Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 2007 üyesiyim yazdığım mesajların büyük çoğunluğu teknik destek mesajları foruma üye olma sebebim de buydu zaten zamanında çok şey öğrendim buradan sonra bende insanların teknik sorunlarına çok yardımcı oldum ama son yıllarda forumun asıl amacından fazlasıyla saptı en basitinden eskiden google teknik bir soru yazdığınızda en başta dh çıkardı şimdi deneyin bakalım dh çıkıyor mu çıksa bile eski konular tabi ki başka şeylerde konuşulacak ama bu konuşulanlar teknik konuların önüne geçmemeli şimdi tam tersi çok az teknik yardım,bilgileri mesajları çok fazla herkesin birbirine sidik yarıştırdığı kavganın kaçınılmaz olduğu hakaretlerin havada uçtuğu ergenlerin cirit attığı saçma sapan inci vari mesajlar.
    ayrıca forum kültürünün de eski popülerliğini kaybetmesi insanların çok fazla bencilleşmesi yardım etmek için parmağını bile kıbırdatmaması da bir sebep ben yardım için kendi bilgisayarıma program kurup kaldırdığımı biliyor
    son olarak forumun teknik yetersizliği ve aşırı reklam olması da sebeplerden bir bence.

çözüm önerim konu dışı mesajların popüler mesajlar kısımından kaldırılması kendi aralarında kavga edip dursunlar ana sayfada gözükmezse bu kadar öne çıkma o konular kimse girip aramaz kim ne demiş diye saplantılı insanlar sadece birbirine laf yetiştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 3 Ocak 2020; 8:54:16 >

• Doğdu, büyüdü ve ölüyor Türkiyedeki her balon gibi. Bir dönem bölüm sonu canavarı ile pekişmişti orda Talha ve Ersin gibi kral adamlar vardı. Forum kala kala mesuta kaldı. Birde Erdi var doğruya doğru bu adamın ham bilgisi muhteşem ama tek başına ne yapsın.

Birde DH işlevinden saptı sözlüğe evrildi.

''Teknoloji, bilim, donanım'' kısmı çok zayıfladı. Popüler konular konu dışından hep ve %90 siyaset, futbol gibi kahve muhabbetleri. Sen teknoloji ve bilim forumunda ''bilim'' kısmını forumun en ücra köşelerine atarsan böyle olur. Forum sağcı-solcu yobazların kahvesine döner o güzel insanlarda terkeder gider. Eskiden eski üyelere saygı vardı çünkü adamlar gerçekten boş adamlar değillerdi. Şimdi bakıyorsun adamın 10000 mesajı var ama bunu son 2 yılda yapmış ve cahilin önde gideni. Bu tipler yüzünden eskiye olan saygıda azaldı. Her türlü siyasi ve dini kahve konularını kaldıracaksın bu forumdan. Hatta konu dışını komple uçuracaksın.

• Siyaset, küfür, hakaret vs olmamalı. Özüne dönüp adına layık bir site olmalı. Herkes birbirine istediğini yapsın, ağzına geleni yazsın dersen düşer tabiki.
    Site özünden uzaklaştı. Buraya neden giriyordum örneğin, teknik bilgi paylaşımı. Ama artık bu doğru dürüst yok. İkinci mesajda ergene bağlıyor herkes. Siyasi mesajlar insanları ayrıştırıyor. Partileri taraftarlarının birbirine salladığı bir yer olmaktan çıkmalı. Kavgacı, bilgi paylaşımının önünü kesenler anında atılmalı. Daha sık mesajlar kontrol edilmeli.
    Site yönetimi parayı veren düdüğü çalar mantığı gütmemeli.
  • herşeyin sonu var, daha fazla müşteri çekmek için herşeyi satan bakkal gibi tüm konular ana sayfaya eklendi, vw ve apple reklamları hergün yapıldı, araba konuları, milli savunma vs gibi saçma şeyler girdi, adı üstünde donanımhaber di ancak donanım dışında herşey olmaya başladı, çorba oldu, yönetim kafasına göre at koşturdu.
    hal böyle olunca birçok kişi gelmemeye başladı, daha da sürecek çöküş adını bile anmayacağız
  • Eskisi gibi olmaz artık. Yeni üyeler seviyeyi çok düşürdü, eski üyelerin kaçmasını sağladı. Ben üye olduğumda annesi altını değiştiren çocuklar bana ahkam keser hale geldi her konuda. Edebiyle bir konuda fikir belirtene edepsizce cevaplar verilir oldu.

Herkes siyaset uzmanı, herkes din profesörü oldu. Cahil cahilliğini trend sanmaya başladı.

