Şimdi Ara

2020 Corolla vs 2015 Mondeo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gündür inanılmaz kafamı kurcaladığı için çareyi sizlerden fikir almakta buldum.

2020 model 1.6 Otomatik Corolla sahibiyim. Auris kullanıcısıydım ve açıkçası corolla, auristen konfor olarak önde olsa da yol tutuş anlamında geride bir araç maalesef. Corolla'ya geçiş sebebim çocuk sebebiyle artan bagaj ihtiyacıydı. Ancak son kasa corollalar önceki kasalara göre bir tık daha dar yapıda olduğundan gerek torpido ve yan gözler gerekse bagajın kullanışlılığı konularında beni tam anlamıyla tatmin etmedi.

Aracım lpg'li, 20 bin km'de şu an ve herhangi bir problemi bulunmuyor.

Aracımla aynı fiyat skalasında 2015 2.0 dizel otomatik 130.000-150.000 km bandında mondeolar mevcut. Mondeo'nun hem performansı hem d segment oluşu, bagaj hacmi ve iç konforu beni inanılmaz cezbediyor. Ancak etrafımdaki herkes hem km'si yüzünden hem yakıt tüketiminin fazla olacağı (kağıt üstünde şehir içi 5.5, şehir dışı 4.5 değerleri görünse de gerçek değerleri ancak kullanıcıları bilebilir) hem de mondeo'nun piyasasının olmadığı düşüncesiyle benim mondeo'ya geçişim konusunda olumsuz fikir beyan ediyorlar.

Belki bu iki araç konusunda deneyimi olanlar veya fikir vermek isteyenler olabilir, fikirlerinizi almaktan zevk duyarım.

• 2012 model 508 sw um vardı bundan 1 ay öncesine kadar. Uzun süre peşinde koştuğum bir arabaydı.
    Kazasız boyasız tamamen servis bakımlı bütün ağır bakımları yapıli, lastiklerini bile parasına bakarak değil işlevine bakarak almıştım (hatta aldığım goodyerlari beğenmeyince 10.000 km deki lastiği bile değiştirdim)

Dahada iş ileri gitti eşimin araba kullanması zaruret halini alınca, bu arabaya zarar vermesin diye ikinci arabayı bile aldım (iyikide almışsın) o kadar keyifle, severek kullanıyordum.

Uzunca bir ilan süresinden sonra Kendi emsallerinin en temizi en emsalsizi olan arabayı en uygun fiyatli şekilde listeleyerek ve yazdığımız fiyatta da bayağı bir aşağı kırarak sattıp.

1.6 motorlu bir Corolla aldım şehir içinde Corolla her açıdan çok daha pratik rahat kullanışlı. Ama ilk uzun yol deneyiminden sonra keşke dedim.

Peki neden sattım bukadar sevdiğim ve emsalsiz aracı, çünkü otomobil zamanla/km ile aşınan bir makine.
    Ve bu aşınmalar markadan bağımsız olarak bütün araçlarda olan birşey, şimdi diyeceksin ki e sen bunu bilmiyormuydun, tabiki biliyordum ancak bilmediğim şey ülkenin bu ekonomik durumlara geleceği idi.

Şu şartlar altında 2 sene önce bir takım kışlık bir takım yazlık lastiği gözümu kırpmadan alabilen ben bugün aynı lastikler için 20-25 bin lira parayı veremem, 2 sene önce aracın ağır bakımını 5.000 liraya yaptırmıştım bugün sanırım 15 bin lira tutar ve ben o parayı ha diyince veremem çünkü gelirinin içinde otomobile harcayacağım Aralık her geçen gun azalıyor. Yakıt için geçen sene harcadigimin 3 katı para harcamam gerekiyor. Eskiden ayda bir şehir dışı seyahatim olurdu şimdi son 8 ayda bir kez.

