Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ha ayrıca bu forumdaki tek satıcıda sen değilsin senin gibi bir tane daha var
  • quote:

Orijinalden alıntı: madonos

Kurulumu yapan servis söyledi. Şahsınızın iyi niyetini anlıyorum ama bu karar kurumsal verilmeli ve duyrulmalıdır. LG'dende "ekran yanıkları garanti kapsamındadır" demedi az önce aradım. Servis gelir inceler gibi net olmayan cevaplar var. Samsung'un OLED işine niye girmediği şimdi anlıyorum sorunlu bir teknoloji. Allah kolaylık versin deyim size iyi günler dilerim.

Alıntıları Göster
    buda burda dursun diğer arayan arkadaşlarda samimi bir şekilde lütfen aldıkları cevapları buraya yazsınlar bunlar babamızın oğlu değil...

• OLED TV Satışları 10 Milyonu Aştı

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

LCD TV’nin saltanatına son veren yeni nesil TV OLED, sadece 7 yılda 10 milyon adetten fazla satıldı. 19 global markaya OLED panel üreten LG Display, bu tarihi satış rakamının gururunu yaşıyor.

Global pazar araştırma şirketi Omdia'ya göre, OLED TV'lerin toplam satışı Şubat 2020’de 10.05 milyon adede ulaştı. Bu rakama, ilk büyük boyutlu panellerin Ocak 2013’te LG Display üretim hattından çıkmasından bu yana geçen 7 yılda ulaşılması ise özel önem taşıyor. Bu dönüm noktasıyla, tıpkı 2000’lerde LCD TV’nin CRT TV’nin tahtına oturmasına benzer bir durum gerçekleşmiş oldu. OLED TV, 10 milyon satış rakamını aşarak yeni nesil TV olma ünvanını taçlandırdı.

Yıllık 35 binden 3,3 Milyona

OLED paneller piyasaya sunulduğundan bu yana, her geçen yıl satışları katlanarak arttı. 2013 yılında sadece 35.000 adetle başlayan satışlar, 2017 yılına kadar kademeli olarak yılda 1.7 milyon adet satışa, ardından 2018'de 2.9 milyona ve geçen yıl da 3.3 milyona yükseldi. 2019'un dördüncü çeyreğinde, OLED panelleri dünya çapında satılan tüm ekran panellerinin (TV'ler için) yüzde 11'ini oluşturdu. Omdia, OLED’in satış hacmi payının 2023’te yüzde 23’e ve 2025’te yüzde 25’e ulaşacağını tahmin ediyor.

OLED panelindeki her piksel, renkleri üretmek için harici bir ışık kaynağına veya arka ışığa ihtiyaç duyan LCD panellerin aksine kendinden ışık yayıyor. Genellikle panelin arkasında veya kenarlarında bulunan bu aydınlatma kaynağına duyulan ihtiyaç, LCD'nin kusursuz siyah sağlayamayacağı anlamına geliyor. Diğer yandan OLED paneller, kendinden aydınlatmalı piksel teknolojisi sayesinde derin siyahlar oluşturabiliyor.

OLED Panellerin Tek Kaynağı LG Display

Şu an itibariyle, toplam 19 marka OLED TV üretiyor ve satıyor, ancak kullandıkları paneller tek kaynaktan geliyor: LG Display… OLED panel kullananlar arasında; LG, Skyworth, Konka ve Changhong, Sony, Toshiba ve Panasonic ve Philips gibi önde gelen markalar bulunuyor.

• enessezgin E kullanıcısına yanıt
    Bende 6000 lira olur demedim zaten ama 8000 civarına ineceğini düşünüyorum.
  • LG CX Ön İnceleme
    www.flatpanelshd.com
    LG CX OLED review - FlatpanelsHD
    https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1585020920
  • 8000 civarına inerse beni de yazın. Takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Eng1234

