Şimdi Ara

2018de faize koyulan 40 bin tl şuanda 160 bin tl yapıyor. Altına konulsa 240 bin tl yapıyordu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • türk lirasına verilen yüzde 56 faiz aslında dolar bazlı eksi faizdir yani size para vermiyorlar tam tersi paranızı çalıyorlar, türkiyede eksi faiz var

merkez bankasından alabileceğiniz geçmiş dönem banka faizlerinden hesapladığınızda 2018de 40 bin tl koysanız bu yıl paranız 160 bin tl olacaktı ancak aynı şekilde bankadan gram altın alsaydınız paranız 240 bin tl yapacaktı. kısacası türk lirası mevduat faizi dolar bazlı paranızı eritir, paranızı faize koyacağınıza hiç koymayıp bir miktarını devlete yardım olarak vermenizle aynı şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 30 Mart 2024; 20:19:19 >

• Bunu yeni farkettiysen günaydın kardeş.  

Bu arada hesap hatan var ama temel olarak değindiğin nokta doğru olduğu için rakamların önemi yok, zaten akp politikaları yüzünden rakamlarda kifayetsiz kalıyor.  

• Hesap yanlış.2018 dolar 5 tl idi ortalama,ons altin ise 1300 dolar idi.Yani gram altin 200 tl civari olmasi lazım ki 40000 tl ile 200 gram altin alinir.Onun güncel fiyati ise 460000 tl dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 de 200bin kredi 4 yil vadeli ile 350 bin e ev satin aldim.. kredi taksitleri 1 sene sonra pul oldu .. suanda oturdugum evi 3.5 milyona da alamam .. yani kredi kullanmak inanilmaz karliydi.. ekonomi verdikleri zararina kredilerle buyudu bugun bu enflasyonun bas mimari REIS saolsun..

Tabi bu kotu ekonomi yonetimine ek , EYT , sacma gocmen politikalari , uretim tesvik yetine rant tesvigi , ulke nasil iflas etmedi sasiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100 bin TL'ye kadar araç
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.