Şimdi Ara

2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
119
Cevap
4
Favori
26.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: allstar34

ya kardeşim sen neden birşeyler kıyaslama çabasındasın ben bmwnin bütün arabaları mercedesten iyi demiyorumki bmwnin elbette benimde beğenmediğim araçları var körü körüne birşey savunmuyorum ben diyorumki şuan en güncel halleriyle 3 serisi c serisinde 5 serisi e serisinden üstün 2,2 dizel motoruyla e serisi 5 serisine göre daha düşük performanslı daha fazla yakıtlı ve daha fazla vergili haliyle dezavantajlı durumunda buna ne dieceksin merak ediyorum bak her defasında aynı şeyleri yazmama sebeb oluyorsun ben mercedesi kötülemiyorum sen örnek gösterdiğim modellerdeki üstünlüğü kabul edemiyorsun ben mercedesin başka modellerinin bmwden üsütün olduğu gerçeğini kabulleniyorum sls amg kaç tane satmış süper spor otomobiller varken bence çok gereksiz bir hamle kötü bir araba demiyorum ama gereksiz.e63 amg dediğin araç 5.5litre çift turbolu 557 beygir m5 ise 4.4 litre twin power turbo 560 beygir arada 1.1 litre fark var acaba kimin motoru daha iyi :)ve bu makyaj geçirmiş hali makyajsız hali daha berbattı 6.3 motor 525 hp budamı gol değil hocam m5 ilk çıktığı haliyle şuan güncellenmiş haliyle hiç düşünemiyorum.

Litre basina gucu baz almayiniz. Ufak tefek oynamalarla motordan istediginiz gucu rahatlikla elde edersiniz. Bakin Bmw yi ben de seviyorum ama Mercedes gibi otomobil dunyasina yön veren bir markayi oyle bir anlatiyorsunuz ki sanki hic bir seyden anlamiyor yaptiklari her sey gereksiz :) Bugun dunyada Mercedes motorlarinin kullanilmadigi yer yok. Buyuk fabrika endustri motorlarindan tutun tank motoruna lokomotif motoruna otobus kamyon F1 super spor araclara kadar her yerde Mercedes motorlarini gorursunuz ;) Bmw 4.4 litreden daha fazla guc cikardi diye daha mi iyi oluyo yani? Motorun iyi olmasi gucunun fazla olmasiyla olculmez dayaniklilik az sorun cikarma gibi kriterleri de göz onunde bulundurmak gerekir ki bu konuda herkes Mercedes motorlarinin daha uzun omurlu oldugunu bilir belki sen de dahildirsin buna :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ultiMance kullanıcısına yanıt
    benim mercedes motoru kötü dediğim bir cümlem varsa göster dostum ben sadece diyorum ki bazı model ve motorlarda bmwnin üstünlüğü var diyorum bu gayet normal değilmi.
  • quote:

benim mercedes motoru kötü dediğim bir cümlem varsa göster dostum ben sadece diyorum ki bazı model ve motorlarda bmwnin üstünlüğü var diyorum bu gayet normal değilmi.

Kendinle celisiyosun dostum yukarda Mercedes in 5.5 litre ve Bmw nin 4.4 litrelik motorlarini karsilastirip Bmw ninkinin daha iyi oldugunu savundun. Neye gore kime gore iyi ? :)

• 1.6 156PS motor sorunsuz bir ünite. Ayrıca Chip Tuning ile 190SP ve 320NM Torq değerine kolayca sahip oluyor. C sınıfı alınacak en güzel motor.

Karma 7-8 litre civarı yakacaktır otomatik vites ile. Düz alırsanız 6-7 arası yaktırırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bmw güzel ve tat veren araçlar üretiyor bende bmw yi beğeniyorum mesele bu değil. sizin yaklaşımınız şu şekilde Mercedes 2.2 dizel motordan 150 beygir çıkartıyor şehir içi 12 litre yakıyor
    bmw 2.0 motordan 184 beygir çıkartıyor 8 litre yakıyor o zaman bmw daha iyi. evet teknik özelliklerine baktığımız zaman öyle. fakat bu olay mercedesin motor üretemeyeceği anlamına gelmez
    bugün mercedesin motor ürettiklerinin ispatı olarak süpersport sınıfıntaki araç üreticilerinin motor konusunda mercedesi tercih etmesi kamyondan tutunda gemi motoruna kadar motor üreten bir firma
    ya bu söyledikleriniz resmen hakarettir.

