Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sagropa

Lg C9 için Pixel Refresher'ı nasıl ve ne aralıklarla kullanıyorsunuz? 3 seçenek var. Bu üç seçenek arasında hangisi nasıl kullanılıyor? Hiçbir yerde bunun makalesini göremedim. Bir tek şimdi başla seçeneğini denedim, tv kapandı bir saat sonra tekrar açıldı, pixel refresher devam ediyor, yazısından sonra tamamlandı. Diğer iki seçenek nasıl çalışıyor? Son olarak burn-in denilen yanma sorununa karşı %100 önlenebilir çözüm mü?
    Hocam otamatik konumda dursun gerek duyduğunda kendisi arka planda çalışıyor.%100 %100 çözüm oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Bazı arkadaşların diğer konulardaki tavsiyelerine katılmam, LED teknolojisi hakkında yazdıklarının doğruluğuna inanmam ve benimde aynı görüşleri savunmama rağmen bu garanti konusunda art niyetli yorumlar yaptıklarını düşünüyorum.

Şöyle ki defaetle söylememize rağmen hala bu garanti olayını kişi ve kurumlara bağlayanlar, şöyle böyle der kenara geçerler diyenler var.

Yapamazlarlar arkadaşlar, yapamazlar. Tatmin olacağınız cevaplar için yukarıda ticaret bankanlığına ait bir link paylaştım.

Garanti süresi içinde destek alamayan arkadaşlar 2 satır bir yazı ile e devlet üzerinden başvuru yapıyorsunuz bitiyor. Davayı kaybetmeniz için cihazı ya kırmanız ya da garantinizin bitmiş olması gerekiyor. Aksi halde tüm sonuçlar lehinize olur, olacak. Neden uzuyor bu konu?
    Neyin art niyetinden bahsediyorsun ? Sözlerine dikkat et lütfen. Ben bir sorun yaşadım bunuda paylaştım alacak kişiler bunu göz önüne alarak değerlendirsin. Adamlar zaten garanti kapsamına sokmuyor.

Senin dediğin garanti servis değişmezse bile "dava açma hakkınız" var. Beni dava açabiliyorum diye gidip bir ürün almam.

Benim art niyetim LG'ye karşı mı ? Al bak bu konu
    donanımhaber forum
    LG F4V9RCP2E vs LG FH6G1BCHK6N hangisini önerirsiniz ? » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/lg-f4v9rcp2e-vs-lg-fh6g1bchk6n-hangisini-onerirsiniz--142104209#142104209
    ne zaman açılmış ve ne demişim LG çamaşır makinesi hakkında.

OLED'e karşı mı art niyetim var? 2017 Aralık'da OLED'i uzun uğraşlar araştırmalar sonucu aldım. Çünkü siyahı gerçekten siyah film izlerken verdiği haz inanılmaz.

Ben tv konusuna yazı bile yazmıyordum bu sorun olunca diğer kullanıcıları bilgilendirmek istedim.

Burada ticari kaygıları olan arkadaşlar var onlarında ekmeğinden etmek istemiyorum o yüzden itamlarda bulunup bana cevap hakkı vermeyin. Ben bilgilendirmemi yaptım buna dikkate alanlar alır almayanlar almaz. Maddiyatı iyi olanlar her 2 senede bir tv değiştirebileceklere gene OLED öneririm.

OLED'lerde LG'den bağımsız bu sorun var. Ben buradaki herkesden daha fazla bu sorunun çözümünü bekliyorum ki tekrar gidip OLED alım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 24 Nisan 2020; 21:54:1 >

• olsun burak hocam yoksa bebeler tv yi mahvedecek fiyatı nedir ve kurulumu kolaymı sizce ve koruyormu gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dublex06

olsun burak hocam yoksa bebeler tv yi mahvedecek fiyatı nedir ve kurulumu kolaymı sizce ve koruyormu gerçekten
    Anladım hocam tv herhangi birşey mi atıyor çoçuklar? yoksa TV yi çiziyor v.s mi?
  • quote:

olsun burak hocam yoksa bebeler tv yi mahvedecek fiyatı nedir ve kurulumu kolaymı sizce ve koruyormu gerçekten
    Hocam özelden iletişime geçin yardımcı oluyum tedarik konusunda
  • oyuncak atıyorlar norf mu morf mu tabanca lar varya onun mermılerini

• quote:

oyuncak atıyorlar norf mu morf mu tabanca lar varya onun mermılerini

Anladım hocam osaman şart.
  • madonos kullanıcısına yanıt
    Ben ticari kaygısı veya marka fanatiği biri olmamakla beraber son kullanıcı diye niteleyeceğiniz normal bir tüketiciyim. Siz de öylesiniz ancak bilinçli değilsiniz. Mesajımdaki kelimeleri üzerinize alınıp cevap vermişsiniz. Ben de size şunu demek isterim bu ve bir önceki mesajlarımda da anlatmak istediğim üzere;

Burada konu LG, Samsung, Apple veya Opel marka özelinde olan bir olay değil. Bunların hepsi ticari firmalar olmakla birlikte ürettikleri ürünleri o ülkenin gümrük ve ticaret kanunları uyarınca satabilirler ancak.

