Şimdi Ara

2018 DH için düşüş yılı oldu. [SS]li (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
31.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün forumdaşların bana katılmasına sevindim. Demek ki DH ruhu hala ayakta. Ayrıca ilk kez bir konum popülerler arasına girdi. Trajik bir durum..

2018 DH için düşüş yılı oldu.  [SS]li
  • Umarım önceki üyeliğinizi alırsınız hocam
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Onların olsun istemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bir nedeni forum kullanımının giderek azalmasıdır. Kendi adima konuşursam 2009 üyesiyim 2010da bu hesabimi açtım 13 Eylül olaylarinda ban yediğim için. Eskiden sürekli bir şeyler yazardim saatlerce konu dışında takılırdım. Doğrusunu soylemek gerekirse yine foruma her gun giriyorum ama 5dakka sıcak firsatlara bakip çıkıyorum en son ne zaman konu dışında adam akıllı zaman geçirdim hatırlamıyorum. Bunun yerine artik yönelimler video tarafina oldu. Mesela eskiden donanım ya da yazilimla ilgili bilgileri forumdan okuyarak öğrenirdim simdi youtubeda donanimhaber kanalini takip ediyorum 2si birleri mobiteleri izliyorum bu bana yetiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu liste şişirilmiş hali uyandırayım.
  • Eskiden DonanımHaber teknoloji sitesi olarak bilinirdi. Şimdi ise yeni yetmelerin siyaset meydanı oldu. Sebebi bu !!

• Forumu yaklaşık 8 senedir kullanıyorum, dört senedir aktifim üyelik olarak. Arkadaşlar dört senemi ben bu forumda misafir olarak geçirdim. Okurken bile zevk alıyordum. Üye olduğum ilk senemde mesaj ortalamam 40 dı. Şimdi ise 8. O efsaneler(tabi ben forumu kullanmaya başlanmadan önce daha bir sürü vardır) 2014'ten sonra foruma girmez oldu. Konu dışı geceleri 300 kişi çekiyordu, şimdi ise 20 30 kişi oluyor gündüzleri bile. Gerçekten hiçbir zevki kalmadı. Arada spor forumuna giriyorum, arada dünya gündemi arada da konu dışı. Onda da konuyu okuyup çıkıyorum. Çok üzücü cidden. Şurda trollemek bile zevkliydi, artık o da tad vermiyor.

• Mobil uygulamada kararsızlık var. Favorime eklediğim konuya cevap geliyor. Okumak cevap yazmak için giriyorum uygulamaya ama uygulama bir türlü açmıyor konuyu. Bu arada telefonda veya internette sorun yok. Böyle sorunlar başkalarında da varsa doğal olarak düşüş oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklıma gelen iki neden var.kotu bisey olduğunu düşünmüyorum,yanlış anlaşılmasın,sol görüşlü üye sayısı çok fazla.karşıt bir yorumda küçük çapta bir linç girişimi oluyor.birde bu artı olayı,neden eksiyi kaldırırsınki arkadaş.

• Forumun durumu çok kötü 1 aydır doğru düzgün siteye bile giremiyoruz ki, mesaj atalım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolares...

• Foruma giremiyoruz, girsek konuyu açamıyoruz, kazara açsak mesaj atamıyoruz, forumda aratınca bulamadığım sayfayı google da arartınca buluyorum ama tıklıyorum o da ne Bad Gateway, giremiyorum, forum ulaşılmaz olsun istiyor adamla demek ki. Yoksa ben inanmıyorum forum kullanılmaz oldu vs söylemlerine, girebilsek yazacağız da yok. Alt yapıya yatırım yapılmıyor demekki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 yıldır aktif kullanan biri olarak, malesef.

• Dolares...

