< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesliSquirtle -- 2 Şubat 2017; 11:13:1 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesliSquirtle -- 2 Şubat 2017; 11:13:1 > |
Arkadaşlar ben de 2016 watçılarındanım. Geçtiğimiz yaz Montana'da housekeeper olarak çalıştım. Ve deneyimlerimden yola çıkarak sizi bilgilendirmek istediğim iki husus var. 1.si şirket seçimi. Ben seçim yaparken illa CIEE olsun diye tutturdum. Birlikte gideceğim arkadaşım bence gerek yok diye düşünüyordu. Her neyse, 1400-1500 dolara şirketler bulmuşken gittik 1800 dolar'a CIEE ile çalışan bir şirketle anlaştık. Peki Amerikadayken CIEE'nin bize bir katkısı oldu mu? Olmadı. Kısaca açıklayayım, okulumuzun erken açılacak olmasından dolayı son iş günümüzü 15 eylül'den 4 eylül'e çekmek istedik ve işverenimiz sıkıntı yaratmadı, direk tamam dedi. "Peki kirayı napıcaz be abla?" dediğimizde, tüm eylül kirasını isterim dedi. Yani kişi başı 300'den totalde 600 dolarımızı alacak sadece 4 gün için. Neyse, biz olmaz dedik sinirlendik falan CIEE ile görüşeceğiz diye tehdit ettik o da tamam görüşün dedi ve yapıştırdı " O zaman ben de 4'ünde ayrılmanıza izin vermem, sözleşmede 15'i yazıyor" diye. Neyse hemen biz CIEE'yi aradık, türkçe konuşan bir yetkiliyi istedik ve durumu anlattık. Bize sonuna kadar hak verdi, iş verenle görüşeceğini ve bu tarz tutumu devam ederse seneye ona öğrenci göndermeyeceklerini vs söyledi biz de mutlu olduk. Valla dedikleri kadar varmış CIEE dedik. Neyse ertesi gün işveren telsizden bana seslendi odama gelebilir misiniz diye. Gittik. Bizden özür diledi, daha doğrusu kusura bakmayın dün çok gergindim vs dedi. Buradan kötü anılarla ayrılmanızı istemiyorum cart-curt. Kişi başı kiranızı 4 ün için 150'şer dolara indiriyorum dedi. Tabi bize o an için çok uygun geldi. "300 neree 150 nereee " dedik tabi.Neyse kabul ettik. Bu görüşme Temmuz ortası gibi gerçekleşti. Ve o tarihten sonra işveren çalışma saatlerimizi öyle bir azalttı ki 4 eylül'e kadar en az 500 dolar zararımız oldu kişibaşı. 150den yırttık derken 500 dolar kaybettik minimum. Ve sonlara doğru işveren iyice azıtmaya başladı. Biz gibi mağdur olan başka arkadaşlar da vardı. Tekrar ve tekrar CIEE ile görüşme yapılmasına rağmen duruma hiçbir şekilde el atmadılar. Yok bizim diğer departmanımız ilgileniyor bilmemne diyerek geçiştirdiler. İşverenle yaşadığımız sıkıntıları anlatmaya kalksam sayfalar yetmez ve küfürlerle dolar sayfa o yüzden o duruma girmiyorum. İşin özü CIEE'nin herhangi bir katkısını göremedik. Ve zaten bir şirket böyle bir durumda yardımcı olmayacaksa ne zaman yardımcı olacak ? CIEE'nin oryantasyonarına, iş fuarlarına, iletişim kolaylığına asla birşey söyleyemem çünkü bu konularda bence kusursuz bir şirket ancak yeterli değil işte. Benim kanaatim boşuna +300 dolar vermemekten yana. Tabi yine de siz bileceksiniz.
2. konu ise iş. Daha doğrusu housekeeperlık. Bence asla ve asla yapılmaması gereken bir iş. Biz kötü bir iş süreci geçirdik işverenden dolayı. Zehir etti bize tüm yazı. Her gün kavga gürültü. Son bir hafta da işten atıldık. Neyse o ayrı konu. Ama ben patronunuz her ne kadar iyi olsa da yapılmaması gereken bir iş olarak görüyorum. Kesinlikle küçümsediğim için vs değil, hislerimi tam olarak aktaramıyorum ama ben memnun kalmadım. Onun yerine farklı işler tercih edebilirsiniz. Eğer dil seviyeniz çok iyi değilse komilik gibi, lifeguardlık veya mutfak elemanı gibi işler tercih edebilirsiniz housekeeperlık yerine. Ve eğer ilginiz var ise veya bölümünüz buna uygun ise mekanik veya elektrik teknikerliği gibi işler de tercih edebilirsiniz. Ben böyle işler olduğunu bilmiyordum ancak varmış sonradan öğrendim. Hadi en kötüsü, yine housekeeperlık yapacaksınız, bari büyük oteller vs bulmaya çalışın. Sakın ama sakın hostel tarzı küçük işletmelerde çalışmayın emin olun pişman olacaksınız. Arkadaşlar şunu sakın unutmayın, evet Amerika gezilesi görülesi mükemmel bir yer ancak sizin travel kısmınız 1 hafta 10 gün bilemediniz 20 gün olacak en fazla. Travelınız zaten çok güzel geçecek emin olun. Ama başta seçtiğiniz işte ve şehirde neredeyse 3 ay çalışacaksınız. Bu yüzden tercihinizi çok iyi yapmalısınız. Çok iyi düşünün. Kusura bakmayın yazı baya uzun oldu ama inanın bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamamanızı çok istiyorum. Work kısmınız zehir olmasın. Tek dileğim bu sizin için. Şimdiden iyi gezmeler. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadro -- 9 Ağustos 2016; 12:10:26 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 9 Ağustos 2016; 11:31:18 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rae26 -- 9 Ağustos 2016; 18:46:21 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rae26 -- 9 Ağustos 2016; 18:52:33 > |
|