Arkadaşlar boşuna tartışmaya gerek yok , inşallah hiçbirimizin başına gelmez böyle bir durum, gelirsede zaten burada veya diğer forumlarda yazılır!
    Bütün forumları uzun yıllardır okur kendimce bilgi edinmeye çalışırım,Burak beyin dediği gibi b7 lerde bu problem fazlasıyla yazıldı çizildi fakat b-8,c-8 de daha ekranım yandı logo izi kaldı diyeni ben forumlarda şimdiye kadar görmedim!!!Bizim c 9 lar için daha erken sonuçda daha 1 yılı bile dolduramadık!
    Son olarak şunuda söyleyeyim burada tv sinde yanık olursa ilk benim olur sanırım tv yüzde 80 normal tv yayını yüzde 20 de netflix izleniyor,çalışma saaitide yaklaşık olarak sabah 09.00 gece 01.00 arası dolayısıyla en çok risk taşıyan kullanıcı büyük ihtimalle benim 😃
    :) aylık güncelleme yaparmısınız tv durumu hakkında. Biz korkumuzdan 5 dk dan fazla cnn habertürk vs izleyemiyoruz 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Fushia

:) aylık güncelleme yaparmısınız tv durumu hakkında. Biz korkumuzdan 5 dk dan fazla cnn habertürk vs izleyemiyoruz 😂

Alıntıları Göster
    Hocam benden alan ve günlük 18 saat kullanan OLED65C9 hocamız var sayfaya davet ettim yazar en kısa sürede şuan 5 yada 6 ayı bitti herhangi sorun sıkıntı yok gönül rahatlığı ile kullanın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurullah390

LG CX Ön İnceleme
    https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1585020920
    Hocam ne farkları var inceleme yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fushia

Alıntıları Göster
    Yaparım hocam.
    Bu ay sonunda tam 4 ay olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

8000 civarına inerse beni de yazın. Takipteyim
    Hocam bu fiyata düşmezde 8999 belki olabilir bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: madonos

Kurulumu yapan servis söyledi. Şahsınızın iyi niyetini anlıyorum ama bu karar kurumsal verilmeli ve duyrulmalıdır. LG'dende "ekran yanıkları garanti kapsamındadır" demedi az önce aradım. Servis gelir inceler gibi net olmayan cevaplar var. Samsung'un OLED işine niye girmediği şimdi anlıyorum sorunlu bir teknoloji. Allah kolaylık versin deyim size iyi günler dilerim.

Alıntıları Göster
    Hocam samsung ilk oled televizyon ureten firmalardan biri, su anda da dunyanin en buyuk organik led ureticisi zaten. Butun ust duzey telefonlar samsung'un amoled ekranlarini kullaniyor. Tv'de oled ekranlar maliyetli oldugu icin tv'ye oled panel uretmeyi birakti ama oled teknolojisi ucuzladigi icin onumuzdeki sene samsung QD-OLED tvleri getirecek ve lcd panel uretmeyi de birakiyor. Qled yerine, Quantum oled tv'lerle yola devam edecek. Yani samsung ornegi biraz olmamis. Birde bizim ulkemizin sartlarinda alinan urun omurluk gitsin istenir. 10.000 birim para verdigin bir sey sonucta. Ama yurt disindaki insanlara gore dusunursen 1.500 birime aldigin bir urunu 3-4 yilda bir yeni modelle degistirebilirsin zaten. Buranin sartlarina gore dusunmemek lazim. Gunde 16 saat tv'nin acik kaldigi evlere bende onermem ama aksamlari 4 saat tv izleyen insanlarin evinde kisa zamanda bir problem olacagini sanmiyorum. Not: yaniktan cok korkuyorsaniz, tv'nin fisini cekmeyin, stand-by'da temizleme yapiyor. Parlaklikla derdiniz yoksa oled isigini dusukte kullanin, ayarlarda da Screen Shift ve Logo Luminance' i acin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 23 Nisan 2020; 22:3:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Hocam samsung ilk oled televizyon ureten firmalardan biri, su anda da dunyanin en buyuk organik led ureticisi zaten. Butun ust duzey telefonlar samsung'un amoled ekranlarini kullaniyor. Tv'de oled ekranlar maliyetli oldugu icin tv'ye oled panel uretmeyi birakti ama oled teknolojisi ucuzladigi icin onumuzdeki sene samsung QD-OLED tvleri getirecek ve lcd panel uretmeyi de birakiyor. Qled yerine, Quantum oled tv'lerle yola devam edecek. Yani samsung ornegi biraz olmamis. Birde bizim ulkemizin sartlarinda alinan urun omurluk gitsin istenir. 10.000 birim para verdigin bir sey sonucta. Ama yurt disindaki insanlara gore dusunursen 1.500 birime aldigin bir urunu 3-4 yilda bir yeni modelle degistirebilirsin zaten. Buranin sartlarina gore dusunmemek lazim. Gunde 16 saat tv'nin acik kaldigi evlere bende onermem ama aksamlari 4 saat tv izleyen insanlarin evinde kisa zamanda bir problem olacagini sanmiyorum. Not: yaniktan cok korkuyorsaniz, tv'nin fisini cekmeyin, stand-by'da temizleme yapiyor. Parlaklikla derdiniz yoksa oled isigini dusukte kullanin, ayarlarda da Screen Shift ve Logo Luminance' i acin.

