Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu arkadaşlar bu garanti konusu neden bu kadar uzadı.

Garanti işi a firması, b firması veya şahısların insiyatifinde değil devlet garantisi altında yasal dayanakları olan bir konudur.

Neden okumuyoruz da duyduğumuza inanıyoruz?

https://ticaret.gov.tr/data/5d43e87b13b876433065530b/sss_tuketici_kasim_2019.pdf

Bazı arkadaşların dediği gibi hiçbir firma satış sonrası üzerine düşen sorumluluktan imtina edip bir köşeye geçemez. Siz yeterki hakkınızı arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 23 Nisan 2020; 23:56:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG CX almaya karar verdim flatpanels deki incelemesine baltım görüntü kalitesi olarak Dünya’nın en iyi 2. TVsi olmuş C9 ise 5. sırada.

• Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi çok yakın çıkmış hocam. Özelliklerden biraz fazla almış CX. CX'in çıkış fiyatı yüksek olacaktır. Sonuç olarak C9'u gömmeyelim Burak hocam CX'te ekran yanığı ile ilgili geliştirme mi var. Flatspanelhd'de yanlış anlamadıysam öyle birşeyler diyor. Bir de bu WebOS 5 bize gelecek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 24 Nisan 2020; 1:2:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madonos

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Sizin verdiğiniz 8 haftada bile ortada hafif bozukluklar var. 52 haftaya baktım 1 yıl misali CNN logosu çıkıyor.

Servis değil internetde de hiç bir markanın oled burn-in'e garanti vermediği yazıyor ki bugün teyit için LG'yi aradım onlarda ekran yanması garanti kapsamındadır diyemedi.

Ayrıca benim bulmamda şans eseri arka planı turuncu olan bir reklamda sol üste ilk önce toz zannettim öyle farkettim. Belki sorun çok önceden oluştu farkında değildim.

Alıntıları Göster
    Hocam ben teşekkür ederim. Burada anlatmak istediğim ; bu sitenin yaptığı testte 6 Oled TV'de farklı izleme deneyimlerini olabilecek en ağır şartlarda yani haftanın 7 günü 20 saat hiç kapatmadan test etmişler.
    Attığım örnekle ekranda bütünlüğün (Uniformity) bozulmaya başladığı haftadan örnek göstermeye çalıştım. Fakat biraz incelediğimde ise 2.haftada panelde bozulmaların başladığını gördüm.
    Bu video testin 4.haftasına ait ;
    Rtings.comyoutube
    Update Week 4 - OLED Burn-in Test - RTINGS.com
    https://www.youtube.com/watch?v=k66dfUAzSq0&feature=youtu.be

Videodan 57. saniyesinden itibaren de yaşadıkları birkaç garip sonuçtan bahsediyorlar ; parlaklığı düşük olan TV'deki CNN yayınında 2.haftadan itibaren panelde bozulmalar başlamış. Normalde olması gereken parlaklığı yüksek olan "Live CNN (Max)" yazan ekranda bozulmayı daha önce bekliyorlar.
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

LG'nin size verdiği cevapta çok ilginç gerçekten, size tavsiyem LG'nin müşteri hizmetlerinde konuştuğunuz kişinin ismini alın mutlaka. Yarın birgün böyle birşeyi kabul etmediklerinde size kiminle görüştüğünüzü, tarih ve saati soracaklar ona göre aldıkları ses kayıtlarını kontrol edecekler. Çağrı merkezlerinin çalışma prensibini az çok biliyorum, kendimde teknik servis işleriyle meşgul olduğumdan. Şundan söylüyorum bunu da ; forumda kimisi çağrı merkezi ile görüştüm garanti kapsamında diyor, burda yazan Lg bayisi arkadaş garanti kapsamında diyor, üstte bir arkadaş LG'den yetkili biriyle konuştum garanti kapsamında diyor. Ben de 2 sene önce panel değişimi yaptım. Çok saçma bir durum var ortada. LG'nin çağrı merkezinde sıkıntı var zannımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

LG CX almaya karar verdim flatpanels deki incelemesine baltım görüntü kalitesi olarak Dünya’nın en iyi 2. TVsi olmuş C9 ise 5. sırada.
    Hocam C9 geçen sene 14 bin TL'den çıkmıştı. Bu seneki kur oranlarıyla emin olun 15 bin TL den aşağı gelmez o cihaz. Bende biraz inceledim. Afaki farklar göremedim. Görüntüde neye göre test etmişler acaba. Yeni nesil A9 işlemcinin etkisi mi var?
  • hocam simdi c9 aldık diyelim. Uzatılmış garanti 4 yada 5 sende galiba. Garantiden sonra panel bozulursa tamir maliyeti nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessezgin

Görüntü kalitesi çok yakın çıkmış hocam. Özelliklerden biraz fazla almış CX. CX'in çıkış fiyatı yüksek olacaktır. Sonuç olarak C9'u gömmeyelim Burak hocam CX'te ekran yanığı ile ilgili geliştirme mi var. Flatspanelhd'de yanlış anlamadıysam öyle birşeyler diyor. Bir de bu WebOS 5 bize gelecek mi
    LG WebOS sadece her yıl yeni çıkan modeller ile sürüm değiştirir bir önceki yıla çıkan tv ler asla update almaz yani webos 5.0 sadece 2020 modeller ile mümkün.

• Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    2. Veya 5. Olma durumu şu, bu oled panellerin hepsi aynı görüntü kalitesini veriyor sadece gerçek bir 4k Ultra hdr bir görüntüde, onun dışında işlemci ve yazılım farkı ile bir marka daha iyi upscale yapıyordur o da çok bariz dark edilir mi bilmiyorum ancak o şekilde düşük çözünürlükteki görüntüde öne geçebilir ufak bir farkla. İkinci kısım ise yazılımdan aldıkları puanlara bakıyor ve Philips olsun Sony olsun Android olduğu için daha özgür bir işletim sistemi ve daha yüksek puan almış, üçüncü kısımda ise kullanıcı puanı kısmı bu da yine Android olan TV lerde kullanıcı rahatlığı açısından bir puan yüksek not almış öyle c9 5. Sırada yoksa bu TV lerin hepsi aynı. Ayrıca hiç bakmadım bilmiyorum philips ve Sony A9 da hdmi 2.1 var mı bu önemli bir ayrıntı.

• nurullah390 N kullanıcısına yanıt
    Panelleri her yıl değişiyor içindeki pixel dizilimleri farklı çünkü. LG her yıl bunu geliştiriyor ve fark ettiyseniz rtings de logo izi puanı yıldan yıla arttı. Her zaman en güncel modeli almak burn in sorununu minimuma indirmek demek.

• OLED Motion Pro, AI Sound Pro, Filmmaker Mode, Freesync desteği, Dolby Vision IQ, Cinema Clear, HGiG Mode

Bunlar yeni özellikler, gördüğünüz gibi hep mevcut yazılım özelliklerine iyileştirmeler var. Yani aslında bariz bir fark yok. Tabi Freesync desteğinin gelmesi bence çok gerekli olmuş. C9 un önemli bir eksikliğiydi bu. Bunun dışında 3. Nesil A9 işlemci ile video işleme kalitesi yükseltilmiş.

Sayfada burn in ile ilgili bir test yapmadıklarını ve diğer konular üzerinde yaptıkları testler sırasında herhangi bir yanma sorunu ile karşılaşmadıklarını belirtiyorlar. Yani CX ile burn in konusunda bir gelişme var mı yok mu bilmiyoruz ve bununla ilgili bir yazılım desteği olmadığı ortada, donanımsal olarak da aynı panel olduğu için değişen bir şey olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullah390 -- 24 Nisan 2020; 8:50:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessezgin

Hocam bana ulaşan net bilgi yok ama çok fark olmaz tahminimce şunuda belirtiğim,OLED55CX 16bin altında satılmaz tahminim,webos 5 cıktığında alır güncelleme hatta 6-7 cıksa bile alır güncelleme

• quote:

Orijinalden alıntı: eLes

Hocam C9 geçen sene 14 bin TL'den çıkmıştı. Bu seneki kur oranlarıyla emin olun 15 bin TL den aşağı gelmez o cihaz. Bende biraz inceledim. Afaki farklar göremedim. Görüntüde neye göre test etmişler acaba. Yeni nesil A9 işlemcinin etkisi mi var?

Alıntıları Göster
    Hocam OLED55C9 ilk cıktığında 17.999 dan satıldı ilk 2 ay sonra yanında 50inç tv kampanya yapıldı 4 ay sonra 14.999 düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rengar Bot

hocam simdi c9 aldık diyelim. Uzatılmış garanti 4 yada 5 sende galiba. Garantiden sonra panel bozulursa tamir maliyeti nedir ?
    Hocam bu ürünlerin paneline veya ankaratına sorun olduğu an cihazı aldığınız tutar veya daha yüksek tutar cıkar,bu yüzden alan herkeze +3 yıl ek garanti tavsiye ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurullah390

OLED Motion Pro, AI Sound Pro, Filmmaker Mode, Freesync desteği, Dolby Vision IQ, Cinema Clear, HGiG Mode

Bunlar yeni özellikler, gördüğünüz gibi hep mevcut yazılım özelliklerine iyileştirmeler var. Yani aslında bariz bir fark yok. Tabi Freesync desteğinin gelmesi bence çok gerekli olmuş. C9 un önemli bir eksikliğiydi bu. Bunun dışında 3. Nesil A9 işlemci ile video işleme kalitesi yükseltilmiş.

