Şimdi Ara

2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 haftalık amerika maceramdan sonra size cabrio olan 2 aracın arasında mukayeselerimi paylaşacağım... Şuan jetlag olmamak için saat 10a kadar uyumamam gerek , fotografları yazımdan sonra hemen yüklüyorum.

Chevrolet Camaro

3 günlük los angeles havalimanından kiralamış oldugum chevrolet camaro , bu araca sarı gerçekten çok yakışıyor. 3 gün kiralama bedeli 650tl civarı tuttu.

Araçta standart olarak navigasyon , head up display , koltuk ısıtma vardı , malesef koltuk sogutma bu araçta yok ama daha üst versiyonlarında varmı bilmiyorum.

Araç 6 silindirli fakat fx35 gibi üstünü açmama rağmen tok bir sesi yok , amerika otobanında 65mil ve şehir içinde 35mil kullanma kurallarına uyarak , yakıt tüketimi şekir içinde 16mpg ve şehir dışında 23mpglere kadar çıktı.

Yol tutuş başarılı , süspansiyonlar sert değil , iç ferahlık mustangden daha iyi ve kalite hissi güzeldi en azından mustangteki gibi plastik parça çok fazla yok. Araç olabildiğince konforlu fakat güneş kremleri lekeleri aracın her tarafında ve daha 5bin milde aracın içine etmişler zaten 4 ayda bir alamo firması araçları değiştiriyorlarmış. Bagaj ise 1 büyük valiz ve 1 spor çantası alacak kadar yer var. 65milde gittiğimde devir 1200-1400 arasında bir yerdeydi sanırım amerikanlar bu düşük devirleri seviyorlar.

Cabrio cidden farklı bir tutkuymuş , ama izmirde kullanılırmı bilmiyorum az daha serin olsa herhangi bir amerikanı alıp garajıma koyardım. Aracın görünüşü oldukça sert ve bu cidden amerikana yakışıyor.

2015 ford mustang 2.3lt turbo

Aracı san francisco havalimanından 4 günlüğüne aldım ve ödediğim rakam 690tl , rakamlar oldukça uygun

Aldığım araç siyah ve sanırım en boş modeli , navigasyon olmamasına rağmen koltuk soğutucusu mevcuttu , koltuk ısıtma , şehir içi direksiyon sertliğini ayarlama tuşu , aracın içi kokpit gibi şartelleri aşağı indirip 4lüleri , direksiyonu vs vs ayarlıya biliyorsunuz.

Yalnız yeni kasa tam anlamıyla amerikan forddan alman forda geçmiş durumda en azından iç göstergeleri ve konsolu. ışıklandırmalar mavi renk ve sanırım değiştiremiyorsunuz , mavi renk gözü tam anlamıyla alıyor.

Start stop ile çalıştırdıktan sonra birden alt komşumun audi tt sini kullanıyormuş hissi yarattı bende , turbolu araç ve o an tüm amerikan mustang hayallerim suya düştü

Yakıt tüketimi , şehiriçi 16ltlere kadar çıktı fakat toplam 550km sonunda ortalama yakıt tüketimim 9.7lt idi ve depoyu 55 dolara doldurdum. San francisco sokakları inişli çıkışlı ve trafiği olan bir yer ortalama hızım 6 saatin sonunda 16km idi ve sadece 80km yol alabilmiştim.

Konfor camaroya göre daha sert , 5bin mildeki aracın kapılarından gelen tıkırtı sesi sinir bozucuydu ve aracın kapılar komple sert plastik sadece cam acma tuşları olan bölümde deri vardı.

Led li farla bu araca yakışmış ve akşam kontak açma tuşuna basında yerde beliren mustang atı tam anlamıyla müthiş. Üstü camarodan daha hızlı açılıyor 5 sn - 10sn daha hızlı ama bu araç mutlaka v8 olmalı.

Yol bilgisayarı inanılmaz , 0-30 -80 - 100 km saniye ölçer , 0-100km fren testi ve birçok denemeyi buradan yapabiliyorsunuz.

Benim tercihim kesinlikle v8 camarodan yana çünkü daha basit ve yalın dikkatleri üstüne cidden çekiyor..

Şimdi müsadenizle hemen fotografları yükleyip , caps isteriz diyeceklerin önünü kapatmak.
     2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi) 2015 Camaro vs Mustang ( Fotolar geldi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanttnc -- 1 Ağustos 2015; 18:42:00 >

• Csb değil inandım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel

• Işıklarda suriyeli dilenciler saldırıyor mu arabaya ??

Amerika ya gidersem sınır disi edilene kadar geri donmem .

Gerekirse Arizona kertenkelesi yer dağlarda yaşarım .

