Şimdi Ara

2014 YENİ MODEL İNSİGNİA ALANLAR BURAYA GELSİN (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.209
Cevap
38
Favori
317.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

Bugün ankara opisde test sürüşü yaptım bende 1.6 AT 170 sidi motor ile... Trafik yoğun bir saat ve gündü haliyle anlık yakıt değerleri gaza yüklendiğimizde 30 civarlarında gezdi. Benim tahminlerime göre bu araç yakıt olarak eski insignia gibi fiyasko olacağı yönünde olacağıdır. LPG desteği şu an için kesinlikle yok bunuda belirtelim. @Home-Sweet-Home

Bunlara ek olarak motorun sesini duymak için 6bin devire köklemek gerekiyor aracı inanılmaz sessiz bir motor var araçda, o devirden sonra gelen sesde sivrisinek gibi falan anca :) yol tutuşu vs konularına girmiyorum bile. Yüksek konforu ile ve süper iç-dış görünüşü bence TR 'de alınacak tek araba sınıfında amma yakıt olayı adamı çok düşündürtüyor...

Bakalım hayırlısı artıkın...

Abi lpg demek insignianın güvenlik yıldızlarını söküp atmak demek,bi kere geç onu,insignia alıyosun herşeyine katlanıp alıyosun demek

• Abiş A kullanıcısına yanıt
    Abiş yine sana katılıyorum,170 hp manuel bi 2. el bi insignia, otomatiğinden daha pahalı olacaktır,nedeni yakıt sarfiyatı.Şu an herkez otomatik vitese yüklenmiş ve 2 sene sonra bu araçlar 2. ele mutlaka düşecektir ve araç satış siteleri otomatik araçlarla dolacaktır ve herkez 2. el 170hp manuel araç bulmakta güçlük çekecektir.günümüzde millet artık rahatlığa önem vermiyor,araçta ilk baktıkları yakıt tasarrufu ve hele ki böyle bi manuel aracın 8 lt gibi bir yakıt sarfiyatı olacakki,süper olur.artı büyük şehirlerin en kötü yanı kırmızı ışıkların süresi ve trafik yoğunluğu,dur kalkların yoğunluğu.

Şunu kimse aklına getirmiyor manuel 170hp insignialarda eco tuşu var,nedemek istediğimi anladınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaj

Abiş yine sana katılıyorum,170 hp manuel bi 2. el bi insignia, otomatiğinden daha pahalı olacaktır,nedeni yakıt sarfiyatı.Şu an herkez otomatik vitese yüklenmiş ve 2 sene sonra bu araçlar 2. ele mutlaka düşecektir ve araç satış siteleri otomatik araçlarla dolacaktır ve herkez 2. el 170hp manuel araç bulmakta güçlük çekecektir.günümüzde millet artık rahatlığa önem vermiyor,araçta ilk baktıkları yakıt tasarrufu ve hele ki böyle bi manuel aracın 8 lt gibi bir yakıt sarfiyatı olacakki,süper olur.artı büyük şehirlerin en kötü yanı kırmızı ışıkların süresi ve trafik yoğunluğu,dur kalkların yoğunluğu.

Şunu kimse aklına getirmiyor manuel 170hp insignialarda eco tuşu var,nedemek istediğimi anladınız.

eco tuşunu unuttumya la ben

ozaman kesin şehir için 100km de 8 lt nin altında yakar.büyük şehirlerde hele ki istanbul gibi bir şehirde oturanın, eğer insignia alacaksa manuel alması yanındayım.

