Şimdi Ara

2014 YENİ MODEL İNSİGNİA ALANLAR BURAYA GELSİN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.209
Cevap
38
Favori
317.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende aynen size katılıyorum hocam. pek performanslı bi araba değil başka bi konuda yazmıştım, ha kimine göre performanslı gelir o da ondan önce kullandığı araçlar daha düşük kaldığı içindir belki bilemem. uçuyo kaçıyo denmez ama tatmin eder orası ayrı..

çok fanatik olmayıp bazı şeyleri kabullenmek lazım. kaldiki biz bu eleştirileri yapmamıza rağmen aracı çok ciddi şekilde almayı düşünen insanlarız eleştirilecek noktaları eleştiririz taktir edilecek yerleri de ederiz.

mesela benimde hoşuma gitmeyen özelliklerden biri direksiyonun çok yumuşak olması, yüksek hızlarda çok beklediğim kadar sertleşmiyor gibi geldi bana, yada ben pek hız yapacak olanak bulamadığım için pek anlayamamışımdır test sürüşü anında. birde 8" gibi muazzam bi ekran koyup geri görüş kamerası koymamak bana garip geldi, kameranın standart olması lazımdı diye düşünüyorum. son olarak tavanda çıtaların olması gereken yer boş bırakılmış, sanki eksik kalmış bişey var gibi geliyor insanın gözüne. ben test aracından çıtaları çıkarmışlar sandım ama hepsinde o şekildeymiş sonradan fark ettim.

bide bugün volvoya gittim v40 baktım, çok hoşuma gitti dizel olanağının olmasıda cezbetti ama donanım olarak insignianın yanında daha düşük kalıyor. tabi aynı segment arabalar değil ama bu fiyat civarı araba baktığım için segment ayırmadan beğendiklerime bakıyorum artık birine karar verip alayım diye dediğim gibi v40 hoşuma gitti yaşıma da daha uygun ama donanım açısından insignia hala en güçlü aday

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 11 Kasım 2013; 21:44:01 >

• certac C kullanıcısına yanıt
    Biliyorum sadece cosmo pakette olduğunu. Ben sadece sistemin uygulanabilirliginden bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosmo ile edition modeli arasında ne gibi farklar var acaba ?
  • Kusura bakmayın ama otomatik vitesi ben beğenmedim o yüzden manuel vites cosmo aldım,hem performansı düşük geldi hem de vites geçişlerini çok bariz belli ediyodu,vites atarken sanki araçta fren yapıyormuş hissi vardı.hemen hemen tüm opel bayileri otomatik vites satıyor,sanki yangından mal kaçırır gibi,doğru dürüst piyasada manuel vites insignia yok,o yüzden ay sonu gibi 2. partide gelecek benim araç,otomatiğini 2 güne teslim edelim dediler yok dedim.şu an 1. parti araçların çoğu otomatikmiş.Her neyse şimdi diceksiniz ki active seleckt şanzıman nasıl olur diye.Valla beğenmedim şanzıman sistemini,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Priori Incantatem

Cosmo ile edition modeli arasında ne gibi farklar var acaba ?

baya bi fark var. opelin sitesinden bakabilirsiniz farklara

http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/insignia-4-door/modeller/mevcut-modeller.html

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: Priori Incantatem

Cosmo ile edition modeli arasında ne gibi farklar var acaba ?

baya bi fark var. opelin sitesinden bakabilirsiniz farklara

http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/insignia-4-door/modeller/mevcut-modeller.html

Peki edition modeli mi daha üst, yoksa edition elegance mi ?

Elegance daha özellikli olmasına rağmen daha ucuz görünüyor da.