Keşke foruma bir özellik eklense ve bazı bölümler sadece eski üyelere açık olsa. Örneğin 2005 ya da 2010'dan sonra üye olanlar yaşına bakmaksızın giremese o konulara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılında uye oldum siteye ve hergün girip bakardım neler oluyor diye.. teknolojide gelişme varmı yeni bilmediğimiz konular varmı.hatta bir inceleme varsa bununla ilgili mutlaka donanımhaberde bir konu açılmıştır diye araştırırdım. ama şimdi bakıyorum resmen siyaset ortamı ve çoluk çocuk '' yok kız arkadaşımla problemim var , yok bana yer istediler vermedim , yok yoldan geçenle kavga ettim , yok ailem bana bunu dedi.....'' yani ergenliğe girmiş veya girmeye çalışan gençler forumu rezil etmişler. bu şekilde ilerleyecekse bu ergenlere ayrı bir forum açılsın orada tartışsınlar..hayır site sahipleri bu konuların açılmasına neden izin veriyor. burası donanımhaber mi yoksa ergenlerin kendilerini eğlendireceği bir platformmu ? bu gidişle haftada 2-3 e düşürdüğüm giriş sayımı ayda 2-3 e düşürecem.
  • 2008 den beri üyeyim, buranın esas olarak bir teknoloji forumu olduğunu unutmayalım, eskiden herkes birbirine donanım tavsiyesi verir bilgisayar toplardı bu forumda. Dolar düşükken harçlıklarını biriktiren bir liseli çocuk bile bilgisayar toplayabiliyordu, en güncel telefonu alabiliyordu. Haliyle bilişim teknolojilerine merak çok fazlaydı. Şimdi çoğu insan geçim derdinde kimse donanıma bakmıyor bile paran varsa iyi bir şey alıyorsun yoksa en beter sensin. Burdan sağlam bir darbe yedi. Sonrasında konu dışında ki samimiyet öldü. Siyasi paylaşımlar çoğaldı ve insanı sıkıyor. Ayrıca felaket haberlerinden de sıkıldım 82 milyon nüfuslu bir ülkedeyiz kuyruğu sıkışan buraya geliyor dert yanıyor. Bir tane olsun pozitif bir paylaşım görmedim şu forumda son yıllarda herkes ağlamaya geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her önüne geleni üye yapıp konu dışına mesaj attırırsa tabiki böyle olur. Belli mesaj sayısını geçen üyeler için konu dışı bölümü açılmalı.
  • Siyaset ve futbol bölümleri tamamen kapatılmalı çünkü ne biz toplum olarak medenice tartışmayı becerebiliyoruz ne de forum yönetimi tartışmanın evrilmesine ilerlemesine müsaade ediyor korkudan (kısmen haklı olarak) Bu iki bölümde tartışan ve adeta düşman olan üyeler (okurken de fikren bölünme oluyor çünkü) forumun kalan kısmında aynı konuda denk gelse de yapıcı bir sohbet bir diyalog olmuyor, olamıyor. Yani zıtlaşma yaratan o iki bölüm tüm forumu zehirliyor.

Konu dışına ise çeki düzen verilmeli, ben tutucu fikirlere sahip değilim ama müstehcen içerikli veya onu ima eden konular-mesajlar fazla hoş görülmemeli. Bunlar olursa en azından eldeki sadık üyeler kaybedilmez diye düşünüyorum.
  • www.alexa.com
    Alexa - Top Sites in Turkey - Alexa
    https://www.alexa.com/topsites/countries/TR

Alexa'dan da düşüşün ne denli büyük olduğu görülebilir. 2013 lü yıllarda dh Türkiye'de en çok tıklanılan 18-20. site arasında değişiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu an 40. sırada yani 20 sıra gerilemiş.

Ben bu forumda en çok 2011-2016 arasında takıldım. Zaten forumun son güzel yılları da bu aralıklardı. Özellikle 2016 dan sonra forum yazılımsal olarak çok büyük sorunlar yaşadı üstüne üstlük saçma reklam politikaları kullanıcıları soğuttu. Ayrıca sosyal medyanın çok güçlenmesi de forum sitelerini zaten saf dışı bıraktı.

Ben şu an genelde dh anasayfada haberlere göz gezdiriyorum, foruma ise günaşırı giriyorum ve çok nadir post atıyorum. Zaten kitle berbat durumda. Siyaset, spor ve survivor konıları popüler olup duruyor.

Yine de dh forumun yeri ben de çok ayrıdır. Burada çok güzel bilgi paylaşımları yaptık, sorunumuzu çözdük, sorunlar çözdük, dostluklar edindik. Ama maalesef sonu **** olacak gibi gözüküyor.

• toplum değiştikçe bu her alana yansıyor arkadaşlar. ben de eskilerden sayılırım. 2013 yılında maksimum olan dönemden sonra türkiye'de gençlik politize oldu. bugüne de geldi.

eskiden 25 yaşında genç en kötü ihtimalle mezun olmuş askerliğini yapmış iş seçebilecek kadar rahat bir ortamda idi. politik olarak duyarsız maaşımı alırım, pc toplar, gezerim, eğlenirim durumundaydı.

bugün ise aynı genç elinde diploma ile 2-3 yıldır işsiz ve bu sosyal hayatını ciddi etkiliyor.

bu yüzden konu dışı ve ülke gündemi popüler yapacak bir şey yok.

zamanın efsane " otomobil genel" bölümü artık eski ayarıdna değil. çünkü neredeyse her marka için bir forum var. hatta model model. ancak o forumlarda artık aktif sayılmaz. çünkü yeterli bilgi yok.

