Şimdi Ara

2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
4
Favori
26.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediği motoru koysun; Mercedes'i ne malzeme kalitesi ne de motoru sattırır. Mercedes'i tasarım + iyi fiyat sattırıyor. Bunu CLA'da gördük. Önden çekişli, dar, basık ve kullanışsız CLA; sırf tasarımından dolayı 110 bin lira. O kadar etmeyeceği çok açık.
  • Evet bunu yazmak için girmiştim. Adamlar 90 bin etmeyecek CLA yı 110 bine satıyorlar. Ben Mercedesin yerinde olsam 156 lık motoru kaldırırım sadece A serisindeki 122 liği kullanırım. Beygire falan bakan kalmadı artık. 1. öncelik tüketim. Az yakan bir Mercedes altından daha değerli. Performans falan hikaye oldu B-C-D sınıfları için. İnanlmaz kar marjlarıyla çalışıyorlar Türkiyede MERcedes, BMW Audi. 1.6 105 lik A3 e 95 bin fiyat çekiyor adamlar.
  • Bu 1.6 dci motoru e serisindede kullanırmı acaba mercedes?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Evet bunu yazmak için girmiştim. Adamlar 90 bin etmeyecek CLA yı 110 bine satıyorlar. Ben Mercedesin yerinde olsam 156 lık motoru kaldırırım sadece A serisindeki 122 liği kullanırım. Beygire falan bakan kalmadı artık. 1. öncelik tüketim. Az yakan bir Mercedes altından daha değerli. Performans falan hikaye oldu B-C-D sınıfları için. İnanlmaz kar marjlarıyla çalışıyorlar Türkiyede MERcedes, BMW Audi. 1.6 105 lik A3 e 95 bin fiyat çekiyor adamlar.

Kesinlikle. +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDino

Otomobil endüstrisi senin sandığın gibi değil. Her şey karmaşık, planlı ve bilimsel analizlere dayanıyor.
    Ne öyle Mercedes Renault'a gidip, "abi be, hadi be güzel abim ver bana şu motoru" diyor. Ne de Renault Mercedes'e, "yürü git lan, al şu 130'luğu idare et" diyor.
    Ortak planlama yapılıyor, pazar araştırmaları yapılıyor ve bu rekabetçi dünyada en ekonomik koşullar yaratılarak motor tasarlanıyor. Yok istedi de vermedi, yok verdi de almadı gibi şeyler ancak bizim kapalı çarşıda olur.

@iwishh

yıllardır renault'ta kullanılan 1.5 dci, mercedes'te hem A serisinde hemde CİTAN'da 1 yıldır kullanılıyor. ayrıca mercedes'te henüz kullanılmayan 1.6 dci renault'ta avrupa'da 2 yıldır Türkiye'de yaklaşık 1 yıldır kullanılıyor.

"Ortak planlama yapılıyor, pazar araştırmaları yapılıyor ve bu rekabetçi dünyada en ekonomik koşullar yaratılarak motor tasarlanıyor." ifadesine göre renault'un olarak bilinen mercedesin kullandığı veya gelecekte kullancağı dci dizel motorlar ortak tasarlandığı sonucu çıkıyor.

BU İFADELER KARNINDAN KONUŞAN BİRİSİ TARAFINDAN YAZILMIŞTIR dememem için burada bu bilginin kaynağı ve bu kaynağın linki verilmelidir.

mercedes renault'a önce sen yıllarca tepe tepe kullan bu motorları sonra ben araçlarıma koyarım dedi demekki. herhangi bir nissan bayisine gidin ve dci motoru sorun nissan-renault ortak tasarladı masalını orada da duyarsınız. dci hem tüketim hemde sağlamlık yönünden kendini kanıtlamış bir motor. ne bu renault alerjisi onu anlayamadım. rahatsız olan varsa renault motorlu nissan veya mercedes almasın o zaman. bırakın bu kör marka fanatikliğini.

mercedes'in renault'tan motor alması birilerinin zoruna gitmiş belliki. ama gerçek mercedes'in renault'tan motor almış olmasıdır. bu gerçeği değiştiremezsiniz. renault zorla mercedes'e benim motorumu alacaksın ve araçlarında da kullanacaksın demediyse, mercedes'in bir şekilde istemesi gerekiyor. ister rica ederler ister büyük meblağlar teklif ederler, isteme yöntemi kendilerine kalmış. burada belirtildiği gibi "lan" lı "lun" lu olmamıştır muhtemelen. sonuçta medeni kültürlü insanlar bunlar. burası gibi değil.

