Şimdi Ara

2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
119
Cevap
4
Favori
26.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mercedes'in kalitesiz bir şey kullanacağını düşünmüyorum. yılların birikimi marka imajını riske atmazlar.

kim yaparsa yapsın görüşüne aynen katılıyorum. yeter ki kalite olsun.

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 3 Ekim 2013; 9:40:21 >
  • xtatic kullanıcısına yanıt
    Ustam bu araç 15. lt 231 bg olarak mı gelecek? gelecekse ne zaman?
  • ANIL KIRMIZI A kullanıcısına yanıt
    Şu konuda bahsi geçen motor hocam. Şu anda i8 modelinde kullanılıyor 231 hp ile.
    Ancak ilk etapta 2 serisine daha güçsüz bir versiyon ile gelmesi muhtemel.

2 serisi de 2014 ten itibaren M235i ve 220 ve 220d olarak piyasada olacak. link

1.5 lt lik model daha sonra muhtemelen 2014 sonuna doğru çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwishh

BMW'nin 1.6 dizelinin PSA motoru olduğu aklıma gelince,

Yanlisiniz var. BMW'nin dizel motoru N47D16 kodlu olup kendi uretimidir. PSA dizel motoruyla capi da strogu da tutmaz.
  • 1.6 turbo 156hp devam eder, onumuzdeki yeni kasanin makyajinda bu versiyonun gelistirilmisi kullanilir...
    Kasadan kasaya degil makyajdan makyaja yani! İstisnalar haric hep boyle olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carretera

quote:

BMW'nin 1.6 dizelinin PSA motoru olduğu aklıma gelince,

Yanlisiniz var. BMW'nin dizel motoru N47D16 kodlu olup kendi uretimidir. PSA dizel motoruyla capi da strogu da tutmaz.

Alt yapısı PSA geriye kalan herşey BMW'nin diye biliyorum

• Alt yapisi da BMW'nindir. N47D20 diye gecen ve su anda 116d'den (ed degil) 525xd'ye kadar turlu araclarda gorev yapan 2 litrelik dizel motorun kucultulmusudur.
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    The 1.6 L (1,560 cc) Diesel is part of the DV/DLD family and is, depending application, called the DV6 (PSA), W16 (MINI) or DLD-416 (Ford). 90 PS and 110 PS versions are available. Though both intercooled, the major difference being that the 90 PS has a conventional waste-gated Mitsubishi MHI TD025 turbo charger, whilst the 110 PS uses a Garret GT15V variable geometry (VNT) turbocharger. The 110 PS version of this engine can be ordered in an unprecedented variety of car models, representing either side of the motoring spectrum, ranging from the MINI Cooper D to the Volvo S80 1.6D DRIVe. From 2011 PSA start to develop (1,598 cc) diesel with BMW/Mini

motor kodlarını bilmiyorum. her firma motorlara kendisine göre bir kod veriyor. ancak bildiğim husus BMW'nin 1.6 dizel motorunun PSA temelli olduğudur. yukarıdaki metne bakarsanız, PSA'nın 2011 yılından itibaren mevcut 1.6 dizel motoru geliştirmek için BMW ile çalışmalara başladığının belirtildiğini görürsünüz.

BMW'nin Türkiye resmi internet sitesine baktığımda; yalnızca 1 tane 1.6 dizel 1 serisi modelinin satışta olduğu (116d ED), sadece 116d diye bir modelin satışta olmadığı, 116d ED modelinin teknik özelliklerinde 1.6 dizel motorun, yukarıdaki ingilizce metinde ifade edilen 1598 cc ile aynı hacimde olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. PSA motor hacmi olarak 1560 cc kullanmasına karşın karşın, BMW için bu motoru 1598 cc olacak şekilde birlikte geliştirdiklerini düşünüyorum.