Bmw mercedesin karşısına çıkmak istiyorsa öncelikle kendine has bir şanzıman üretecek. sonra motor sonra mercedesin verdiği
    iç kabin sessizliği yol tutus fren performansı gibi konulara ulaşacak. bakın yukarıdada yazdım ben size resmen burada fizik kanunlarına aykırı bir örnek veriyorum. madem
    bmw ve Mercedes eşit araçlar neden mercedesin araçları daha agır olmasına rağmen bmw den kısa fren mesafesi sunuyor ? neden bmw mercedesteki iç kabin sessizliğini
    yol tutus ve konforu yakalayamıyor. yol tutustada mercedeste hatrı sayılır derecede yakın bununda etkisi kullandığı sert süspansiyonlar. ama Mercedes iyi bir yol tutus için
    sert süspansiyon tercih etmiyor. bakın bunlar mühendislik işte. gerçek mühendislik bunlar. Mercedes mühendisleri 1.6 cgi 156hplik üniteyi bu yıl 170 beygire çıkartamazlarmıydı ?
    ve yakıt tüketimini bmw deki çift beslemeli turbolu sistem ile daha aşağıya cekebilirledi. ama yapmadılar. bunun bir sebebi olmalı Mercedes beklediğine göre.
    bmw gidip direk dışarıdan şanzıman almayı tercih ederken Mercedes kendisi üretiyor. bmw 1.6 1.4 2.0 benzinli motorlarını psa dan çekiyor şanzımanı zf den çekiyor sonra
    mercedesin karşısına biz sana rakibiz diyor ? ya sen neyi geliştirdin neyi ürettin ne kattın bu otomobil dünyasına neler yaptın ? hiçbirşey.

nasıl rakip olacaksın peki ? bizim 0-100ümüz daha iyi daha az yakıyor. aslında daha iyi değil. bu insanların cahilliği yüzünden bmw hızlı gösteriliyor. kalkıyor c180 ile 320d kıyaslıyor
    kalkıyor e180 ile 520i kıyaslıyor. ulan bir baksana aynı motor hacim ve gücündemi bu araçlar ? bmw nin aktarmasının şanzımanın sürekli iyi olduğu söyleniyor fakat Mercedes
    c63 amg e63 e63 amg s line gibi araçlarına bakarsan bmw nin atardamarı m3 ve m5 e kök söktürüyor. buna verebilecek bir cevabınız var mı ? herkes her firmayı savunabilir.
    ama bununda bir sınırı olmalı tabiki. ben cogu zaman bu sınırı aşıyorum fakat emin olun yazdığım seyler doğru şeyle araştırdıkça göreceksiniz zaten.

bugün Mercedes binek otomobildede ticaridede bir numara. en iyi otobüsler turismolar çıkıyor kamyonlarda tırlar desen öyle onu geçtim adamların s class diye bir aracı var.
    bu adamlar daha ne yapsın ne katsın ? otomobil piyasasını bunlar kurdu bunlar üretti.

Mercedes otomobil yarışlarında derece alırken bmw daha ortada yoktu. siz abarttığınız için bmw mercedese rakip görülmeye başlandı. tabiki iyi bir firma fakat ondan iyi
    Mercedes var. bugün audi ile otomobil dünyasına bmw den daha cok katkı saglamıs ve tüm otomobil severlere hitap eden araçlar üretiyor. bmw öncelikle audi ile yarışacak
    sonra coook uzun yıllar sonra mercedese rakip olabilir. bunlar dilde değil. cogu inceleme test verilerine bakın. bu forumda kendini bmw mühendisi hisseden ve burda bir
    dikta yapı kurmaya calısıp bmw mercedesten iyidir diye dayatmaya calısanlar var. onlardan birisi olmayın. yıldızın her zaman gökte olduğunun farkına varın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 25 Ocak 2014; 19:46:05 >