üzülmeyin otomotiv teknolojilerini belirleyen F1 'de birçok takım motor teknolojisini renault'tan alıyor ve başa oynuyor. mercedes almış çok mu?

http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=4504

dünyada otomotiv piyasasında rekabet gün geçtikçe daha acımasız hale geliyor. yeri gelir mercedes renault'a, yeri gelir renault mercedes'e ağamda der paşamda der merak etmeyin.

mercedes için rekabet sorunu yoksa yıldızı yetecekse, neden her segment'e saldırıp yeni araç çıkarmaya çalışıyor. en son GLA diye bir modelin resimleri sızmış. durmadan yeni model çıkaran koreli otomotiv firmalarına benzedi mercedes. A harfine takmış durumda kullanmadıkları harf kalmayacak bu gidişle. A, CLA, GLA,....,ZLA

renault'un reklamını yapar gibi yazı yazdırdınızya helal olsun. ifadelerim sadece renault'un dci motorları ile sınırlıdır. bilginize...

• quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

İstediği motoru koysun; Mercedes'i ne malzeme kalitesi ne de motoru sattırır. Mercedes'i tasarım + iyi fiyat sattırıyor. Bunu CLA'da gördük. Önden çekişli, dar, basık ve kullanışsız CLA; sırf tasarımından dolayı 110 bin lira. O kadar etmeyeceği çok açık.

mercedes'i hem "iyi fiyat sattırıyor" hem de "110 TL etmeyeceği açık" demişsiniz. mercedes CLA'da şuan sıraya yazıyor. bu açıdan her iki ifadeniz birbiriyle çelişiyor.

ayrıca "istediği motoru koysun" demişsiniz. mercedes eskiden A ve B serilerinde kullandığı atmosferik 1.5 95 bg benzinli motorunu tasarımı genel olarak beğenilen CLA'ya koysa acaba kaç tane satardı?

bana göre araçtaki motor satışta önemli bir faktördür.

BMW 3 serisinde kasa değişimi sonrasında, atmosferik 1.6 motorun yerine turbolu 1.6 yeni motorlar konuldu. eskiden ilk 5'e giremezken "D segment Haziran 2013 satışlarında 2. sırada yer almıştır. üstelik euro artışına rağmen.

Haziran 2013:

1) VW passat 1.595 adet, 2) BMW 3 serisi 1.167 adet, 3) Mercedes C 557 adet, 4) Audi A4 301 adet, 5) VW CC 290 adet.

Ocak-Haziran 2013:

1) VW passat 7.344 adet, 2) BMW 3 serisi 4.383 adet, 3) Mercedes C 2.498 adet, 4) Audi A4 1.614 adet, 5) VW CC 1.435 adet.

2012 yılında aylık satışlarda Mercedes C serisi passatla birincilik için yarışırdı. BMW 3 serisi ya ilk 5'e giremezdi yada 4. ve 5. sıralarda kendisine yer bulurdu. bu yılki 3 serisinin ve C serisinin satış rakamlarına bakarsanız neden bu başlığın açıldığını anlarsınız.

• iwishh İ kullanıcısına yanıt
    CLA'nın tasarımına yakın BMW modellerinin fiyatlarına bakın, hangisi daha ucuz. Corolla da 70 bin etmez ama satıyorlar, hem de bayağı. Üstelik 1.33 motor seçeneğiyle. Aynı şey Jetta için de geçerli. Mercedes fiyatları BMW ile eşitlesin, bakalım kaç tane satabilecek. CLA alanlar genelde özenti baba parası yiyen tipler. Sırf yeni ve göreceli olarak güzel bir tasarıma sahip olduğu için(ben sevmiyorum). Yoksa A serisini azcık uzatınca zaten bir CLA şasisi elde ediyorsunuz.
  • burock1997 B kullanıcısına yanıt
    Uzatmıyorsunuz, çünkü zaten aynı şasileri kullanıyor.