• türk milleti 1.6 170 hp otomatik vites i neden tercih ediyorlar diye,gidip yerinde araştırayım dedim,satış temsilcileriyle baya bir görüştüm,

Sonuç

otomatik vitesi 2 gün içinde teslim etmeleri,manuel vitesi 1 ay gibi bir süre içerisinde teslim etmeleri.

eee dedim otomatik vites şehir içi ortalama nekadar yakar dedim,13 lt den inmez ama insanlar 1 ay bekleyemedikleri için mecburen AT şanzımana yöneliyolar,bana kalsa dedi manuel alırım diye bir yanıt geldi.Dedim neden, şehir içi 100km de 9 lt yi geçmez ve bu tür benzinli bir araçta mükemmel bir yakıt tüketimi,aslında dedi yeni motor sadece 1.6 manuel insigniaya yaradı.

eeee dedim manuel alan var mı,şu an yok ve 2. elde manuel fiyatı otomatiği geçecek sırf yakıt tasarrufu yüzünden dediler.Ozaman dedim 2. el manuel insignia karaborsaya mı düşecek diyorsunuz,biraz öyle görünüyo dediler.

eeee dedim niye otomatik alıyo millet enayimi dedim.Orasını bilemiycem,bizim müşteriler 1 ay bekleyemiyorlar,2-3 gün de arabanın teslim edilmesi daha cazip geliyor dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

3 senedir 1.6t kullanıyorum.
    Bu aracın otomatiği 10 lt in altında yakma imkanı yok.Hatta istanbul devamlı şehir içi kullanımda 15 lt nin altını göreceğini sanmıyorum.
    Bugün yakıt aldım.İstanbul şehiriçi ama çok az trafik ortamında 310 tl ye 555 km.Genelde düz ve trafiğin az olduğu saatlerde kullanım.

aracı alalı 10 gün oldu
    600 km kullandım şehir içi dışı karışık
    az yaksın diye kasmadım, gaza da aşırı yüklenmedim
    normal kullanımda
    9.6 lt gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanbeyci -- 17 Kasım 2013; 11:59:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelli

türk milleti 1.6 170 hp otomatik vites i neden tercih ediyorlar diye,gidip yerinde araştırayım dedim,satış temsilcileriyle baya bir görüştüm,

Sonuç

otomatik vitesi 2 gün içinde teslim etmeleri,manuel vitesi 1 ay gibi bir süre içerisinde teslim etmeleri.

eee dedim otomatik vites şehir içi ortalama nekadar yakar dedim,13 lt den inmez ama insanlar 1 ay bekleyemedikleri için mecburen AT şanzımana yöneliyolar,bana kalsa dedi manuel alırım diye bir yanıt geldi.Dedim neden, şehir içi 100km de 9 lt yi geçmez ve bu tür benzinli bir araçta mükemmel bir yakıt tüketimi,aslında dedi yeni motor sadece 1.6 manuel insigniaya yaradı.

eeee dedim manuel alan var mı,şu an yok ve 2. elde manuel fiyatı otomatiği geçecek sırf yakıt tasarrufu yüzünden dediler.Ozaman dedim 2. el manuel insignia karaborsaya mı düşecek diyorsunuz,biraz öyle görünüyo dediler.

eeee dedim niye otomatik alıyo millet enayimi dedim.Orasını bilemiycem,bizim müşteriler 1 ay bekleyemiyorlar,2-3 gün de arabanın teslim edilmesi daha cazip geliyor dediler.

çok haklısın,zaten bizim burda da tek manuel araç alan benim ve herkez otomatik almış.gerçekten bana 25 gün teslimat süresi verdiler,opel full otomatik getirmiş,manueli siparişle alıyolarmış.otomatik verelim 1 günde her şeyi hazır olur dediler.almadım sırf 14 lt sarfiyatı gördüğüm için,manuel nekadar yakar dedim,9 lt civarı dediler,ama bir süre sonra 8LT den bile az yakar dediler,şehir dışı 6 lt yi bulurmuş manuel.

Varsın 2 ay bekleyim,hiç olmazsa yakıtı düşünmeden rahat rahat aracın keyfine bakarım .otomatikler full lpg takar bu gidişle.