https://www.theverge.com/2020/3/31/21200859/samsung-display-ending-lcd-panel-production-quantum-dot-oled-south-korea-china-factories#comments

https://www.ntv.com.tr/amp/teknoloji/samsung-lcd-uretimini-sonlandiriyor,KZVkxt4QskqNKQ3Kx7Q-yQ

Alıntıları Göster
    Hocam peki OLED panelleri kimden alacak?
    Direk kendimi üretecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

https://www.theverge.com/2020/3/31/21200859/samsung-display-ending-lcd-panel-production-quantum-dot-oled-south-korea-china-factories#comments

https://www.ntv.com.tr/amp/teknoloji/samsung-lcd-uretimini-sonlandiriyor,KZVkxt4QskqNKQ3Kx7Q-yQ

Alıntıları Göster
    2.5 sene ömürlük mü ? Televizyonda başka hiç bir sıkıntı yok taş gibi hatta çoğu filmde farketmiyoruz şu an. Bu televizyonda her hangi bir televizyon değil 2300$ dı ben aldığım zaman. Ömürlük bende beklemiyorum ama 4-5 sene idare etmesini beklerim. Şu an rtings.com tüm oled tvlerde marka farketmeksizin bu sorunun olduğunu gösteriyor.

Televizyonun fişi hiç çekilmedi hep standbyda idi.

Ben bu televizyonu 2017 Aralık'da aldım. Alma nedenimde OLED'di. Şu an zaten tüm OLED TV'leri takip ediyorum. Bu sorunun kesinlikle yaşnmadığı ya da garanti kapsamında olan bir marka görürsem kesin gene OLED alırım. Ama şu an yok. O yüzden OLED dışında en iyi sinema kalitesini alabileceğim TV'lere bakıyorum.

• Dostlar merhaba ;

Konuyla ilgili yine bazı yanlış bilgiler verilmiş ve dayanağı olmayan talihsiz açıklamalar yapılmış. Öyle ki örnekler verirken de verilen örnekler yanlış anlatılmış.

Neyse konumuza dönelim ; ben yine size bilgi vermek yardımcı olmak adına bazı alıntılar ve teknik bilgiler paylaşacağım.

- Ekran Yanması nedir, nasıl oluşur, doğru bilgiler edinmek, kulaktan dolma bilgilerle konuşmamak için;
    Hepinizin bildiği RTINGS sitesinden bir alıntı ile başlayalım. (Ürünleri markalardan değil, kendileri satın alarak testlerini sağlayan bağımsız bir kuruluş olup, High-end ekipmanlar ile testlerini gerçekleştiren bir teknoloji sitesi.
    (Bizdeki, markalardan ürün ya da fuarlara gitmek için uçak bileti dilenen teknoloji internet siteleri ile karıştırmayalım.)

Bu sitenin yaptığı testlere göre Image Retention yani (Ekran Yapışması) nın oluşması için 2 evre var.

1) Temporary Image Retention (Geçici ekran yapışması)
    2) Permanent Burn-In Risk (Kalıcı Ekran yanma riski)

Problem 2.evreye geldiği zaman Temporary (kalıcı) olduğu zaman bunu hepimizin bildiği tabirle ekran Yanması (Burn-In) olarak adlandırılıyor.

