Şimdi Ara

2015'te LAPTOPUN 5 FARZI // PC mühendisleri,üniversiteliler yorum atmadan geçmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    pc yi 2 yıl eşek gibi yükledikten sonra baştaki açılma süresi olsun programları açma süresi olsun başında ağaç ediyo gerçekten hem bu hdd lerin zarar görme olasılığı çok laptopu alırsın sağa sola çarparsın çizilir bişey olur ondan ssd alıp sağlam olm ak lazım

2)1920x1080 (ohh şöyle cam gibi)
    ilk gözlük taktığım an geliyo aklıma bir yıl miyop gezdikten sonra gözlüğü bi takış var herşey cam gibi level atlıyosun resmen bu 1080p olayıda aynı öyle ben niye üziyim ki kendimi iki üç piksel için daya abicim full hd yi.

3)Alttan aydınlatmalı klavye(gece gece görene kadar gözüm çıktı be)
    işte bu çok kritik sizde benim gibi bi gece kuşuysanız hatta gece kuşu olmanıza gerek yok azcık dışarda hava kararsın göremeyince yazılmıyo arkadaş sonuçta biz bu malı alcaz sabah akşam başında durcaz ister oyun oynayın ister çalışın ister kod yazın güzel bi klavye şart.

4)Isınmıcak!
    karakterinizle özdeşleştirdiğiniz çok sevdiğiniz laptopunuz ısınmaya başlayınca işin rengi değişiyo gerçekten açıkçası benim içime bişey oturuyo ruhum sıkılıyo laptop ısınmaya başlayınca sanki böyle ona eziyet ediyomuş gibi hissedip haliyle bi süre sonra kapatıyorum napim laptoplar ısınmasın abi huzur bulalım biraz.

5)??????????
    işte burda deneyimli pc mühendisliği okumuş yada üniversite okumuş yada okuyan arkadaşların yardımına ihtiyacım var ben bu sene yazılım mühendisliğini kazandım ve küçük bi soruyla 5 numarayı sizin belirlemenizi istiyorum:

günlük hayatta veya üniversite hayatında bir prize ne kadar yakınız?

malum laptopun performansından kısınca pil artıyo pilden kısınca performans artıyo yada 5bin lirayı bayılıp extrem bişey alıyosunuz benim bu kadar param yok laptop alıcam ama üniversiteli pc mühendisi arkadaşların son bi kaktırmasına kaldı iş sorular şunlar:derse laptop götürüyozmu?götürüyosak okulda laptop kaç saat açık kalıyo? ona göre pil ömrü uzun bişey alıcam ama yok performans daha önemli derseniz sayın çavuşlarım komutanlarım benimde içimi rahatlatırsınız çünkü bu uzun depolu ultrabooklar benim hiç içime sinmiyo yaw.
    şimdiden cevaplayan arkadaşlara saygılar teşekkürler.

• İlk mesaj benden olsun. Yazdıkların dıiında aklıma birşey gelmedi ama ışıklı klavyeyi gereksiz buldum bir pc yi bir ay kullanınca -ki söylediğine göre baya kullanıyormuşsun pc yi- zaten tuşları ezberliyosun ben bakmadan kullandığım için ışıklı klavyeye ihtiyaç duymuyorum. Sonra ssd ye geleyim antika bir laptobum var o bile çok hızlı açılıyo hdd olmasına rağmen bide dandik birleydir muhtemelen.. pc yi iyi kullandığınızda zaten hızlı açılıyor programların hızlı açılması için ssd alınmaz derim ben baya fiyat farkı oluyor çünkü..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı şartlarda bir makine arıyorum bütçem 3500 lira.Daha çok netlab,autocad vb. programlar için kullanacağım. Tabii oyun da oynanacak şu an aklımda monster ve asus var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenxx

Ben de aynı şartlarda bir makine arıyorum bütçem 3500 lira.Daha çok netlab,autocad vb. programlar için kullanacağım. Tabii oyun da oynanacak şu an aklımda monster ve asus var.

Acer Nitrohttp://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_ACER-VN7-791G-78M4-17-3-in%C3%A7-Core-i7-4710HQ-GTX-860M-16-GB-1-TB-Windows-8-1-Notebook,103452,1705661.html?langId=-14
    Asus N550JK
    http://m.teknosa.com/urunler/125032845/asus-n550jk-cn168h-notebook
    Acerin tek eksigi ssd
    Asusun eksigi ise ssd ve klavye aydinlatmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaScramble -- 23 Ağustos 2015; 17:19:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

quote:

Orijinalden alıntı: egemenxx

Ben de aynı şartlarda bir makine arıyorum bütçem 3500 lira.Daha çok netlab,autocad vb. programlar için kullanacağım. Tabii oyun da oynanacak şu an aklımda monster ve asus var.