Neyse yine yazdıkça yaşadım geliyor uzatmayayım.
    Öncelikle şehir dışı çok yol yapıyorsanız hiç dusunmeyin Mondeo alın, veya şehir dışı çok yol yapmıyorsanız bile bugün ki ekonomik koşullarda keyfine harcayacak paranız varsa hiç düşünmeyin Mondeo alın.

Ama bu yaziklarim sizi tarif etmiyorsa, tam bir fiyat performans aracına sahipsiniz, LPG ile binip, aracınıza çok çok iyi bakın.
  • Güzel bir konu olmuş
    2019 otomatik LPG'li vizyon ( baya extrali) sahibi olarak yazıyorum eğer sürekli uzun yol yapmıyorsanız gerek yok macera olur diye düşünüyorum elinizdeki arac LPG ile çok az yakıyor şanzımanı sorunsuz yepyeni sıfır gibi diğeri 100 bin km üzeri dizel her an masrafa sürprizlere açık ve 8 yaşında hiç gerek yok hocam hele hele böyle bir ortamda aman...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalp Mondeo der mantık Corolla. Önemli olan hangisi daha ağır basıyor.

• Haklısınız hocam detayları düşündükçe ben de macera arama diyorum kendi kendime ama mondeonun cazibesi de bir süredir kafamı kurcalıyor. Sonucunda yine cesaret edemeyip corollaya devam diyeceğim gibi  

Teşekkürler yanıtınız için.

• Mantık maalesef.

Mondeo içimde hep bir ukte olarak kalacak ama bu gidişle.

• Hocam bencede hiç macera aramayın.
    Corolla ile devam edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam öyle yapacağım, aldığım dönütler doğrultusunda en mantıklısı bu gibi.

• 130-150 bin km yüksek değil bana göre

2015 yeni kasa Mondeo ile 2020 hatta sıfır Corolla yorumum biri at biri eşek hatta katır

• 2.0 dizel yerine 1.5 Ecoboost Mondeo bakardım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mondeonun piyasasının olmadığı
    şu kelimelerin geçtiği ve mondeo alınan bir ortama rastlamadım
    arabanın genişliğinden şikayetçiysen 2017- 2019 octavia bak

"piyasası da var"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Mayıs 2022; 6:57:52 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Farklı bir araç düşünmüyorum hocam. Bagajdan şikayetlerim olsa da beni idare ediyor şimdilik.

Piyasasının olmaması ibaresi ise benim kullandığım değil milletin ağzından düşmeyen bir kelime olduğu için yazdım. Zaten bunu düşünsem araba hiç ilgimi çekmezdi.

Benim tereddütte kaldığım noktalar kmsi ve yaşı itibarıyla sorun çıkarma potansiyeliydi. Ona da sanırım şu ekonomik ortam yüzünden cesaret edemeyeceğim.

• Zaten beni mondeo fikrine sürükleyen de bu düşünce aslında ancak daha önce ford kullanmadığım için sorun çıkarma potansiyelini de pek kestiremiyorum. O yüzden baya arada kalmıştım.

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt

Yakıt tüketimi 2.0 dizele kıyasla bariz daha yüksek değil mi hocam?

• bir tanıdık 8 aydır Mondeo'sunu satmaya çalışıyor. Halen satamadı. artık gerisini siz düşünün.

• 1.6 benzinlisini kullandım mondeonun ama mk4 önceki kasası. yanlış hatırlamıyorsam şehir içi 8 litrenin altına düşmez 10 litre yakardı, şehir dışı 7 litre yakardı (1.6 Civic şehir içi 7 litre yakıyordu, tabi Civic hafif Mondeo ağır araba). FORD ÇOK YAKIYOR o yüzden focus alıp hemen geri satmıştı bir akrabam.

Piyasası da şöyle; tanıdık galericilere önerdim, fiyatını dipte tutup parasını da 1 yıl vadeli istediğim halde kimse almadı.  

