Şimdi Ara

2018 DH için düşüş yılı oldu. [SS]li (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
31.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sebebi basit. Normalde burda mesajlaşırken ahbap olanlar, forumun kullanışsızlığı yüzünden whatsapp Telegram gibi uygulamalarda gruplar kurup sohbetlerine, yardımlaşmalarına oralarda devam ediyorlar.

Bir de eskiden sıcak fırsatlar konusunda çoğu üye paylaşımcıydı. Kendi nasıl fırsat gördüğünde yararlanıyorsa, o da bir fırsat gördüğünde paylaşıyordu. Şimdi ise gördükleri fırsatları sömüren, kendi bulduğu fırsatı da kendine saklayan bencil, maddi çıkarcı, kötü insanlar türedi ve hastalık gibi yayılarak sıcak fırsatları işlevsiz hale getirdiler.

Ayrıca Forumdaki editörler veteran futbolcular gibi oldular. Heyecanlarını kaybettiler, salla başı al maaşı moduna geçtiler. 35 yaşına gelen futbolcu laf olsun diye sahaya çıkar oynuyormuş gibi gözükür ya işte editörlerde aynen öyle. Yeni, Çalışkan, genç, heyecanlı editörler alınmalı foruma. Taze kan gelmeli. Anlayacağınız Atibalar gitmeli, Dorukhanlar gelmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hele bi yeni server'a geçilsin, durun bakalım.
  • Bence bu durumda forumun fazla siyasete maruz kalmasının da payı var.
  • Forumda ki hatalar ve reklamlar bunun en büyük nedenlerinden biri, eski efsaneler kalmadı gitti,forum da siyaset konularının daha çok açılması tartışılması önceden sırf teknoloji sistem ve oyunlar hakkında konular açılırdı.Birde şundan da kaynaklandığını düşünüyorum bu kendim fikrim önceden dolar düşük iken millet özellikle bütçe konusunda daha rahat ve kolay sistem toplayabiliyordu o kadar çok sistem toplama konuları açılıyordu ki bu konularda bilgisayar bileşenleri sıvı soğutmalar böyle gidiyordu akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihazlar vs ama şimdi millet sistem toplayamıyor akıllı telefon ve diğer elektronik cihazlar alıp konu açamıyor özellikle orta gelirli kişiler.Birde troll olayı var trollcüler baya çoğaldı ve çok can sıkıyorlar.
  • Şu sonsuz sayfa felaketinden beri daha çekilmez hale geldi forum.

Ve gözümüzün önünde öyle fırsatları teptiler ki anlatamam.

Çaba göstermeden Türkiye'nin en büyük sınava hazırlık platformu olabilecekken TYT/AYT forumu felaket yönetildi, uzun uzun anlatmak istemiyorum ama hem bir katkıda bulunmayıp hem de ticari kaygı güttüklerini, yattıkları yerden değirmen döndükçe para kazanma amacında olduklarını yönetimle tartışarak gördüm.

Türkiye'de maker hareketi gelişirken, buna özel içerik üretmek ve forumda bunun için daha kapsamlı çalışmak varken bu da yapılmadı. Mesela Çağan Çelik'i Technopat'a kaptırmak yerine sadece Murat Sen'in YouTube'da ürettiği veya Mesut Çevik'in eskiden yaptığı İşTeknik türü bir program yapması sağlanabilirdi.

İkinci el forumunda inisiyatif alarak teknoloji alanında Sanalpazar veya Sahibinden gibi bir alışveriş yapısı kurabilirlerdi bu da yapılmadı, var olan forumda da sorumluluktan kaçmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Forumda böyle bir ihtiyaç olduğu belliyken, teknoloji üzerine bir katılımcı sözlük veya daha düzgün çalışan forum/portal/soru cevap sistemi ortaya çıkarılabilirdi, bu da yapılmadı.

Ve bu dediklerimin hepsi siteye trafik çekerek veya komisyon gibi gelir modelleriyle karlılığı arttırabilecek şeyler.

