Şimdi Ara

2019 YKS Say. 4031. Den Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
24
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, Sınava 7 ay kaldı benim de komiteme az kaldı ama çalışmak yerine uzun süredir yazmak istediğim bu yazıyı yazmayı tercih ettim zaman geçen seneden bu yana çok hızlı geçmiş gerçekten duygulandım şu an gerçekten forumu geçen sene aktif bir şekilde takip ettim işime de çok yaradı bu yüzden siz kardeşlerime yardımı borç bilirim. Hedefim 1k idi ama olmadı sağlık olsun. Hatırlayanlarınız olur belki beni geçen seneden. Dostlarım öncelikle benim sınav senemin nasıl geçtiğinden bahsedeyim:
    Sabah 9 akşam 6 okulda ders görüyorduk. Dersi derste anlamak önemli. Anlamadığım yeri hemen hocaya veya anlayan bir arkadaşıma soruyordum. Böylece eve gidip de o noktayı anlamaya çalışmakla vakit kaybetmiyordum. Ufak tekrar ve sonra sadece soru çözüyordum evde. Anlamadığım çözemediğim soruları da ertesi gün sormaya çalışıyordum. Burası çok önemli bakın çözemediğimiz soruları ister istemez unutuyoruz çünkü çok zaman geçince. Net arttırmanın kilit noktası da bu çözemediğimiz soruları çözdürmemiz özellikle denemelerdekileri birkaç kere bile çözebilirsiniz.İlk 100’e giren bi arkadaşım her teneffüste her fırsatta hocaların yanında biterdi sorularını sürekli sorardı. Anlamadığı şeyi 4 kez anlattırdığına bile şahit olmuşumdur. Çekinmeyin bu konuda. Sakın bu çıkmaz diye soru atlamayın yanlış yaptığınız veya şans eseri doğru yaptığınız soruyu bile çözdürün tabi önce siz uğraştıktan sonra.
    Gelelim DENEME SINAVLARI meselesine
    Mutlaka dışarda sınava girin ben haftada en az 2 denemeye giriyordum mesela. Daha bu konuyu işlemedim demeyin girin sonuçta o eksik olduğunuz konular da sınavda var. Realist olun.
    Türkiye Geneli sınavlar bence işin kilit noktası, bunların tarihlerini kesinlikle takip edin ve girin rakiplerinizin arasındaki yerinizi görün. Bu denemelere giren insanlar genellikle iyi öğrencilerdir yani 200k öğrencinin girdiği sınavda 10k oluyorsam 2 milyonda 100k olurum diye düşünmeyin ortalama 20-30k gibi bir şeydir bu gerçek sınavda. En önemlisi kötü geçen denemelerden sonra çöküşe girmeyin. Sadece neyi eksik ya da hatalı yapıyorum diye bir analiz yapın o denemedeki her soruyu anladığınızdan emin olun ve eksikleriniz üzerine yoğunlaşın mesela 5 denemenin 3’ünde bir konuda yanlış yapmışsanız o konuya tekrar çalışın. Arkadaşlar doğru kaynaktan çalışmak da en az deneme meselesi kadar önemli bence. Piyasanın kaliteli kaynaklarını forumdan takip edebilirsiniz..
    Bu arada tekrarlarımı yaparken aklımda kalmayan veya çok önemli bilgileri küçük kare kağıtlara yazıyordum ve her fırsatta onları okuyordum çok işime yaradı bunu yapmanızı tavsiye ederim.
    Ders ders kendim nasıl çalıştığımdan bahsedeyim biraz

TYT:

TÜRKÇE:
    Olay tamamen paragraf. Ben dilbilgisini yazın Limitten halletmiştim. Aşırı kaliteli kitaptır. Tavsiye ederim. Onun dışında Türkçe’nin olayı hızlı ve doğru paragraf çözebilmek. Ösym bildiğiniz gibi paragrafa çelişkili şıklar koymayı seviyor. Bunun için paragrafı her gün düzenli çözmeye çalıştım 30 soru gibi. Dilbilgisi hallettikten sonra sürekli Türkçe denemeleri çözmeye başladım onlarda zaten yaklaşık 25-30 paragraf sorusu oluyor yeterlidir. Türkçede deneme için kullandığım kaynaklar:

Limit kronometre denemeleri, Karekök, Son 20 yıl paragraf çıkmışlar.

