Şimdi Ara

2014 YENİ MODEL İNSİGNİA ALANLAR BURAYA GELSİN (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.209
Cevap
38
Favori
317.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8. etap yeni opel insignia tanıtımı olsun,otomobil programlarındaki insignia tanıtımlarında olsun hep manuel araçları test ediyorlar,bu tür şeylere çok dikkat ederim,ne hikmetse türkiyeye sürekli otomotik vites getiriyorlar ve al otomatik al diye milletin gözüne gözüne sokuyorlar,edition modellerinde bile otomatik var ve benim test ettiğim edition 1.6 170 AT motordu,dedim yakıt sarfiyatına bi bakıyım yuhhh ohaaa çüşşş dedim 14 lt ne demek yaa dedim,manuel yokmu dedim şu an türkiyede bile çok çok az var,zaten manuel sipariş ettim ve 1 ay süre verdiler,depolarda bile yokmuş.cosmo otomatik alın dediler,2 güne teslim edelim,yok kalsın dedim,bence otomatikler oldukça çok yakıt tüketiyor,hiç olmazsa manuelde eco var,3-4 lt az yakar dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelli

8. etap yeni opel insignia tanıtımı olsun,otomobil programlarındaki insignia tanıtımlarında olsun hep manuel araçları test ediyorlar,bu tür şeylere çok dikkat ederim,ne hikmetse türkiyeye sürekli otomotik vites getiriyorlar ve al otomatik al diye milletin gözüne gözüne sokuyorlar,edition modellerinde bile otomatik var ve benim test ettiğim edition 1.6 170 AT motordu,dedim yakıt sarfiyatına bi bakıyım yuhhh ohaaa çüşşş dedim 14 lt ne demek yaa dedim,manuel yokmu dedim şu an türkiyede bile çok çok az var,zaten manuel sipariş ettim ve 1 ay süre verdiler,depolarda bile yokmuş.cosmo otomatik alın dediler,2 güne teslim edelim,yok kalsın dedim,bence otomatikler oldukça çok yakıt tüketiyor,hiç olmazsa manuelde eco var,3-4 lt az yakar dediler.

yine sana katılıyorum,biz arkadaşlarla toplu manuel siparişi verdik,bizede 1 ay süre verdileri.eco derken araba durunca motor duruyo o dimi,zaten otomatiklerde devirlenmeyi az tutmuşlar hemen vitese geçiyor,bence yakıt tüketimi bu yüzden olsa gerek.bizim test aracıda o civarlarda yakıyodu,bi manuel test etme imkanı bulamadık,okadar bayi gezdik,otomatik otomatik bıktık,insignianın bisikleti olsaymış ona da otomatik takarlarmış.

• Abiş A kullanıcısına yanıt
    eeeeee ozaman millet otomatikte nasıl şehir içi 9 lt yakıtı tutturuyor,ya sizin yanlışınız var dicem deneme sürüşü yapmışsınız,ya da onların yanlışı var dicem onlarda sürüş yapmış,gerçi ben de test ettim 14 lt altına indiremedim aracı.otomatiklerde bi problem çıkmasın,ne de olsa Wv de yüzbinlerce aracını geri çağırdı bu hafta..olur mu olur

şimdi 8. etap yeni insigniayı almanyada denemiş , o videoyu izledim,gerçekten 8. etap sunucusu manuel vitesi test ediyor.hatta Türkiye opel genel müdürü Bay Keklik insigniayı tanıtırken manuel vitesli otomobilde giderken tanıtıyor insigniayı.Bu otomatikte nerden çıktı diyesim geldi yavvvv
  • Şunu belirteyim ,şu an opel olsun diğer otomobil firmaları olsun euro kurunu 2.45 den hesaplıyorlar.2014 yılında güncel kura kura geçeceklermiş ve baya bi zam geliceğini de söylemişlerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opelli -- 16 Kasım 2013; 15:40:35 >
  • Merhabalar bugun iki bayi gezdim insignia cosmo benzinli otomatik icin, trafik sigortasi dahil 79.800tl dedi ikiside. Park&go ya da navigasyon alternatiflerini sordum gemide bile yok. Ancak sunroof opsiyonu var. Deli oluyorum bu olaya siparis versek 3 ay 4 ay bekle fiyat soru isareti vs insan alamiyor dogal olarak.