Aşağıdaki foto; Rtings'de şu an 2019 en üst model olan Samsung Q90 ve LG C9 modellerinin karşılaştırmasında Permanent ve Temporary risklerinde aldığı notlara ait.
    Bu fotoda dikkat edilecek yer ;
    2 TV'nin Permanent (Geçici) Temporary (Kalıcı) puanı

Notlara göre özetlersek ;

- C9 özelinde ; Oled Tv'de her zaman Burn-In riski vardır.
    - Q90 özelinde ; LCD TV'lerde bu oran çok düşüktür.
    - Temporary (Geçici) olan Image Retention (Ekran Yapışması) ikisinde de iyi notlar almış.
    - Yani Temporary (Geçici) ekran yapışmasını Oled C9 modelinde kolay kolay (2 saat, 4 saat, 6 saat, 8 saat TRT, TV8, Fox vs.) izlemekle göremezsiniz. (Bunu da aşağıda da bir test videosu ile sizlere göstereceğim)

Önemli Not: Samsung Qled Tv'lere 10 yıl garanti verirken, ticari kullanımları (Havaalanı, Spor Kafe vs.) bu 10 yıllık garanti kapsamına almaz. Bu yüzden LCD TV'lerde yoktur denemez. Bunu sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Oled'lerdeki Burn-In olayını anladığımıza göre; yine RTINGS sitesinden örnek verelim. Sitenin yapmış olduğu ve halen devam etmekte olan 01/24/2018 tarihinde başlayan haftanın 7 günü 20 saat açık kalan 6 adet LG C7 Oled Tv'nin hafta hafta kontrol edilen testlerini inceleyelim. Aşağıdaki linkte testi görebilirsiniz.
    Link ;
    RTINGS.com
    Real Life OLED Burn-In Test on 6 TVs
    https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Sayfada aşağılara indiğinizde Burn-In olayının ne zaman başladığını da 2 haftada bir çekilen ekran fotolarında görebilirsiniz.
    Ben 1 tane 8. haftadan bir örnek foto aldım, ilk ve en çabuk deformasyona uğrayan Kırmızı renkten.

Sizlerde haftaları kontrol edip haftanın 7 günü 20 saat çalışan bir Oled TV'nin ekranının ne zaman deformasyona uğrayacağını görebilir. OLED TV'ler 2 saat izleyince yanıyor garabetine inanmaktan vazgeçersiniz umarım.

Ve gelelim yukarıda bahsettiğim Temporary (Geçici) ekran yapışması ile ilgili teste ; ekran yapışması kaç saatte oluşur? Bu yapışma kalıcı olur mu? Bunun da testini, yıllarca renk kalibrasyonu işiyle uğraşmış teknisyen bir uzmanın videosuyla görebiliriz. Bu arkadaşın daha birçok ürün ve marka ile testleri var. Takip etmenizi tavsiye ederim.
    24 saat aralıksız oyun testi ;

- Son olarak ; bazı mesajlara da kendim de bir Oled kullanıcısı ve daha olarak kısa kısa cevap yazarak bitirmek istiyorum.

• Oled Tv'de Burn-In riski her zaman vardır. Fakat 2018 den sonra gelen Oled Panel Ayarları menüsü, Yapay Zeka ve işlemci desteğiyle Burn-In kolay kolay olmayacağı, özellikle Oled Panel ayarları menüsünde bulunan "Logo Luminance" ayarı ile birlikte çok azaldığı görüldü. Hemen hemen takip ettiğim birçok forumda 2019 9 serisi Oled ile ilgili Burn-In ile karşılaşmadım. (AVS Forumu bu konuda tavsiye ederim.)

• Burn-In, Yanık, Ekran Yapışması 2 senelik garanti kapsamındadır. Servis önce paneli Tamir etmeye çalışır. (Bunun birkaç yöntemi vardır)
      Eğer tamir edilemeyecek gibiyse panel değişir, panel ellerinde yoksa TV değişir, TV yoksa fatura bedeli iade edilir. (firmaların işine gelen yöntem)
      Ama müşteri TV'nin aynısını ya da muadilini talep etme hakkına sahiptir.
      Her servisin dediğine inanmayın doğru bilgiyi LG'nin müşteri hizmetlerinden alın. Kaldı ki benim (E6) ve yakın bir arkadaşımın (E7) Oled Tv'sinin paneli değişti. Nice örnekleri de forumda var.

