Şimdi Ara

2016 Renault Clio 1.2 EDC 120 HP Icon Kıyaslama ve İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu anki aracımı almadan forumlarda almayı düşündüğüm araçlar ile ilgili incelemeleri, yorumları, tavsiyeleri ve karşılaştırmaları görmek adına bakınıyordum ve onları derleyip, üstüne kendi tecrübelerimi de ekleyip sizlerle paylaşmak istedim. Umarım benim gibi kararsız arkadaşlara yardımı olur.

Öncelikle olmazsa olmazım otomatik araç almak idi. Buna paralel mantıklı, dış ve iç görünüşü güzel, tasarruflu ve az buçuk performans alabileceğim araç almaktı. Araştırmalarım sonucunda Polo, Fiesta,fabia,Ibiza, Clio, YAris, I20 ve 208 arasında kıyaslamalara başladım.
    Peugeot 208 yılın otomobili seçilmesine karşın beygirinin(82 HP, 112 Tork) düşük olması ve harita gibi vitesi olması sebebiyle istemedim.
    Fiesta nın 1.6 olması (0.9 da vardı istemedim) vergi açısından mantıklı değil, amaç ekonomi sınıfı, bütçe ise 1.6 nedir:D Ayrıca En full paketi bile boş, o yüzden istemedim. Sene olmuş 2016 teknolojiden geri kalmış fiesta.
    Yaris de aynı şekilde harita vites , hacim olarak küçük, içi boş ve beygiri düşük, Ayrıca 1.33 motor olduğu için vergisi de 1 tık fazla 1.2 lere göre.
    I20 otomatık 4 vites, direk eledim.
    Ibiza aslında istediğim araçlardan biş tanesi idi, motor hacmi, gücü, ve fiyat olarak cok cazip idi. Ancak İçine oturduğumda hem kalite olarak beğenmedim, hemde satışçıları çok suratsızdı. Tabiki son 3 e sakladığım araçlarda da aklım kaldığından istemedim de:)

Bunları eledikten sonra son 3 e Polo, Fabia ve Clio kaldı.

Fabio kağıt üsütnde hepsini tokatlıyordu, yok yoktu. Ancak fiyatta pek indirim yapmadılar, satışçıları suratsız ve tok satıcı idiler(Şaka yapmıyorum tavır aynen şu idi " Biz zaten deli gibi satıyoruz size ihtiyacımız yok" şeklindeydi. Ama beni vazgeçiren şey 2. el piyasasının kötü olması ve daha önce hep duyduğum malzeme kalitesi kötü sözlerinin ne kadar haklı olduğuydu. Bu sebeple bundan da vazgeçtim.

Polo, Bu da benim ç0k istediğim araçtı. Gerek 2. el piyasası, gerek kalitesi, DSG şanzuman ve yeni kasa güzelliği ile almak istediklerimin ilkine çıkmış idi. Ancak bundaki sıkıntı da comfort pakletin boş olması ve indirim konusunda hiç taviz vermemeleri idi. İç malzeme kalitesi çok başarılı, konforlu, harika direksiyon hassasiyeti ile öne çıkıyordu. Ancak eksiği dediğim gibi içi boş ve hacim olarak küçüktü.

Ve en sonunda yeni dış görünüşü ile gerçekten fark yaratan(Zaten Megane' a hastayım ) teknolojiyi uygun fiyatta sunan, iç hacmi gerçekten cok başarılı olan ve 2. el piyasası olan Clio ya karar verdim. Kararı vermemdeki en önemli etkende tabiki sağlam indirim almış olmamdı:) Fiyat soracak arkadaşlar özelden yazabilir.

Neyse sizlerle artılarını ve eksilerini paylaşmak istiyorum:

Artı Yönleri:
    -Full paket gerçekten diğer rakiplerine göre fark yaratıyor(Eller serbest kart sistemi, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, hız sabitleyici, hız sınırlayıcı, arka park sensörü)
    -İç hacim bence sınıfına göre çok başarılı, ben sürerken yayıla yayıla takılıyorum, yolculuklarda ise herkes rahat ediyor, bagaj da büyükçe 305 lt diye hatırlıyorum.
    - 190 Tork, 120 beygir arkadaşlar basınca uçuyor :)
    - Dış görünüşü çok spor, bence çok şekil duruyor.
    - Yol tutuşu başarılı, azcık artistik yapayım diyince izin vermiyor, toparlayor.
    -Otomatik katlanabilir aynalarda bence artılarından-
    - Euro NCap 5 yıldız
    - 16' jant

Eksi Yönleri:

- Poposu büyük, park ederken alışmak zaman alıyor:)
    - Direksiyonu azıcık kalın ve görüntü güzel olsun diye eklnen parlaklık eller terleyince yapışabiliyor. Ancak artık alıştım yapışmıyor niye yapışmıyor bende anlamıyorum :D
    - İç hacim büyük olmasına rağmen akılcı çözümleri daha az

Arkadaşlar ben ilk kez bu tarz bir şey yazıyorum, Eğer hatalar veya anlam düşüklüğü olursa affola. İstediğiniz soruları sorabilirsiniz. Tabiki anlamışsınızdır Clio aldım :p Son olarak size Yakıt verilerini paylaşıyım.

Yakıt Paylaşımları: (Daha hiç EKO Modunu kullanmadan aşağıdaki verileri aldım.

Totalde 1000 km oldu ortalama 7.2 lt.
    şehiriçi 7.4 lt maks oldu. Şehir dışı 5.5-6 lt civarı.
    Bu bahsettiğim 7.2 lt içinde hız(140 km)+Yokuş+ şehiriçi dur kalk+ kısa mesafe kullanımları ve eşime kullanmayı öğrettim.

