2020-2022 AYT Fulleyenler veya Full'e yakın yapanlar içeri
-
-
ben de 30 yapıyorum umarım fulleriz hocam
-
73.75 yapmıştım 2022 aytde hocam. Mat full idi de fende fizikten 3 yanlış kimya ile biyolojiden de birer yanlış geldi :D Matematikte fonksiyon grafikli sıralama sorusunu biraz yalap şap çözüp kendi kafamdan değer vermiştim sonra kontrol ederken yanlış çözdüğümü anlayıp düzeltme fırsatını bulmuştum
Feni çözerken aklıma sınav anında lise sondayken bazı öğretmenlerimin dediği gerek ders içi gerek ders dışı anekdotlar geliyordu :D Mesela fizik öğretmenim mekaniği de öğrenirsiniz modern fiziği de öğrenirsiniz ama mekanikten öyle bir soru gelir ki bildiğiniz halde sizi yanıltabilir demişti. Şu kutuyu çekme sorusuna sonradan bakınca tabii ya demiştim ama aklıma sınavda o detay gelmemişti basiret bağlanması sanırım :p
Kimyada da gümüşle alakalı bir organik sorusu vardı galiba aldehitlerle ilgili bir soruydu. Kimya öğretmenimiz konuyu anlatırken tepkimedeki gümüşün katsayısını bilin azotlu bileşik çok önemli değil demişti (amonyum iyonuydu galiba o azotlu bileşik). Gerçekten de o soruyu görünce bu dediği aklıma geldi öğretmenimin. Kimyadaki yanlış sorum nernst sorusuydu biraz üstünkörü çözmüş gibi hissetmiştim o soruyu çözerken zaten
Biyolojide ise üreme sorusunu yanlış yapmıştım yeterince çalışmamıştım oradan gitti biraz da o soru :/
Yani demek istediğim zaten herkes bilindik soru bankalarını çözecek herkes bilindik denemeleri çözecek ama aradan ayrılabilmek için önemli önemsiz demeden konudaki detaylara hakim olmak lazım. Az çözüp hakkını vermiş olun şimdi ne çözüyorsanız. Neyin nereden geldiğini bilip her şeyi adım adım muntazam şekilde kağıda döküyor olabilmek de önemli. Sevmediğiniz konu olmasın hepsine çalışın 2021'de aytde basit ekoloji popülasyon sorularını yapamayanlar çok dövünüyorlardı mesela. Onun dışında da çok kafanızı yormamaya çalışın dikkat hatalarını sınavda görürseniz ne ala görmezseniz canınız sağ olsun sınav çıkışı hem kendinize hem de çevrenizdekilere elimden geleni yapabildim diyebilin yalnızca
-
hocam aytde gelen pkob sorularının yapılabilirliği nedir sence
bu konuya hiç hakim değilim.çalışacaksam aytde çözmek için çalışacağım.tytde pkoba zaman bulamam bile
-
Hocam zor sormuyorlar zaten fende , en temel şeyleri en güzel şekilde yorumlatıyorlar. Ama cidden sizin bu yardımseverlik ile iyi bir doktor olacağınızı düşünüyorum.
-
Denedim şimdi 2020 de 39 net yaptım sadece kartezyen çarpımlı küme sorusu gitti 2022 içinde yine 39 net yaptım ondanda yine kartezyenli küme sorusu gitti o kırmızı noktaları olan analitik düzleme benzeyen soru
Şu kartezyenin yarın benden çekeceği var
Not : 1 saatte 2 ayt mat denemesi nasıl çözdü diyenler için eğer sorunun nereden çıkacağını gördüysem işleme girmeden geçtim video çözümünü izleyince adamda benim düşündüğüm şeyi yaptıysa doğru diyip geçtim
Ben deneme çözerken soruya 10 saniye bakıyorum eğer aklımda birşey canlanmadıysa geçiyorum bide ilkten en iyi olduğum yerlerden başlıyorum ilkten mat ilk 10 soru sonra olasılıktan başlayarak geometri sonrada problemler ayt de yine aynı sıra ama geodan önce log ve dizi bakıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 2 Mart 2023; 21:53:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çalıştıktan sonra kolayca yapılabilecek şeyler soruyorlar bence. Pkob çalışırken küçük sayılı örneklerle konunun mantığını kavramaya çalışıp tümevarım yapmanı öneririm ben öyle yaptım mantığını anlarken çok yardımcı oldu. Genelde bu konuları sona bırakanlar da çok olur ama müsaitsen erken çalış konu üzerine düşünüp hayal kurunca üzerinden bir süre geçmesiyle o düşünceler ve hayaller daha iyi oturuyor diye düşünüyorum. Konuyu hallettikten sonra iki sınavda da yapmaya çalış. Şimdiden ön yargılarını kır bir bakarsın pkob sorularına da zaman kalır. Ben de 2020 ve 2021 sonrasında 2022 sınavında 2021'in bir tık altı olmasını umardım ama 2020'den hallice sordular :D Rahatça tüm sorulara bakabilmiştim tytde de aytde de bundan ötürü
-
Hocam aytde sizden yüksek yapmışım ama siz Gazidesiniz ben Konyada
Tyt siralamaniz neydi özel değilse?
