Şimdi Ara

!!!!! 2018 FİZİK İÇİN YAPTIĞIM ARAŞTIRMA VE ÖNERİLER !!!!! SORU TAHMİNLERİ İÇERİYOR !!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
56
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizler için uğraştım ve sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bu konuyu açtım.Öncelikle araştırmamın MEB kaynaklarından olduğunu söylemek isterim. Burdaki amacım ÖSYM olurda bu konulardan soru sorarsa yabancılık çekmeyin, bu soruda nereden çıktı demeyin ve sınavdan önce bakmam gerekliydi ama bakmayı unuttum demeyesiniz diye yazdım.Sınava bir hafta kala umarım faydalı olur..

1.Fiziğin alt dallarına bir göz gezdirelim.

2.Skaler ve Vektörel büyüklüklerin ne olduğuna dikkat etmeliyiz.

3.Adezyon-Kohezyon kuvvetlerini ve özellikle borulardaki durumlarına (kılcallık) dikkat edelim.

4.Yüzey Gerilimini ayrıca bir maddede belirtmek gerek.

5.Isının iletim yollarına dikkat edelim.

6.!!!YAY sorularına özellikle dikkat edelim. Yayların birleştirilmesi,kesilmesi,uçlarına ağırlık bağlanması,kuvvet uygulanması ve birleştirilme şekilleri önemli kısım.

7.Hız-Sürat , Isı-Sıcaklık , Ağırlık merkezi-Kütle Merkezi , Kaynama-Buharlaşma , Alınan yol-mesafe , Girişim-Kırınım vs. bu tarz kavramlar arasındaki farkı bilelim.ÖSYM kavramsal yanılgıların olduğunu farketti ve bu konuda soru üretmeye başladı.Bu tarz bir sorunun karşımıza çıkması olası.

8.Dairesel harekette ifadeler çok önemli yani çizgisel hız,periyot,açısal hız ve bunların !!YÖNLERİ!! önemli

9.Basit harmonik hareketten yay ve sarkaç periyot formülleri önemli (TaMeK-ToLGa bunlar ne diyebilirsiniz formüle bakınca anlarsınız aklınızda kalması için bir kolaylık)

10.Elektriklenme çeşitleri

11.Elektrik alan çizgileri !!!! (görsellere bakınız) önemli olduğunu düşünüyorum. ( Ayrıca manyetik alan çizgileri de önemli)

12.Elektrikte direnç (R) formülünü hatırlayalım.

13.Elektrik alanda ve Manyetik alanda hareket eden yüklü cismin davranışı !!! ve uygulanan kuvvetler.

14.İki levha arasında düşey ya da yatay konumda hareket eden yüklü parçacığın davranışı.

15.Manyetizmada akım geçen tellerin birbirlerine uyguladıkları manyetik kuvvetler.

16.Manyetik alana giren ve dairesel hareket yapan yüklü cisim (MaVi/QüBa).[m x v = P (momentum)]

16.Lenz Kanunu bize ne söylüyor çok önemli.

17.Kara cisim ışımasındaki !!!WİEN KAYMA YASASI!!! formülü bence çok önemli, soru gelir mi gelir.

18.Ve tabiki BOBİN ve mıknatıslar. Mıknatıs hareketleriyle ya da bobin hareketleriyle oluşan indüksiyon akımı ve yönü

19.ELEKTRİK DEVRE ELEMANLARI çok önemli kısım. Örneğin transistör tipleri, fotodirenç, LED , DİYOT ve bunların sembolleri

20.Optikten kapalı kutu ve içerisindeki nedir soruları (ÖSYM pek severdi, belki nostalji yapmak ister :)

21.Optikte GÖZLÜK soruları önemli miyop-hipermetrop kavramları !! DİYOPTRİ !!

22.Elektrikte REOSTA.

23.Yay dalgası, kalından ince yaya geçiş ve sabit, açık uçtan dönüş birbirlerini sönümleme şekilleri önemli.

24.Yay dalgasında TİTREŞİM YÖNÜ sorulabilir.

25.Leğendeki su dalgalarının DERİNLİK soruları önemli

26.Su dalgalarında katar, düğüm soruları

27.Tek yarıkta - Çift yarıkta girişim önemli tabiki ve ışığın dalga modeli ve tanecik modeli ile açıklandığı deneyler, olaylar.

28.Fotoelektrikte fotosel ile ilgili bir soru gelebilir.

29.Rölativitede toplam enerji, kinetik enerji formüllerine dikkat edelim ve zor değil, 2 formül var birbirine benzeyen uzunluk ve zaman ile ilgili bunlara bakalım.

