Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (458. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9.535
Cevap
215
Favori
751.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim de 6 bin km oldu, sıfırlanmadı. bundan önce çok az kilometrelerde sıfırlandığı olmuştu. mesela yağmur yağınca fren sistemi kontrol ettirin arızası veriyor. renault bu, bazen çok takılmamak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adabeyi A kullanıcısına yanıt
    Hergün veya günde iki kere, esc kontrol ettirin ve arka camlar kilitli değil uyarısı çıkıyor arabayı çalıştırınca. Sonra herşey normal. 3 kez servise gitti araç ve yapılacaklar için Fransadan cevap bekleniyor talebime göre ve bu sorunun mevcut olduğu tüm araçları servise çağırılacağı bilgisi verildi. Bu benim 3. Cliom. Böyle sorunla ilk defa karşılaşıyorum. Renault ürününün arkasında duruyor bunu yaşadım daha önceki clio 4 aracımda, gidereceğinden şüphem yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar geçen bahsettiğim yağ uyarısı hakkında aracı kardeşim servise götürmüş. Çalışan yazılım güncellemesi gelecek diyerek sorunun yazılımsal olduğunu iddia etmiş? Böyle bir şey var mı Zira yağ da herhangi eksilme yok hararet vb de yok ama araç 2 ayda 2 kere bu hatayı verdi? Kapatıp açınca düzelmişti ikisinde de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 16 Ekim 2024; 11:24:35 >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

saçma sapan iş, bu araba 2020 den beri piyasada, ne yazılımmış arkadaş.... bu zamana kadar motor yemediyse bence elektriksel birşeyler olabilir, ama elektroniğe çok güvenme, yağ basıncına bir şekilde baktır işi garantiye al derim...

Yazılım kaynaklı olabilir mümkün ama yazılı servis kagıdı alsın kaşeli imzalı sonraki zamanlarda bi sorun çıkarsa elinizde kanıt olması açısından önemli yoksa araç arıza lambası yakmış siz getirmemişsinize döner iş

• alimelle A kullanıcısına yanıt

Yağ basıncına baktırma işi nasıl oluyor hocam? Araç çalışırken yapılan bir işlem mi?

• IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam iyi fikir yarın bir gün yan çizmesinler

evet, hatta emin değilim ama ecudan büyük ihtimal okur servis, sen yetkili servise bir git en güzeli, hem baksınlar hem kayda girsin durum, işi garantiye al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 17 Ekim 2024; 18:12:50 >
  • Merhabalar

1.0 motor Clio Alpine paketi alanlar nasıl acaba memnunlar mı? CVT şanzımanı nasıl..? Görüşlerini merak ediyorum. Teşekkürler...

• Akustik34 kullanıcısına yanıt

Diğer 1.0 motorlara nazaran hem daha performanssız hem de daha çok yakıyor ama cvt şanzıman dsg ye nazaran daha sorunsuz olarak biliniyor.

• BuI kullanıcısına yanıt

Yeni Bayon 1.0 motor, 100 beygir, 7 ileri DCT sanzimana göre ders kötü müdür ki?

Yeni nesil JATCO Şanzıman var aynı şanzımanı kullanan araçlar ABD'de 150.000 Km yi sorunsuz deviriyor şanzımandan yana sorun yaşamazssınız ama performans biraz baltalıyor.

clio yavaş kalacaktır kardeş, dct-cvt uzun yolda ve gaza basınca iyiki dct almışım dersin.... test et 2 aracıda kendin karar ver...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 19 Ekim 2024; 23:33:18 >
  • alimelle A kullanıcısına yanıt

Hmm anladım.

Açıkçası Bayon'daki dct'yi de ilk defa kullandım. Tork tan muhtemelen tepkileri güzel duruyor. Ama cvt clio 5 hiç kullanmadım. Sadece Alpine paketli Clio nun konfor ve görselliği açısından beğenmiştim. O yüzden sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 20 Ekim 2024; 2:37:36 >
  • Merhaba arkadaşlar,

1 ay önce Clio 5 Evolution sıfır araç satın aldım.

Araçla ilgili bir kaç sorum olacak ama öncelikle 1 aylık deneyimleme sonucunda arabanın sınıfında yakışıklı ve albenisi olan bir araç olduğunu hem de sürüş ve konfor olarak zevkli bir araç olduğunu belirtmek isterim (kendi sınıfında değerlendiriyorum).

Sorularım ise forumda geçmişe doğru okuduğumda karşılaşılmış olan birkaç konunun güncel durumu ile ilgili.

1. Araç park halinde frene basıp ayağımı çektiğimde cam sileceği motoruna benzer bir ses geliyor. İnternette şikayet olarak aradığımda; fren vakum pompasından sesin geldiği söylenmiş. Bu ses tüm araçlarda var mı ve servis tarafından bir çözümü var mıdır?

2- Vites park konumunda iken frene basınca vites kutusundan tık tık sesi geliyor. Sanırım park konumunda frene basınca vites kilidi açılıyor ve farkedilir düzeyde ses geliyor, bu ses her araçta var mı ve servis tarafından bir çözümü var mıdır (kilidi gres yağı ile yağlamak vb. gibi)?

3- Eco düğmesine basarak aracı eco modunda kullanmanın avantajı ve dezavantajları nelerdir, sizlerin tercihi ne oluyor?

• bilgi forum B kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun. Aynı araçtan bende de var.

1.-

2. Sanırım bu ses tüm araçlarda var.

3. 2020 yılından beri clio 5 kullanıyorum. Hiç eco moda almadım. daha önceki sayfalarda eco moda alıp hızlanmak için daha çok gaza basıldığı ve daha yüksek tüketim değerlerine ulaşıldığını yazanlar vardı.

• bilgi forum B kullanıcısına yanıt

ilk sorunuzun cevabı: fren vakum pompası düzgün çalışan tüm araçlarda bu ses var

• Dostlar merhabalar;

Clio 5 aracımı yeni teslim aldım. Fakat ön gösterge paneli tarafından cızırtı sesi geliyor. Trim sesi değil de, sanki internete bağlanmaya çalışan eski telefon sesi olur ya, onun düşük seviyesinde bir sinyal/cızırtı sesi gibi. Ses araç çalıştığı sürece farklı frekanslarla da olsa hep geliyor. Bu durumu yaşayan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starlinko -- 23 Ekim 2024; 11:50:54 >
  • Arkadaşlar sabah soğukta ilk marşta araç böyle yağ pompalaması gibi stop edecek şekilde bi gaz kesme yapıyor . Aşırı titreme yapıyor . Daha öncede bu durumu paylaşanlar vardı ısındığında kestiği hakkında . Evet ısındığında kesiyor ama bu olay benim canımı iyice sıkmaya başladı . Araç böyle gaz vermeyip stop edecek gibi P konumunda titriyor ve bir şey pompalanıyor gibi ses yapıyor . Isındığında sıfır sorun ses vs yok .

• UzayaçıkamayansonTürk U kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Sorununuz burda anlattığım gibiyse çözen görmedim.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158604303

Vitese takınca geçiyor. Klima açınca bazen geçiyor. Isınınca problem yok dediğiniz gibi.

Şöyle biri anlatmış ama ben yaptırmadım.

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solukdenizli -- 24 Ekim 2024; 16:28:46 >

• 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.