• hakanbeyci H kullanıcısına yanıt
    10 lt yine fazla,yük arttıkça sarfiyatı artar,çünkü ben test ederken araçta 4 kişi vardı.14 lt den aşşa inmedi,sinir olmuştum ,az kaldı almaktan vazgeçiyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanbeyci

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

3 senedir 1.6t kullanıyorum.
    Bu aracın otomatiği 10 lt in altında yakma imkanı yok.Hatta istanbul devamlı şehir içi kullanımda 15 lt nin altını göreceğini sanmıyorum.
    Bugün yakıt aldım.İstanbul şehiriçi ama çok az trafik ortamında 310 tl ye 555 km.Genelde düz ve trafiğin az olduğu saatlerde kullanım.

aracı alalı 10 gün oldu
    600 km kullandım şehir içi dışı karışık
    az yaksın diye kasmadım, gaza da aşırı yüklenmedim
    normal kullanımda
    9.6 lt gösteriyor

uvvvvv ozaman normal kullanımda manuel 7.5 lt gibi bir yakıt tüketimi yapar ki bu da muhteşem bir rakam,gerçekten yeni motor manuele yaramış.vayyy beeeee fabrika verilerini tutturmuşlar...

• bu arada eski aracım toyota auris otomatik vites idi
    5 yıl kullandım 44000 km yaptım
    ortalama değeri 7.6 lt idi
    ki bu araç 19 jant + 1700 kg + turbo
  • Şimdi ben burda yazılan bazı şeylere anlam veremiyorum. 80 bin gibi bir rakam veriliyor sonra aradaki 1.5 lt ye takılınıyor. Ikisinin fabrika verisi arasında dediğim gibi 1.5 lt var .
    Burda Manuel tavsiye eden arkadaşlar ya büyükşehirde yaşamıyorlar ya da hiç otomatik vitesin rahatlığını yaşamamışlar . 15 yıldır araç kullanırım bunun 10 yılı Manuel kullandım 5 yıldır otomatik kullanıyorum. Şuna araç bakarken ilk baktığım şey vitesi.

Diğer bir konu ben aracı farklı opel bayilerinde farklı trafik koşullarında üç kez test ettim 15 er dakikadan.
    Eğer aracı çok gaza yüklenmeden ama atik kullanırsanız 10 lt civarı yakıyor . Boş ve ışığın olmadıgı bir yolda kullandım 8.5 lt civarı testi tamamladım ama bu son yaptıgım testi ve ekonomiye yönelikti. Testin birinde performansı denedim hatta satış temsilcisinden biraz uyarı aldım :)) 12.5 lt yaktı. Ama sürüş keyfi 10 numara idi ha anlık tüketimde arkadaşın biri 30 lt gördüm demiş ben şuanı dizel aracımda yokuş yukarı gaza basında 26 lt yazdığı oluyor ama aracımın ortalama şehir içi tüketimi 6 lt yani anlık tüketimlere bakmamak lazım .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• günlerdir okuyorum manuel alan herkesin yada manuel almayı düşünen herkesin otomatiği neden bu kadar karaladığına anlam veremedim .

Ben manuel şipariş vermeye gittim bazı sebeplerle otomatik siparişi verdim Allahın izniylede haftaya teslim alıyorum , biri demişki otomatik 14 yakıyor manuel 7.5 , ya arkadaş akıl mantık var hangi araba bir şanzıman değişikliği ile 2 katı fazla yakar , ben size sorarım , otomobil dünyasındaki ileriye dönük düşünerek ve artık rahatlık olması sebebiyle otomatiğe karar verdik en son . hala aklımda manuel olmasına rağmen 5 sene sonra bu araçlar otomatik ise satılacak ,şuan caddy -connect arasında otomatiği var diye caddy tercih edenler oluyorki D sınıfında rağbet daha fazla olacak .

Demem o ki , manuel alanlar ve almaya niyetlenenler artık şu otomatiğin peşini bıraksın , 14 yakmışmış

ortalama yakıtı sıfırla çık yola 2 km sonra geri dön , tabiki 14 gösterir , çok hayalperest var bu forumda bu sıralar

• connectgücü kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun kardeşim,alah kaza bela vermesin.güle güle kullanın.bencede çok uzadı konu,araçlarınız keyfini sürün,3 e 5 e bakmayın.

