Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dh açıldığından beri aktif olarak içerisindeyim. En son ülke gündeminde üst üste haksızlığa uğrayınca yazma işinden elimi çektim. Şu an sadece okuyucu konumundayım. Bir çok sebep var ama benim gibi bir sürü eski üye bu radikal cezalar yüzünden el çekti.
  • Açıkçası forum tasarımı çok karışık geliyor bana. Yeni nesil, basit tasarımlı, anlaşılır forum siteleri gün geçtikçe daha da artıyor..
  • Her guzel seyin bi sonu vardir 10-13 seneleri cok guzel zamanlardu gulmekten gozumden yaslar akardi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en efsane dönem 2008-2013 arasıydı. ondan sonra çoluk çocuk doldu buralar. her önüne gelen üye olmamalıydı.
  • Instagram fb açılınca forumun modası öldü giz bakmaktan foruma girmiyor yeni nesil modasida kalmadı artık bu tip forumların.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesaj konu sayisi vs dusme olabilir ama sdn nin foruma bakilirsa halen burasi forum olarak cok ustun ama sdn nin incelemeleri felan dh ye bakarak cok daha iyi bir cok urunu dh daha hizli inceliyorlar donanimhaber zamaninda youtube e onem vermedi kullanicilar videolarini youtube yukleyin dedikce ciddiye almadilar simdi yuklemeye baslasalarda gec oldu sdn acik ara onde dh den
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Forum kültürü son demlerini yaşıyor
    Birkaç yıl sonra daha da kötü olacak
    Yönetimin yapabileceği bir yenilik bile çare değil maalesef.

Çekirdek üyeler azaldıkca forum küçülmeye devam edecek

Selam ve dua ile
    Jenerasyon farkı ile belirli bir düşüş kaçınılmaz bence de ama üstüne kötü ve yüzeysel bir forum idaresi ile tuz biber ekilmemeli. Ne kadar süre hayatta tutarsak kârdır kafası ile bu forum ayakta tutuluyor gibi. Bir çeşit determinizm - nasıl olsa forum kültürü bitiyor bu forum da ölecek yaptığımız hiçbir inovasyon çalışmadı ve işleri tersine çeviremedi -, bir çeşit nihilizm - kısmi bir umutsuzluk ve boş vermişlik - ve reklamcı kapitalizmin ideolojik açmazı site sahiplerini sarmalamış gibi. Bir de modlar gevşek ve keyfi olunca, rastgele davranınca Allah.... Tadından yenmiyor.

DH mobil aplikasyonu bence forum için kullanışsız ve başarısız. Bir sosyal medya aplikasyonunun samimiyeti, netliği ve pratikliği bence yok. Standart forum sürümleri daha iyi mobil aplikasyondan ki onlar da biraz çağdışı. Yanlış yere yatırım veya çözülemeyen yazılım hatalarından ötürü sundukları hizmetleri de geri almak zorunda kalmışlar galiba. Tablet sürümü varmış sitenin ancak artık çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 3 Ocak 2020; 13:42:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gündemdeki başlıkları nedensiz siliyorum, başım ağrımasın diye en ufak eleştiriyi cezalandırıyorum. Sonra da niye düşüş yaşıyorum diye dövünüyorum.

Ee senden ötürü be!
  • Forum sayfalarının faydalı olduğunu düşünüyorum insanlar bir faydalı işine yarayacak bilgi oldu mu forumlar yardım ediyor
  • Haftada en az 1-2 kere yöneticiler mesajımı silip uyarı puanı veriyor. Böyle bir ortamda yazmak mümkün mü? Beter olsunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burasi artik tat vermiyor
    Ben dahi forumu biraktim
    Bos vakitlerimde kitap okuyorun tiyatroya falan gidiyorum
    Gecen hakan aysevi dinlemeye gittim mesela
    Adamda guzel ses var

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

23) Forumda rahatsızlık verme ihtimali bulunan ya da ceza vermek üzere araştırma yapılan kişilerin özel mesajları her zaman adminler tarafından haber vermeksizin okunabilmektedir.

Alıntıları Göster

Şikayet durumlarında ve dolandırıcılık vb durumlarda bakılıyor evet.

• Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Jeolog hocam bana aylik cüzi bir miktar maas baglayin şu konu dışını bi canlandırayım
    Ceza vermek yok ama dokunulmazligim olacak
    Reklam gelirlerinden falan sizinde kazanciniz artar bende corbayi ceviririm
    Ne dersin bu teklifime?
    Dur hemen cevap verme bu gece düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Jeolog hocam bana aylik cüzi bir miktar maas baglayin şu konu dışını bi canlandırayım
    Ceza vermek yok ama dokunulmazligim olacak
    Reklam gelirlerinden falan sizinde kazanciniz artar bende corbayi ceviririm
    Ne dersin bu teklifime?
    Dur hemen cevap verme bu gece düşün

İçerik kalitenizden bahsedelim biraz, neler vaad ediyorsunuz onu konuşalım  

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

İçerik kalitenizden bahsedelim biraz, neler vaad ediyorsunuz onu konuşalım  

Alıntıları Göster
    Konumuz kaliteli bir içerikse madem aşagıya linkimi bırakır ve çeker giderim aga

https://forum.donanimhaber.com/baksirla-disari-ciktim-diye-komsumla-tartistim--141205871

• 2012-2013 yıllarında forum çok iyiydi. Sonra çöküş dönemi başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalığı akp öyle yaptı böyle yaptı hükümet vs diye yazan troller doldurduğu için insanlar iğreniyor olabilir artık fikir paylaşımı çözüm merkezi olmaktan fazla bu başlıklara ilgi var kitle böyle kalitesizleştikçe de devam edecek adam bu başlığa bile hükümetle ilgili trollüklerimiz siliniyor diye cevap yazmış birde bunların cahil müsveddeler olduklarından haberi olmayıp ülkedeki en entelektüel kitle olduklarını sanması var tabi mizah anlamında bi katkıları olduğu inkar edilemez :D
  • İnsanları foruma kustüren ADMİNLERİ dikkatli secmek....
  • açılan konu ve verilen cevaplardaki azalmanın Forumun yapısı ve yönetimi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
    bence bu düşüşte 2 şey etkilidir.
    1- twitter, instagram gibi anında mesaj-cevap yazılan ve başlık-konu oluşturularak, adeta bir forum gibi işlem gören sosyal medya.

2- Bilgisayar oyunlarındaki kısırlık. Türk oyuncu kitlesinde heyecan uyandıran ve milyonlarca kişinin oynadığı bir kaç oyun olabilseydi (özellikle online oyunlar), o oyunların konularına her gün binlerce kişi girer, konu açıp, cevap yazabilirdi. maalesef özellikle MMO'larda 5-6 yıldır ciddi bir kısırlık var. çıkan oyunlar oyuncuların beklentilerini karşılamaktan uzak.
  • bunun sebebi sistemin böyle oluşturulması yani
    sistem şunu kullanıyor : Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.8.4075.0
    windows sunuculardan tamamen kurtulmak için bu sistemin komple yok edilip yerine php gibi daha güzel bir dil ile sistemin oluşturulması gerekiyor. tasarım aynı kalabilir tabi. böyle birşeyi yapmakta bu kadar büyük bir forum için kolay birşey değil yani aslında yapılmak istense yapılır ama ciddi bir emek sarf edilmesi gerekiyor öncelikle herşeyden önce eski veritabanlarının sıkıntısız bir şekilde yeni sisteme eklenmesi yeni sistemin bugsuz sorunsuz bir şekilde oluşturulması bunların testleri çıkabilecek sorunlar ve mevcut durumun o kargaşadaki kontrolü gerçekten kolay olmayacaktır. bunun dışında bu dediklerimi yapmak ekstra maliyetlere yol açaçak aynı zamanda DH çalışanlarını ( yazılım kısmını ) bu olay işsiz bırakabilir windowsu sevmem sunucu da olsa normal kullanımda olsa sevemiyorum teknolojilerini de pek sevmiyorum bu yüzden php olsa site ücretsiz bug kontrolü yapardım ücretsiz sistemde güvenlik açığı varmı yokmu tarardım belki bir yardımımız dokunurdu

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.