Bununla beraber her firma ticari çıkarları uyarınca para kazanma amacı güder, bu husus bazen fiyat pahalılığı bazen de müşteri memnuniyetinde olumsuzluk olarak geri döner son kullanıcıya. Ancak hiçbir suretle ilgili ülkenin kanunları yok sayılamaz.

Güncel örneklerden, ölü piksel konusunda bütün firmalar müşterilerini genel olarak mağdur etmekte. Tek ölü piksel garantiye girmiyor demekte ancak kanun böyle demiyor. Tek ölü piksel de yüz ölü piksel de garanti kapsamındadır. Firma sattığı mala sahip çıkmak zorundadır.

Keza bu konu üzerinden gidersek LED televizyonlardaki LED’lerin bozulması, ekranda leke oluşması, görüntü bozulması veya OLED televizyonlardaki görüntü yapışması da garanti dahilindedir. Olmak zorundadır. Sadece siz cihazı kırmayın, parçalamayın, garanti süreniz içinde bu sorunu yaşayın.

Bu konuda herkes yanık riskinin farkında olarak bu cihazlar yanmıyor dememekle birlikte garanti uzatımı üzerine konuşmalar yapmaktalar. Ne çeşit önlemler alınmalı, hangi ayarlar kullanılmalı konuları üzerine konuşmaktalar.

Siz de çıkmış 2.5 sene geçti cihazım yandı diyorsunuz. Evet yandı, yanabilir herkes bunun bilincinde.

O sebeple insanlar garanti uzatımı ve diğer önlemler üzerine konuşuyor zaten sizin hatanız bu yönde bir önlem almamak olmuş. Keşke garanti süreniz içinde farkedip değişim yapsaydınız. Kabul görmese bile haklarınızın farkında olsaydınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalege2000

Otomatik seçeneği yokmu ?

Alıntıları Göster
    Oled Panel ayarlarındaki Pixel refresher'ı cihazı çok ağır şartlar altında kullandığınız zaman. Uzun süre oyun ya da uzun süre boyunca aynı kanalı izleme gibi durumlarda kullanın. Ya da ayda 1 yapın. Çünkü Standby konumunda kendi yapıyor. (4 saat çalışma süresine ulaşınca)
    Menüden Tv kapandığında olarak işaretlerseniz, TV kapanınca işlem başlar. Eğer Şimdi başlat seçeneğini seçerseniz Tv kapanır, 1 saatlik işlemden sonra Tv tekrardan açılır. Normalde Tv 4 saat çalıştıktan sonra otomatik Pixel Refresher'ı yapıyor zaten. Panelle ilgili sorun yaşadığımda servis eve gelince ilk işi servis menüsünden bu otomatik Pixel Ref. in saatini 1 saate düşürmek oldu. Devam ederse panel arızası diye servise alacağız demişti.
    Bu arada menüde diğer ayararda yapmanız gereken ; Screen Shift Açık, Logo Luminance Yüksek olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: eLes

Oled Panel ayarlarındaki Pixel refresher'ı cihazı çok ağır şartlar altında kullandığınız zaman. Uzun süre oyun ya da uzun süre boyunca aynı kanalı izleme gibi durumlarda kullanın. Ya da ayda 1 yapın. Çünkü Standby konumunda kendi yapıyor. (4 saat çalışma süresine ulaşınca)
    Menüden Tv kapandığında olarak işaretlerseniz, TV kapanınca işlem başlar. Eğer Şimdi başlat seçeneğini seçerseniz Tv kapanır, 1 saatlik işlemden sonra Tv tekrardan açılır. Normalde Tv 4 saat çalıştıktan sonra otomatik Pixel Refresher'ı yapıyor zaten. Panelle ilgili sorun yaşadığımda servis eve gelince ilk işi servis menüsünden bu otomatik Pixel Ref. in saatini 1 saate düşürmek oldu. Devam ederse panel arızası diye servise alacağız demişti.
    Bu arada menüde diğer ayararda yapmanız gereken ; Screen Shift Açık, Logo Luminance Yüksek olacak.

Alıntıları Göster
    Hocam otamatik kendisi yapıyor,bunun dışında kullanıcı olarak deneyimizi soruyorum,ayda 1 manuel yapmaya gerek varmı?

