Şimdi Ara

2014 MERCEDES C CLASS 1.6 MOTORU NASIL OLUR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
4
Favori
26.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen farkli videolar izliyorsun sanirim izle mb e63 bmw m5 porsche panamera turbo s birde jaguar xf mi ne var izle bakalim kim kim rezil etmis senin amg dedigin modifiye firmasi degilmi mercedesin kendi urettigi birseymis gibi lanse ediyosun.sonradan mb bunyesine girmis bir firma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Sen farkli videolar izliyorsun sanirim izle mb e63 bmw m5 porsche panamera turbo s birde jaguar xf mi ne var izle bakalim kim kim rezil etmis senin amg dedigin modifiye firmasi degilmi mercedesin kendi urettigi birseymis gibi lanse ediyosun.sonradan mb bunyesine girmis bir firma.

Amg, mercedes benz bünyesi altında bulunan bir mühendislik departmanıdır. Tıpkı Bmw - M gibi.

Bahsettiğiniz video 3 yıllık bir video, videodaki panamera turbo s değil panamera s'tir ayrıca e63 yine eski nesil motora sahip olan model.

Bu yeni olanı
    http://www.youtube.com/watch?v=rY5oSik1eHs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 24 Ocak 2014; 22:06:15 >

• quote:

Otomobiller hakkinda fazla bir bilginiz yok sanirim. Once Bmw Psa dan motor almaz dediniz simdi de Amg ye modifiye firmasi dediniz. Amg modifiye firmasi degildir basli basina ayri bir departmandir icerisinde normal mercedes modellerini ureten muhendisler bulunmaz farkli muhendisleri barindirir. Normal Mercedes modelleri uzerinde cok fazla degisiklik yaparak tamamen farkli bir arac ortaya cikarirlar hatta sifirdan farkli bir model uretebilirler. Mercedes SLS AMG tamamen Amg muhendislerinin elinden cikmistir mesela

• replastone kullanıcısına yanıt
    1.6 136 dci motor. büyük ihtimal 1.6 116 da dci dir. çünkü mercedes'in kullandığı düşük hacimli başka dizel motor yok.

116 lık olana şaşırdım aslında. 136 ile 116 nın yakıt tüketimleri aynı gösterilmiş. maliyet desen çok birşey fark etmez. mantığını anlayamadım. eğer 1.5 dci koyacaklarsa o ayrı. onun maliyeti 1.6 dci ye göre daha düşük olur.
  • quote:

ustacım yanlış şeyler biliyorsun ve söylüyorsun. Söylemeye çalıştığın departman amg değil brabus dur. BMW dede g power vardır. brabus özel araçlar üretiyor. gerçi amg de öyle ama
    brabus tamamen farklı modlar uyguluyor. ve tarihe bakarsan mercedesin hızlı ve guclu araçlar urettıgını gorebılırsınız
  • bende bünyesi dışında demedim ama 1999 öncesi mercedes bünyesi dışında kendi başına bir firmaydı araştırın 3 yıllık video dediğinizde e63 eskiydide bmw mi yeniydi asıl senin şuan verdiğin videoda mercedes yeni bmw eski konumunda ilk çıkan f10 m5 ten hiç bir farkı yok henüz.
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    Bmw nin direk bir psa üretimi olan moturu hiç bir arabasında yok sadece üretim ortaklığı var buda psanın bmw ye motor verdiği anlamına gelmiyor.Bakın ben mercedes düşmanlığı yapmıyorum mercedeside çok severim ayrıca binek araba olarak yok ama sprinter 315 cdı ve vito 113 cdı mız var şirketimde citanıda adam gibi kendi yapsaydın onuda alır koyardım ben mercedesin motoruda kötü demedim hiç bir beyanımda ama bazı sınıflarda bmwnin bariz üstünlüğü var kabul etmek lazım mesela c ve 3 sersinde 3 e ve 5 serisinde 5 daha üstün motor yakıt performans vs bütün testlerdede böyleydi ben uydurmuyorum bunları satış rakamlarıda bunları gösteriyor s mi 7 mi deseniz s derim sls amg nin karşına koyacağı bir araba yok haklısınız olmakta zorunda değil istese yapar yapamaz değil zaten mercedesin model olarak bmw ye oranla yelpazesi daha geniş bu bir gerçek ikiside birbirinden daha iyi arabalar değiller ama bazı modellerde dediğim gibi üstünlüğü var bir önceki kasalardada mercedesin üstünlüğü vardı buda bir gerçek kabul etmek gerek.Benim mercedese tek yakıştıramadığım şey reno motoru alıp kullanması bir kangodan daha kötü bir citanla piyasaya girmesi ben mercedesi seven biri olarak yakıştıramadım mercedesin bunları yapıcak gücü yokmu var peki neden bu gücü kullanmayıpta işin ucuzuna kaçıyor siz bir mercedesçi olarak bu durumu yadırgamıyormusunuz.