• Türkiye'de panel üretimi yoktur, montajı vardır. Samsung (Atmaca Elektronik - Sunny, Woon vs.) LG (Arçelik) fabrikalarında montaj yapılır. Bütün paneller yurtdışından Modül (bütün halinde panel) olarak gelir. Burda anakart işlemci gibi Board lar modüle monte edilir.

• Native yani doğal HZ değerleri yayın standartlarına göre Türkiye'de 25'in katları yani 50 HZ ve 100 HZ, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde 60 HZ ve 120 HZ dir (Tam olarak bilemiyorum ülke ülke)
      Bu sebepten hiçbir markanın Türkiye'de 120HZ TV'si olmadığı gibi, yurtdışında ki ürettiği tüm dünyaya pazarladığı paneli 120'den 100'e indirme gibi bir durumu da yoktur.
      Konu tamamen yayın standartları ile ilgilidir. Bununla ilgili de daha önceden açılmış detaylı anlatan bir konu bulunmakta,
      Linkten kontrol edebilirsiniz ;
      donanımhaber forum
      50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı' » Sayfa 1 - 2
      https://forum.donanimhaber.com/50hz-mi-100hz-mi-nedir-bu-tazeleme-orani--131503991

• Samsung ile LG aynı zamanlarda Oled panel işine girmiş, hatırladığım kadarıyla 2013 yılında Samsung sadece 1-2 model üretip, çoğu ülkede satışa bile sunmayarak üretimi o yıl bırakmış. LG ise devam ettirmiştir. Samsung'un devam edipte LG'nin devam etmemesindeki sebep ise o zaman ki haberlerde okuduğuma göre Samsung yöneticilerinin Oled teknolojisinin sorunlu ve stabil olmadığı gereksiz bir yatırım olacağı yönündeydi.
      Ama gel gör ki 2021 için 11 milyar dolarlık yatırımla başlayarak, QD Oled panel üretimi yapacaklar. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası ne çıkacak. Ama her yeni teknolojide olduğu gibi bununda üstünden biraz zaman geçip performansının görülmesi gerek.

• Vatan'dan alınan Oled'ler özelinde çıkan ölü piksel sıkıntısı için servise başvurun hemen. Servis raporu tutturun mutlaka. Çünkü bazılarında ölü piksel değil panelde hata var. Oldu ki Tv tamamen değişmezse yeni takılan paneli dikkatle kontrol edin. Arkadaşımın değişimden gelen panelinde de öbek öbek çalışmayan piksel kümeler çıkmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: eLes

Dostlar merhaba ;

Konuyla ilgili yine bazı yanlış bilgiler verilmiş ve dayanağı olmayan talihsiz açıklamalar yapılmış. Öyle ki örnekler verirken de verilen örnekler yanlış anlatılmış.

Neyse konumuza dönelim ; ben yine size bilgi vermek yardımcı olmak adına bazı alıntılar ve teknik bilgiler paylaşacağım.

- Ekran Yanması nedir, nasıl oluşur, doğru bilgiler edinmek, kulaktan dolma bilgilerle konuşmamak için;
    Hepinizin bildiği RTINGS sitesinden bir alıntı ile başlayalım. (Ürünleri markalardan değil, kendileri satın alarak testlerini sağlayan bağımsız bir kuruluş olup, High-end ekipmanlar ile testlerini gerçekleştiren bir teknoloji sitesi.
    (Bizdeki, markalardan ürün ya da fuarlara gitmek için uçak bileti dilenen teknoloji internet siteleri ile karıştırmayalım.)

Bu sitenin yaptığı testlere göre Image Retention yani (Ekran Yapışması) nın oluşması için 2 evre var.

1) Temporary Image Retention (Geçici ekran yapışması)
    2) Permanent Burn-In Risk (Kalıcı Ekran yanma riski)

Problem 2.evreye geldiği zaman Temporary (kalıcı) olduğu zaman bunu hepimizin bildiği tabirle ekran Yanması (Burn-In) olarak adlandırılıyor.