BMW'nin tamamen kendisi tarafından 1.6 dizel motor geliştirdiğine dair bir bilgi veya tanıtıma rastlamadım. eğer BMW 1.6 PSA motorunu bırakarak dediğiniz gibi tamamen kendisi tarafından üretilmiş bir 1.6 dizel motoru kullanmaya başlamışsa, bunu bir bilgi güncellemesi olarak alacağım.

ancak kodunu verdiğiniz motor, Türkiye'de satılmayan, Almanya'da 116d veya 316d diye satışta olan ve 1.6 hacimle alakası olmayan 1995 cc hacmindeki motor olmasın?

bu motor serilerde 16 kodu (116 veya 316 gibi) ile belirtilmesine karşın 2.0 hacmindedir. söz konusu 1995 cc motorun BMW'nin kendi motoru olduğunu ve yakıt tüketimi düşük olmasına rağmen vergi dilimi nedeniyle Türkiye'ye getirilmediğini zaten biliyorum. (1995 cc, motor gücü 116 bg, 260 tork değerleri olması nedeniyle BMW tarafından aynı hacimdeki daha güçlü meşhur 2.0 dizel motoru Türkiye'ye getirmektedir.)

bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 18 Ekim 2013; 20:54:19 >

• Fransız otomobil üreticisi PSA Peugeot Citroen, küçük otomobil segmentinde Toyota ile işbirliğine devam edeceklerini açıkladı.

Bir süredir mali sıkıntılar içerisinde olan PSA, BMW ile mekanik ortaklığını sonlandırdıktan sonra bu krizi diğer firmalarla ortaklıklar kurarak ve var olan ortaklıkları devam ettirerek çözmeye çalışıyor.

Şirket CEO'su Philippe Varin'in Alman Auto Motor und Sport dergisine yaptığı söyleşide, PSA Peugeot Citroen'in son dönemde oldukça revaçta olan küçük otomobil segmentinde Toyota ile işbirliği kuracağını dile getirdi. Modelin Çek Cumhuriyeti'nde üretileceğini de belirten Varin, yeni nesil küçük otomobil modeliyle güçlü bir kalkınma hedeflediklerini ifade etti.

2005 yılı Şubat ayından bu yana beraber çalışan Toyota ve PSA, bu süreç içerisinde 2 milyondan fazla aracı birlikte ürettiler. Son olarak önümüzdeki sene satışa çıkacak olan yeni Citroen C1 ve Peugeot 107 modelleri de Toyota Aygo ile aynı üretim hattında inşa edilmişti.

yukarıdaki habere rastladım. haberde BMW ile PSA arasındaki mekanik ortaklığın sonlandığı belirtiliyor.

bu metinde kafamı karıştırdı şimdi.

BMW 1.6 dizel motor konusunda net bilgi verebilecek varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 18 Ekim 2013; 21:29:30 >

• Dogru hareket artik kompresor olmaz

• iwishh İ kullanıcısına yanıt
    BMW'nin 1.6 dizeli Mini modellerinde 2010 yılındaki makyajdan beri kullanılıyor. Bu sebeple 2011'de geliştirilmeye başlanması olanaksız.
    Ayrıca bu kod sistemi motor üreticisinin kod sistemidir, araç üreticisinin değil. PSA'nın (HDİ) dizeli incelerseniz daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/PSA_HDi_engine

Linkte Mini'nin de kullandığına dair yazı göreceksiniz, şaşırmayın. 2010 yılına kadar PSA motordu Mini'ler. Sonra BMW motorunu kullanmaya başladı.
    i
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
  • xtatic kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ediyorum hocam,2014 e bişey kalmadı neyse ki:)
  • quote:

evet 1.6 dizel 160 bg olan motor 380 tork ile herkesi heycanlandırır.

ancak daha renault 160 bg olan bu motorunu herhangi bir modelinde piyasaya sürmeden mercedes'e vermesini imkansıza yakın bir olasılık olarak görüyorum.

ileride verirse 1.6 dci 130 bg olanı verir diye düşünüyorum. gerçi onu bile A serisi için vermedi ama. 110 bg 1.5 dci olanı verdi.

nissan'a karşı daha bonkör. onlara 1.6 dci 130 bg motoru verdi. ama kendisi önce scenic'e ve megane'a koyduktan sonra ve kendisine rakip olmayacak sınıfta araçlarda kullansın diye.

keşke mercedes'e 160'lık olanı verse o ayrı konu.

bu arada renault keşke mercedes'e motor verse diyeceğim aklımın ucundan geçmezdi.