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaj

Kusura bakmayın ama otomatik vitesi ben beğenmedim o yüzden manuel vites cosmo aldım,hem performansı düşük geldi hem de vites geçişlerini çok bariz belli ediyodu,vites atarken sanki araçta fren yapıyormuş hissi vardı.hemen hemen tüm opel bayileri otomatik vites satıyor,sanki yangından mal kaçırır gibi,doğru dürüst piyasada manuel vites insignia yok,o yüzden ay sonu gibi 2. partide gelecek benim araç,otomatiğini 2 güne teslim edelim dediler yok dedim.şu an 1. parti araçların çoğu otomatikmiş.Her neyse şimdi diceksiniz ki active seleckt şanzıman nasıl olur diye.Valla beğenmedim şanzıman sistemini,

İlk defa bu şanzımanla ilgili böyle bir değerledirme okuyorum. Tam 4 kez test ettim. Baya da bir video ve test de izledim. Bana göre vites geçişleri sorunsuz ve anlaşılmaz. CVT gibi değişiyor vitesler. Çok performanslı otomatik vites nasıl olur bilemem ama kendi adıma konuşmak gerekirse vites geçilerinin pürüzsüz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Araba bildiğiniz akıyor yolda. Fren hissine falan kesinlikle denk gelmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metomurti -- 12 Kasım 2013; 0:24:21 >

• Priori Incantatem kullanıcısına yanıt
    edition elegance donanım olarak daha üst bi araç. orda yazan fiyatlar başlangıç fiyatları. edition da 1.6 motor var en düşük, edition elegance da 1.4. bu yüzden başlangış fiyatları o şekilde. aynı motor ve şanzımana sahip araçları karşılaştırırsanız elegance fiyat olarak daha fazla oluyor. bunun içinde fiyat listesine bakabilirsiniz

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/MY_2013_opel_fiyat_listesi_08.11.2013.pdf

• Çok teşekkür ederim, inceliyorum hemen.
  • yayamaj Y kullanıcısına yanıt
    hocam bende hiç sorun yaşamadım test esnasında şanzımanda.. acaba araçta mı bi problem vardı. siz daha önce otomatik araç kullandınız mı yada mevcut aracınız varsa otomatik mi?

bizdeki bütün araçlar otomatik benim eskiside otomatikti yani hep otomatik kullandım şu güne kadar diyebilirim ve bi sorun gözlemleyemedim insigniada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

hocam bende hiç sorun yaşamadım test esnasında şanzımanda.. acaba araçta mı bi problem vardı. siz daha önce otomatik araç kullandınız mı yada mevcut aracınız varsa otomatik mi?

bizdeki bütün araçlar otomatik benim eskiside otomatikti yani hep otomatik kullandım şu güne kadar diyebilirim ve bi sorun gözlemleyemedim insigniada.

o zaman benim test ettiğim araçta sıkıntı vardı,araba kendini geri çekip vitesi atıyodu,öyle olduğunu görünce çok soğudum insignia nın otomatiğinden.zaten manuel alacaktım,sadece konforu ve yol tutuşunu merak ettiğim için test etmiştim.
    OTOMATİK SÜRMEYİ BİLMİYOSAN O SENİN SORUNUN.AVRUPA ÜLKELERİNE BAK DÜZ VİTES KALDIMI
  • ARKADAŞLAR HAYATINDA OTOMATİK ARABA SÜRMEMİŞ ADAMLAR YOK GERİYE ÇEKİYOR FALAN DİYOR.İNSİGNİADA KULLANILAN BU VİTES GELİŞTİRİLMİŞ ACTİVE SELECT.BENİM 9. OTOMATİK ARABAM BU VE MEMNUNUM.SERİ KULLANMAK İSTİYORSAN DİPGAZ YADA MANUELE ÇEKİP KULLANACAKSIN.OTOMATİK OLAN 9.9 MANUEL OLAN 9.2 0.7 SANİYE VAR 1 SANİYE BİLE DEĞİL.BUMUDUR YANİ OTOMATİĞE YARAMAZ ALINMAZ DEMENİN SEBEBİ.ZATEN 1.6 İNSİGNİANIN ESKİ KASADA FAZLA SATMAMASININ SEBEBİ OTOMATİK ALTERNATİFİNİN OLMAYAYIŞIYDI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atayalp

OTOMATİK SÜRMEYİ BİLMİYOSAN O SENİN SORUNUN.AVRUPA ÜLKELERİNE BAK DÜZ VİTES KALDIMI

yalan mı söylüyoz ,1 sene otomatik araç kullandım ve ömrümde böle otomatik vites görmedim,insigniayı kötülüyo olsam gidip insignia almam,bida yorum yapma sen.
  • @atayalp yaş kaç merak ediyorum. Surekli bi atar yapiyosun. Biraz sakin ol bence

sanamı soracam yorum yapıp yapmamayı.
  • arkadaş rallici heralde 0.7 saniye fark var diye active selecti eleştiriyor.1 saniye bile değil komik ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atayalp