Sayfada burn in ile ilgili bir test yapmadıklarını ve diğer konular üzerinde yaptıkları testler sırasında herhangi bir yanma sorunu ile karşılaşmadıklarını belirtiyorlar. Yani CX ile burn in konusunda bir gelişme var mı yok mu bilmiyoruz ve bununla ilgili bir yazılım desteği olmadığı ortada, donanımsal olarak da aynı panel olduğu için değişen bir şey olduğunu sanmıyorum.
    Hocam fiyat farkkına değeçek özellikler mi? bunlar fark olarak 6-7 bin minumum fark olacak sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: eLes

Dostlar merhaba ;

Konuyla ilgili yine bazı yanlış bilgiler verilmiş ve dayanağı olmayan talihsiz açıklamalar yapılmış. Öyle ki örnekler verirken de verilen örnekler yanlış anlatılmış.

Neyse konumuza dönelim ; ben yine size bilgi vermek yardımcı olmak adına bazı alıntılar ve teknik bilgiler paylaşacağım.

- Ekran Yanması nedir, nasıl oluşur, doğru bilgiler edinmek, kulaktan dolma bilgilerle konuşmamak için;
    Hepinizin bildiği RTINGS sitesinden bir alıntı ile başlayalım. (Ürünleri markalardan değil, kendileri satın alarak testlerini sağlayan bağımsız bir kuruluş olup, High-end ekipmanlar ile testlerini gerçekleştiren bir teknoloji sitesi.
    (Bizdeki, markalardan ürün ya da fuarlara gitmek için uçak bileti dilenen teknoloji internet siteleri ile karıştırmayalım.)

Bu sitenin yaptığı testlere göre Image Retention yani (Ekran Yapışması) nın oluşması için 2 evre var.

1) Temporary Image Retention (Geçici ekran yapışması)
    2) Permanent Burn-In Risk (Kalıcı Ekran yanma riski)

Problem 2.evreye geldiği zaman Temporary (kalıcı) olduğu zaman bunu hepimizin bildiği tabirle ekran Yanması (Burn-In) olarak adlandırılıyor.

Aşağıdaki foto; Rtings'de şu an 2019 en üst model olan Samsung Q90 ve LG C9 modellerinin karşılaştırmasında Permanent ve Temporary risklerinde aldığı notlara ait.
    Bu fotoda dikkat edilecek yer ;
    2 TV'nin Permanent (Geçici) Temporary (Kalıcı) puanı

Notlara göre özetlersek ;

- C9 özelinde ; Oled Tv'de her zaman Burn-In riski vardır.
    - Q90 özelinde ; LCD TV'lerde bu oran çok düşüktür.
    - Temporary (Geçici) olan Image Retention (Ekran Yapışması) ikisinde de iyi notlar almış.
    - Yani Temporary (Geçici) ekran yapışmasını Oled C9 modelinde kolay kolay (2 saat, 4 saat, 6 saat, 8 saat TRT, TV8, Fox vs.) izlemekle göremezsiniz. (Bunu da aşağıda da bir test videosu ile sizlere göstereceğim)

Önemli Not: Samsung Qled Tv'lere 10 yıl garanti verirken, ticari kullanımları (Havaalanı, Spor Kafe vs.) bu 10 yıllık garanti kapsamına almaz. Bu yüzden LCD TV'lerde yoktur denemez. Bunu sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Oled'lerdeki Burn-In olayını anladığımıza göre; yine RTINGS sitesinden örnek verelim. Sitenin yapmış olduğu ve halen devam etmekte olan 01/24/2018 tarihinde başlayan haftanın 7 günü 20 saat açık kalan 6 adet LG C7 Oled Tv'nin hafta hafta kontrol edilen testlerini inceleyelim. Aşağıdaki linkte testi görebilirsiniz.
    Link ;https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test
    Sayfada aşağılara indiğinizde Burn-In olayının ne zaman başladığını da 2 haftada bir çekilen ekran fotolarında görebilirsiniz.
    Ben 1 tane 8. haftadan bir örnek foto aldım, ilk ve en çabuk deformasyona uğrayan Kırmızı renkten.

Sizlerde haftaları kontrol edip haftanın 7 günü 20 saat çalışan bir Oled TV'nin ekranının ne zaman deformasyona uğrayacağını görebilir. OLED TV'ler 2 saat izleyince yanıyor garabetine inanmaktan vazgeçersiniz umarım.