• ultiMance kullanıcısına yanıt
    sizin biliginizden fazla olduğu kesin gidip araştırın 1999 yılına kadar mercedese ısmarlama araç modifiye eden bağımsız bir firmaydı sonradan mercedes bünyesine katılmıştır ben demiyorum elinin altında internet araştır evet psa dan motor almaz dedim hala diyorum bakın dikkatli okuyunuz direk psa üretimli bir motor yok bmw de ortak üretim anlaşması yapılıp üretilen bir motor var ortada tek başına psa grubunu yaptığı bir motor değil bütün amg modelleri amg mühendislerinden çıkıyor bizde aksini iddaa etmedikki :)
  • quote:

sizin biliginizden fazla olduğu kesin gidip araştırın 1999 yılına kadar mercedese ısmarlama araç modifiye eden bağımsız bir firmaydı sonradan mercedes bünyesine katılmıştır ben demiyorum elinin altında internet araştır evet psa dan motor almaz dedim hala diyorum bakın dikkatli okuyunuz direk psa üretimli bir motor yok bmw de ortak üretim anlaşması yapılıp üretilen bir motor var ortada tek başına psa grubunu yaptığı bir motor değil bütün amg modelleri amg mühendislerinden çıkıyor bizde aksini iddaa etmedikki :)

Ben zaten gunumuzden bahsediyorum firmanin gecmisini biliyorum merak etmeyin :) Amg gunumuzde basli basina ayri bir departmandir modifiye firmasiyla alakasi yok artik. Bundan bahsetmeye calisiyorum

• Mercedes'in motoru başarılı bir motor. Ancak E Serisi gibi bir araca 1.6 litrelik motor biraz düşük kalır. En az 2.0 olması gerekir.

• ultiMance kullanıcısına yanıt
    Güzel kardesim bende farkli birseyden bahsetmedimki yanlis anlasildim sanirsam :)

• quote:

Güzel kardesim bende farkli birseyden bahsetmedimki yanlis anlasildim sanirsam :)

O motorun atesleme sistemi disindaki tum parcalari fransa uretimi olup orjinal has psa uretimidir. Pistonlari motor blogu valfler iticiler contalar ne ararsaniz sen kalk atesleme sistemiyle oyna bmwnin motoru olsun. Mercedeste dci unitesini alirken direk almiyor 50 yerini degistiriyor ama bu onu mercedes motoru yapmaz. O sonradan katilma dediginiz amg sayesinde gozunuz gonlunuz acildi araba gordunuz :)

Lafinizin arkasinda durun. Bugun premium markalarin baba siniflari olan e ve f segmentinde mercedes oncudur. Supersporttada oyle. Mercedesin tercih edilmesi ve gecmisteki basarilari onu bugun otomobil dunyasinin oncusu yapmistir. Mercedes seri uretim komp. Motor uretirken bmw mikser karistirici satiyodu :)

• Siz c63 coupe nin m3 e nunbergte attigi farki e 63 amg nin m5 le den hizli ve tum mercedes araclarinin sinifinin lider fren performansi sundugundan haberiniz var mi ? Ne ustunlugu ? Ney ? Ne ustunluguuu ? Kendinizin kandirmayin sls amg gibi arac istese uretirmis ama uretmiyomus daha z4 u elinize yuzunuze bulastirdiniz bi halt urettiginiz yok kalkmislar mercedese rakip olacaklarmis bide

• quote:

Orijinalden alıntı: iwishh

1.6 136 dci motor. büyük ihtimal 1.6 116 da dci dir. çünkü mercedes'in kullandığı düşük hacimli başka dizel motor yok.

116 lık olana şaşırdım aslında. 136 ile 116 nın yakıt tüketimleri aynı gösterilmiş. maliyet desen çok birşey fark etmez. mantığını anlayamadım. eğer 1.5 dci koyacaklarsa o ayrı. onun maliyeti 1.6 dci ye göre daha düşük olur.

bir çok kaynakta
    C serisinde 1.6 136 320 nm ve 1.6 116 280 nm motordan bahsediliyor

benim tahminim ( bir kaç kaynaktan okuduğuma göre )1.6 280 nm olarak bahsedilen motorun yeni 1.5 dci olacağı şeklinde
    aksi durumda aynı motorun gücü ancak otomatik vites optimizasyonu için düşürülmüş olabilir diye düşünüyorum
    Mercedes benzer şeyi 1.8lt dizel motorlarda yapmıştı otomatik olanın gücünü düşürmüşlerdi