Kaldı tabi ki...Otomatik vites Kuzey Amerika ve Japonya da çok revaçtadır...Avrupa ülkelerinde hala Düz vites çoğunluktadır ve tercih edilir...
  • quote:

Kusura bakmayın ama otomatik vitesi ben beğenmedim o yüzden manuel vites cosmo aldım,hem performansı düşük geldi hem de vites geçişlerini çok bariz belli ediyodu,vites atarken sanki araçta fren yapıyormuş hissi vardı.hemen hemen tüm opel bayileri otomatik vites satıyor,sanki yangından mal kaçırır gibi,doğru dürüst piyasada manuel vites insignia yok,o yüzden ay sonu gibi 2. partide gelecek benim araç,otomatiğini 2 güne teslim edelim dediler yok dedim.şu an 1. parti araçların çoğu otomatikmiş.Her neyse şimdi diceksiniz ki active seleckt şanzıman nasıl olur diye.Valla beğenmedim şanzıman sistemini,

Hayirli ugurlu olsun. Otomatik ya da manuel tercih meselesidir. Ancak active select gercekten cok pürüzsüz vites gecislerine sahip. Onceki insigniada, 2.0 130 olanda,
    test etmistim hosuma gitmedi; ancak sidi motorla test ettigimde müthiş bir ikili olduklarini anladim. Ben otomatik dusunuyorum. Beni insigniaya ceken sebep de active sleectin dsg sanzimandan daha sorunsuz oluşu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

quote:

Hayirli ugurlu olsun. Otomatik ya da manuel tercih meselesidir. Ancak active select gercekten cok pürüzsüz vites gecislerine sahip. Onceki insigniada, 2.0 130 olanda,
    test etmistim hosuma gitmedi; ancak sidi motorla test ettigimde müthiş bir ikili olduklarini anladim. Ben otomatik dusunuyorum. Beni insigniaya ceken sebep de active sleectin dsg sanzimandan daha sorunsuz oluşu.

Söylediklerinize ben de tamamen katılıyorum. Araba yağ gibiyor yolda :) Vites geçişleri muazzam.

Yukarıdaki gibi bazen diaologlar ateşlenebiliyor. Forumlarda sıkça gördüğümüz durumlar. Hakaret derecesine varmadıkça problem yok. Önemli olan herkesin fikirlerini özgür bir şekilde, karşısındakini kırmadan dile getirebilmesi. Fikirlerde ve görüşlerde farklılık olması kadar doğal bir durum yok.

Konuyu fazla dağıtmadan güzel bilgiler vereyim. İngilizcesi olan ve arabada hangi özelliklerin olduğu ve bunların nasıl çalıştıklarını merak eden arkadaşların oldukça işine yaracaktır. Tüm dokümanlar Yeni Insignia içindir. Markası Vauxhall'dır ama fark etmez. Opel'ler İngiltere'de Vauxhall olarak satılır. Amblemi ve direksiyonlarının sağda oluşu hariç arabalar birebir aynıdır.

Insignia Kullanım Klavuzu:http://vauxhall.co.uk.prod-www.gm.plusline.net/content/dam/Vauxhall/Europe/united_kingdom/nscwebsite/uk/Home/pdf/Owners_Services/owners_manuals/VX%20Insignia%20OM_KTA-2675-12_MY14.5_Jan%202014.pdf

Intellink Kullanım Klavuzu:http://vauxhall.co.uk.prod-www.gm.plusline.net/content/dam/Vauxhall/Europe/united_kingdom/nscwebsite/uk/Home/pdf/Owners_Services/owners_manuals/VX%20Insignia%20IM_KTA-2677-11_MY14.5_Jan%202014.pdf

Hızlı Başlangıç Klavuzu:http://vauxhall.co.uk.prod-www.gm.plusline.net/content/dam/Vauxhall/Europe/united_kingdom/nscwebsite/uk/Home/pdf/Owners_Services/owners_manuals/Insignia%20QSG_KTA-2681-10%20(Sept%202013).pdf

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.