asıl sen kendinle çelişiyosun dostum ben bmw nin motoru daha iyi dememle mercedesin kötü bir motor olduğunumu belirtiyorum sen bunumu anlıyosun senin demene göre dünyanın en iyi motoru mercedesinki o zaman daha iyisini yapabilen yok bumudur yani.
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    benim yaklaşımım bu değil sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun teknik verileri ben uydurmuyorum git hepsini incele sonra konuş ben senin motor anlayışını çözdüm o yüzden daha fazla konuşmaya gerek yok sana göre başka bir arabayla durmadan 160 ile seyredemezsin buna kargalar bile güler kaç tane bmw kullandında yol tutuşunu kabin gürültüsünü fren mesafesini beğenmedin zf den şanzuman çekiyor diyorsun bir bak bakalım zf den mercedes ne kadar şanzuman almış tutturmuşsun bir psa dan motor alıyor diye hala anlamamakta ısrar ediyorsun senelerdir b serisinde şimdilerde c serisinde ve kangodan daha kötü bir şeçenek citanla reno motorlu mercedesi eleştiremiyorsun bütün bmw ye binenler cahil zaten sen 200e mercedesle 160la gidip çok kültürlü görünüyorsun burdan yaptığın aşırı fanatiklikten başka birşey değil ticaride bir numara demişsin buna kendin de inanıyomusun fason araçlarlamı bir numara bak şahşıma ait sprinter 315cdı ve 113 cdı vito var şirketime ait bunlar ticaride güzel ama bir otobüs kamyon tır felan dersen orda dur mercedes otobüs markaları içinde 3. gelir en iyi otobüsü nedir setranın neoplanın karşısında hiç şansı yok kamyon grubundada keza aynı şey bir scanıa bir volvo bir man değil gerçi sana göre mercedes dışında bütün firmalar boşuna araç çıkartıyor audiyide buraya kattınızya daha birşey diyemiycem kendine dahi otomobil üretemeyen bir firmayla bmw yi kıyasladınız helal olsun size önden çekiş ve tdı fsi motorlarıyla ne bmw ye nede mercedes rakip değil bana göre sadece alımlı otomobil üreten bir firma bütün dünya abarttı zaten bu abartmaylada bmw mercedese rakip oldu zaten konu bu bitti. Dostum şunu anla artık mercedesin çok güzel araçlar çok güzel üniteler yaptığını ben dahil herkez kabul ediyor zaten ama rakipsiz değil bunu unutma herşeyde bir numara değil bunuda sen kabullen artık.tekrar tekrar aynı yere getiriyosun beni kıyaslamalarda şu bundan üstün olduğunu kendinde kabul ediyosun sonra başka bir aracı örnek gösterip bu daha üstün diyorsun bizde demiyoruz kardeşim bütün bmwler bütün mercedeslerden üstündür diye bunu sürekli sen türetiyosun kafanda.

Aklıma gelmişken belirtiyim dedim mercedes yeni ml kasasını renault koleos dan aldı galiba arkası nerdeyse birebir aynı :)hadi x5 in x6 nın karşına rakip koysun mercedes görelim eminimki bunuda kabul etmeyeceksin fanatizmin yüzünden.
  • quote:

Aklıma gelmişken belirtiyim dedim mercedes yeni ml kasasını renault koleos dan aldı galiba arkası nerdeyse birebir aynı :)hadi x5 in x6 nın karşına rakip koysun mercedes görelim eminimki bunuda kabul etmeyeceksin fanatizmin yüzünden.

rakip olayına girilirse sen zararlı çıkarsın zira ürün gamı olarak mercedes ile rekabet edebilecek bir premium marka yok.

Bmw şunlara bir rakip koysunda önce sonra konuşuruz

2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR?

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

rakip olayına girilirse sen zararlı çıkarsın zira ürün gamı olarak mercedes ile rekabet edebilecek bir premium marka yok.

