Şimdi Ara

2015`İN EN İYİ VİRÜS PROGRAMI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
4
Favori
245.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben panda antivirüs kullandım öneririm iyi
  • trend micro kullanıyorum hiç pişman değilim öneririm
  • Bomba konu ya
  • 1 yıldır Eset kullanıyorum sistemim sıkıntısız çalışıyor virüsleri karantinada tutuyor fakat oyunların içindeki dosyaları silmesi can sıkıcı bir durum sürekli tek tek uğraşıyorum. Yorumları okudum herkes kendi kullandığını destekliyor. Avira, Kaspersky, Bitdefender 3lüsünün iyi olduğundan söz edilmiş Bitdefenderin başına buyruk davranması onu elememe sebep oldu. Ev kullanıcısıyım hangisini önerirsiniz Avira mı Kaspersky mı? Ve Comodo hakkında ki düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • kaspersky iyidir.

ama şöyle bir durum var ki antivirüse karşıyım. en ufak birşeye virüs diyor oyun indiremiyoruz.

ama düzenli aralıklar ile combofix ile taratabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

quote:

Orijinalden alıntı: tarik1968

Bende aynısını kullanıyorum keşke bitdefender bunun Türkçesini yapsa ama henüz yok diye biliyorum.

İngilizcem olmadığından Bitdeferin bir çok ayarını çözemiyorum. Önceden Türkçe Norton internet security kullanıyorken çok rahattı.

Neden nortondan vazgeçtiniz hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

quote:

Orijinalden alıntı: tarik1968

Bende aynısını kullanıyorum keşke bitdefender bunun Türkçesini yapsa ama henüz yok diye biliyorum.

İngilizcem olmadığından Bitdeferin bir çok ayarını çözemiyorum. Önceden Türkçe Norton internet security kullanıyorken çok rahattı.

Neden nortondan vazgeçtiniz hocam?

Kaspersky Bitdefeder bu forum olsun başka yerler olsun o kadar çok meth edildi ki bir de ben deneyeyim dedim:)
    Bu sene ortaklaşa ucuz yollu Kaspersky ve Bitdefender total lisansı satın aldım. Önce kaspersky Pureyi kurdum 3-4 ay denedim sarmadı, ardından onu kaldırıp Bitdefender Totali kurdum o da ingilizce çıktı, ama genel olarak çok iyi sayılır.

Nortonu uzun seneler kullandım son ana kadar bir açığını görmedim. Güvenlik duvarı olsun diğer başka özellikleri olsun bana göre çok iyi sayılır. Lisası pahallı olduğu için bu senelik ara vermek sorunda kaldım, nasip olurda ömrüm olursa önümüzdeki sezon kesin tekrardan Nortona dönerim, çünkü çok alıştım.

• Evdeki bilgisayarlarda avast, iş yerimdekilerde Trend Micro kullanıyorum. Tabi ki hepsi lisanslı. Bundan 10 sene önce bedava avast kullanıyordum. Bir çok virüsü temizliyordu. Şimdi lisanslısını kullanıyorum. Tavsiyem bizim gibi profesyonel olmayanlar ucuz da olsa bir tane ücretli antivirüs bulundursunlar.
  • Nod 32 kullanıyorum 2 defa cryptolocker virüsü yedim, yani işe yaramıyor
  • Öncelikle Microsoft Security Essantial kullanın, çünkü Windowsu en iyi tanıyan ve windowsun kendisine ait olan virüs programıdır.En önemli kural sürekli güncel tutmanız gerektiğidir.Yakalayamadığı virüsler olabileceği için ayda bir kere mükemmel bir virüs temizleme aracı olan Hijackthis programı ile bilgisayarı taratıp, elde edilen loguwww.Hijackthis.de programın internet sayfasına yapıştırıp ondan sonra bulunan virüsleri silebilirsiniz.Böylece bilgisayarınız yavaşlamaz.
  • Avast 'tan başkasına ne güvenirim ne kullanırım
  • Bitdefender ya da Kaspersky
  • Comodo IS

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eset kullanıyorum yıllardır gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Program boşta 3-4mb kullanıyor tarama yaparkende hiç kasmıyor tavsiye ederim.
  • Çok güvenli ama paranoyak ücretsiz: Comodo
    Çok güvenli, paranoyak değil, testlerde tahtının kralı, ücretli ama 6 aylık sürümleri ve internette ucuza lisansı bulunan ve benim kullandığım olan: Bitdefender

Ucuz bitdefender total security 2015 keylerini g2a.com'dan alabilirsiniz.
  • Ben son aldığım bilgisayarımı 2010 yılından beri kullanıyorum, 4 yıl kadar Eset Smart Security 4 kullandım, 1 ay Panda kullandım, eski bilgisayarımda da Norton kullanıyordum, Norton'da kasma problemleri çok yaşadım fakat bilgisayara bulaşan tek virüsten dolayı bilgisayara format attım, sonra da iflah olmadı yeni bilgisayar aldım, yeni bilgisayarıma 5 yıldır format atmadım, eset sağolsun virüsleri bulaşmadan sildi her seferinde ama birtakım veri kayıplarım oldu.

Eset Smart Security'nin bilgisayarımı yavaşlattığını düşündüğümden silip Microsoft Security kurdum fakat 2 haftada bilgisayarımda ne olduğunu anlayamadığım problemler oldu, Arayüzü açtığımda geçmiş sekmesinde virüs bulduğunu ama silmediğini gördüm, kendim sildim fakat bilgisayarı her yeniden başladığımda iki virüsü yine buluyordu tarama yaptığımda. Microsof Security'i silip combofix ile tarama yaptım, 12 adet tehdit bulundu ve virüsten kurtulmuş oldum. sonrasında Eset Smart Security 5'i kurup dün tarama yaptım. 12milyon dosyayı 2buçuk saatte taradı ve 16 tehdit daha buldu. Bir tanesi tehlikeli solucan çıktı ama silindi. Eseti kullanmaya devam edeceğim. Oyun modu olduğundan kasma problemleri sıkıntı yaratmıyor.