Bu arada Navigasyon sadece bri yazilim degil mi? Navigasyonla birlikte gelen ek bir ozellik var midir? Sadece yazilimsa maliyeti cok yuksek gercekten 3000 kusurdu yanlis hatirlamiyorsam.

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

Merhabalar bugun iki bayi gezdim insignia cosmo benzinli otomatik icin, trafik sigortasi dahil 79.800tl dedi ikiside. Park&go ya da navigasyon alternatiflerini sordum gemide bile yok. Ancak sunroof opsiyonu var. Deli oluyorum bu olaya siparis versek 3 ay 4 ay bekle fiyat soru isareti vs insan alamiyor dogal olarak.

Bu arada Navigasyon sadece bri yazilim degil mi? Navigasyonla birlikte gelen ek bir ozellik var midir? Sadece yazilimsa maliyeti cok yuksek gercekten 3000 kusurdu yanlis hatirlamiyorsam.

Tesekkurler

keşke yazılım olsa,navili konsolda cd girişi var ve bütün güncellemeleri cd den yapıyorlar,intellink700 konsolunda cd girişi yok malesef.müzik falan dinliyceksen SD kart almanlazım yada mp3 çaların olması lazım
  • Valla son 2 aracimda da hic Cd kullanmadim o yuzden benim icin problem degil usb yeterli oluyordu. Navi okadar olmazsa olmaz degil ama park&go olsa iyi olacakti

• quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

Merhabalar bugun iki bayi gezdim insignia cosmo benzinli otomatik icin, trafik sigortasi dahil 79.800tl dedi ikiside. Park&go ya da navigasyon alternatiflerini sordum gemide bile yok. Ancak sunroof opsiyonu var. Deli oluyorum bu olaya siparis versek 3 ay 4 ay bekle fiyat soru isareti vs insan alamiyor dogal olarak.

Tesekkurler

Gemide derken,yeni arabaları yüklemişler ozaman,bizim opeller geliyo desenize :D
  • Kafam allak bullak oldu. Tam yeni insignia almayi dusunurken bahsi gecen yakit ortalamalari kafami karıştırdı. Bir de ben "arabaya 79000 verenin yakita da parasi vardir" dusuncesini dogru bulmuyorum. O zamn 520d alan birisi parasi olmadigi icin mi az yakan araba aliyor. Millet parayi sokaktan toplamiyor ne yazik ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

Kafam allak bullak oldu. Tam yeni insignia almayi dusunurken bahsi gecen yakit ortalamalari kafami karıştırdı. Bir de ben "arabaya 79000 verenin yakita da parasi vardir" dusuncesini dogru bulmuyorum. O zamn 520d alan birisi parasi olmadigi icin mi az yakan araba aliyor. Millet parayi sokaktan toplamiyor ne yazik ki.

al manuel kafan rahat olsun,otomatikte var bir terslik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayamaj -- 16 Kasım 2013; 18:07:39 >
  • Kimsenin parayı sokaktan toplamadığı bir gerçek. Ama 192 bin tl ye 520d alan adam o arabayı keyfi için alıyor. Az yaktığı için de tercih etmiyor yani. Yeni 1.6 motorlu 520i çıkmadan önce BMW'nin en ucuz 5 kasası 520D olduğu için tercih ediliyordu zaten.

Benim burada anlatmaya çalıştığım otomatiğin 14 yaktığını tespit edenler manuel alırken şehir içi kitabı değeri olan 7.5 lt yi gerçekten göreceklerine inanarak mı alıyorlar?

Otomatiğin kitabı değeri 9 iken 14 yakıyorsa, manuel de şehir içinde 12,5 lt yakacaktır o zaman. Aynı firma, aynı marka. Otomatik manuel farkını da bu hesaba yansıttık işte. Bu durum kabullenerek alınıyorsa zaten diyecek bir şey yok, bu durumda otomatik çok yakıyormuş demeye de gerek yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metomurti -- 16 Kasım 2013; 18:17:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelli

Şunu belirteyim ,şu an opel olsun diğer otomobil firmaları olsun euro kurunu 2.45 den hesaplıyorlar.2014 yılında güncel kura kura geçeceklermiş ve baya bi zam geliceğini de söylemişlerdi...

Valla dediğiniz gibi diğer otomobil firmaları kuru 2,45'ten hesaplamıyor.

