Şimdi Ara

2015 Vw Polo 1.4 TDi Bmt Dsg Yakıt Tüketimi Denemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Forumda yakıt tüketimiyle ilgili bilimum başlık bulunmakta. Aralarında benim de " Yok Artık " dediğim ilginç tüketimler mevcut. Aracın marka modelini başlıkta belirttim. (Arac 62 bin km de şu an
    Uzun dönem şehiriçi (İstanbul) ortalaması 5.1L/100km

Araç aktif olarak Ümraniye - Sütlüce arasında kullanılmaktadır. Attığım video da bu istikamette TEM otoyolu güzergahına ait yakıt tüketimini gösteriyor. Aracı 7. Vites düşük devirde kullanmaya gayret ediyorum ( 85-95km/h) . Olabildiğince az fren yapmaya çalışıyorum.
    Yol 26KM (3 kilometresi otobana girene kadar trafik ışıklı yol dur kalklı )
    Ortalama hız 71km/h
    Ortalama yakıt tüketimi 3.0L/100km
    Mazlum Altuntaşyoutube
    2015 VW Polo 1.4 TDi Dsg Bmt Cmfrt yakıt tüketimi
    https://www.youtube.com/watch?v=WpDnHJTYtDk&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aaaa nasıl bildiniz gerçekten şanslı olmalıyım.

Aracım ailedeki ikinci jetta, bendek 4, diğeri 7 yaşında ikisinde de en ufak yağ yakma/eksiltme ve şanzıman sorunu olmadı, üstelik ikisi de servis bakımlı değil. Her yerini bozuk yapmışlar bizim araçların. Hiç sıradan vag otomobili gibi değiller. Ben memnunum ve hiç şikayetim yok, oysa ben de şikayetçi olabilmek istiyorum. Vag aracı kullanmadığı halde şikayetçi olanlar var ama ben olamıyorum. Ühüüüüü
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Bunu forumda bir kaç başlıkta daha duymuştum. VAG hayranı değilim. Yani yaparlar mı yaparlar :) Maalesef akaryakıt fiyatları öyle fahiş boyutlarda ki 100 kilometrede yakalayabileceğimiz maksimum 1 litre tasarruf için bile bir yerlerimizden ter atıyor. Bu gençlik hiçbir zaman yüksek motorlu bi turbolu araçları tadamayacak :) Bu şahsıma ait ilk aracım yaşım da 22 malum öğrencilik... Bu aracı almadan önce 3-4 aylık bir süre zarfında 2015 5.20i kullandım aynı güzergahta. 11-12 litreleri görmek bir hayli can sıkıyordu. Biraz takıntı bende yakıt meselesi. Avrupalının burun çevirdiği sıfırı 14k€ olan B Segment polonun 2015 modeline 80-85k₺ verip alabiliyoruz ancak. Bir de kuruş kuruş yakıt tasarrufu yapmaya çalışıyoruz.Ama vatan millet sakarya ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TDİ zaten az yakan bir motor değil zaten.
  • Videoyu tost makinesi ile mi çektin hocam gözüm kanadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı alırken de forumda tavsiye konusu açtım. Corsa e kasa 1.3cdti az yakar dediler arka camlar manuel aracta. Kol dayama kolcagi yok
    Peugeot 208 1.4 hdi yakmaz koklar dediler arac 68 beygir 5 ileri etg5 şanzıman. Şanzımana yönelik zibil gibi şikayet var. Yani bu segmentte bu paraya alınabilecek konforlu ve ekonomik başka araç tavsiye edilmedi bana. 2019 mart ayında 51 bin km de iken 74 k ya aldim araci

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hocam youtube a düşük piksel geçmiş. Video net normalde

