra görüşelim.. :)
    Ahmet Vefik Paşa---> Tiyatrocu kişiliği ile Bursa'da açmış olduğu tiyatro filan.
    Süleyman Nazif---> Sürpriz isim olabilir. Namık Kemal geleneğini devam ettirmiş bu adam Servet-i Fünun döeneminde
    Ahmet Hikmet Müftüoğlu---> Gönül Hanım adlı romanı bence tehlikeli bir isim bu adam.Her an gelebilir.
    Halide Nusret Zorlutuna ve Halide Edip Adıvar'ın eserlerini verip hangisinde bilgi yanlışlığı vardır ? Gibicesinden bir soru bekliyorum.
    Sabahattin Ali---> Kürk Mantolu Madonna ( Bu yılın banko eseri bence ) Bu adamın 'sırça köşk' adlı eseride gelebilir..
    Bunlar benim tahminlerim arkadaşlar 6. hissim çok kuvvetlidir. Geçen yıl Sevinç Çokum ve Rasim Özdenören'i tahmin etmiştim ve sınavda çıkmıştı.Yine tutarmı bilmiyorum bu isimler ama bakalım :)

dediklerin çok mantıklı sabahattin ali ve halikarnas balıkçısı özellikle çok önemli ama sorulmuyor dediğin gibi bence artık vakti. çevirip çevirip sezai karakoç ya da yakup kadri falan sormazlar gibime geliyor.

hali ediple-halide nusret karşılaştırması hiç denk gelmedim soru tiplerinde fakan ama çok mantıklı aklıma yattı gelebilir. ama halide edip bilindiği için yapılır büyük ihtimal.

• bence behçet necatigil, cagit zxarifoğlu,hilmi yavuz gelebilir. Mustafa kutluda. Ve tiyatrodan mutlaka bi bilgi sorusu gelebilir haldun taner dışında eser sorusu.

Biraz önce palme 20li denemeden çözdüm gerçekten zor ve öğretici çözmenizi tavsiye ederim. Dil anlatımdan 5 yanlıs yaptım orası ayrı tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: beton16

quote:

Orijinalden alıntı: sözelcibirisi

Mustafa Kutlu ve Semiha Ayverdi %100 kesinlikle bu yılın sürpriz isimlerinden.LYS'den sonra görüşelim.. :)

dediklerin çok mantıklı sabahattin ali ve halikarnas balıkçısı özellikle çok önemli ama sorulmuyor dediğin gibi bence artık vakti. çevirip çevirip sezai karakoç ya da yakup kadri falan sormazlar gibime geliyor.

hali ediple-halide nusret karşılaştırması hiç denk gelmedim soru tiplerinde fakan ama çok mantıklı aklıma yattı gelebilir. ama halide edip bilindiği için yapılır büyük ihtimal.

İşte bende o yüzden düşündüm Halide Nusret pek bilinmediği için kafa karıştırmak isteyebilirler ÖSYM'nin sağı solu belli olmuyo

• Yakup kadri heryıl soruluyor bu yılda sorulacak bu sene roman özeti fazla olabilir.
  • Dershaneden çok bilgili bi hocam sayın Yurdanur Aydoğanoğlu :) 'nun bence bu sene sorulacak dediği Turgut Özakman. Bencede Turgut Özakman ve İnci Aral'a dikkat edilmeli. Birde hocalar yaşayan veya çok yeni vefat etmiş sanatçıların sorulabilme olasılığının yüksek olduğunu söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krtlceenrmnnn

Dershaneden çok bilgili bi hocam sayın Yurdanur Aydoğanoğlu :) 'nun bence bu sene sorulacak dediği Turgut Özakman. Bencede Turgut Özakman ve İnci Aral'a dikkat edilmeli. Birde hocalar yaşayan veya çok yeni vefat etmiş sanatçıların sorulabilme olasılığının yüksek olduğunu söylediler.

turgut özakman önemli bu sene sorabilirler. gerçi ilk kez çıkan yazarlarda detaya inmiyorlar en bilindik eserini soruyorlar ama bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: krtlceenrmnnn

Dershaneden çok bilgili bi hocam sayın Yurdanur Aydoğanoğlu :) 'nun bence bu sene sorulacak dediği Turgut Özakman. Bencede Turgut Özakman ve İnci Aral'a dikkat edilmeli. Birde hocalar yaşayan veya çok yeni vefat etmiş sanatçıların sorulabilme olasılığının yüksek olduğunu söylediler.

Bizim hocada tam tersi yaşayan, ölmemişleri pek sormazlar çünkü ölünce kıymeti anlaşılıyor dedi ve banada mantıklı geldi ama ösym bu ne yapacağı belli olmaz aklımda bulunsun bu konudaki sanatçılara ayrı bir özen göstericem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ataol Behramoğlu

^^^Sezai KARAKOÇ^^^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: batikan96

Ataol Behramoğlu

^^^Sezai KARAKOÇ^^^^

sanmıyorum dostum 2012 de soruldu yanlış hatırlamıyorsam sezai karakoç. ama tabi ki ösym ye belli olmaz yine de. mistik duyarlılık şairlerinden bence cahit zarifoğlu falan gelebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.