Ve gelelim yukarıda bahsettiğim Temporary (Geçici) ekran yapışması ile ilgili teste ; ekran yapışması kaç saatte oluşur? Bu yapışma kalıcı olur mu? Bunun da testini, yıllarca renk kalibrasyonu işiyle uğraşmış teknisyen bir uzmanın videosuyla görebiliriz. Bu arkadaşın daha birçok ürün ve marka ile testleri var. Takip etmenizi tavsiye ederim.
    24 saat aralıksız oyun testi ;

- Son olarak ; bazı mesajlara da kendim de bir Oled kullanıcısı ve daha olarak kısa kısa cevap yazarak bitirmek istiyorum.

• Oled Tv'de Burn-In riski her zaman vardır. Fakat 2018 den sonra gelen Oled Panel Ayarları menüsü, Yapay Zeka ve işlemci desteğiyle Burn-In kolay kolay olmayacağı, özellikle Oled Panel ayarları menüsünde bulunan "Logo Luminance" ayarı ile birlikte çok azaldığı görüldü. Hemen hemen takip ettiğim birçok forumda 2019 9 serisi Oled ile ilgili Burn-In ile karşılaşmadım. (AVS Forumu bu konuda tavsiye ederim.)

• Burn-In, Yanık, Ekran Yapışması 2 senelik garanti kapsamındadır. Servis önce paneli Tamir etmeye çalışır. (Bunun birkaç yöntemi vardır)
      Eğer tamir edilemeyecek gibiyse panel değişir, panel ellerinde yoksa TV değişir, TV yoksa fatura bedeli iade edilir. (firmaların işine gelen yöntem)
      Ama müşteri TV'nin aynısını ya da muadilini talep etme hakkına sahiptir.
      Her servisin dediğine inanmayın doğru bilgiyi LG'nin müşteri hizmetlerinden alın. Kaldı ki benim (E6) ve yakın bir arkadaşımın (E7) Oled Tv'sinin paneli değişti. Nice örnekleri de forumda var.

• Türkiye'de panel üretimi yoktur, montajı vardır. Samsung (Atmaca Elektronik - Sunny, Woon vs.) LG (Arçelik) fabrikalarında montaj yapılır. Bütün paneller yurtdışından Modül (bütün halinde panel) olarak gelir. Burda anakart işlemci gibi Board lar modüle monte edilir.

• Native yani doğal HZ değerleri yayın standartlarına göre Türkiye'de 25'in katları yani 50 HZ ve 100 HZ, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde 60 HZ ve 120 HZ dir (Tam olarak bilemiyorum ülke ülke)
      Bu sebepten hiçbir markanın Türkiye'de 120HZ TV'si olmadığı gibi, yurtdışında ki ürettiği tüm dünyaya pazarladığı paneli 120'den 100'e indirme gibi bir durumu da yoktur.
      Konu tamamen yayın standartları ile ilgilidir. Bununla ilgili de daha önceden açılmış detaylı anlatan bir konu bulunmakta,
      Linkten kontrol edebilirsiniz ;https://forum.donanimhaber.com/50hz-mi-100hz-mi-nedir-bu-tazeleme-orani--131503991

• Samsung ile LG aynı zamanlarda Oled panel işine girmiş, hatırladığım kadarıyla 2013 yılında Samsung sadece 1-2 model üretip, çoğu ülkede satışa bile sunmayarak üretimi o yıl bırakmış. LG ise devam ettirmiştir. Samsung'un devam edipte LG'nin devam etmemesindeki sebep ise o zaman ki haberlerde okuduğuma göre Samsung yöneticilerinin Oled teknolojisinin sorunlu ve stabil olmadığı gereksiz bir yatırım olacağı yönündeydi.
      Ama gel gör ki 2021 için 11 milyar dolarlık yatırımla başlayarak, QD Oled panel üretimi yapacaklar. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası ne çıkacak. Ama her yeni teknolojide olduğu gibi bununda üstünden biraz zaman geçip performansının görülmesi gerek.

• Vatan'dan alınan Oled'ler özelinde çıkan ölü piksel sıkıntısı için servise başvurun hemen. Servis raporu tutturun mutlaka. Çünkü bazılarında ölü piksel değil panelde hata var. Oldu ki Tv tamamen değişmezse yeni takılan paneli dikkatle kontrol edin. Arkadaşımın değişimden gelen panelinde de öbek öbek çalışmayan piksel kümeler çıkmıştı.
    Hocam emenize sağlık gayet açıklayıcı olmuş herşeyi ile bir çok sorular direk cevaplanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam bu fiyata düşmezde 8999 belki olabilir bilginiz olsun

Alıntıları Göster
    Ek garanti dahilse düşüneceğim hocam teşekkürler.

• Wirm kullanıcısına yanıt
    Hocam bu fiyat yok şuan için, Mayıs ayında olabilir diye söyledim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6-7 liralık farka değecek bir şey göremiyorum açıkçası ama ayrıntıları da net bilmiyoruz. Sadece Freesync olması iyi olmuş.

• Biliyorum hocam beklemedeyim.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.