Fark basınç kaptörü arızası muhtemelen o bozulunca yapıyor genelde bu arızayı |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (453. sayfa)
-
-
Konu hakkında bilgisi olan yok mudur?quote:
Orijinalden alıntı: artı rep iyi forumlar
Clio 5 aracıma serviste tesla ekran taktırmış ve sorunsuz kullanıyordum. Ekran harita ve bazı uygulamalarda kasınca fabrika ayarlarına döndürdüm. Ancak o zamandan beri direksiyonun yanındaki multimedya tuşlarından ekranı kontrol edemiyorum. Birbirlerine bağlı değil gibiler, nasıl tekrar tuşları aktif hale getirebilirim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilgisi olan var mıdır?quote:
Clio 5 aracıma serviste tesla ekran taktırmış ve sorunsuz kullanıyordum. Ekran harita ve bazı uygulamalarda kasınca fabrika ayarlarına döndürdüm. Ancak o zamandan beri direksiyonun yanındaki multimedya tuşlarından ekranı kontrol edemiyorum. Birbirlerine bağlı değil gibiler, nasıl tekrar tuşları aktif hale getirebilirim?
Belki ben biraz takıldım... Sağ arka hoparlör, biraz ses açtığımda kapıya vuruyormuş gibi ses çıkarıyor. böyle bir sorun yaşayan oldu mu, çözümü nedir?
-
Hocam mesajınız için çok teşekkür ederim. Enjektörler değişmeli vs gibi bir şeyle karşılaşırım diye üzülüyorum. Bu dediğiniz enjektör değişimi kadar masraf olacak bir şey değil sanırım. Peki sizce yarın Yetkili serviste fark basınç kaptörü olabilir şeklinde söylemeli miyim, yönlendirmeli miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırat_1.3Tce -- 9 Eylül 2024; 11:55:32 >
quote:
Konu hakkında bilgisi olan yok mudur?
Alıntıları GösterO kolun tanıtılması gerekiyor. Eski Renault araçlarda basılı tutup 3-5 kere yukarı aşağı vb. hareketler yaparak tanıtma yapıyorduk. yeni araçlarda değişti mi bilgim yok.
-
Başka servisleri arayıp sordum genelde fark basınç kaptörü kaynaklı oldugunu söylediler arızanın fark basınç kaptörünün kontrol edilmesini istiyorum diyebilirsiniz.
-
arkadaşlar bir sürü ilan gezdim ama bir şeyi tam anlamadım. hangi model hangi pakette orjinalinde geri görüş kamerası var. icon paketlerde bile birinde logo içinde (orjinal olduğunu varsayıyorum) kamera varken başka icon pakette yok.
-
icon larda opsiyondu, sis farıda güvenlik pakedide, ön park sensörü ve arka kamera-ön park sensör,tam boy stepne gibi opsiyonları zorunlu tutuyorlardı, 2020 sonlarıda seçimi onlar yapıyordu, sana seçme hakkı tanımıyorlardı, saçma sapan haller işte, o yüzden neredeyse almayacaktım son anda yakaladıydım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 10 Eylül 2024; 21:12:28 > -
anladım hocam teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu çok değişken bazı dönem üretilen Touch araçlarda bile var bazılarında yok sormanız lazım araç sahiplerine
-
Günaydın. Bu sabah Clio v aracımın yol bilgisayarinin sifirlandigini fark ettim. 6.7 yakıt tüketim vardı 1700 km de sıfırlanmış. Dikkatimi çeken başka bir şey de rolantide 12 l tüketim gösteriyordu ama yavaş yavaş durur haldeyken düşüyordu. Bu sorunu yaşayan var mı
Kronik servise gidin son güncel yazılımı yüklesinler ondan sonra düzeliyor.
-
İlgin için teşekkür ederim.Servisi aradım belli bir km sonrasında normal falan dediler ama yine da haftaya kayıt oluşturdum. Yaklaşık 2 bin km dir sifirlamamistim.
İşten dönerken bugün 100km ortamasina baktım sabaha göre daha sabit veri veriyor ama yine de 9.8 9.9 10 gibi oynamalar mevcut tüketimde, durur vaziyette bu değişikliklerin olması garibime gitti.
Egzoz sallanması benimde dikkatimi çekti. Bir sorun olur mu? Özellikle klimayı açtığımda arabayi bi titreme alıyor. Umarım doğal frekansları birleşip rezonansa girmez :)
Servise götürdüm aracımı. Detaylı bir
Şekilde anlattım yaşadıklarımı. fark basınç kaptörünü kontrol etmelerini özellikle söyledim not aldılar. İki gün serviste durdu aracım. Söylenenleri burada da paylaşayım herkes bilgilensin. Kontrol edilmesini istediğim yerler kontrol edilmiş. Araçta arıza olmadığını söylediler. Ustalar 4-5 sefer teste çıkmış. Baya sıkıştırmışlar ancak arıza vermemiş. Ben bu gaz yememe ve tekleme gibi sorunları benzin seviyesi çeyrek deponun altındayken yaşamıştım. Ustaya bunu söylediğimde bana söylediği şey kendilerine verilen eğitimlerde 1.3 tce’lerin performans motoru olduğu, bu tarz motorlarda yakıt deposunun oradaki pompanın belirli bir basınç üzerinde yakıtı bastığı, motor üzerindeki pompanın da yüksek basınçla çalıştığını, çeyrek deponun altında pompaların düzgün çalışmayacağından bu tarz terslikler yaşanabileceği öğretiliyormuş. O yüzden çeyrek depoya düşmeden kullanıp gözlem yapmam gerektiğini söyledi. Bilemiyorum ne kadar doğru ama bundan sonra yakıt seviyesini yüksek tutmaya çalışacağım mümkün mertebe. Umarım bir daha yaşamam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar merhaba
Torpido alt kısmından klima suyu damlattı aracım bugün daha önce hiç karşılaşmadım. 3 gün önce 600 km yol yaptım. Ozmaan bir şey farketmedim. Bugün 300km yol yaptım ve torpidonun ordan ara ara 2 -3 damla su damlatma yaptı. Sıcaktan terlemeden dolaymıdır yoksa farklı bir durum mı acaba başına gelen oldu mu? Aracın altından su damlıyor.
tahliye deliği tıkanmış olabilir, içerden ulaşmak mesele, aracın altından ulaşıp bir çubuk yada pipetle tahliye çıkışını dürtüklemek lazımki su akabilsin diye tahmin ediyorum, bunun sebebi genelde polen filtresi kullanmamak-eskitmek kirden dolması-tozlu yerlerde kullanmak ve az klima kullanımı, tozlar biriki klima çınca çamur olur tıkar vs.
o yüzden klima yaz kış farektmeksizin haftada hadi ayda bir olsun, mutlaka çalıştırılmalı, hem sistemin sağlığı hemde temizlik için....
sağ alt tarafta çıkışı olmalı, sanırım hortumuda bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 13 Eylül 2024; 1:4:27 >
-
Klima Su Tahliye gideri tıkanmıştır tıkandığı için Torpidonun oradan akıyordur.
-
Teşekkür ederim servise gitmeden ulaşabilir miyim bir deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X