TYT Matematik SB: Tyt Matta da 1 ya da 2 soru bankasından sonra denemeye abanın kesinlikle. Soru bankası olarak benim çözdüklerim: 345 tyt mat sb(çok iyi), karekök tyt mat sb(çözmeseniz de olur eski tarz), acil tyt mat sb(gereksiz zor soruları barındırıyor çözecekseniz en son çözün)

TYT MAT DENEME: Acil Rejenerasyon(güzel), 345 TYT Denemeleri(çok iyi), Bilgi Sarmal

TYT FEN SB: Palmeler iyidir ve yeterlidir bence ama ekstra isterseniz Fizikte Yayın Denizi, Kimyada Aydın Biyoda da 345 çözebilirsiniz.

TYT FEN Denemeleri:Palme ve Bilgi Sarmal

TYT SOSYAL DENEMELERİ: Yanıt 32’li deneme çok güzeldir.

AYT!!!
    Bir tek bana nankörlük yaptı herhalde bu ayt :) sene boyu 75+ net yaptım sınavda ne yazık ki 71.5
    Ama genel olarak çalıştığınızın karşılığını alırsınız ayt’de bir şekilde. Bu yüzden AYT’ye cidden abanın TYT’yi boşlamamak koşuluyla.
    AYT MAT: Sene boyunca en iyi dersim buydu genelde yanlışım çıkmazdı ayt matta. Ama sınav esnasında kitlendim resmen onun için işler tam istediğim gibi olmadı ayt mat adına. Size verebileceğim en büyük tavsiye bitirebildiğiniz kadar AYT MAT kitabı bitirin kalan zamanda. Sonra da çözebildiğiniz kadar deneme çözün. Lütfen AYT MAT’ı küçümsemeyin çünkü sınavda bilmediğiniz soru kalıpları geliyor. Girdiğiniz TG denemelerindeki gibi olmuyor. Yeni bir yorum çıkarmanız gerekiyor ortaya. Bu alışkanlığı kazanmak için de makine gibi AYT MAT KAYNAĞI BİTİRMENİZ LAZIM. Benim burdaki hatam ise sanırım yeterince AYT MAT’ta deneme çözmemem

AYT MATEMATİK SB:KAREKÖK AYT MAT SB, 345 AYT MAT SB, ACİL AYT SB, NİTELİK TERSYÜZ AYT SB, Apotemi LTİ(kesin çözün)

AYT MAT DENEME: 345 AYT MAT deneme, Acil Reaksiyon,

AYT GEOMETRİ: EN AZ AYT MAT KADAR ÖNEMLİ ÇÜNKÜ FARKI BURDA ATIYORSUNUZ. Geometri için çözdüğüm kaynaklar: Karekök, Limit, Acil(gereksiz), Birey b, Nitelik, Testokul

AYT FİZİK: Gereksiz işlemli kitaplardan kaçının. Yayın Denizi SB, Nihat Bilgin SB, KARAAĞAÇ DENEMELERİ, NİHAT BİLGİN DENEMELERİ
    AYT KİMYA: PALME SB, Aydın Sb, Palme Deneme, Aydın Deneme, Yayın Denizi Deneme,
    AYT BİYO: Palme Sb, Yayın Denizi Sb, Limit SB
    Sınav sonucum:

2019 YKS Say. 4031. Den Tavsiyeler

Yazım hatası varsa hoş görün. Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Daha sonra gelirse eklerim tekrar. Unutmayın sınav gelir geçer her ne kadar hayatınızı etkilese de hiçbir şey sizden önemli değildir. Kendinize iyi bakın iyi çalışmalar

NOT: Bazı arkadaşlar obp’ye takılmış ama obp kendi emeğimin sonucu onu belirtmek istedim arkadaşlar okul sınavlarımız son sene dışında genelde zor yapılıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kd7 -- 19 Kasım 2019; 19:29:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler yazı için

• obp utanmasa 100 olacakmış

• Yazı için teşekkürler hocam.

