Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Işıklar kapalı mı seyrediyorsunuz hocam yoksa aydınlık ortamda mı oluyor bu sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crozwise

65xg9505 i bu hafta 11500tl ye Vatan bilgisayardan aldım. Tv inanılmaz hızlı, şık, kaliteli ve renkli. Halo efect çok az var ama yok değil beni rahatsız etmiyor. Öneriyorum.
    hangi vatan mağazasından aldınız hocam kapalı kutumuydu
  • 65XG9505 için iyi bir fiyat kolluyorum. Umarım bir kampanyaya denk gelirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tedirginnn

hangi vatan mağazasından aldınız hocam kapalı kutumuydu

Alıntıları Göster
    Bostancı Vatan kapalı kutuydu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakanBalta333

Işıklar kapalı mı seyrediyorsunuz hocam yoksa aydınlık ortamda mı oluyor bu sorun
    Her ikisinde de oluyor. Local dimming ayarı medium da.

• quote:

Orijinalden alıntı: hvarol

65XG9505 için iyi bir fiyat kolluyorum. Umarım bir kampanyaya denk gelirim.
    İndirim oluyor sakın liste fiyatı 14bin den almayın.

• crozwise C kullanıcısına yanıt
    Hocam otomatik modu olmasi lazim bu sene kaldirmadilarsa varsa bi onda deneyin. Etraf aydinlikken oluyorsa televizyonda hata olabilir, yapmamasi gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanKaplan

Cevabınız için teşekkürler.oledlerin burn in sorunundan haberim var.benim öğrenmek istediğim oled panellerde color banding sorunu varmı..
    Oledlerde Tint problemi vardı..Sarı veya mavi Çizgi olayı..Sony Oled lerde duymadım ama LG de oldukça bahsedilen bir durumdu...
    https://www.avforums.com/threads/oled-yellow-red-tint.2119862/
  • quote:

Orijinalden alıntı: crozwise

Her ikisinde de oluyor. Local dimming ayarı medium da.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğiniz olay Kontrast düzenlemesi problemine benziyor ama eski serilerde Altyazı geldiğinde, panelde anlık ışık artması, altyazı gittiğinde ise anlık kararma oluyordu..
    Sadece Altyazı etrafında parlaklık varsa normal demek için görmek lazım..Zira altyazı ayrı bir katman olarak ekranda olduğundan Panel o bölgede aydınlatma yaparken hali ile yan bölgeler de aydınlanıyor..Halo efek benzeri durum..Gercel Local Dimming olmadığından oluşan durum
    Bu durum için Kontrast ayarlarını kurcalamak gerek (Auto kontrası kapatmak mesela)..Local dimmingi açık kapalı denemek lazım..Parakende modu denilen şeyleri kapatmak lazım..Auto ışık algılayıcı kapatmak gerek..

**Uzun süredir Foruma girmediğim için ve takip etmediğimden tam hatırlamıyorum ama bir ayarı var bunu...Kontrast değişmesine bağlı

Çok rahatsız ediyor ise MkvToolnix ile altyazı filme gömülebilir , kumandadan altyazı tuşu ile altyazı çagırlabiliyor..Birkaç dil ilave edilebilir bu yöntemle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Eylül 2019; 1:27:7 >

• umercy U kullanıcısına yanıt
    49XG8396 Dolby Atmos Destekliyor mu??

DOLBY SES FORMATI DESTEĞİ
    Dolby™ Digital, Dolby™ Digital Plus, Dolby™ Pulse

DTS SES FORMATI DESTEĞİ
    DTS® Digital Surround

**HDMI girişlerin farklı çözünürlük/destekleri oluyor..ARC kullanımında da doğru HMDI kullanmak gerek..

Ses gelmediği durumlarda Ses çıkışını Autodan Stero veya PCM e çevirmek gerekebilir..
    Ses gelmiyor ise Ses sisteminden (desteklenmeyen Ses Kodeği sebebi ile) Ses Formatını Autodan Stero veya diğer kodeğe (PCM sanırım) gibi değiştirmek gerekebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Eylül 2019; 1:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Nakit alımlarda güzel fiyatlar var, ilgilenenlere yardımcı olabilrim.