Aşağıdaki foto; Rtings'de şu an 2019 en üst model olan Samsung Q90 ve LG C9 modellerinin karşılaştırmasında Permanent ve Temporary risklerinde aldığı notlara ait.
    Bu fotoda dikkat edilecek yer ;
    2 TV'nin Permanent (Geçici) Temporary (Kalıcı) puanı

Notlara göre özetlersek ;

- C9 özelinde ; Oled Tv'de her zaman Burn-In riski vardır.
    - Q90 özelinde ; LCD TV'lerde bu oran çok düşüktür.
    - Temporary (Geçici) olan Image Retention (Ekran Yapışması) ikisinde de iyi notlar almış.
    - Yani Temporary (Geçici) ekran yapışmasını Oled C9 modelinde kolay kolay (2 saat, 4 saat, 6 saat, 8 saat TRT, TV8, Fox vs.) izlemekle göremezsiniz. (Bunu da aşağıda da bir test videosu ile sizlere göstereceğim)

Önemli Not: Samsung Qled Tv'lere 10 yıl garanti verirken, ticari kullanımları (Havaalanı, Spor Kafe vs.) bu 10 yıllık garanti kapsamına almaz. Bu yüzden LCD TV'lerde yoktur denemez. Bunu sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Oled'lerdeki Burn-In olayını anladığımıza göre; yine RTINGS sitesinden örnek verelim. Sitenin yapmış olduğu ve halen devam etmekte olan 01/24/2018 tarihinde başlayan haftanın 7 günü 20 saat açık kalan 6 adet LG C7 Oled Tv'nin hafta hafta kontrol edilen testlerini inceleyelim. Aşağıdaki linkte testi görebilirsiniz.
    Link ;https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test
    Sayfada aşağılara indiğinizde Burn-In olayının ne zaman başladığını da 2 haftada bir çekilen ekran fotolarında görebilirsiniz.
    Ben 1 tane 8. haftadan bir örnek foto aldım, ilk ve en çabuk deformasyona uğrayan Kırmızı renkten.

Sizlerde haftaları kontrol edip haftanın 7 günü 20 saat çalışan bir Oled TV'nin ekranının ne zaman deformasyona uğrayacağını görebilir. OLED TV'ler 2 saat izleyince yanıyor garabetine inanmaktan vazgeçersiniz umarım.

Ve gelelim yukarıda bahsettiğim Temporary (Geçici) ekran yapışması ile ilgili teste ; ekran yapışması kaç saatte oluşur? Bu yapışma kalıcı olur mu? Bunun da testini, yıllarca renk kalibrasyonu işiyle uğraşmış teknisyen bir uzmanın videosuyla görebiliriz. Bu arkadaşın daha birçok ürün ve marka ile testleri var. Takip etmenizi tavsiye ederim.
    24 saat aralıksız oyun testi ;

- Son olarak ; bazı mesajlara da kendim de bir Oled kullanıcısı ve daha olarak kısa kısa cevap yazarak bitirmek istiyorum.

• Oled Tv'de Burn-In riski her zaman vardır. Fakat 2018 den sonra gelen Oled Panel Ayarları menüsü, Yapay Zeka ve işlemci desteğiyle Burn-In kolay kolay olmayacağı, özellikle Oled Panel ayarları menüsünde bulunan "Logo Luminance" ayarı ile birlikte çok azaldığı görüldü. Hemen hemen takip ettiğim birçok forumda 2019 9 serisi Oled ile ilgili Burn-In ile karşılaşmadım. (AVS Forumu bu konuda tavsiye ederim.)

• Burn-In, Yanık, Ekran Yapışması 2 senelik garanti kapsamındadır. Servis önce paneli Tamir etmeye çalışır. (Bunun birkaç yöntemi vardır)
      Eğer tamir edilemeyecek gibiyse panel değişir, panel ellerinde yoksa TV değişir, TV yoksa fatura bedeli iade edilir. (firmaların işine gelen yöntem)
      Ama müşteri TV'nin aynısını ya da muadilini talep etme hakkına sahiptir.
      Her servisin dediğine inanmayın doğru bilgiyi LG'nin müşteri hizmetlerinden alın. Kaldı ki benim (E6) ve yakın bir arkadaşımın (E7) Oled Tv'sinin paneli değişti. Nice örnekleri de forumda var.