Ne sıklıkla Türkçe denemesi oluyordunuz ?
  • Tebrikler hocam 👏👏

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acil Geometri neden gereksiz?

• yapmacikinsan0 Y kullanıcısına yanıt
    Yazılılarımız çok kolay olmuyordu yani ortalaması 60 olan da var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2018 YGS KAYNAK ÖNERİLERİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt
    Hocam soruları zordu bayağı yani çok soru görme açısından dezavantaj ama tabi ki de geliştirir. Sadece fazla sabır isteyen bir kitap ben bırakmıştım çözmeyi

• kd7 kullanıcısına yanıt
    en beğendiğiniz geo kaynağı hangisiydi ?
  • emirarikaan E kullanıcısına yanıt
    Karekök ve birey b diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kd7

Karekök ve birey b diyebilirim
    hocam tyt matemetik netim 25 üstü olmuyor hiç sizce nasıl yükseltebilirim hiç yükselmiyecekmiş gibi oluyor ya.

bu durumdan çok korkuyorum valla.tek sıkıntım bu matematik.
  • Daha çok hangi konuda sıkıntı yaşıyorsunuz problem mi

Hocam geometri için ne yapabilirim tyt konularım bitti fakat geometride sıkıntı yaşıyorum sadece onu bıraktım geri kalan zamanda tyt denemesi ve ayt gideceğim sizce geometri için ne yapabilirim elimde karekök geo 0, tytsi ve aytsi var bu kaynaklar sizce işimi görür mü yoksa yeni kaynak mı almalıyım forumdan duymuşsunuzdur belki Kenan kara ile gideceğim PDF üzerinden takip edip sonra sbden o konuyu çözeceğim ama sb olarak daha karar vermedim sizin fikriniz nedir karekök ile olmaz diyor da çoğunluk yeni bir kaynak mı almalıyım

• Faydalı up öne çıksın

• Öncelikle konu için teşekkürler.TYT netim genelde 70-80 arası geliyor.Türkçe ve mat 25-30 arası geliyor. Sosyal fen 10-15 arası.Fende palmeler bitti. Matematik 345 in birazı ve bilgi sarmalın bir kısmı.türkçede yanlışlar dil bilgisinden çıkıyor daha çalışmadım evet hatalıyım bu konuda.matematik,problem çalışarak yükselir bunu biliyorum.şimdi asıl sorum ales çözdünüz mü? Çözülmeli mi ?bu tatilde ne çalışmalıyım ve tatilden sonra ayt basmak mı yoksa biraz daha sonra mı aytye yükleneyim? Teşekkür ederim şimdiden(hedeflediğim netleri yazmayı unutmuşum 95-105 arası tyt 75 civarları ayt)

• Hocam geometrinin olayı düzenli çözmek. Her gün çözemesen de en fazla 1 gün ara ver beyni alıştır sonra daha rahat görmeye başlıyorsun

peki yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsunuz böyle çalışmam doğru mudur

• Hocam dilbilgisini bir an önce aradan çıkartın bence çünkü çok kolay moral olur hem de. Önder hoca çok iyidir bu konuda. Ales çözmedim son 20 yılın paragraf sorularını çözdüm ki o bile çok çünkü ösym son birkaç yıldır soru tipini değiştirdi paragrafların.

• Tyt netimiz aynı ayt netim 0.25 fazla ama obp 2 puan yüksek olduğundan ötürü yerleştirmede 341 kişi önümdesiniz. Obp nin önemi tekrar açığa çıkmış oluyor.

• Sizce şuan fen ve matematik için alan denemelerine başlanmalı mı yoksa sonraya mı bırakılmalı? Ve alan denemeleri netleri arttırmada daha mı yardımcı olur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.