Ne diyeyim, paraya ihtiyaçları yok herhalde, yoksa da platformu geliştirmek yerine ceplerini doldurmayı tercih ediyorlar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 2 Ocak 2019; 15:1:11 >

• Donanim forumunda donanım ile bisey bulmak yada sorunuza cevap bulmak cok zor.

Konusulan konular belli futbol survivor siyaset ve tipsizlerin ssleriyle kiz bulamama vs..

• 1 ayda gereksiz yere 2 ceza alırsam ne foruma girme isteği kalıyor nede paylaşım yapma.. Saçma sapan şeylere ceza yazıyorlar.. Yöneticiler konularının hakimi değil anlaşılan.. EĞİTİM ŞART..
  • DH bence artık tamamen siyaset forumuna dönmüş durumda lakin sadece muhalif hatta muhaliften ötesi ve bence feto artıkları tarafından adeta forum mahvedilmekte..Garip şekilde 10-15 kişi her konuya zıplıyor cevap yazdığınızda hakaret vs girla..bu bence ilk sebeb bir diğer sebeb ise biz yani forumcu tayfa yaşlandı şimdikiler Instagram twitter gidiyor youtube herşey var..

Ve forumun yavaşlığı.

DH ya yeniden donanimforumu olarak geri döner yada hoşgör seda olarak anılır..

• forumda sadece reklamlar sorunsuz çalışıyor
  • Daha kolay ulaşılabilir platformlar çıkınca doğal olarak forumlara ilgi azaldı. Forumlar bir kaç yıl sonra tarihin tozlu rafları arasında yerini alacaktır. Gün bey şimdiden alternatifler aramalı. Mesela Darkhardware forumu, Teknoseyir'e dönüşüp yoluna devam ediyor. Donanımhaber de ilerde bir şekilde başka yerden devam edecek.
  • Adama cahil dediğimiz için banlaniyoruz normal

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aşırı reklamlar ve bildirim sorunlarından dolayı muhtemelen üyeliğimi iptal edicem.birde çok gereksiz bir şekilde ban yedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myway20 -- 2 Ocak 2019; 18:54:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Teknoloji, sıcak fırsatlar, kampanyalar, otomobil, ülke gündemi, kripto para, eğitim, futbol hakkında bilgiler ve tartışma platformu.

Arkadaşlar DH artık sadece donanımdan ibaret değil. Yönetim yanlış yönde. Sitenin tık sayısını arttırayım derken sürekli kalite düşüyor. Tık sayısıda artmıyor. DH amazon konusunda DH haklıydı. Ama bunu açıklamayı bir türlü beceremediler. Bu gibi olaylar aldı başını gitti. Herkes bir bir küstü. Küsenlerin yerini ancak troller doldurdu. Trollerde insanları soğuttu...

Dağa kaçtı, dağ nerde. Suya gitti su nerde ? gibi bir dünya zincirleme yanlış var...
  • Kimse dikkat etmemiş ancak çok ince bir espri olmuş :)
  • Daha kolay ulaşılır platformlar başka forum başka. İnstagramda,üç beş kişiden oluşan whatsup grubunda buradaki ortam olmaz olamaz. Forumun kan kaybetmesinin sebebi yönetim, daha fazla üye gelsin diye yeni gelen saçma sapan üyelerin hareketlerini görmezden geliyor. Bunlara cahil,karaktersiz deyince de siz suçlu oluyorsunuz. Alışkanlıktan giriyorum, bir bahane olduğu anda bende bırakacağım. Sonuçta buraya insanlara yardımcı olmak için giriyorsun stres olmak için değil.
  • Tek sebebi aktroller

• Sosyal medyanın büyümesi en büyük etken bana göre. Zira eskiden bilgi transferi için forumlar yeterli ve en güvenilir kaynaklardı. Oysa sundu durum değişti. Facebook, Instagram gibi şeyler bu gücü bitirdi. Gayet net!

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.