• trolleri ve sırf ortalığı karıştırıp zevk almak için gelenleri de çıksan sonuçlar daha vahim olur ,o nedenle bunlara hep açık kapı bırakıyorlar :)

bu arada bana 1 uyarı puanı vermişler öyle bir üzüldüm ki sormayın :)
    canı sıkılan varsa beni şikayet etsin ,memnun olurum ,çünkü yakında komple hesabımı sildirip gideceğim :)

bu sıkıntıların çoğalması eski tecrübeli yöneticileri anlamsızca görevden alınmasıyla başladı ve devam ediyor
    bir bakıyoruz yeni bir yönetici gelmiş ama çok geçmeden emekli yönetici olmuş :)

kimisi diyor konudışı kapatılsın ,adamlar hiç orayı kapatır mı görmüyor musunuz genelde popüler arasına o bölümün konuları giriyor

bu forum yönetimi ciddi olsa ,ciddiyet istese yapacağı uygulamalarla anında değişim sağlar
    edep adap sınırları çoğu kez yok sayılıyor (bu sözü söylediğim için uyarı verdiler ,şimdi birisi şikayet etse yine verirler) :)

• Reklamlar ve yavaşlıktan dolayı mesaj atasım gelmiyor eskisi gibi.
  • Bazı arkadaşlar foruma az girme sebebi olarak Insta, Tweeter vs yeni sosyal medya bazı arkadaşlar da Video / Youtube demiş. Fakat o arkadaşların unuttuğu bir kaç sey var: Öncelikle platform değil, üye ve içerik önemlidir. Yani Insta, Tweeter vs nin kendisi değil, oradaki üyeler önemlidir. Oralarda --sembolik olarak-- 100 sıradan üyenin 1000 sıradan / kopya içeriğine karşılık burada 10 gerçek üyenin 1 orjinal ve ilginç içeriği var; burada demek istediğim: Yeni sosyal medyada cok boş içerik var, sırf gönderilmiş olmak için gönderilen ; "ah bu göndermiş dur ben de göndereyim" manatalitesinde yığınla kalabalık var; aynı şey forumlarda pek tutmaz, bu forumda örneğin o kadar tutmaz. Bu açıdan DH Forum Reddit gibi, özgün ve anlamlı içeriğin önplana çıktığı yer. Haa Reddit'in üyeleri bir sekilde yüksek profile sahiptir , DH forumda aynı durumdan bahsedemeyiz ama öyle olsa dahi sonuçta özgün ve anlamlı içerik ön planda. Insta, Face gibi platformlar ayrıca kullanıcıyı bilinçli şekilde kısıtlar. Insta özelikle, tamamen kısıtlar. Tube, Insta, Face, Twit bu sitelere üye olmak cep no / GSM ile onaylıdır, yani foruma alternatif gösterdiğiniz bu platformlar tüm özel hayatınız , attığınız her adımı takip etmek isteyen birer spyware aslında.

Foruma alternatif gösterilen Insta Face Tube 'ta bir diger sorun ticari / rating / reklam amaçlı birçok sayfa kanal ve üye olması. Tube'taki donanım, eğitim , eğlence, haber kanalları dahil birçok kanal aynı içeriği biraz değiştirerek "ne en iyi Rating yapar" mantığıyla hazırlanmış birbine benzer içerikle dolu ki bu yığın haber medyasının da temel problemi: İçerik olsa da olmasa da her gün, her an yeni birşey sunmak ki bunun da altında başka bir problem daha var: Fake haberler; şu anda insanlara fake haberler gerçek olarak sunuluyor ki bu da aynı konu başlığında konuşulacak birşey.

Tüm bu problemlere çözüm olarak kullanıcıların kendi kuralını kendisi belirlediği Riot.im, Status.im, Tox.chat ve Jami.net gibi iletişim ve sohbet kanalları var. Bu kanallar 100% açık kaynaklı ve açık lisanslı olduğu için isterseniz kendi sunucunuza da kurabiliyor ve istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz, fakat coğu kişi bunlarla uğraşmayı göze almadığından veya başka sebeplerden Insta Twit vs kasmaya devam ediyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Reklamlar ve yavaşlıktan dolayı mesaj atasım gelmiyor eskisi gibi.
    Tarayıcıdan girdiğinde mobil sürüm ve mini sürüm seçersen (en alttaki linklerden) reklam ve Ajax içeriği gidiyor, en hızlı hale geliyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.