CLA'yı özenti baba parası tipler dediğinize göre bu konuda bir pr araştırması yapmış olmalısınız ki paylaşırsanız sevinirim.
    BMW'de n br CLA muadili araç yok. 1 serisi coupe (yanlış hatırlamıyoram 2014'de 2 serisi olarak piyasaya çıkacak) 4 kapılı olarak üretilirse o zaman geleneksel olarak fiyat bakımından CLA'nın altında konumlandırılacaktır.
  • burock1997 B kullanıcısına yanıt
    CLA'nın BMW'da bir karşılığı yok,olursa eğer fiyat olarak Cla'nın altında kalır. zaten BMW hiçbir zaman model genişliği olarak Mercedes'e rakip olamamıştır. doğrudur yanlıştır ama durum böyle. mercedes'in ürün gamının birçok modelinin bmw karşılığını bulamazsın. bugün bmw 1 serisinin 4 kapısını yapsın 110.000 tl başlangıç fiyatı koysun kimse dönüp yüzüne bakmaz.100.000 olsa yine satmaz.
    Ne dedin ki sen şimdi?
  • quote:

Ne dedin ki sen şimdi?

özetle sallamayalım dedim.
  • Beyler düzgün okuyun lütfen. CLA ayarında demedim, CLA tasarımına yakın dedim. Kısaca bir coupe araba.
  • Şu araç 1.5Lt 231 hp ile gelsin tartışmaya devam edersiniz forumdaşlar.

2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwishh

quote:

Ne dedin ki sen şimdi?

Biz sallamayalım ama sen salla, öyle mi? Hadi öyle olsun...
  • quote:

quote:

quote:

Ne dedin ki sen şimdi?

Biz sallamayalım ama sen salla, öyle mi? Hadi öyle olsun...

link veya kaynak verde o zaman sallamadığını ortaya koy.

ben yazımda neyi sallamışım onuda açıkça yaz o zaman.

bak ben açıkça yazıyorum. dci motor mercedes ile renault tarafından "ortak tasarlandı" diyene ben sallıyor derim. hemde iyi sallıyor derim.

laf cambazlığından birşey çıkmaz

Dün radyoda bir Renault yetkilisi Mercedes Citan'dan bahsediyordu sen aklıma geldin. Demek ki bu stratejik ortaklık o kadar gizli değilmiş dedim ve aradığın belgeyi buldum.
    al sana belge, İngilizcen yetiyorsa 9.sayfaya özellikle bak. O sayfada Renault'un Mercedes isteği doğrultusunda ortak olarak dizel motor tasarlayıp üreteceği yazıyor.

"Ultra low-consumption diesel and gasoline engines, including a Renault produced diesel engine for the Mercedes A-Class"

http://www.renault.com/en/lists/archivesdocuments/alliance-facts-and-figures-2012.pdf

Neymiiiiiiiş, demek ki öyle oto sanayii ağzıyla yürümüyormuş bu işler...

• Mercedes uzun yillardir 2000cc üzeri motor üretiyor. Büyük hacimli motorlarda mercedesin kalitesi kendisini kanitlamis . Bu saaten sonra kücük hacimli ekonomik motor üretecegini sanmiyorum. O yüzden kendisini piyasasi olan kanitlamis motorlari üreten firmalarla ortak girisimleri elbette olur. Artik büyük firmalar butür calismalari ortak götürebiliyorlar.
  • Ben pek sıcak bakmıyorum ama gayet normal bir tercih.Dci güzel motor.Yalnız Mercedesin. Mercedes uzun ömürlülüğüne sahip olacak şekilde revize etmesi lazım.

Bmw,Audi ortak motor zaten kullanıyor.Mercedesin kullanması çok da yadırganacak bi durum değil.Benim sıcak bakmama sebebim prestij olayı.Şahsen ben Renault dci motorlu Mercedes almam.Mercedes aldın mı o kaputun altında Mercedes motoru olmasını isterim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dün radyoda bir Renault yetkilisi Mercedes Citan'dan bahsediyordu sen aklıma geldin. Demek ki bu stratejik ortaklık o kadar gizli değilmiş dedim ve aradığın belgeyi buldum.
    al sana belge, İngilizcen yetiyorsa 9.sayfaya özellikle bak. O sayfada Renault'un Mercedes isteği doğrultusunda ortak olarak dizel motor tasarlayıp üreteceği yazıyor.