• Dediğim gibi hocam kullanıma bağlı, ama şunu tavsiye ederim, daha önceki sayfalarda paylaşılan videolardaki gibi renk testleri ile Tv'yi ayda 1 kontrol edin. Eğer ekranda bir bozulma gördüyseniz yapın bu işlemi. Daha önceki mesajımda attığım HDTVtest Youtube kanalının yaptığı test videosunda ; 24 saat oyun oynandıktan sonra renkleri tek tek kontrol edip bazı renklerde sorun görüyordu. Sonra TV'yi kapatıp Standby da otomatik refresh e bıraktı. 10 dakika sonra açınca Tv'yi herhangi bir sorun kalmamıştı.
    Yani menü var diye illa şu saatte şu günde şu işlemi yapın diye de birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eLes

Dediğim gibi hocam kullanıma bağlı, ama şunu tavsiye ederim, daha önceki sayfalarda paylaşılan videolardaki gibi renk testleri ile Tv'yi ayda 1 kontrol edin. Eğer ekranda bir bozulma gördüyseniz yapın bu işlemi. Daha önceki mesajımda attığım HDTVtest Youtube kanalının yaptığı test videosunda ; 24 saat oyun oynandıktan sonra renkleri tek tek kontrol edip bazı renklerde sorun görüyordu. Sonra TV'yi kapatıp Standby da otomatik refresh e bıraktı. 10 dakika sonra açınca Tv'yi herhangi bir sorun kalmamıştı.
    Yani menü var diye illa şu saatte şu günde şu işlemi yapın diye de birşey yok.
    Hocam osaman her kullanıcı ayda 1 veya 2 ayda bir kendi otamatik yapmasına rağmen manuel olarakta yapsın dıyorsunuz

• eLes E kullanıcısına yanıt
    Menüde pixel ref. ayarını zamanlayabiliyormuyuz.Yukarıda servis 1 saate düşürdü yazmışsınız.Birde forumlarda manuel olarak piksel temizliği yapmayın diyenler var,bazı kullanıcılarda kötü sonuçlar vermiş.Daha önce ekran yanığı olmayan bölümlere de sıçramış manuel temizleme sonucu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eLes E kullanıcısına yanıt
    Pardon şimdi gördüm servis bunu kumandayla servis menüsünden yapmış sizin tv de.Biz yapamayız bunu yani.

• LG Vatanbilgisayar daki 55OLEDC9 ları satıştan çekti.. Pixel hatası olan bir seri miydi acaba? Geçen hafta alan arkadaşlarda ortak problemdi nerdeyse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalege2000

LG Vatanbilgisayar daki 55OLEDC9 ları satıştan çekti.. Pixel hatası olan bir seri miydi acaba? Geçen hafta alan arkadaşlarda ortak problemdi nerdeyse..
    Hocam stoklar tükendi son 1 haftada yaklaşık 300 adet satış yapmış
  • Burak hocam sabırsızlıkla ürünün stoğunuza girmesini bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan915

Burak hocam sabırsızlıkla ürünün stoğunuza girmesini bekliyoruz.
    Hocam LG stoklarına girdiği an direk gönderim yapar bize adetli sayıda siparişim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alsem

Menüde pixel ref. ayarını zamanlayabiliyormuyuz.Yukarıda servis 1 saate düşürdü yazmışsınız.Birde forumlarda manuel olarak piksel temizliği yapmayın diyenler var,bazı kullanıcılarda kötü sonuçlar vermiş.Daha önce ekran yanığı olmayan bölümlere de sıçramış manuel temizleme sonucu
    Hocam manuel olan Pixel refresher yanlış hatırlamıyorsam 2018 modeller ile menüde geldi. Oled Panel Ayarları menüsü olarak eklendi Oled Tv'lere. Hatta bende bulunan 2016 model E6 serisine de geldi fakat tek bir farkla Logo parlaklık ayarı yok. Sadece Piksel düzeltici ve Ekran değişimi olarak geldi.
    Manuel temizlik olan bu Piksel Düzeltici yi zaten halihazırda Tv yapıyor, fabrika çıkışı olarak 4 saate ayarlanmış bir şekilde. Servis bunu 1 saaate indirmişti. Manuel yapılan ile TV'nin Standby konumunda otomatik yaptığı bu işlem aynı.
    Dediğiniz konuya gelecek olursak, daha önce paylaştığım Rtings'in Oled Burn-In testlerinde, ekrandaki sonuçlara bakarken aynı zamanda parlaklık ve renk gamutunu da grafiklerle paylaşıyorlardı. O grafiklerde ; parlaklıkta ve renkte herhangi biz bozulma veya azalma görülmüyor. Sizin dediğiniz kötü sonuçlar vermesi o yüzden ilginç geldi. Bunu araştırmak lazım yabancı forumlardan da, ekran yanığı olmayan bölümlere sıçraması da hiç inandırıcı gelmedi çünkü öyle birşey olsa bende olurdu. Ben ara ara manuel refresh yapıyorum çünkü.

• Hocam manuel piksel temizliğinin olumsuz sonuçlar doğurduğu ile ilgili yazılar diğer forum olan 2017 LG B7-C7 kullanıcıları forumunda bahsedilmiş.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.