Bütün tv ler için....
    Hocam XF ve XG serisi için bir karşılaştırma yapabilir misiniz? XG ilk çıktığında forumda hep xf daha mantıklı deniliyordu. şu an için her iki TVyi de yeterince denemişsinizdir. Sizce son durum nedir? 55 ve 65 için yorumlarınızı alayım. f/p olarak da bu boy ve xf xg arasında bir seçim yapılacak olsa hangisi ağır basar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hderinoz

Hocam XF ve XG serisi için bir karşılaştırma yapabilir misiniz? XG ilk çıktığında forumda hep xf daha mantıklı deniliyordu. şu an için her iki TVyi de yeterince denemişsinizdir. Sizce son durum nedir? 55 ve 65 için yorumlarınızı alayım. f/p olarak da bu boy ve xf xg arasında bir seçim yapılacak olsa hangisi ağır basar?

Alıntıları Göster
    XG'ler ilk çıktığında söylenenler bence halen aynı durumda. Fiyat performans'da kesinlikle ve kesinlikle hala XF90 efsane.
    XG'lerin en bariz farkı işletim sisteminin biraz daha seri olması, oda XF'ler android 8 oreo güncellemesi alınca nerdeyse ortadan kalktı.

Yani Özetle XF90 fiyat performans...

• numberten_ank kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Peki 3,5 4 metre izleme mesafesinde 55 mi 65 mi?

evde kablonet var. Netflix ve youtube vs üzerinden izliyoruz. Ya da popcorn gibi online streaming ile izliyoruz. dolayısyla 65 alsam kalitede sıkıntı yaşar mıyım eğer ki yayın 1080p olmazsa falan?

Bir de 65e geçince XF ve XG arasındaki fark çok fazla olmuyor. geçenlerde 11000e 65xg aldım diyenler vardı. xf de 10bin TL zaten. bir de bu ikisi arasında kıyaslama yapar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hderinoz

Teşekkürler.

Peki 3,5 4 metre izleme mesafesinde 55 mi 65 mi?

evde kablonet var. Netflix ve youtube vs üzerinden izliyoruz. Ya da popcorn gibi online streaming ile izliyoruz. dolayısyla 65 alsam kalitede sıkıntı yaşar mıyım eğer ki yayın 1080p olmazsa falan?

Bir de 65e geçince XF ve XG arasındaki fark çok fazla olmuyor. geçenlerde 11000e 65xg aldım diyenler vardı. xf de 10bin TL zaten. bir de bu ikisi arasında kıyaslama yapar mısınız?
    3,5 -4 metre için normalde ideal ölçü 55" dir, lakin TV keyif işidir ve 65" kesinlikde daha keyifli olur ve internet hızınız iyi ise kesinlikle problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.
    XG ve XF arasında eğer ki fark 1.000 TL'lere kadar düşerse tabiki de XG tercih edilir lakin 1.000 TL nin üzeri bir fark olursa XF tercih edilir.
    Şahsi fikrim bu şekilde...

• Merhaba arkadaşlar Sony XF9005 televizyon var. Ancak google play store da beinconnect uygulaması yok.Bunun bir çözümü var mı ?
  • husnu89 H kullanıcısına yanıt
    Tvden yayın izletmiyor galiba digitürk.

• XG 95 serisi ve XF 90 serileri duvara asılabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

XG 95 serisi ve XF 90 serileri duvara asılabiliyor mu?
    Tüm modelleri duvara asabilirsiniz...
  • ali119 kullanıcısına yanıt
    İnternet tarayıcından açacaksın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, bugün kısmetse tv alacağım, kafamdaki model, samsung 65ru7400.

Sony de buna muadil model hangisi acaba, dostum Sony de şu model var birde ona bak diyeceğiniz bir tv var mı Sony de.

Doğubank dan alacağım, orada Sony satan biryer de var, gidip Sony de bakabilirim, önerilerinizi bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.