• Piyasası konusundaki son iki yorum Corolla'da kalma kararımı muazzam pekiştirdi. Teşekkürler :)) 

• corollanın yalıtım haricinde kötü bir yanı yok lpg ile sorunsuz binilir. hangi kafayla bu kadar yalıtım özürlüsü bir araç yaptılar ben anlamıyorum 2007 corolladan sonra 2021 corollaya geçtim 2007 o kadar sessizdi ki anlatamam. ileride yalıtım yaptırmayı düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mondeo ile ufak bir tur atın, ikisini birbiriyle kıyaslamanın Mondeo'ya ne büyük haksızlık olduğunu anlarsınız. 2016 sı vardı bende motoru 1.6 tdci dı araçta keşke dediğim tek şey 2.0 tdci olmamasıydı.

Not: Eski bir Auris ve Mondeo sahibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 25 Mayıs 2022; 18:38:14 >
  • 2012 model 508 sw um vardı bundan 1 ay öncesine kadar. Uzun süre peşinde koştuğum bir arabaydı.
    Kazasız boyasız tamamen servis bakımlı bütün ağır bakımları yapıli, lastiklerini bile parasına bakarak değil işlevine bakarak almıştım (hatta aldığım goodyerlari beğenmeyince 10.000 km deki lastiği bile değiştirdim)

Dahada iş ileri gitti eşimin araba kullanması zaruret halini alınca, bu arabaya zarar vermesin diye ikinci arabayı bile aldım (iyikide almışsın) o kadar keyifle, severek kullanıyordum.

Uzunca bir ilan süresinden sonra Kendi emsallerinin en temizi en emsalsizi olan arabayı en uygun fiyatli şekilde listeleyerek ve yazdığımız fiyatta da bayağı bir aşağı kırarak sattıp.

1.6 motorlu bir Corolla aldım şehir içinde Corolla her açıdan çok daha pratik rahat kullanışlı. Ama ilk uzun yol deneyiminden sonra keşke dedim.

Peki neden sattım bukadar sevdiğim ve emsalsiz aracı, çünkü otomobil zamanla/km ile aşınan bir makine.
    Ve bu aşınmalar markadan bağımsız olarak bütün araçlarda olan birşey, şimdi diyeceksin ki e sen bunu bilmiyormuydun, tabiki biliyordum ancak bilmediğim şey ülkenin bu ekonomik durumlara geleceği idi.

Şu şartlar altında 2 sene önce bir takım kışlık bir takım yazlık lastiği gözümu kırpmadan alabilen ben bugün aynı lastikler için 20-25 bin lira parayı veremem, 2 sene önce aracın ağır bakımını 5.000 liraya yaptırmıştım bugün sanırım 15 bin lira tutar ve ben o parayı ha diyince veremem çünkü gelirinin içinde otomobile harcayacağım Aralık her geçen gun azalıyor. Yakıt için geçen sene harcadigimin 3 katı para harcamam gerekiyor. Eskiden ayda bir şehir dışı seyahatim olurdu şimdi son 8 ayda bir kez.

Neyse yine yazdıkça yaşadım geliyor uzatmayayım.
    Öncelikle şehir dışı çok yol yapıyorsanız hiç dusunmeyin Mondeo alın, veya şehir dışı çok yol yapmıyorsanız bile bugün ki ekonomik koşullarda keyfine harcayacak paranız varsa hiç düşünmeyin Mondeo alın.

Ama bu yaziklarim sizi tarif etmiyorsa, tam bir fiyat performans aracına sahipsiniz, LPG ile binip, aracınıza çok çok iyi bakın.

• anyhill kullanıcısına yanıt

Eee yani . Her satılmayan araç kötü mü oluyor.

Mondeo herkesin harcı değil çünkü yakıt tüketimi fazla aynı şekilde vergisi ,bakımı vs corollaya göre fazladir. Ama bunlar bir aracı kötü yapmaz. Paran varsa Mondeo ya binersin, yoksa corollaya .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.