Bir de insanlar çoluk çocuk sahibi oldukça zaman ayıramıyor. eskiden tv izlemeyen buraya akardı. şimdi ise youtube üzerinden aktif bir medya yayını var.

basılı medya ve sabit saatli medya bitti. bugün bir haberin yayılma süresi çok kısa. bu da hemen foruma geliyor.

• Siyaset konularından beri formun seviyesi azaldı...
  • Herhangi bir açıklama yapmadan yazarların hesapları silinir,

Yazılan cevaplar gerekçe göstermeden silinirse,

Kaçınılmaz sona doğru gidersin!....
  • Bu konuda yazılanların bir çoğu o kadar değerli ki, hiç bir site hiç bir firma bu kadar olumlu-yapıcı geri dönüş almamıştır.
  • Bunun sebebini eskiler çok iyi biliyor. Eskiden konu dışında aktif olan üyelerin nickleri açılış sayfasının tamamını kaplıyordu. O şekilde aktifken forum oldukça iyi durumdaydı. Açıkça yaziyorum başta sitenin sahibi gun, hala yoneticilik yapip yapmadigini bilmediğim rds, assembly, powerstrom nickli kişiler bu forumu ayakta tutan konu dışı üyelerine sacma salak cezalar vererek siteyi rezil duruma getirdiler. Umurlarinda asla olmayacaktır. Olsaydı düzeltmeye çalışırlardı. Benim için site yöneticilerine an saygım 10 yıl önce bitti, işini hakkıyla yapanlar hariç elbette. WISDOM yönetici olmuş ne beklenebilir?

• ne zaman burdaki uyelere hakaret icerikli mesaj cıktı ortaya ozaman bitmişti bu site zaten.
  • Aklıbaşında olan gidiyor işte. Eskiden saygı biraz daha ön plandaydı. Birde şöyle düşünün, o zamanlar ekonomi daha iyiydi. Adam işten geliyor yemekten sonra burda takılıyordu. Azda olsa mutluydu. Şimdi o da yok. Millet bunalımda yeni şeyler öğrenmek veya görmek istemiyor. Çünkü ne alabiliyor ne de takip edebiliyor. Millet geçim derdinde artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başkanın olaya el atması lazım. Umarım burdaki yorumları, tavsiyeleri okuyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 3 Ocak 2020; 11:42:36 >
  • Siyaset öyle bir çöktü ki bu foruma artık bakasim bile gelmiyor..Sabah aksqm dine küfür eden konular ya kardeşim bu forum donanım forumu ..öyle.bir hale geldiki site adeta 3-5 kişinin hegamonyasinda..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Takip.

Edit: 12 sayfanın tamamına yakınını okudum. Aşağı yukarı herkesin şikayet ettiği şeyler aynı. Ben de kendimce bir şeyler izah edeyim okuyan olursa;

Forum kültürünün popülerliğini kaybetmesi ve yeni gelen neslin bu kültüre aşina olmaması, sosyal medya kültürünün gelişmesi. İnsanların oturup uzun uzun yazılar okumak yerine max 7sn sini ayırıp like atıp geçmesi. Yeni nesil böyle arkadaşlar yapacak bir şey yok. Yıllardır devam eden bir çizgi var bunu bozmadan olabildiğince çağa ayak uydururarak güncel kalmaya çalışıyoruz.

Moderatörlerin tutumu, ben de isterim tamamen özgürlükçü bir site olalım ama popülasyon arttıkça bu işler zorlaşıyor arkadaşlar. Daha geçen gün "Feslefe" bölümüne aranızdan bir yönetici seçin diye konu açtım. Kan gövdeyi götürdü. Birbirimize tahammülümüz yok. Konuşmayı, hitab etmeyi, dinlemeyi bilmiyoruz toplum olarak ne yazık ki.

Forumdaki buglar, evet sık sık sorunlar yaşıyoruz. Bunu inkar etmek yersiz. Geçen sene işe başladığımdan beri yüzlerce bugla ilgilenmişimdir. Ama bunların tespiti, müdehalesi ve çözümü artık çok daha hızlı. Uzayan işler illa ki oluyordur. Bu durumda benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Bunun dışında sürekli geliştirmeler yapılıyor gerek mobil tarafta gerek tarayıcı tarafında. Tamamen bağımsız çalışan arama özelliğimiz (ki kendisiyle ilgili bir kullanım klavuzu hazırlayacağım). Yakında gelecek olan yeni profil görünümleri, yeni yazı editörümüz kullanışlı ve bir çok sorunu ortadan kaldıracak yenilikler.

Konuyu takip etmeye devam ediyorum, soracağınız bir şeyler olursa buralardayım. mentionlayın, gelirim.

Bir sebep de forumun sık sık aşırı yavaş çalışması.

Sunucularda neden halen Windows Server kullandığınızı bir anlayabilsek.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.