• Bende polo bakiyorum bu aralar sizce; 1.4 dizelmi 1.6 dizel mi, neden
    Benzinden cebim çok yandi 1.4 tsi sehir ici bitirdi beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 17 Ekim 2019; 23:51:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 dizel kullanmadığım için kıyas yapmam pek doğru olmaz. Ama 1.4Tdi performans olarak beni tatmin ediyor acikcasi. Sakin kullanildiginda ekonomik ama istenildiginde atik bir arac. 1.4tdi 90hp olanlarindan bahsediyorum tabi ki. Ben buyuk cogunlukla tek kisi kullaniyorum bu nedenle ic hacim yonunden bir sorun yasamiyorum. Memnunum kisacasi

Ben de önümüzdeki yıl 1.5ecotsi leon excellence almayı düsünüyordum. 1.4 tsi olan araciniz hangi marka model ve memnuniyet dereceniz nasil acaba

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Ben daima tam gırtlak silme full yakıt alırım ve her depoda ölçerim. Hiç sapma olmuyor. Aracım volkswagen. Demek ki benim arabayı yanlış üretmişler

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

Bu mesaj silindi.
    Eski aracim seatte hic sapma yokken simdiki aracim kia da %10 sapma var. Bisey bildiginiz yok, ezbere konusuyosunuz papagan gibi :)

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Menzil 10 km gösterirken ibre dibe vurmuşken 200 liralık yakıt aldım. Yakıt aldıktan videoyu çekene kadar geçen sürede 247 km yol yapmışım. Menzil 10 km gösterene kadar dolum yapmayacağım. Bakalım 200 tl ile kaç kilometrw yol gidebileceğim

Arkadaş inanmak istemediği içindir o :)

• 1.4 act dsg leon fr 150hp
    uzun yol bir depo 950 km
    Sehir ici 500-600 km
    satip kurtuldum.

• Full depo ile başlayıp yine fulleyince ölçmek en kesin, en garanti ölçme şeklidir bana göre.

Ah hocam kurtulur mu o araçtan mis gibi işte :) excellence daha çok hoşuma gidiyor. Ben de 1.5 ecotsi act dsg exellence istiyorum. Fr tamponlari hosuma gitmiyor. Neyinden memnun degildiniz acaba aracin

En son ağustosta uzun yol yapacağım için fullemiştim. Öğrenciyken depo fullemek pek nasip olmuyor :))

• pardon hocam özür dilerim, benim link attığım videodaki araç dışardan görünümü polo ancak videoda ki araç sahibi içine egea 1.3 mjet motoru takmış o nedenle mjet motordan kaynaklı sapma varmış

yahu arkadaş birebir aynı aracın pompadaki detaylı hesaplanmış tüketimini gösteriyoruz yok onada inanmıyorlar, videodaki abide acemi biri değil sürekli araba inceleme videoları çekiyor hesap-kitap bilmeyen biri değil, senin aracın vw'nin farklı modelidir onda olmuyodur eywallahta biz konu sahibi arakadaşın polo 1.4tdi 'dan bahsediyoruz, daha nasıl ıspatlayacaz anlamıyorum. linkini verdiğim videonun sonlarını izleyip kendiniz hesaplayın, matematik yalan söylemez siz ne kadar inanmak istemesenizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 18 Ekim 2019; 0:30:51 >

• Allah kaza bela vermesin kardeşim
    Bu benim takıntım.
    Çoğu kimse fullemiyor zaten.
    Bir dönem işsiz kaldım o dönemde bile daima fulledim.
    Zırt pırt istasyona gitmek zorunda kalmayı sevmiyorum. Her an plansız bir yolculuğa başlayabilmeliyim ve bu yolculuk yakıt almak için bölününce sinir oluyorum zaman problemi olmayan, keyfi yolculukta bile yakıt için durmak beni sinir ediyor. Ya da yolda yakıt azalınca acaba yakında nerede hangi istasyon var diye arayışa girişmek. Evet artık heryerde istasyon var ama ne bileyim böyle garip bir takıntım var.

İstasyon da evime bitişik sayılır. Yakıt azalmışsa eve girmeden fullerim evden çıkarken asla yakıt almam. Marşa basıp devam.
    Nihayetinde azar azar alınca da cepten çıkıyor bu para, full depo alınca da..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.