Acer Nitrohttp://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_ACER-VN7-791G-78M4-17-3-in%C3%A7-Core-i7-4710HQ-GTX-860M-16-GB-1-TB-Windows-8-1-Notebook,103452,1705661.html?langId=-14
    Asus N550JK
    http://m.teknosa.com/urunler/125032845/asus-n550jk-cn168h-notebook
    Acerin tek eksigi ssd
    Asusun eksigi ise ssd ve klavye aydinlatmasi

hocam ne biliyim bu modellere nazaran monster çok daha avantajlı duruyor ama güven vermiyor nedense.Karar veremedim bir türlü

• Bende 3000 3200 civarına arıyorum mühendislik okuyacağım bu fiyatlara tüm markalara bakıldığında ucuz ve en iyi parçalar monster ve victor da var monster için serviste kimi sıkıntılı diyor kimi çok ilgili victoru bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hkn22

Bende 3000 3200 civarına arıyorum mühendislik okuyacağım bu fiyatlara tüm markalara bakıldığında ucuz ve en iyi parçalar monster ve victor da var monster için serviste kimi sıkıntılı diyor kimi çok ilgili victoru bilmiyorum

bende aynı durumdayım kardeşim bilen varsa şu soruyada cevap arıyorum monster laptopu okula götürsem pil ömrü beni yarı yolda bırakırmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: escape8514

quote:

Orijinalden alıntı: Hkn22

Bende 3000 3200 civarına arıyorum mühendislik okuyacağım bu fiyatlara tüm markalara bakıldığında ucuz ve en iyi parçalar monster ve victor da var monster için serviste kimi sıkıntılı diyor kimi çok ilgili victoru bilmiyorum

bende aynı durumdayım kardeşim bilen varsa şu soruyada cevap arıyorum monster laptopu okula götürsem pil ömrü beni yarı yolda bırakırmı?

Darbeye karşı korumak için zaten bir çantada taşımalısın o yüzdende sarj ile gezmende fayda var

• İnce ve hafif olcak

• http://www.sanalmarketim.com/asus-n550jxcn044d-core-i74720hq-8gb-15tb-gtx950m-4gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_61691/

Ben bunu kullanıyorum 3 haftadır.

Isınma sorunu yok.Oyunlarda ayarlama yaptığınız zaman dengeli kullanımda 73 dereceye kadar anca çıkıyor.Yüksek performanta ise 92 dereceye kadar çıkabiliyor.

Ancak oyundan çıktıktan sonra 8-9 sn içinde hemen 45 dereceye kadar düşüyor.Soğutma konusunda çok iyi.

Fan sesi yok.En sessiz mekanda bile fan sesini duymuyorsunuz.

Klavye aydınlatması mevcut 3 kademeli.

Ekranı MacBook'a göre bence daha iyi.Elimde MacBook'da var karşılaştırdığımda bu cihaz açık ara daha önde.

Bana göre tek eksiği SSD olmaması ve cihazın hdd'sinin 5400rpm olması.16GB Ram ve SSD takviyesi yapmayı planlıyorum.Ondan sonra performans manyağı olacaktır..

• http://www.teknolojikapinda.com/asus-g550jk-cn545h-notebook
    Aradığınız notebook budur Dvd cd pek kullanmam dersen eğer bluray çıkarıp SSD taktırabilirsin.
  • performans yönünden teoride monster en uygun fiyatlısı olduğundan monster almaya karar verdim inşallah kasasında fabrika çıkış problemi olmaz servisle fazla ugraşmam zaten çantada taşıyıcam 3 kilo ağır gelmiyo bana 120 gb ssd taktırcam diğer aradığım bütün özellikler var inşallah uzun süre gider diye umuyorum yazılım mühendisliği okucam genelde oyun falan oynamıcam kod yazıcam daha çok okulun açılmasınada 1 ay kaldı burdan tüm pc yazılım mühendisi olcak arkadaslara basarılar diliyorum ben şahsen bu ülkenin geleceğine etki edebilcek en iyi meslekler arasında yazılımcılığı görüyorum bayağı kafa yordum şu laptop işine artık bu aldığım laptop beni götürürse rahatlıcam açıkçası bırakıyorum artık kendimi kasmayı laptop seçmekle ne gıcırtılı işmiş arkadaş yaw alın şu videoyu izleyin rahatlarsınız sizde kasıldıysanız benim gibihttps://www.youtube.com/watch?v=HZPE83Om-HU

• MacBook alın hocam alabiliyosanız bütçe açısından. Pil ömrü mükemmel + Retina Ekran + SSD (Ben salaklık edip almadım)

Ama gel gelelimki aldığım model N551JW gayette memnunum hiçbir eksiğini görmedim (Tek fan olması dışında)

ASUS N551JW öneririm alacak arkadaşlara 3700 tl ye vatandan aldım.

NOT:Bilgisayar Mühendisliği okuyorum
  • lenovo edge e540 aldım şu anda ondan yazıyorum güzel bi klavyyesi var arka aydınlatma olmasada rahat gerçekten i7 4712mq 16g ram nvidia gt740m 1tb hdd var ssd yok ama bu fiyata iyice araştırdıktan sonra bu pc nin ihtiyaçlarım için en iyisi olacağı kanaatına vardım pil ömrü ortalama bu arada 3-4 saat gidiyo düşük ekranda oyunlarda 1 saat oyun oynamıcam zaten mühendislik için aldım şu anda memnunum windows güncellemeleri pc yi biraz yavaşlatsada akıcaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.