MEB KİTAPLARINI YUT ÖZELLİKLE FKB
biyoloji-kimyada birebir aynı cümleler çıkıyor resmen, otur ezberle. sınav sabahı bile kimya meb kitabı okuyordum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o da bi sey mi 74,25 aytyle 18kdaydım
aynısı ama ben mezunum
Bugün sadece hüzün var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 2 Mart 2023; 21:55:59 >
Evet hocam bazı yayınlar fizik öğretmenimizin tabiriyle ruhumuzu teslim ettirirmişçesine soru soruyorlar ösym öyle yapmaz ama :D Beni yardımsever bulduysanız da ne mutlu bana Teveccühünüz diyelim. Umarım hepimiz ne meslek yapıyorsak yapalım işini hakkıyla yapabilenlerden oluruz. Maalesef her daim işini hakkıyla yapan değil de usulüne öyle ya da böyle uymayanlar oluyor ve bunlar hayatımızı az ya da çok etkiliyor bazen kaldırımdaki alınmamış bir çöpün verdiği rahatsızlık bazense kolonu alan açılsın diye kesilmiş depremde çöken bir bina. Ortaokulda 5 ve 6. sınıftaki matematik öğretmenim dersleriniz de iyi olsun ama önce insan olun derdi büyüdükçe anladım niye öyle dediğini. Ben de yazdıkça yazmışım kusuruma bakmayın :p Başarılar dilerim şimdiden. Umarım sınavda istediğiniz gibi bir sonuç alırsınız hayırlısıyla
-
hoca normalde ankara tıpa girebiliyordu
2022 biraz öyleydi hocam. Baktım şimdi tytde hamda 904 yerleştirmede 770. olmuşum
-
Oo sizin tyt çok çok iyiymiş hocam o kadarını tahmin etmiyordum
Hocam sürekli bundan yakiniyorsunuz, madem öyle İstanbul'da veya Ankara'da burslu bi tıp secseydin keske. Hem tus için de bayağı rahat bırakıyorlar son sene, avantajlı olurdunuz.
Sağ olun hocam teveccühünüz. Türkçeden 4 yanlış mattan da 2 boş vardı sadece
-
Gazi yazmanın sebebi neydi hocam?
Yok hocam Konyayi seviyorum ama deniz olan yerleri daha çok seviyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
73.75 yapmıştım 2022 aytde hocam. Mat full idi de fende fizikten 3 yanlış kimya ile biyolojiden de birer yanlış geldi :D Matematikte fonksiyon grafikli sıralama sorusunu biraz yalap şap çözüp kendi kafamdan değer vermiştim sonra kontrol ederken yanlış çözdüğümü anlayıp düzeltme fırsatını bulmuştum Feni çözerken aklıma sınav anında lise sondayken bazı öğretmenlerimin dediği gerek ders içi gerek ders dışı anekdotlar geliyordu :D Mesela fizik öğretmenim mekaniği de öğrenirsiniz modern fiziği de öğrenirsiniz ama mekanikten öyle bir soru gelir ki bildiğiniz halde sizi yanıltabilir demişti. Şu kutuyu çekme sorusuna sonradan bakınca tabii ya demiştim ama aklıma sınavda o detay gelmemişti basiret bağlanması sanırım :p Kimyada da gümüşle alakalı bir organik sorusu vardı galiba aldehitlerle ilgili bir soruydu. Kimya öğretmenimiz konuyu anlatırken tepkimedeki gümüşün katsayısını bilin azotlu bileşik çok önemli değil demişti (amonyum iyonuydu galiba o azotlu bileşik). Gerçekten de o soruyu görünce bu dediği aklıma geldi öğretmenimin. Kimyadaki yanlış sorum nernst sorusuydu biraz üstünkörü çözmüş gibi hissetmiştim o soruyu çözerken zaten Biyolojide ise üreme sorusunu yanlış yapmıştım yeterince çalışmamıştım oradan gitti biraz da o soru :/ Yani demek istediğim zaten herkes bilindik soru bankalarını çözecek herkes bilindik denemeleri çözecek ama aradan ayrılabilmek için önemli önemsiz demeden konudaki detaylara hakim olmak lazım. Az çözüp hakkını vermiş olun şimdi ne çözüyorsanız. Neyin nereden geldiğini bilip her şeyi adım adım muntazam şekilde kağıda döküyor olabilmek de önemli. Sevmediğiniz konu olmasın hepsine çalışın 2021'de aytde basit ekoloji popülasyon sorularını yapamayanlar çok dövünüyorlardı mesela. Onun dışında da çok kafanızı yormamaya çalışın dikkat hatalarını sınavda görürseniz ne ala görmezseniz canınız sağ olsun sınav çıkışı hem kendinize hem de çevrenizdekilere elimden geleni yapabildim diyebilin yalnızca |