sanırım sıkıntı kuru tip çift kavramalardaki 280 nm üst limiti

Ben lafimin arkasindayim kardesim motoru senmi yaptin bu kadar iddalisin reno motorunun nesini degistirmis onuda bilirsin sen e serisindeki basarisizligi sende biliyorsun f10 karsisinda radikal bir makyajla tekrar karsimiza cikti bakin hep bir fanatizm icerisindesiniz surekli bmwyi kotulemektesiniz mercedesin baska bir rakibimi var sinifinda tutupta audi dersin sen simdi mercedes 2.0 lt 136 beygir e200 yaparken 520i ler 150 beygirdi hatirlatirim :)Merak ettim herhangi bir mercedesiniz varmi
    ya kardeşim sen neden birşeyler kıyaslama çabasındasın ben bmwnin bütün arabaları mercedesten iyi demiyorumki bmwnin elbette benimde beğenmediğim araçları var körü körüne birşey savunmuyorum ben diyorumki şuan en güncel halleriyle 3 serisi c serisinde 5 serisi e serisinden üstün 2,2 dizel motoruyla e serisi 5 serisine göre daha düşük performanslı daha fazla yakıtlı ve daha fazla vergili haliyle dezavantajlı durumunda buna ne dieceksin merak ediyorum bak her defasında aynı şeyleri yazmama sebeb oluyorsun ben mercedesi kötülemiyorum sen örnek gösterdiğim modellerdeki üstünlüğü kabul edemiyorsun ben mercedesin başka modellerinin bmwden üsütün olduğu gerçeğini kabulleniyorum sls amg kaç tane satmış süper spor otomobiller varken bence çok gereksiz bir hamle kötü bir araba demiyorum ama gereksiz.e63 amg dediğin araç 5.5litre çift turbolu 557 beygir m5 ise 4.4 litre twin power turbo 560 beygir arada 1.1 litre fark var acaba kimin motoru daha iyi :)ve bu makyaj geçirmiş hali makyajsız hali daha berbattı 6.3 motor 525 hp budamı gol değil hocam m5 ilk çıktığı haliyle şuan güncellenmiş haliyle hiç düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 25 Ocak 2014; 11:02:05 >

• quote:

ya kardeşim sen neden birşeyler kıyaslama çabasındasın ben bmwnin bütün arabaları mercedesten iyi demiyorumki bmwnin elbette benimde beğenmediğim araçları var körü körüne birşey savunmuyorum ben diyorumki şuan en güncel halleriyle 3 serisi c serisinde 5 serisi e serisinden üstün 2,2 dizel motoruyla e serisi 5 serisine göre daha düşük performanslı daha fazla yakıtlı ve daha fazla vergili haliyle dezavantajlı durumunda buna ne dieceksin merak ediyorum bak her defasında aynı şeyleri yazmama sebeb oluyorsun ben mercedesi kötülemiyorum sen örnek gösterdiğim modellerdeki üstünlüğü kabul edemiyorsun ben mercedesin başka modellerinin bmwden üsütün olduğu gerçeğini kabulleniyorum sls amg kaç tane satmış süper spor otomobiller varken bence çok gereksiz bir hamle kötü bir araba demiyorum ama gereksiz.e63 amg dediğin araç 5.5litre çift turbolu 557 beygir m5 ise 4.4 litre twin power turbo 560 beygir arada 1.1 litre fark var acaba kimin motoru daha iyi :)ve bu makyaj geçirmiş hali makyajsız hali daha berbattı 6.3 motor 525 hp budamı gol değil hocam m5 ilk çıktığı haliyle şuan güncellenmiş haliyle hiç düşünemiyorum.

Litre basina uretilen gucle muhendislik olculmez o sls amg kactane supersport araca fark atiyo haberiniz var mi sizin ? Hocam devam etmeyelim cunku anlamamakta israr ediyosun mercedes hayati boyunca e segmentinde bmw nin altinda kalmadi. Litre basina bakarsak honda suan dunyanin en iyisi oyle mi ? Mercedes oyle istedigi icin o hacimden o guc cikartiliyor cok ciddi bilgi eksiginiz var

Bencede hocam devam etmeyelim size tavsiyem sadece satış rakamlarını incelemeniz ve bütün söylediklerimi unutmanız hoşçakalın hakkınızıda helal edin.Amaç sadece fark atmaksa skylıne gtr nin fark atmadığı araç yok m5 e63 dahil o zaman dünyanın en iyi aracı bu sizin demenize göre bir ferrari bir lamborghini vs süpersporlar varken kaç kişi sls amg yi tercih eder.
  • 1.0 motor 200 beygir
    2.0 150 beygir.

O zaman 2.0 motor kotu. Bu kafa yapisiyla bir yere varilmaz. O bmw nin sikistirmali motorlari ile kac saat 160 km hizin uzerinde seyredebilirsiniz ? Ben 94mmodel e 200 ile bile 160 in uzerinde saatlerce seyehat ettim. Birakin bu hacim beygir kiyaslamalarini. Bugun tata bile 1.0 motordan 150 beygir uretilir. Muhendisklik ornegi ben veriyim size; mercedesin cogu ayni siniftaki araci bmwden daha agir olmasina ragmen mercedes daha kisa fren mesafesi sunuyor. Biri bana bunu aciklasin

• quote:

bende bünyesi dışında demedim ama 1999 öncesi mercedes bünyesi dışında kendi başına bir firmaydı araştırın 3 yıllık video dediğinizde e63 eskiydide bmw mi yeniydi asıl senin şuan verdiğin videoda mercedes yeni bmw eski konumunda ilk çıkan f10 m5 ten hiç bir farkı yok henüz.

videodaki m5 güçlendirilmiş versiyon performance pack
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.