BMW: 2,49'dan

Audi: 2,74'ten

VW: 2,34 ve 2,24'ten vb. kurlarla işleme sokuyor.

VW'nin düşük kurları da az satan arabalarına ait.

Zaten yıllık satış rakamları yerlerde olan insignia'nın güncel kuru yansıtarak fiyatlarını 7-8 bin artıracağına ben inanmıyorum. İlla ki bir artış olacaktır ama bence bu rakamlara ulaşmaz. Tabii eğer satış yapmak istiyorlarsa. Yoksa fiyat artırmakta sıkıntı yok tabii. Bu arabanın baz fiyatı 90 bin de olur. Millet Opel'e güler geçer böylece. Demek istediğim Opel, D sınıfında yer edinmek istiyorsa bu araca daha da uçuk rakamlar bence biçemeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: metomurti

Kimsenin parayı sokaktan toplamadığı bir gerçek. Ama 192 bin tl ye 520d alan adam o arabayı keyfi için alıyor. Az yaktığı için de tercih etmiyor yani. Yeni 1.6 motorlu 520i çıkmadan önce BMW'nin en ucuz 5 kasası 520D olduğu için tercih ediliyordu zaten.

Benim burada anlatmaya çalıştığım otomatiğin 14 yaktığını tespit edenler manuel alırken şehir içi kitabı değeri olan 7.5 lt yi gerçekten göreceklerine inanarak mı alıyorlar?

Otomatiğin kitabı değeri 9 iken 14 yakıyorsa, manuel de şehir içinde 12,5 lt yakacaktır o zaman. Aynı firma, aynı marka. Otomatik manuel farkını da bu hesaba yansıttık işte. Bu durum kabullenerek alınıyorsa zaten diyecek bir şey yok, bu durumda otomatik çok yakıyormuş demeye de gerek yok zaten.

Onceki testimde araba sessizligi ve konforu ile beni buyulemisti. Yakita bakmak hic aklima gelmemisti. Bi daha gidip test edecegim. Trafik yoksa da varmis gibi dur kalk yapacagim.:) Yoksa aklim ne zamn cikacagi bile belli olmayan yeni Mondeoya gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

quote:

Orijinalden alıntı: metomurti

Kimsenin parayı sokaktan toplamadığı bir gerçek. Ama 192 bin tl ye 520d alan adam o arabayı keyfi için alıyor. Az yaktığı için de tercih etmiyor yani. Yeni 1.6 motorlu 520i çıkmadan önce BMW'nin en ucuz 5 kasası 520D olduğu için tercih ediliyordu zaten.

Onceki testimde araba sessizligi ve konforu ile beni buyulemisti. Yakita bakmak hic aklima gelmemisti. Bi daha gidip test edecegim. Trafik yoksa da varmis gibi dur kalk yapacagim.:) Yoksa aklim ne zamn cikacagi bile belli olmayan yeni Mondeoya gidiyor.

Bakın tabii hocam. Aklınızda birşey kalmasın. Önemli olan insanın içine sinmesi. Nick name den anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Memur insanlarız. Yakıt giderleri ile kaygılarınız da doğal tabiiki ama bu araç zaten konfor ve lüks odaklı. Kafaya takarsanız mutsuz olursunuz.

• Arkadaşlar kimse kolay kazanmıyor emin olun ki 5.20d alan kiside yakit hesabını mutlaka yapıyor. Zaten ülkemizde araçlara % 40 fazla ödüyoruz devletimiz sağolsun.
    Ben tasarım olarak eskiden bu yana beğendiğim yeni insignia 1.6 cosmo at siparişi verdim. yeni sidi motorun mutlaka yakıt avantajı olduğuna inanıyorum . Eski 1.6 180hp e göre % 20 daha az yaktığını iddaa ediyorlar evet otomatik farkı mutlaka olacaktır ama tork konvertörlüde olsa active select öğrenen bir şanzıman gaza çok abanmadığız sürece mutlaka eskisine göre farkeder.

Esas sormak istediğim intellink hakkinda bazı bilgiler almak yabancı forumlarda intellink e uyumlu program listeleri buldum.
    Örnegın bringgo adlı program bluetooth tan telefonla entegre olup 3 boyutlu bir navigasyon programı sağlıyormuş ekranda.
    Uyumlu bir kac program daha var onlarıda araştıyorum çünkü navigasyon özelliğine 3500 tl vermek istemedim.