• Guzel araclar fotolari bekliyoruz

• Challenger der kaçarım :)

Şaka bir yana, V8 Camaro SS, V8 Challenger R/T, V6 Mustang kullanıp en çok Challenger'dan keyif aldım. Hem tarz olarak hem de kullanım olarak. Camaro'nun otomatik vitesini hiç beğenmemiştim mesela.

Bir de o kadar güce rağmen bu araçların yürürleri beni çok tatmin etmemişti. Camaro ve Infiniti G37'yi defalarca denedik örneğin. Düşük ve orta süratlerden her denediğimizde Infiniti geçiyordu. 80-100 mil civarlarından denemeye başlarsak Camaro geçiyordu. Camaro 6.1 litre V8, Infiniti 3.6L V6 her iki araçta otomatik ve atmosferik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Işıklarda suriyeli dilenciler saldırıyor mu arabaya ??

Amerikan vizesi ve bileti almak kertenkele yemekten daha zor değil... Dilediğiniz zaman gidebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: h.aras.k

quote:

Amerikan vizesi ve bileti almak kertenkele yemekten daha zor değil... Dilediğiniz zaman gidebilirsiniz.

Bu atar nedir ?

Hemen beğenmeyen gitsin modu . Kırbaç vurulmak size hoş geliyorsa kalın tabi bu ülkede . Her seyin en pahalısını alın . Adamlar orada hayatını yasıyor .

1 kere geliyoruz su hayata her gun acaba bir tinerci önümü keser de öldürür mu diye mı yasayalım ? Veya dugun yaparken parayı beğenmeyip bizi takip öldürecek biri var mı diye mı ?

• quote:

quote:

quote:

Bu atar nedir ?

Hemen beğenmeyen gitsin modu . Kırbaç vurulmak size hoş geliyorsa kalın tabi bu ülkede . Her seyin en pahalısını alın . Adamlar orada hayatını yasıyor .

1 kere geliyoruz su hayata her gun acaba bir tinerci önümü keser de öldürür mu diye mı yasayalım ? Veya dugun yaparken parayı beğenmeyip bizi takip öldürecek biri var mı diye mı ?

Bir kere geliyorsan git yasa hayatini ergen ergen yazmayin suraya,amerikadaki yasam ile turkiyeyi kiyaslayip bos bos konusuyorsun ki altinda cupran var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

quote:

quote:

Bu atar nedir ?

Bir kere geliyorsan git yasa hayatini ergen ergen yazmayin suraya,amerikadaki yasam ile turkiyeyi kiyaslayip bos bos konusuyorsun ki altinda cupran var

Hayat sadece ibiza Cupra veya araba gibi bir sey degil . Insan olarak gördüğümüz deger .

Ister ergen de ister baska bir sey fırsat verilse herkes gider bu ülkeden ama klavyede yazmak kolay .

Ölmeden aksam evine gelmek bile yetenek bu ülkede

Neyse konuyu baltalamayalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 1 Ağustos 2015; 17:24:56 >

• Böyle şeyler anlatip hayallerimizi zorlama. Zira bizim hayaller 1600 cc uzerine calismaz

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Böyle şeyler anlatip hayallerimizi zorlama. Zira bizim hayaller 1600 cc uzerine calismaz

belki bir gün bizimde böyle araçlarımız olur..
  • okanttnc O kullanıcısına yanıt
    Ben denedim olmuyor.

Bu arada Shelby cobra deneme fırsatını bulduysaniz 400 km de bir yakitinin bittiğini soyluyorlar. Sanirim benim aveo ile ayni km yi yapiyor numissiz.

• Bir tane ruhu ergen var,her konuya yaziyor,her konuda bilgisi var. Hellcat'lerin kiralama bedelleri nasil acaba onlari merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Bir tane ruhu ergen var,her konuya yaziyor,her konuda bilgisi var. Hellcat'lerin kiralama bedelleri nasil acaba onlari merak ediyorum.

Ağzının payını verdim ya bir konu da her konuda bana laf atıyor mahalle ağzıyla konuşup üslubunu bozarsan saygı görmezsin

Beni alintila da yorumlarına güleyim biraz

Bana laf atıp konuyu baltalamayın emeğe saygınız olsun konu ike ilgili yorum yapın . Ben kimseye laf atmadım kendi görüşlerimi belli ettim . Bir sey var ise ozelden mesaj atın .

Siz bu hayat şartlarına boyun eğiyorsanız kimseyi ilgilendirmez ama size imkan verse İngiltere'den amerika ya yüzerek bile gidersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 1 Ağustos 2015; 19:24:44 >

• quote:

quote:

quote:

Bu atar nedir ?