Formatsız 5 yılı doldurdum, bilgisayarın ısınma dışında hiçbir problemi yok şuan :)

Kısacası Microsoft Security'ye fazla güvenmeyin, takip edip tarama yapmak gerekiyor, sonrasında da silinmişmi diye tekrar tarama yapmak gerekiyor her seferinde.

Kaspersky ve MCafee ise gereksiz aşırı koruma sağlıyor. Virüslerle çok içli dışlıysanız kullanın.

Avira ve Avast ücretsiz olduğundan kıllanıyorum kullanırken, ama güncel virüslere karşı ikisi de çok ideal.

Eset Smart Security'yi tercih nedenim 5 senedir hiçbir virüsle beni uğraştırmamış olmas ve format atılacak derecede bilgisayarımı yıpratmamasıdır. 5 yıllık temizlenen tehdit sayım 352.

Saygılar Sevgiler.

• Yıllardır Avast kullanıyorum , ama artık ciddi derecede kasmaya başladı , bilgisayarın açılışını bile etkiliyor , Avira yı indirdim şimdi bakalım kullanıp test edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood2015

Yılının tartışmasız tek lideri kaspersky oldu ardından adi esett firması oldu. milletin iflahını kestiler kripto geliyor geldi dediler güncellemelerini tamamen antivirüslerine ekledikleri gün piyasa duman oldu. kaspersky ise yeni varyant dahi çıksa direk tereddütsüz silebilir hale gelmiş durumda. ksn sayesinde inanılmaz derecee güçlü ve hızlı müdahalede bulunuyor virüs ataklarında. diğer firmaların neredeyse hepsi imza tabanlı güncelleme zorunluluğuna ihtiyaç duyarken kaspersky firması bulut sayesinde imza tabanlı güncelleme ihtiyacı olmadan virüslere müdahale edip işi çözüyor.

Evet dediğiniz gibi Kaspersky IS 2015 koruma ve çalışma anlamında gerçek bulut tabanlı olmasından ötürü çok iyi ancak mükemmel değil. SSL/TLS kullanan sayfalarda sertifikaları geçersiz olarak kabul ediyor. Çünkü Kaspersky her site icin kendisi sertifika oluşturup MITM yapmaya çalışıyor ve bu ayar varsayılanda açık olarak ayarlanmış. Bilmeyen kişi için bu sorunu tespit etmek ve ayarlardan düzeltebilmek neredeyse imkansız.

quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

Linuxun mantığına aklın eriyorsa ekleriz listeye problem yok nasıl olsa destek yok Linux yazılımında desteği olan Linux yazılımları zaten server 2012 lisanslarından bile pahalıya maal oluyor unutmamak lazım bu noktayı.

Konu antivirüs programı ve bu mesajı yazalı yaklaşık altı ay olmuş ancak birkaç soru sormak istiyorum müsadenizle.

1-) Bahsettiğiniz kıyası RedHat ile mi yaptınız?
    2-) Destek yoktan kastınız nedir?
    3-) OpenStack, IBM SoftLayer gibi bulut sistemler hangi server işletim sistemlerinin üzerinde koşuyor?

Dipnot : Comodo firması Hatay doğumlu, ilk ve orta öğrenimini Hatay' da yapmış olan teknoloji uzmanı ve girişimci Melih Abdülhayoğlu tarafından kurulmuş olup şirketin CEO' su da halen kendisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesse James -- 29 Ekim 2015; 2:49:31 >

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    Gülmekten yarıldım ama haklısınız. siz yazıncaya kadar başlığı farketmemiştim bile. GÜldüğüm ise hala başlığın değişmemiş olması. Bende araştırayım belki bir virus yapma programı bulabilirim

• 2 sene Kaspersky lisanslı kullandım işyeri ve ev için 1 sene 3 pc aldım. ev için ideal fakat işyeri için değil yeri geliyor günde 30-40 tane USB takmak zorunda kalıyoruz. Her virüs bulduktan sonra PC'yi yeniden başlatmak istemesi pc'yi acayip yıpratıyor güncelleme yaparken pc yi esir alıyor. İşini yapıyor ama başka iş yaptırmıyor. Kaspersky için sanırım 3000-5000 TL bir pc ye sahip olmak lazım yüksek sistemli pc lerde daha iyi verim alınabilir

Şimdi farklılık olsun diye ESET Smart Security aldım dün işyerine yükledim 1 senelik bugünde eve yükleyecem bakalım. Önceden NOD32 sini kullanmıştım. NOD32'sinin sıkıntısı virüs silerken acayip problem çıkarıyordu her gün ekranın sağ altında aynı metni görmekten virüsün ismini ezberlemiştim. Smart Security'de bu sorunları çözmüşler diye duydum. Deneyimlerimi ilerleyen zamanlarda paylaşırım.

Öncesinde kullandığım virüs programları Avast ve AVG oldu. AVG'yi online oyuncular için tavsiye etmem şimdi nasıl bilmiyorumda evdeki pc de olan tüm oyunların .exe dosyalarını silmişti acayip sinirlenmiştim. Avast sürekli ötüyor III. Dünya savaşı çıkarıp duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 3 Kasım 2015; 14:05:49 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.