30.X-ışını oluşturmaya ve karakteristik X-ışınlarına bir göz atalım. Röntgen olayı da kitapta bahsedilen bir konu.

31.Dört temel kuvveti bilmemizde fayda var.

32.Alfa-Beta-Gama bozunmaları da kitapta geçiyor.

33.Nükleer enerjide Fisyon-Füzyon reaksiyonları ve Nükleer santrallerin soğutulma sistemlerine de bir bakalım.

34.Parçacık - Karşıtparçacığı ve parçacığın kararlılık durumu.

35. Radyoaktivitede !! YARI ÖMÜR !!

36.Isı iletim hızı formülüne de bakarsanız fena olmaz :)

37.Basınçsa, GAZ BASINCI diyorum..

38.Dinamikten ve kondansatörden birer soru gelme ihtimali çok yüksek.

39.Optikte renk sormayı çok seviyorlar.Renkler ve renklerin birleşimleri sonucu oluşan renklere bakmanızda fayda var.Yani burada kalsın bu bilgi.

40.Bilim adamlar ve ışık hakkında teorileri. Kitapta geçen isimler Newton (Işık doğrusal bir yörüngede sonsuz hızda ilerleyen taneciklerden oluşur.) , Huygens (Işık kaynağı yayınladığı dalga boyunun tam katları kadar uzaktaki noktaları, kendisiyle aynı fazda titreşen ışık kaynağı haline getirir.Işığın boşlukta ilerleyebilmesi, boşluğu dolduran esri maddesi sağlar.) , Maxwell (Işık enerji taşır, elektrik ve manyetik alanlardan oluşur.Esir maddesi olmadan boşlukta ilerleyebilir.Kısacası ışık, elektromanyetik dalga özelliği gösterir.) , Planck (ışığın elektromanyetik ışıması sürekli değil,kesikli parçalar halindedir.) , Einstein (Işığın, yüksek frekanslı elektromanyetik dalga halinde yayıldığı durumlarda tanecik, düşük frekanslı elektromanyetik dalga halinde yayıldığı durumlarda dalga özelliği baskındır.)

41.BOHR atom modeli !!!

42.Diyamanyetik - Paramanyetik - Ferromanyetik kavramları ve etkilerine görsel olarak da bakınız.

Söyleceklerim bu kadar.Umarım can sıkıcı olmamıştır.Bunlar sadece naçizane bana ait fikirler ve öneriler.Sınavda herkese başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Evka -- 26 Haziran 2018; 1:13:30 >

• Hocam forumda gördüğüm en güzel başlık bu olabilir.Elinize sağlık.Bunun kimya ve biyoloji için olanını da yapabilir misiniz ? Hem sizin için hem bizim için faydalı olur.
  • vikingr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Sadece fizik ile ilgileniyorum maalesef kimya ve biyolojiden çok uzak kaldım.Elimden gelen bu kadar.Memnun kaldığına sevindim.
  • Çok faydalı konu hocam sağ olasın
  • Hocam meb kitabında radyoaktivite konusunda yarı ömür kısmı yok
  • Mellitus M kullanıcısına yanıt
    !!!!! 2018 FİZİK İÇİN YAPTIĞIM ARAŞTIRMA VE ÖNERİLER !!!!! SORU TAHMİNLERİ İÇERİYOR !!!!!!

Bu soru meb 12. sınıf kitabında yer alıyor.
  • 4Evka 4 kullanıcısına yanıt
    C moruq
  • eline sağlık hocam çok iyi yerlere değinmişsiniz
  • rez
  • Fazlasıyla faydalı,yazdıklarınızda bir kaç maddede tereddüte düştüm yarın ilk fırsatta bakacağım.Teşekkürler.
  • Dört temel kuvvetin ayrılma sırası neydi arkadaşlar geçen aradım kitapta ama bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Evka

Bu soru meb 12. sınıf kitabında yer alıyor.
    Hocam sorularına bakmadım ama konu anlatımı yok kitapta onu diyorum
  • Ustalar bu maviye kayma yesile kayma olayi nedir her denemede cikio kesin sonavda cikar
  • Rez
  • eyv hocam
  • 4Evka 4 kullanıcısına yanıt
    Matematik sorusu gibi mi düşüneceğiz? Öyle düşünürsek 3 çıkıyor.
  • Sağol hocam
  • eline sağlık hocam çok faydalı bi başlık olmuş
  • Eyvallah hocam cok tesekkur ederim
  • Öncelikle teşekkürler

Girişim,kırınım arasındaki farkı ve 34. öncülü açıklayabilecek var mı? 34te ne anlatmaktan istemiştin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.