< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigsegv -- 4 Ağustos 2024; 11:3:31 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (446. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aracı çalıştırdıktan bir süre sonra klimayı açtığımda AC soğukta açıkken düşük hızlarda ses geliyor yüksek hızda sorun yok. AC kapalı fan açıkken ses yok. Soğutmada bir problem yok. Neden olabilir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nasıl bir ses geliyor hocam? Filtreye bir şey takılmış olabilir. Benim de 3ten sonra ses geliyordu filtre değişince geçti
Bir şey boşa dönüyormuş gibi bir ses. Pırrrrr şeklinde 20 hızı geçince ses kesiliyor. Filtreyi kontrol edeyim çünkü bakımdan sonra oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solukdenizli -- 6 Ağustos 2024; 7:36:22 >
Kablolu CarPlay bağlantı problemi yaşayan var mı? ip13 kullanıyorum bu ara bağlanmakta sorun yaşıyorum, farklı kablo vs herşeyi denedim ama düzelmedi. IOS sürümünden diye düşünüyorum ama buraya da bir sorayım dedim, benim gibi problem yaşayan var mı?
-
Bendede geliyor ara sıra o ses Poleni yetkili'de geçmişte tam oturtmadılarsa kalorifer kazanına yaprak kaçmıştır muhtemelen dediler o bazen ses yapıyordur dediler bakalım bi ara kazanı temizletecegimde ne zaman olur bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 8 Ağustos 2024; 19:54:35 > -
Bu Cvt vites nasıl kullanılmalı? Duraklamalarda uzun kısa fark etmez N ye mi almalı? Park ederken sıra nasıl olmalı? Dikkat edilecekler nelerdir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GSR 2 uyumlu Clio gören var mı? En boş pakette ekran geliyor mu?
Evet geri görüş kamerası falan nasıl görürki olmasa
1.33 tce hangi yağı kullanıyor hocam
RN17 onaylı tüm yağlar olur, fakat ülkede bildiğim kadarıyla sadece Motul Specific 5w-30 Rn17 ve Lique Molly top tec 4410 var...
-
Anladım hocam teşekkürler
Cvt kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
1- Kısa duraklamalarda N'ye almaya gerek var mı?
2-Park ederken Ayak freni>> N modu >> El freni >> Ayak frenini bırakma>> sonra da P'ye alıyorum ve motoru kapatıyorum. Doğru mudur bu?
3- Motor kapalıyken P'ye almak ile açık iken almak arasında fark var mı?
4- Kısa mesafe duraklamalarda Cvt şanzıman nasıl bir mekanizmayla kendini koruyor. Hani sürekli bir ileri atılma durumu var ve ben bunu frene basarak engelliyorum?
1-hayır
2-evet
3-hayır ama duraksamadan P ye al, ben boşa alıp motoru kapıyorum, el freninin kendi çeker, freni bırakır P ye alırım
4-kayışlı (zincir) olduğundan sürekli gitme hissi normal, birşey olmaz ama azıcık serbest bırakır yürütürsen zincire birşey olmaz, ama çoğu kişinin bilmediği bu şanzımanda kavrama diskleri vardır, iç yapı nasıl diye merak etmiyor kimse, neyse bu şekilde yaparsan yavaştan yer o kavrama disklerini, kısaca cvt-dct şanzımanlarda az freni salıp yürütmek iyi değildir, araba yürümeyecek biraz sağlam bas frene birşey olmaz.
-
Anladım hocam teşekkürler. Frene sağlam basıp aracı durdurursak bahsettiğiniz kavrama dişleri zarar görmüyor değil mi? Doğru anladım:)
Hocam benim sağ kulak değişti ses gitmedi. Şimdi sola izalasyon yapılcak sol değişmiyo bunlarda diyor hatta yanlış anlamadıysam solda yok gibi bir şey dedi. O an pek anlayamadım durumu sizin değişti mi sol kulak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sağlam bas derken yüklen değil tabii, araba yürümesin yeter, evet birşey olmaz o zaman...
-
Bildiğiniz üzere clio alpine donaniminda şerit uyari sistemi bulunmakta. Bunu serit ortalama sistemi şekline getirmek icin sadece yazilimsal olarak actirmak yeterli oluyor mu yoksa donanım ilavesi de gerekli midir? Bilen arkadaşlarin yorumlayabilir mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet yapılabiliyor. Şuan şerit takıp özelliği olmayan aracım üzerinde bu konuda çalışıyorum. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra çalışacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shawna -- 10 Ağustos 2024; 16:9:30 >
Hocam benim sağ taraf değişti şuan ses yok, geçen hafif bir ses yaptı ama 1 haftadır hiç yok. Değişeli 4 ay oldu. Birde servis kronik değil deyip inat ediyor benimle dövecektim adamı, sonra diğer ustalar girdi araya değiştirdiler. Biraz serviste küfür edip seve seve değiştireceksiniz dedim. Benimle beraber 2 kişi daha vardı aynı sorundan dolayı servise gelen o gün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jadura-CA -- 11 Ağustos 2024; 0:27:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X