Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (466. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9.534
Cevap
215
Favori
751.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar herkese. Aracımı Ankara Or-Ay a gösterdim . 3 ay önce Temmuzda Ankara Maisden almıştım Benimde sağ önde tıkırtı sesi bazen geliyordu bazen gelmiyordu. Ve uzun süredir ilk marş soğukken vuruntu yapmıyordu. Sürekli yapmıyor nadir yapıyor vites geçince kesiyor önemli bir nokta olarak gelmedi. Öğrendiğim kadarıyla geri bildirim sonucu ile bu araçlarda turbo ve motor kulağına Mayıs ayı gibi iyileştirme gelmiş . Çok karşılaşıldığı için bu şekilde bir yola gidilmiş. Şu an aktik olarak motor kulağı veya tıkırtı sesi gelmiyor kafam rahat etti. İyileştirme gelmesi ile alakalı haziran ayından sonra veya o dönemlerde alanların şikayetleri varsa aslında daha net şekilde ortaya çıkartır diye düşünüyorum. Herkese iyi günler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UzayaçıkamayansonTürk U kullanıcısına yanıt

İnşallah dediğiniz gibidir. Ama motor kulağı bakımından bir iyileştirme geldiğini sanmıyorum. Zira;

2020 manuel clio (garantiden 2 kez kulak değişti)

2020 cvt (kulaktan ses gelmeye başladı. o şekilde sattım)

2024 cvt (şubat ayında trafiğe çıktı. 500 km de kulak sesi gelmeye başladı. MAYIS ayından sonra kulak değişti 4000-5000 km civarı. araç 8000 km olunca yine kulak sesi geldi.)

Böylelikle Clio 5 ile olan maceram da bitti.

inşallah dediğiniz gibidir. 4-5 yıl içinde ciddi bir firmanın bu kulak sesini çözmesi gerekirdi. Zira 3 silindirli tek motor üreten renault değil.

• Ön arka fren balatası değiştireceğim. hangi marka önerirsiniz? Ankarada güvenilir nerede yaptırabilirim?

• free men F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle hocam. Dediklerinize katılıyorum . İnsanları çekimser bırakıyor bu konular

• Arkadaşlar selamlar, kış ayının kapıda olması dolayısıyla Clio Alpine aracım için kışlık lastik için arayışa girdim. Ankara'nın rakım olarak yüksek ve yokuşları meşhur semtlerinden birinde oturuyorum. 205/45/17'de Bridgestone Blizzak LM005 ve Continental WinterContact TS 870P arasında kaldım. Bu modeller veya başka bir marka için önerilerinize açığım.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thal1on -- 22 Kasım 2024; 19:44:24 >
  • Bugün aracım 1 saat otoparkta bekledikten sonra tekrar çalıştırdığımda yağ seviyesini tamamlayınız uyarısı verdi. Çubukta seviye normal aralıkta. Yol yardımla konuştum, yazılımsal dendi. Güncellemeden bahsedildi. Yaşayanlar bu durumu çözebildi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Or_By O kullanıcısına yanıt

MGA Taktır yumuşak balatadır ses yapmaz diskler daha az aşınır orjinal balatalara göre. Tek handikapı çok uzun frenleme yapınca uzun yolda sıcak havalarda biraz performansı düşüyor. Ama Sert balatalarda soguk performansı kötü bu da sogukta iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 22 Kasım 2024; 22:1:50 >
  • thal1on T kullanıcısına yanıt
    Hocam yabancı ve bizim kaynaklardan verilerini imcelediğimde bridgestone ıslak zemin ile öne geçiyor . Bu da bulunduğun yerin karlarının tuzlanmasını vs hesap edecek olursak tercihimi bridgestonedan yana kullanırdım , ıslak zemin frenlemesinden ötürü. Bildiğimiz gibi kışlıklarda en büyük sorun frenleme . Zaten aracı durduramayan bir lastik de bence sorun .O yüzden bu branşda conti ve bridg iki dev . Lakin güncel parametreler karşılaştırıldığında ( kızaklama , fren , ıslak , kuru , hızlanma ) gibi bridgestone güzel sonuçlar elde ediyor , cpnti de elde ediyor ilk 3 lastikten biri . Contiental da çok güzel bir lastik bütçeniz için hangisini alırsanız üzmez ikisi de premium lastikler. Benim tercihim bridgestone son olarak hocam kışlıkta , yazlıkta conti . En son x sitede montaj vs yaptıkları için tercih etmeyi düşünüyordum. İnternet üzerinden.

• Bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim hocam, civar lastikçilerden düzgün fiyat alamazsam ben de sizin gibi internet üzerinden sipariş verip değiştirteceğim.

• makelonur kullanıcısına yanıt

Bende de aynı durum var. Ama servise denetmiştim bunu hata mı var diye denediler belli sürat üstünde uyarı veriyordu gösterdiler video ile. Bende yavaş hızda bi kere denk geldim öndei araç ani durdugunda daldım frene basmadım frenleme yaptı

• UzayaçıkamayansonTürk U kullanıcısına yanıt

Bridgestone blizzak lm005 e de bakabilirsiniz. Ben 3 sezondur kullanıyorum güzel yakıt sarfiyatı da güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 23 Kasım 2024; 13:52:30 >
  • Yağ filtresinde fiyatta bi fark yok Mann mı almalı? Hava filtresinde mais mi Filtron mu?

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]
  • Dark Blood kullanıcısına yanıt

yağda mais'ten şaşmayın

yağda emin değilim, mais dediğimiz filtreninde sahtesi çok ve maiste yan sanayi, orjinal reno diye bir filtre yok farklı markaların onaylı filtresi var sadece, yaygın olanın sahteside çok olur bu arada, filtron mann güzel filtreler ama, özellike karbonlu polen filtresi filtronun gayet güzeldir, orjinal olduktan sonra Mann bence Maisten daha iyi gibi geliyor bana ama kesin konuşamıyorum, aslında burada kimsede konuşamaz sanırım, zira bunu teknik ölçümü vs ben dahil bilen olduğunu sanmıyorum, markaya güveniyoruz işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 23 Kasım 2024; 16:8:18 >

Hepsini Mais alıp geçin

• alimelle A kullanıcısına yanıt

Onliyeyedekparca sitesi güvenilir orijinal kullanıyor parça ve yağları, hep burdan alıyorum. Zaten hava filtresini 486 tl yazmış geçen bi arkadaş 180 tl almıştı mais netten o fiyata orijinal mais olacağını sanmıyorum. Filtron ile Mais arası 110 tl fark hangisi iyi emin olamadım. Bu arada filtremarketim.com da mann bayisiymiş sanırım onu da deneyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 24 Kasım 2024; 14:4:23 >
  • Ankara'da rutin bakım işçilik fiyatları ne kadar? Yaptıran arkadaşlar varsa. Geçen sene 500'e yaptırdığım yer bu sene 1000 diyor. Antifriz Motul'un hangisini kullanıyordunuz bu arada? 4 yıllık antfriz nem oranı düşük ise üzerine eklenebilir mi yoksa boşaltıp değiştirmeli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 24 Kasım 2024; 14:38:32 >

Motul'da Stokta Type D G12 Veya G12+ yoktu araçlarla uyumlu ben o yüzden liqui Moly KFS12+ aldım evet özelligini kaybetmiştir derecesi iyi bile olsa korozyon koruma özelligini yitiriyor dedigim antifirizinden 3 Litre alın eski antifirizi boşalttırın sadece hazır su ekletin sonra dükkan önünde biraz boşta gaz verin su devirdaim etsin güzelce o su kalan eski antifiriz kalıntılarını temizleyecek sonra boşalttırın dedigim üründen 3 Litre geri kalanı saf su veya hazır su olacak şekilde tamamlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 24 Kasım 2024; 18:39:40 >

otosüpermarkette varmış, mais orjinal ürün garantili, aynı zamanda Hengst ki gayet iyidir ve Mann da orjinal garantili satıcıymış, fren konusunda mesela Clio da frenlaer ATE marka, bununda bayisi ama ate balata stokta yok, seramik olanı pahalı ama toz kir yapmayan bir balata mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 24 Kasım 2024; 19:49:33 >
  • 2022-2023 model clio touch otomatik almak istiyorum tavsiye edermisiniz acaba

• 
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.