• Türkiye'de panel üretimi yoktur, montajı vardır. Samsung (Atmaca Elektronik - Sunny, Woon vs.) LG (Arçelik) fabrikalarında montaj yapılır. Bütün paneller yurtdışından Modül (bütün halinde panel) olarak gelir. Burda anakart işlemci gibi Board lar modüle monte edilir.

• Native yani doğal HZ değerleri yayın standartlarına göre Türkiye'de 25'in katları yani 50 HZ ve 100 HZ, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde 60 HZ ve 120 HZ dir (Tam olarak bilemiyorum ülke ülke)
      Bu sebepten hiçbir markanın Türkiye'de 120HZ TV'si olmadığı gibi, yurtdışında ki ürettiği tüm dünyaya pazarladığı paneli 120'den 100'e indirme gibi bir durumu da yoktur.
      Konu tamamen yayın standartları ile ilgilidir. Bununla ilgili de daha önceden açılmış detaylı anlatan bir konu bulunmakta,
      Linkten kontrol edebilirsiniz ;https://forum.donanimhaber.com/50hz-mi-100hz-mi-nedir-bu-tazeleme-orani--131503991

• Samsung ile LG aynı zamanlarda Oled panel işine girmiş, hatırladığım kadarıyla 2013 yılında Samsung sadece 1-2 model üretip, çoğu ülkede satışa bile sunmayarak üretimi o yıl bırakmış. LG ise devam ettirmiştir. Samsung'un devam edipte LG'nin devam etmemesindeki sebep ise o zaman ki haberlerde okuduğuma göre Samsung yöneticilerinin Oled teknolojisinin sorunlu ve stabil olmadığı gereksiz bir yatırım olacağı yönündeydi.
      Ama gel gör ki 2021 için 11 milyar dolarlık yatırımla başlayarak, QD Oled panel üretimi yapacaklar. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası ne çıkacak. Ama her yeni teknolojide olduğu gibi bununda üstünden biraz zaman geçip performansının görülmesi gerek.

• Vatan'dan alınan Oled'ler özelinde çıkan ölü piksel sıkıntısı için servise başvurun hemen. Servis raporu tutturun mutlaka. Çünkü bazılarında ölü piksel değil panelde hata var. Oldu ki Tv tamamen değişmezse yeni takılan paneli dikkatle kontrol edin. Arkadaşımın değişimden gelen panelinde de öbek öbek çalışmayan piksel kümeler çıkmıştı.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Sizin verdiğiniz 8 haftada bile ortada hafif bozukluklar var. 52 haftaya baktım 1 yıl misali CNN logosu çıkıyor.

Servis değil internetde de hiç bir markanın oled burn-in'e garanti vermediği yazıyor ki bugün teyit için LG'yi aradım onlarda ekran yanması garanti kapsamındadır diyemedi.

Ayrıca benim bulmamda şans eseri arka planı turuncu olan bir reklamda sol üste ilk önce toz zannettim öyle farkettim. Belki sorun çok önceden oluştu farkında değildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 23 Nisan 2020; 23:33:17 >

• eLes E kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize,emeğinize sağlık gayet detaylı ve anlaşılır anlatmışsınız.

Emeğinize sağlık çok açıklayıcı ve konunun anlaşılması üzerine net bir yazı olmuş.

Vatandan indirimle son alınan C9 ların neredeyse tümünde ölü piksel problemi çıktı ben dahil ve hiçbir tv teşhir çıkmadı hepsi sıfırdı.İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor gerçekten acaba ne tür bir problem olabilir.Gelen değişim raporuyla yeni C9 alma hakkımız olduğu gibi para iadesi isteme hakkımız da var,acaba para iadesi daha mı mantıklı.Tamam 9 bin TL ye bir daha bulmak zor C9 u ama yeni model gelince 9 bine yine bulunabilir.

Bir sorum daha olacak logo luminance dediğiniz sanırım tv menüsünde ki logo parlaklık ayarı.Lg kullanım kitabında bu ayarı yüksek ayar kullanın tavsiyesinde bulunmuş,rtings sitesi ise düşük ayar tavsiye etmiş siz hangisinde kullanıyorsunuz?

Yukarıdaki değerli bilgiler içinde ayrıca teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.