Senin yurtdışına çıkmadığın belli,bunu hava atmak için söylemiyorum ama en basitinden kendi ülkenin suyunun hayalini kurarsın söyleyeyim.O çok beğendiğin almanyada saolsun zamanında giden almancı kardeşlerimiz bizi nasıl temsil ettiyse Kibirli burnu havada alman halkı Türklere 3. Sınıf insan gözüyle bakıyor.Yurtdışında adam gibi yaşamak istiyorsan ya çok iyi ve yüksek statülü bir mesleğin olucak ya da bankada güzel bir paran olucak.Yoksa Türkiye'yi mumla ararsın.Ex diesel konusunda bana hırlamıştın adam ne güzel zengin bizim binemeyeceğimiz araçlara biniyor demiştin,o zaman anladım sizde de bir almancı sevdası olduğunu.Valla yaşayan bilir alın bir schengen vizesi gidip görün insanların insanlara olan tavırlarını

• quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

quote:

quote:

quote:

Bu atar nedir ?

Senin yurtdışına çıkmadığın belli,bunu hava atmak için söylemiyorum ama en basitinden kendi ülkenin suyunun hayalini kurarsın söyleyeyim.O çok beğendiğin almanyada saolsun zamanında giden almancı kardeşlerimiz bizi nasıl temsil ettiyse Kibirli burnu havada alman halkı Türklere 3. Sınıf insan gözüyle bakıyor.Yurtdışında adam gibi yaşamak istiyorsan ya çok iyi ve yüksek statülü bir mesleğin olucak ya da bankada güzel bir paran olucak.Yoksa Türkiye'yi mumla ararsın.Ex diesel konusunda bana hırlamıştın adam ne güzel zengin bizim binemeyeceğimiz araçlara biniyor demiştin,o zaman anladım sizde de bir almancı sevdası olduğunu.Valla yaşayan bilir alın bir schengen vizesi gidip görün insanların insanlara olan tavırlarını

Yurt dışına çıktım ülkemin suyunu degil de ülkeme dönünce oradaki insana saygıyı özledim .

O konudaki Almancı özentisi degil senin bir insanı cok rahat on yargı ile yargılamandi .

" Hırlamak "kelimesini kullanmandan da zaten belli oluyor nasıl biri oldugun . Tanımadığın insanlara laf atmak kolay tabi senin icin ona görgusuz de buna sonradan gorme de ne guzel sen nesin peki ???

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

quote:

quote:

quote:

Bu atar nedir ?

Yurt dışına çıktım ülkemin suyunu degil de ülkeme dönünce oradaki insana saygıyı özledim .

O konudaki Almancı özentisi degil senin bir insanı cok rahat on yargı ile yargılamandi .

" Hırlamak "kelimesini kullanmandan da zaten belli oluyor nasıl biri oldugun . Tanımadığın insanlara laf atmak kolay tabi senin icin ona görgusuz de buna sonradan gorme de ne guzel sen nesin peki ???

Yav adam doğru düzgün kendi dilini konuşamıyordu,ne diye saygı duyacağım o adama? Ve ne varmış hırlamak kelimesinde? Madem bu kadar hasretlisiniz gidin yaşayın Almanyada.

• Amerikan arabalari cidden kalite yoksunu. Cruze direksiyonlu camaro, araba tamamiyla kutuk. Mustang de ayni sekil tasarim fakiri. Malzeme kalitesi, iscilik vasat. Teknolojik ve mekanik acidan birak italyanlari, almanlarin bile yanina yaklasamazlar. Klasik olanlarinin illaki bi albenileri var ancak bunlar cöp.

Bi de bunlari ferrari, maserati gibi markalarin modellerine denk oldugunu sanan cahiller var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

İkisi de galeriye gelmiş denedim, ikisi de ben 1000 beygirim diye bağıran tipe sahip 245hp'lik Alman'lara madara olan hurda yığınları.

İyi yanları nedir? Tasarım şahane, her yerde Ferrar'nin 4-5'de bir fiyatına aynı muameleyi görürsün, hız tümseklerinden 50km hız ile bile geçtiğinde ne araç, ne kabin içi sarsılmıyor, ses sistemi iyi, spor koltuklar iyi, şanzıman sorunsuz, özellikle Mustang şaşırtacak cinsten az yakıyor.

Yine de, 328i, 335i, 340i vs... gibi araçlar varken, bu arabaları alanlar sırf tip için alır. Hatta 5.0'ına rakip M4 desek, M4 bu aracı zaten madara eder.

+1

Ferrariyle ayni muameleyi gorur dogru. Ama otomobilden gram anlamayan cahil kesimince ayni muameleyi gorur. Sorsan ferrariden daha kaliteli, daha pahali der. Oooov mustang arabanin krali diyen tipler hepsi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.