Hepinize Sevgiler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt1903 -- 21 Mayıs 2016; 21:43:34 >

• tnt1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam inceleme için teşekkürler. Fabrika verilerini bilmiyorum ama söylediğiniz yakıt verileri kulağa iyi geliyor.

Güle güle kullanın.
  • Kaliteden ibiza yi eleyip clio almak...

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon da harita vites ne demek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.2 ortalamayı kac hız ortalamayı buldun merak edıyorum şehir içi yogun trafıkte 10dan asagı düşmez

• baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Kendimce salladıgım bir tabir. Tırtıklı geçişleri var tam adını hatırlamıyorum

• xpowex X kullanıcısına yanıt
    Ben bilgi ekranının yalancısıyım:) totalde 2 uzun yol yaptım. Ortalama hızım 28 km diye hatırlıyorum. Maksimum ortalamamda 7.7 oldu. Ama bu vbiklgiler %100 dogru mu bilmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tnt1903 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. güle güle kullanın...listemde fabia, ibiza, polo ve fiesta varken asla clio almazdım...
  • Teşekkürler, belki siz kullanıcı olarak daha bilgi sahibisinizdir. Ancak arka koltukta kafam sürterek oturmuştum. O an vazgecmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt1903

Teşekkürler, belki siz kullanıcı olarak daha bilgi sahibisinizdir. Ancak arka koltukta kafam sürterek oturmuştum. O an vazgecmiştim

yani birkaç sebep daha yazabilirim ama eminim kendinize göre sebepleriniz vardır, sonuçta alacak sizsiniz. İçinize hangisi sindiyse en iyi araba odur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: loiloyse

quote:

Teşekkürler, belki siz kullanıcı olarak daha bilgi sahibisinizdir. Ancak arka koltukta kafam sürterek oturmuştum. O an vazgecmiştim

yani birkaç sebep daha yazabilirim ama eminim kendinize göre sebepleriniz vardır, sonuçta alacak sizsiniz. İçinize hangisi sindiyse en iyi araba odur :)

Alıntıları Göster
    Günaydın,

polo fabia indirim yapmıyor demişsiniz. clio'da ne kadar indirim yaptılar ? sınırları bilirsek iyi ona göre başkalarıda zorlayabilir.

• Hayırlı olsun.
    Cliolar güzeldir.İşte Renault kalitesi burada belli oluyor.

• eärendil kullanıcısına yanıt
    Günaydın,
    Fabia liste fiyatından 1000 tl indirim yaptı yapmadı. Ayrıca o aya ait 1500 tl indirimi vardı. Polo ise boş comfortline dsg 90 hp için 55.000 tl nin 1 kuruş aşağısına inmeci. Fabia 54.200 son fiyattı ancak 2. El piyasası korkuttu beni. Sahibindene girip bsktığımda 4 tane ilan vardı sadece(su an kaç bilmiyorum) bn 57.000 ye hemen teslim clio aldım.

• quote:

Günaydın,
    Fabia liste fiyatından 1000 tl indirim yaptı yapmadı. Ayrıca o aya ait 1500 tl indirimi vardı. Polo ise boş comfortline dsg 90 hp için 55.000 tl nin 1 kuruş aşağısına inmeci. Fabia 54.200 son fiyattı ancak 2. El piyasası korkuttu beni. Sahibindene girip bsktığımda 4 tane ilan vardı sadece(su an kaç bilmiyorum) bn 57.000 ye hemen teslim clio aldım.

teşekkür ederim hocam. beyaz clio 1.2 edc liste fiyatı 61900. 4900 lira indirimle almışsınız. üstüne farklı renk aldıysanız 5800 lira oluyor indirim. bence çok iyi.

sahibinden'de 2014'ünü, 2015'ini daha pahalıya satmaya çalışan insanlar var !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eärendil -- 22 Mayıs 2016; 16:33:22 >
  • başlıkta kıyaslama denmiş. Içerik; onun vitesi harita gibi, en dolusu bile boş, satışçilar çok suratsız, tok satıcı vs. Aracınız hayırlı olsun. Clio nun eksilerine bende bir ekleme yapayım arka frenler kampana

• eärendil kullanıcısına yanıt
    2. El piyasasını gercekten anlamıyorum. Sıfır fiyatına yakın satmaya calışıyorlar. Bazı markalar için full+full olur anlarım ama genel olarak bir gariplik var

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı kıyaslama yapsam saatlerimi ayırmam lazım ayrıca ben herseyi bildiğimi iddaa etmedim:)

• quote:

Hocam ayrıntılı kıyaslama yapsam saatlerimi ayırmam lazım ayrıca ben herseyi bildiğimi iddaa etmedim:)
    1.Clio'nun içi hem fiesta'dan hem 208'den küçük 4 kişi asla rahat edemiyoruz araçta hep bir ''çek şu koltuğu öne'' problemi oluyor
    2.Clio'nun navigasyonu pek işlevsel değil aklınızda bulunsun bilmediğiniz yere ona güvenipte gitmeyiniz

(3 aracı da yaklaşık 4 aydır kullanıyorum)

Hayırlı olsun bu arada kazasız belasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 22 Mayıs 2016; 19:10:00 >
  • Valla fiesta 1.6 diye es gectim direk. 206 ise motor gücü ve şanzuman tipi olarak elediğimdi. Gecen gün sakarya yaptım 5 kişi ben dahil arkada 1 erkek oturdu ses etmediler:D

• quote:

Orijinalden alıntı: xpowex

7.2 ortalamayı kac hız ortalamayı buldun merak edıyorum şehir içi yogun trafıkte 10dan asagı düşmez

Hocam bizzat kullanmış biri olarak söylüyorum eco modda maximum 8 lt.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.