• metomurti M kullanıcısına yanıt
    kesinlikle ben de metomurtiye katikiyorum. ocak ayinda cosmo at sunroof +park go + cevre gorus + kış paketi + adaptive cruise control sparis verecem. eger 2-3 bin liradan fazla artarsa 2. el volvoya yonelirim.

• Aaraca lpg takılır mı? Kesin cevabı bilen varmı arkadaşlar?
  • 3 senedir 1.6t kullanıyorum.
    Bu aracın otomatiği 10 lt in altında yakma imkanı yok.Hatta istanbul devamlı şehir içi kullanımda 15 lt nin altını göreceğini sanmıyorum.
    Bugün yakıt aldım.İstanbul şehiriçi ama çok az trafik ortamında 310 tl ye 555 km.Genelde düz ve trafiğin az olduğu saatlerde kullanım.
  • Bugün ankara opisde test sürüşü yaptım bende 1.6 AT 170 sidi motor ile... Trafik yoğun bir saat ve gündü haliyle anlık yakıt değerleri gaza yüklendiğimizde 30 civarlarında gezdi. Benim tahminlerime göre bu araç yakıt olarak eski insignia gibi fiyasko olacağı yönünde olacağıdır. LPG desteği şu an için kesinlikle yok bunuda belirtelim. @Home-Sweet-Home

Bunlara ek olarak motorun sesini duymak için 6bin devire köklemek gerekiyor aracı inanılmaz sessiz bir motor var araçda, o devirden sonra gelen sesde sivrisinek gibi falan anca :) yol tutuşu vs konularına girmiyorum bile. Yüksek konforu ile ve süper iç-dış görünüşü bence TR 'de alınacak tek araba sınıfında amma yakıt olayı adamı çok düşündürtüyor...

Bakalım hayırlısı artıkın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

Bugün ankara opisde test sürüşü yaptım bende 1.6 AT 170 sidi motor ile... Trafik yoğun bir saat ve gündü haliyle anlık yakıt değerleri gaza yüklendiğimizde 30 civarlarında gezdi. Benim tahminlerime göre bu araç yakıt olarak eski insignia gibi fiyasko olacağı yönünde olacağıdır. LPG desteği şu an için kesinlikle yok bunuda belirtelim. @Home-Sweet-Home

Bunlara ek olarak motorun sesini duymak için 6bin devire köklemek gerekiyor aracı inanılmaz sessiz bir motor var araçda, o devirden sonra gelen sesde sivrisinek gibi falan anca :) yol tutuşu vs konularına girmiyorum bile. Yüksek konforu ile ve süper iç-dış görünüşü bence TR 'de alınacak tek araba sınıfında amma yakıt olayı adamı çok düşündürtüyor...

Bakalım hayırlısı artıkın...

eeeee boşa satmıyolar türkiyeye otomatikleri,hangi bayiye gitsek otomatik,manueli imkanı yok bulamazsınız.80 km hızda giderken otomatik bir araç 14 lt yakıyosa 100 110 km hızıları düşünemiyorum,bunu her zaman arkadaşlara söylüyorum sakına otomatik almayın var bi dümen diye.Manuel bi 170hp nin 10 lt altında yakacağından adım gibi eminim,zaten bu yüzden test ettirmiyorlar.

NEDEN ?

türk milleti böyle bi araçta 100km de 8 lt gibi bir yakıt sarfiyatı olduğunu görseler manuele yüklenicekler,manuel vitesle otomatik vites arasındaki farkın çok az olmasının sebebide budur,ayriyetten 30 lt mi yaktı lan araba,ohaaaa çüşşşş diyorum.

Biz arkadaşlar olarak test edemediğimz halde manuel aldık.gelse her türlü bilgileri sizlerle paylaşıcağız.

Zaten 80 km hızda otomatik bi aracın 14 lt yaktığını gördüğümüzde şok şok şok olmuştuk.

Ayrıca otomatik bi aracın motoru sürekli çalışır,manueldeki gibi ayağını gaz pedalından çekince yakıt sarfiyatı sıfırlanmaz,heleki yokuş aşşağı giderken daha çok yakar otomatik,manuel öyle değil işte,millet sırf rahatlık için alıyor otomatiği.gerisini düşünen yok

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.