"Ultra low-consumption diesel and gasoline engines, including a Renault produced diesel engine for the Mercedes A-Class"

http://www.renault.com/en/lists/archivesdocuments/alliance-facts-and-figures-2012.pdf

ya ingilizce bilmiyorsun yada kendi kendimi nasıl millete rezil ederim demişsin. nasılsa kimse ingilizce bilmez zannettin herhalde.

bula bula bunumu bulabildin. Renault ile Nissan'ın birlikteliklerini anlatan belge. Renault ile Nissan'ın oluşturduğu ekipte Mercedes'ten kim var söylede öğrenelim. ayrıca bu birliktelik YENİ PROJELER için. renault 1.5 ve 1.6 dci motorlarını kendisi geliştirmiştir. kaldıki mercedes'ten kimsede yok bu gösterilen ekipte. Mercedes'in katılımcısı çok gizli demekki deşifre etmemişler.

biraz daha "google" aramalarına hız ver ama "RENAULT WİTH MERCEDES" diye arama yap ingilizce metinlerdeki "FOR MERCEDES" eki senin "DCİ Mercedes'le ortak tasarlandı" masalını anca çürütür.

tam benim dediğimin belgesini koymuşsun.

madem ingilizce bilmiyorsun büyük harflerle yazıyımda iyi anla o zaman.

örnek verdiğin cümlede ne yazıyor "RENAULT MERCEDES A SERİSİ İÇİN DİZEL MOTOR ÜRETTİ"

yani mercedes'in renault'tan motor aldığını belirtmişsin.

aramalara devam et. bu aramaların sana faydası olacak. en azından renault ve dci hakkında bilgin artacak. birazda renault'un 1.6 dci 130 bg ve 160 bg'lik motorlarını araştır bakalım. kim geliştirmiş bu motorları.

DCİ motorun renault ile mercedes tarafından ortak tasarlandığına dair belgeyide hâlâ bekliyorum.

ayrıca forumdaki bu başlık altındaki metinleri okuyanlar ilk mesajından itibaren sanayi ağızıyla senin konuştuğunu çok açık olarak görebilir. bu bilgide dip not olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 2 Ekim 2013; 15:03:13 >

• quote:

quote:

ya ingilizce bilmiyorsun yada kendi kendimi nasıl millete rezil ederim demişsin. nasılsa kimse ingilizce bilmez zannettin herhalde.

bula bula bunumu bulabildin. Renault ile Nissan'ın birlikteliklerini anlatan belge. Renault ile Nissan'ın oluşturduğu ekipte Mercedes'ten kim var söylede öğrenelim. ayrıca bu birliktelik YENİ PROJELER için. renault 1.5 ve 1.6 dci motorlarını kendisi geliştirmiştir. kaldıki mercedes'ten kimsede yok bu gösterilen ekipte. Mercedes'in katılımcısı çok gizli demekki deşifre etmemişler.

biraz daha "google" aramalarına hız ver ama "RENAULT WİTH MERCEDES" diye arama yap ingilizce metinlerdeki "FOR MERCEDES" eki senin "DCİ Mercedes'le ortak tasarlandı" masalını anca çürütür.

tam benim dediğimin belgesini koymuşsun.

madem ingilizce bilmiyorsun büyük harflerle yazıyımda iyi anla o zaman.

örnek verdiğin cümlede ne yazıyor "RENAULT MERCEDES A SERİSİ İÇİN DİZEL MOTOR ÜRETTİ"

yani mercedes'in renault'tan motor aldığını belirtmişsin.

aramalara devam et. bu aramaların sana faydası olacak. en azından renault ve dci hakkında bilgin artacak. birazda renault'un 1.6 dci 130 bg ve 160 bg'lik motorlarını araştır bakalım. kim geliştirmiş bu motorları.

DCİ motorun renault ile mercedes tarafından ortak tasarlandığına dair belgeyide hâlâ bekliyorum.

ayrıca forumdaki bu başlık altındaki metinleri okuyanlar ilk mesajından itibaren sanayi ağızıyla senin konuştuğunu çok açık olarak görebilir. bu bilgide dip not olsun.

Tamam kardeş, sen aynen bildiğin gibi devam et, belli ki ne desek boş.
    Kim kime verdi, kim kimden aldı niye bu kadar önemli olsun ki?
    Nihayetinde dilenci değil ya, koskoca Mercedes bu. Renault da Mercedes'e kendini beğendirebildiyse ne ala, adam olmuş sonunda, adam gibi motor üretebilmiş de bir Mercedes'e motor olabilmiş sonunda. :)

Mercedes'in derdi, Renault'u gersin, bana ne. Ben biner gezerim, kim ürettiyse üretti.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.