antifirizi ölçtür, derecesi normalse, rengi değişmediyse gerek yok, ille yapacaksan genleşme kabını boşalt kulanıma hazır G12 antifriz ekle yeter, ben şunu kullanıyorum. Su sadece SAF su eklenir, asla çeşme suyu koyma, ben onu bile koymam kullanıma hazır antifiriz kullanırım, resmideki böyledir, su katılmıştır, direk kullan. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 30 Ağustos 2024; 11:44:25 > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (451. sayfa)
-
-
Malzemeleri kendim temin edip Dikmen caddesinde ZF Garage'da işçilik yaptırdım geçen aralık ayında, memnun kaldım. Tüm aşamaları foto ve video ile anlık olarak whatsappdan paylaşıyorlar. Hidrolik, antifriz balata vs. kontrolü yapıyorlar. İş bitince test sürüşü yapıp öyle teslim ediyorlar. Kendi malzemeleri ile de servis veriyorlar motor yağı seçtirip ama ben internetten temin ettim malzemeleri. Malzemeli işçilik fiyatı 2600 tl şuan, geçerken yol üstü gördüm. Sadece işçilik geçen aralıkta 500tl idi şuan ne kadar bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 31 Ağustos 2024; 12:33:45 > -
Merhaba başına gelmiş ve gelecek olan arkadaşlara bilgi olsun. Sol önden gelen lıkırtı titreme sesi için servis sağ motor kulağını değiştirdi ses kesilmedi. Sonra şanzıman takozuna bir işlem yaptılar izalasyon dedikleri ses kesildi. Arabayı sürmek keyifli hale geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
clio 1.3 tce touch edc şanzıman terlemesi var dedi eskperdis alıcı almaktan bu yüzden vazgeçti. Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim bu sorunla karşılaşan var mı sonucu ne oldu bu hata başka bir hatanın sebebimi ve başka bir yerden mi kaçırıyor. BU konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Kolay gelsin.
not: Her hangi bir uyarı vuruntu sesi yada gişinde bir sorun yok taki alt kısma espertis bakıncaya kadar bir yağ tabakası var karterde veya terde damla mevcut değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 1 Eylül 2024; 17:31:48 > -
Bende de aynı araç vardı ben de alırken eksper aynısı demişti. Bakımda tapayı tekrar kontrol ettirmiştim. tapayı sıkmışlardı sonra sızdırma olmadı. Son zamanlarda biraz gürültülü çalışıyordu şanzıman yağ değişmeyi planlıyordum hatta ancak sattım aracı.
Mevzu alıcının gözünde büyümüş bence, edc kolay kolay bozabileceğiniz bir şanzıman değil. Yetkili servise gösterin işleme ait fatura vs rapor da alırsınız bir sonraki alıcıya gösterirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar selam, benim araç arada bir kumandayla kapıları açmıyor. öyle bir şey ki sanki pili bitmiş gibi, hiçbir tuşu algılamıyor ancak kapı plastigini çıkarıp anahtarla açıyorum. içerden kapı kilit tuşuna basıyorum kumanda normale dönüyor. ilk kez aylar önce karşılaşmıştım, şimdi 1 hafta içerisinde 2 kere tekrar etti. kumanda pili diyeceğim ama arabayı bir kere anahtarla açınca düzeliyor. böyle bir sorunla karşılaşıp çözen var mı acaba?
Kumanda pili değiştirin düzelecektir. Benzer sorunu yaşadım
O kadar şey yazmak istoyurm ki ama gereksiz akulu 70 km giden 50 km üstüne çıkmayan arabalar var elektirik 500 bin yakın veya bu fiyat istiyorlar. Ben satıyorum 900 bin adam pazarlık ettik 20 bin altına verecem. Üstüne yapışmış yağı gördü ya sanki doktor kanser olmuş 3 ayı ömrü var dermiş gibi tepki verdiler. Neyse bu şekilde biniyorum yıl sonu gelince servise baktıracam.
Cevap için Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 1 Eylül 2024; 23:33:32 > -
:) ya bıraksınlar yağmış, demek korktular almadılar, tork konvertörlü yada cvt gibi sandılar herhalde, halbuki düz manuel şanzıman gibidir içi, bozmak çok zordur, piyasadaki an sağlam DCT lerden birisi bu, gitsinler dsg alsınlar görsünler günlerini...
Arkadaşta demiş, tapaları kontrol et, dolum tapası var sol tekerin arkasında orta kısımda, tekeri tam sol yap aradan göreceksin, kendin elini uzatıp sıkarsın hatta, onu kontrol et, yalnız etmişken mutlaka yağ seviyesine baktır, tapadan taşacak durumda olmalı, serçe parmağınla kontrol et, taşma hizasında olmalı, değilse elin değmişken yağını değiştirebilirsin, 3.5-4 lt kadar yağ alır, alt tapadan boşalt ve doldur, başka işlem yok gayet basit, manuel şanzımanla aynı, yağ kaçıracak bir durumu olmaz aslında, balata spreyi ile güzelce yıkat dışını bak bakalım daha leke olacakmı...
tapa şu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 2 Eylül 2024; 10:28:42 >
-
Sen ne diyorsun anlaşılmıyor.
Ben buradaki arkadaşlara siz derken siz neden bana sen diye hitap ediyorsun anlamadım.Ne Yazdığıma gelirsek devlet meselesi değil. Size hayırlı günler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 1 Eylül 2024; 23:30:44 > -
Cevap için Teşekkür ederim.
-
Aynı sırubu yaşadım. Yedek anahtarla kullanmaya başlayınca hiç olmadı. Pilden büyük ihtimal
Bende degistirttiremedim hocam kronik değil fransaya gotursen değiştirmezler diyorlar , farklı servise mi götüreyim aracı garanti aralıkta bitiyor
nasıl bir ses ? benimde çukurlardan geçerken metal sürtme sesi geliyor sol önden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o ses benden de geliyor, arabayı aldığımdan beri var. bir ara ön takımlara baktırdım bir şey bulamadılar. en son usta muhtemelen balata-disk kısmında sarsıntıdan dolayı sürtme oluyor da öyle bir ses oluyordur dedi , çok aklıma yatmadı ama ben de artık üstelemedim
-
ben de serviste iki kez kontrol ettirdim, sorun yok alt takımlarda dediler. o zaman serbest bir şeyler var ön tarafta diye düşünüyordum, sanayide ustaya baktıracağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben Bika Büyükçekmece servisinde değiştirdim. Onlar Kronik olduğunu kabul ediyorlar. Eğer size yakın ise oraya gidip değiştirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jadura-CA -- 3 Eylül 2024; 13:15:37 > -
Hocam bende de benzer bir ses var, ilk başta egzoz'dan gelen bir ses sandım, inip kontrol ettik arkadaşla oradan gelmiyordu ses. Kaputu açıp gaz verdiğimde ön taraftan geldiğini tespit ettim.
Aşağıdaki resimde parlak koruma kısmından geliyor, hangi parça bilmiyorum. Nasıl tarif etsem sesi, Sanki bir parça tam sıkılmamış gibi tık tık ses yapıyor vida sesi gibi yada bir sürtme sesi gibi. Birşey oralarda temas ediyor. Araç ile giderken Gazdan ayağımı çektiğimde böyle hafif çıtırtı yapıyor. özellikle köprü altı gibi yerlerden geçerken cam açıksa geliyor direk ses içeri.
-
hocam o ayağınızı gazdan çekince gelen ses direkt turbodan geliyor. bende de var o ses, turbo değişecek. diğer dediğiniz sesin kaynağı o olabilir, parçanın ismi ısı kalkanı diye biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X