Şimdi Ara

!!!!! 2016 LYS FİZİK SINAVI İÇİN ARAŞTIRMAM!!!!! MUTLAKA BAKMALISIN !!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
46
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizler için çok uğraştım ve sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bu konuyu açtım.Öncelikle araştırmamın MEB 2015-2016 12. sınıf ders kitabı olduğu söylemeliyim. Burdaki amacım ÖSYM olurda bu konulardan soru sorarsa yabancılık çekmeyin, bu soruda nereden çıktı demeyin diye ve sınavdan önce bakmam gerekliydi ama bakmayı unuttum demeyesiniz diye yazdım.Faydasını görürsünüz İnşallah :)

1.Otomobiller ve Termodinamik(Burada parantez açıyorum ve termodinamiğin yasalarına da dikkat edelim diyorum.) başlıklı bir kısım var kitapta ve araç motorlarının çalışma prensibinden bahsedilmiş (şekilli).

2.Isının iletim yollarına dikkat edelim.Isı iletim hızı formülü de önemli.

3.Faz diyagramlarını kimyadan biliyoruz ama bu kısımda da çıkabilir.

4.Basit harmonik hareketten ise yay sarkacının sıvı içerisindeki hareketi bahsedilmiş.Sarkaçlı duvar saati ile dijital saat ile ilgili bir soru gelebilir.Yayla-Sarkaçlı ortak sorulabilir.Ve son olarak geri çağırıcı kuvvetin ne olduğu ve yönü hakkında bilgi edinelim.

5.Sığaçlardan sığacın arasına parafin veya borcam konulduğu sorulara dikkat edelim.

6.Dinamo ve Jeneratör, Hoparlör başlıklı konular bulunuyor dikkatinize

7.Transformatörü de unutmayalım bi göz gezdirelim

8.Elektrik devre elemanlarında geçen bir kısım : Yarım Dalga Doğrultucusu

9.Optikte araçlardaki DİKİZ AYNASI üzerinde durulmuş

10.Retina ve Fotoğraf makinesi arasındaki farklılıklar tablo halinde verilmiş

11.Renkler ve renklerin birleşimleri sonucu oluşan renklere bakmanızda fayda var

12.Dalga çeşitlerini detaylı bir şekilde inceleyiniz. Örneğin Radyo dalgaları, Mikrodalgalar, Kızıl ötesi dalgalar, Görünür ışık dalgaları, Mor ötesi dalgalar, X-ışınları, Gama ışınları

13.Polarize Güneş Gözlükleri bahsedilmiş

14.Çözünmüş çözünmemiş görüntüler.

15.Güneş Pillerinden bahsedilmiş.

16. Fiziksel olayların Tanecik modeline mi Dalga modeline mi yoksa her ikisine de girip girmediğine bi bakalım

17.X-ışını oluşturmaya ve karakteristik X-ışınlarına bi göz atalım. Röntgen olayı da kitapta bahsedilen bir konu

18.Alfa-Beta-Gama bozunmaları da kitapta geçiyor.

19.Radyoaktif Işınların Elektrik Alanda Sapma olayı da önemli

20.Nükleer enerjide Fisyon Füzyon reaksiyonları ve Nükleer santrallerin soğutulma sistemlerine de bir bakalım.

21.Parçacık - Karşıtparçacığı ve parçacığın kararlılık durumu

22.Atomu bir arada tutan kuvvetlere bakalım

23.Bilim adamlar ve ışık hakkında teorileri. Kitapta geçen isimler Newton (Işık doğrusal bir yörüngede sonsuz hızda ilerleyen taneciklerden oluşur.) , Huygens (Işık kaynağı yayınladığı dalga boyunun tam katları kadar uzaktaki noktaları, kendisiyle aynı fazda titreşen ışık kaynağı haline getirir.Işığın boşlukta ilerleyebilmesi, boşluğu dolduran esri maddesi sağlar.) , Maxwell (Işık enerji taşır, elektrik ve manyetik alanlardan oluşur.Esir maddesi olmadan boşlukta ilerleyebilir.Kısacası ışık, elektromanyetik dalga özelliği gösterir.) , Planck (ışığın elektromanyetik ışıması sürekli değil,kesikli parçalar halindedir.) , Einstein (Işığın, yüksek frekanslı elektromanyetik dalga halinde yayıldığı durumlarda tanecik, düşük frekanslı elektromanyetik dalga halinde yayıldığı durumlarda dalga özelliği baskındır.)

Umarım faydalı olur. Eğer sorularınız olursa özelden sorabilirsiniz 'her konuda'. Ve 2016 LYS FİZİK SORU TAHMİN başlıklı paylaştğım yazıyı bakmanızı tavsiye ederim.

• 4Evka 4 kullanıcısına yanıt
    Adamsın
  • Jacquess7 J kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Evka

Eyvallah
  • Eline sağlık
  • Verdim favını kalbi güzel insan
  • nope93 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın dostum
  • 1zamanlar kullanıcısına yanıt
  • Thanks
  • will-graham W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Masallahin var kardesim eline saglik
  • kartal1500 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağolasın
  • ADAMSIN!!!
  • Tasagini yiyim
  • obmann O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • 5. konu ile alakalı bir örnek vs verebilir misiniz? İnternette bulamadım da onla ilgili sorular . Bir konu anlatımı falan yapabilir misiniz rica etsem
  • İlginç bir yorum olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Evka

İlginç bir yorum olmuş
    hocam hep isabetli yerleri yazmışsın,çıkmış sorulara bakarsak yazdığın kısımlardan gelmiş hep sorular
    özellikikle diğer konunda çıkardığın konu başlıklarından gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzzlightyear1 -- 23 Haziran 2016; 23:15:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.