BMW'nin 1.6 dizelinin PSA motoru olduğu aklıma gelince, "Bir gün herkes küçük hacimli dizel fransız motorlu olacak" gibi bir söz aklımda belirdi.

otomotiv piyasası ne hale geldi yahu.

1.6 dci 130 bg olan motor önce scenic sonra qashqai'de kullanıldı
    megane'da daha sonra kullanıldı.
    Nissan'ın %42 hissesi Renault'a ait aralarında 1999 yılından beri bir ortaklık var(Alliance) bu yüzden Nissan ve Renault bir çok modellerinde ortak motor ve platformlar kullanıyor
    1.6 energy DCI daha Renault'un tüm modellerinde bile kullanılamadı
    kullanılamamasının altındaki sebep bu motorun karmaşık yapıda olması ve sadece Cleon fabrikasında üretilmesi dolayısıyla bir kapasite sorunu var.

1.6 dci motor güncelleştirilmiş hali ile(136 bg 340nm) yeni C serisinde kullanılacak
    bunun dışında Renault laguna,latitude,yeni tarffic ve Mercedes Viano da da kullanılması planlanıyor

benzer kapasite sorunlarından dolayı 1.6 twin turbo(güncel 180 bg 400nm) de seri olarak üretim planına alınmış değil
     2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR?

• Mercedes biraz daha garanticidir bu konuda.2002 yılından beri e200'lerde kullandığı kompressör motorları 1.8lt düşürmüştür.1.6lt çıkınca herkes yürürmü diyordu ama o dönemde 1.8lt varken kimse birşey demiyordu.

Sürüş olarak kompressörün daha keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Arada ki beygir farkını kapatma peşinde olduğunu düşünmüyorum MB'nin.Öyle bir derdi olsa a45 AMG'ye koyduğu 2.0lt 360beygirlik motoru koyardı E' serisine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Mercedes biraz daha garanticidir bu konuda.2002 yılından beri e200'lerde kullandığı kompressör motorları 1.8lt düşürmüştür.1.6lt çıkınca herkes yürürmü diyordu ama o dönemde 1.8lt varken kimse birşey demiyordu.

Sürüş olarak kompressörün daha keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Arada ki beygir farkını kapatma peşinde olduğunu düşünmüyorum MB'nin.Öyle bir derdi olsa a45 AMG'ye koyduğu 2.0lt 360beygirlik motoru koyardı E' serisine.

o motorun maliyeti çok yüksek olabilir.
  • Arkadaşlar bir internet sayfasında 201de c serisinde renault motor kullanılacağı yazıyodu ve mercedesin kendi motorunun artık daha az kullanılacağında eklemişler bu doğru mudur bu konu hakkında yardım edebilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nordest

Arkadaşlar bir internet sayfasında 201de c serisinde renault motor kullanılacağı yazıyodu ve mercedesin kendi motorunun artık daha az kullanılacağında eklemişler bu doğru mudur bu konu hakkında yardım edebilir misiniz

201 yazan yer 2014 olucak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nordest

Arkadaşlar bir internet sayfasında 201de c serisinde renault motor kullanılacağı yazıyodu ve mercedesin kendi motorunun artık daha az kullanılacağında eklemişler bu doğru mudur bu konu hakkında yardım edebilir misiniz

Renault motoru kullanılmasının sakıncası?

• Mercedes 1.6 motorların performansı konusunda çok geri kalmış durumda, 5 ve E serilerinin 0-150 değerlerine bakınca ne dediğimi anlayacaksınız. Çanta dolusu para verip de kağnı hızıyla giden benzinli arabayı almak çok mantıklı bir iş de değil. 2.el araç piyasasında fiyatlar araç kullanıcılarının geri bildirimlerine göre şekillenir. Bu araba gitmiyor, yavaş, çok yakıyor dendi mi işi biter. Veriler de bize onu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda E serisi ciddi anlamda değer kaybeder, E kullanıcılarının değer kaybını ise TL olarak çalışıyorlarsa dövizdeki artışlar azaltır dövizle para kazananlar daha çok etkkilenir ama 5 serisi kullanıcıları aldıkları fiyatlara yakın satarlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.