Evet hocam bazı yayınlar fizik öğretmenimizin tabiriyle ruhumuzu teslim ettirirmişçesine soru soruyorlar ösym öyle yapmaz ama :D Beni yardımsever bulduysanız da ne mutlu bana Teveccühünüz diyelim. Umarım hepimiz ne meslek yapıyorsak yapalım işini hakkıyla yapabilenlerden oluruz. Maalesef her daim işini hakkıyla yapan değil de usulüne öyle ya da böyle uymayanlar oluyor ve bunlar hayatımızı az ya da çok etkiliyor bazen kaldırımdaki alınmamış bir çöpün verdiği rahatsızlık bazense kolonu alan açılsın diye kesilmiş depremde çöken bir bina. Ortaokulda 5 ve 6. sınıftaki matematik öğretmenim dersleriniz de iyi olsun ama önce insan olun derdi büyüdükçe anladım niye öyle dediğini. Ben de yazdıkça yazmışım kusuruma bakmayın :p Başarılar dilerim şimdiden. Umarım sınavda istediğiniz gibi bir sonuç alırsınız hayırlısıyla |
Hocam hedefim tıptı ve ankarada oturduğum için ankara içi tıplardı önceliğim. Hacettepe ankara gazi üçlemesi vardı hacettepeye puanım yetmez ve çok zorlar diye tercih listeme eklemedim hiç onu. Ankarayla gazi arasında tercih yaptım yani. Ankara biraz kasıntı demişlerdi yani gereksiz diyorlardı zorluğuna. Buna karşın gazinin kliniği iyi demişlerdi hekimlik için teorik eğitim de elbette önemli ama pratik eğitiminin de gayet iyi olduğunu duymak tercih sebeplerimden önemli bir tanesiydi benim için. Ayrıca tercih zamanı tanıtım günü yapmışlardı zoom üzerinden ona da katılıp okulla alakalı bilgi edinmiştim dekan yardımcıları vardı bizleri bilgilendirdiler tüm sorularımızı yanıtladılar sağ olsunlar. Gazinin akademik kadrosu da gayet dinamik ve iyi bence. İşte bu tarz sebeplerden seçtim ve iyi ki de seçmişim :D Harika insanları tanıma fırsatı buldum gerek öğrenci olsun gerek akademisyen olsun |
Sorulari cozmek kadar kontrol etmesini de ogrenmek gerek.
3 saatte 5ten birini seçeceğiniz 80 soru var sadece, cok vaktinjz var yani. Bazen bilgi anlik akliniza gelmeyebiliyor, yanlış yorumlayabiliyorsunjz veya yanlis bile kodlayabiliyorsunuz (yaptim tecrübeliyim). Doğrulari yanlış yapacaginiz seviyeye kadar şüpheyi cikartmadan maksimum kontrolü yapmayı becermek gerek. Ben mati silip tekrar cozuyordum mesela, kendinize gore bir method buluverin |
2022 biraz öyleydi hocam. Baktım şimdi tytde hamda 904 yerleştirmede 770. olmuşum |
AYT Fen'deki 3-5 soruyu tenzih ederim ancak 2020 ve 2022'de AYT fullemek büyük bir maharet değil ki. Hele o senelerin Ayt Matematiğini bir ortaokul talebesi bile fulleyebilir. |
2020. 77.5(2y dikkat hatasiydi)(37.5 fen-40 mat)Bol bol deneme çözmelisin. Ben ayt biyodan bile 15 farklı yayından deneme çözdüğümü hatırlıyorum.Mesela akşam otur 1 paket ayt biyo denemesi çöz bitmeden yatma. Bu denemelerdeki yanlışlarını boşlarını analiz et eksik olduğun bilgileri madde madde bi deftere yaz (sınava az bi zaman kala o defteri tekrar et). Son 10-15 gün kala günde 3 ayt çözdüğüm günler olmuştu sırf değişik bilgi soru görmek için(kaç net yaptığıma takılmıyordum ne öğrenirsem kâr modundaydim) kolay gelsin…
|
Benzer içerikler
- kalp kası laktik asit fermantasyonu yapar mı
- bilkent ilk 100 bursu
- devam zorunluluğu olmayan hukuk fakülteleri
- 90 tyt 50 ayt kaç bin
- 1 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X