Ne renk aldın merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opelli -- 17 Kasım 2013; 13:45:21 >
  • bakalım bu işin sonucu yakında belli olur yorumlar yerine kullanıma çıkanların yorumlarını beklemek lazım... Dediğim gibi benim dediğim yakıt değerleri anlık olarak genel ortalamayı satış temsilcisi bi türlü göstermeyi başaramadı :)
  • quote:

hayırlı olsun kardeşim,alah kaza bela vermesin.güle güle kullanın.bencede çok uzadı konu,araçlarınız keyfini sürün,3 e 5 e bakmayın.

Teşekkür ederim , daha iyileri nasip olsun sizlerede inşallah

Beyaz diye gittim fakat beyaz sanki arabayı göstermiyor gibi geldi (bence) daha sonra showroom içinde gördüğüm Asteroid Gri çok hoşuma gitti ve buna karar verdik ,

Asteroid Gri (Sedefli Renk) olarak geçiyor Teknik gri gibi ''metalik renk'' değil, biraz daha ahenkli bir renk , bakımı zor olacak fakat içimize bu sindi

• quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

quote:

Beyaz diye gittim fakat beyaz sanki arabayı göstermiyor gibi geldi (bence) daha sonra showroom içinde gördüğüm Asteroid Gri çok hoşuma gitti ve buna karar verdik ,

Asteroid Gri (Sedefli Renk) olarak geçiyor Teknik gri gibi ''metalik renk'' değil, biraz daha ahenkli bir renk , bakımı zor olacak fakat içimize bu sindi

hayırlı olsun kardeş. kazasız günlerde kullanman dileğiyle otomatikmi aldın ?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim , evet manuel diye gittim otomatik aldım döndüm

• quote:

quote:

quote:

quote:

bayiler ne hikmetse bu gazı herkese veriyorlar galiba otomatikden aldıkları yüzdelik baya yükseldi fala bizimde niyetimizde otomatik var ama test anındaki yakıt değerleri falan çok korkuttu. Kullandıkca yakıt değerlerini paylaşabilirsen çok seviniriz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bayiler ne hikmetse bu gazı herkese veriyorlar galiba otomatikden aldıkları yüzdelik baya yükseldi fala bizimde niyetimizde otomatik var ama test anındaki yakıt değerleri falan çok korkuttu. Kullandıkca yakıt değerlerini paylaşabilirsen çok seviniriz :)

Aynen otomatik ısrarı çok fazla bayiden ,ilk partide türkiyeye 200 tane insignia çekilmiş 10 tane si manuelmiş , o partideki bütün otomatikler gitmiş manuelden 6-7 tane satıldı dedi şatış müdürü , arada 1.5 litre oynadığı için ve 2. araç olduğu için pek kafaya takmadık , konfor odaklı bir araç alıyoruz konforu tam anlamıyla yaşayalım dedik bizde, birde mondeo connect gibi araçlar kullandığım için beni pek korkutacak rakamlar çıkacağını sanmıyorum

• quote:

quote:

Hayirli olsun bizde cosmo asteroid gri adayiyiz, bir resim paylasabilirseniz cok mutlu olurum.

Acikcasi tuketim konusnda bende burada idda edilen degerler kadar yukari cikacagini zannetmiyorum 2011 model c180 1.8 motor sehir ici 11,5 yakiyordu, sonra a200 aldim oda 9-9,5lt yakti bu aracinda bu seviyede olmasini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

quote:

quote:

Hayirli olsun bizde cosmo asteroid gri adayiyiz, bir resim paylasabilirseniz cok mutlu olurum.

Acikcasi tuketim konusnda bende burada idda edilen degerler kadar yukari cikacagini zannetmiyorum 2011 model c180 1.8 motor sehir ici 11,5 yakiyordu, sonra a200 aldim oda 9-9,5lt yakti bu aracinda bu seviyede olmasini bekliyorum.

Teşekkür ederim , en kısa zamanda Allah sizede nasip etsin , aracı teslim almadım daha 25. inde teslim edilecek şuan yollarda ama kesinlikle tavsiye ederim , Adana'daki her 2 bayide de asteroid gri var , sedefli renk olduğundan gölgeye güneş ışığına göre araç çok güzel bir renk alıyor , ben beyaz diye gittim kesinlikle koyu renk alma düşüncem yoktu ama asteroid başımı döndürdü resmen

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.