Bmw şunlara bir rakip koysunda önce sonra konuşuruz

adamın yazdığı yorumlara bir bak ya

veya suna

• allstar34 kullanıcısına yanıt
    benimde şirketim sprinter var hocam kullanmadığım araç değil sürekli şehir dışı kullanıyorum bide.

ek olarak bundan 1 yıl önce muavinlik yaptım ben Mercedes yolcuların en rahat ettiği en sessiz araçdır. bugün agır ticaridede Mercedes öncüdür.

audi ile kıyaslarım evet ne farkınız var o vw den çekiyor malı sizde zf ve psa dan
  • gl63 ün karşısına bir X5 M-X6M koyabiliriz ama g serisinin rakibi yok gerçekten ml serisinde x5 ve x6 ya rakip yok.
    peki mercedesin renaulttan çektikleri hakkında ne diyeceksin hiç bahsetmedin
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    olur bahsedeyim dci ünitesini almıştır.
    başka daha bahset :) b serisinede bir gir hele
  • SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI

Merhaba Arkadaşlar,

Foruma ilk kez katılıyorum. Bu yüzden aşağıdaki konu ile ilgili yardımlarınız benim için çok önemli.

06.01.2013 tarihinde Arkas Volcar Gaziemir'den sıfır kilometre 2012 model Volvo S60 aldım. Aynı gün evime gittim, akşama doğru yeni aracımızı dışarda kutlamak üzere aracı çalıştırmak istediğimde araç evimin önünde çalışmadı, davet ettiğim herkese kapının önünde rezil oldum, daha sonra yol yardımı aradım, Volcar servisten gelen kişi araç ile yaklaşık 2 -2,5 saat kadar uğraştı, tabii bu arada hani kapı önünde kurban kesersiniz heryere bağırsakları derisi vs dağılır ya, benim aracımıda görevli kişi darmadağın etti, her şeyini söktü dağıttı.

Servis görevlisine arızanın sebebini sorduğumda " SİSTEM KENDİNİ BİLİNMEYEN BİR NEDENDEN DOLAYI ABSORBE" etmiş dedi. Bu arada ABSORBE etmek emmek anlamına gelir, nereden duydu bu kelimeyi bilemiyorum ama gayet kendinden emin kullanıyor. Bana verdiği servis kağıdında ise " AKÜYE BESLEME YAPILDI SERVİSE DAVET EDİLDİ " yazıyordu.

Ertesi sabah aracımı servise götürmek için kalktım, ilk marşa bastığımda araç çalıştı, ancak tepeyi inerken yolda araç bir kez titredi, sanki şarj kesilmesi veya yakıtın yanma odasına gitmemesi gibi bir titremeydi, aracı servise teslim ettim, daha sonra Volcar servis akşama doğru beni arayıp aracınızı gelip alabilirsiniz, aküsü arızalıymış değiştirdik dediler.

Ben bu aracı geri almak istemiyorum. Aynı özellikte başka bir Volvo S60 istedim bana önce olmaz dediler ama sonra üst yönetime kadar konuyu taşıyınca 3 ayrı araç sundular. 2 si benim araçtan çok daha düşük donanımlı diğeri ise benim araç ile aynı tek fark 2013 model olması, ama 9.800 TL para ödememi istediler üstüne.

Daha önce başınıza böyle bir olay geldi mi geldiyse bana ne önerirsiniz. 94.800 TL para ödedim araç halen serviste ve bu araca olan güvenim sarsıldı.

Değerli yorumlarınız için peşinen teşekkürler.

• quote:

gl63 ün karşısına bir X5 M-X6M koyabiliriz ama g serisinin rakibi yok gerçekten ml serisinde x5 ve x6 ya rakip yok.

ML, X5, X6 hepsi midsize SUV olarak geçer aynı sınıftalar, GL ise full-size SUV yani Land cruiser, Nissan Patrol, Lexus LX gibi araçlarla aynı sınıfta dolayısı ile bmw ve audinin bu sınıfta bir aracı yok.
  • quote:

asıl sen kendinle çelişiyosun dostum ben bmw nin motoru daha iyi dememle mercedesin kötü bir motor olduğunumu belirtiyorum sen bunumu anlıyosun senin demene göre dünyanın en iyi motoru mercedesinki o zaman daha iyisini yapabilen yok bumudur yani.

Bir sey anlamiyorum artik soylediklerinizden hocam :) Bu arada hangi Bmw modelini kullaniyosunuz ?

Bende sizin derdinizi anlayabilmis degilim 2001 e39 530i 2006 e60 520d aracim var otomobil olarak ve temiz bir e39 m5 aramaktayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 25 Ocak 2014; 23:51:10 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.