Ustteki arkadas yanitinizi vermis, ilaveten skodanin full dediginiz donaniminda meganin yarisi kadar donanim var bilginize :) Kimsenin canini vs de yemeyin gercekler boyle corolla megane varken bu fiyata kimse bu aracin yuzune bakmaz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2020 SKODA OCTAVIA (11. sayfa)
-
-
bence saçma sapan bir fiyatla gelip ölü doğacak bu araç da.
-
İlk araçlar %50 vergi diliminde gelir bence, hem yıl değişecek hemde lansman yapacaklar. Ocakta ve şubatta bir sürü yeni model gireceği düşünülürse rekabet sıkı olacak -
Fiyatları net olarak görmeden yorum yapmak çok doğru olmaz ama 330 dan başlayacağı bilgisini bir Skoda çalışanından aldım..bilmem artık ne derece doğru ancak şu bir gerçek ki ülkemizde bir dizel ve LPG gerçeği var..dizel silahını kaybetmiş bir Octavia bir de bu rakamlarla girerse C segmentte çok da rekabetçi olamaz.. gerçi ucuz araç kalmadı o da ayrı mevzu...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
367 tiguan 300 e de trock alabiliyorsunuz, 230 dan 330 a 2008in turlu versiyonalarını. ayrıca 245-50 bandında civic var. Sizce octavia o paraları hak edecek ne yapmış olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarkr -- 13 Aralık 2020; 12:4:26 > -
Hepsi sallamasyon hocam fiyat kimse veremez şu anda 2 gün sonraki kuru kimse bilmiyor ayrıca bazılarına kalsa bu araç E200'den bile iyi fiyatı yüksek gelecek derler :)
1.0 full paket için 300k üzeri araç satamazlar bunu skodada çok iyi biliyordur rakiplerinin fiyatlarına ve donanımlarına bakıyordur. En basiti t-rock 300k ve acc'ye kadar full güvenlik paketi ile geliyor, octavianın dulunde bunların olacağı meçhul
-
quote:
Orijinalden alıntı: GennosukeeAra ara bakıyorum araç geldi mi gelecek mi ön sipariş açıldı mı vsvs. Halen tık yok. Muhtemelen sırf 2021 diyebilmek için Ocak ayından önce caddelerde göremeyeceğiz. Ayrıca döviz kuru hafta sonu hariç devamlı arttığı için bir de şöyle fiyat tahminin de bulunacağım, 1.5 premium octavia tahminen matrahı 16000€ civarı olacaktır. ötv %80 + kdv %18 eklenince 34000€ gibi bir fiyatı olacağını düşünüyorum.
Tahminim halen aynı. Bu kadar değişken döviz kuru varken benim tavsiyem, sizlerde euro veya dolar cinsinden değerlendirin.
-
Bu aracın 2020 modeli 1.0 ı 330 bin 1.5 i 350 bin e satılacaksa, 2021 modeller nasıl satılacak en kötü ihtimalle on bin zam gelse 1.0 ı 340 bin 1.5 i 360 bin olur o da bu piyasa da zor. O fiyatlarda seçenekler daha fazla. Bence bayiler bi algı oluşturuyorlar yüksek fiyattan daha sonra da lansmana özel indirim oldu diye, millete indirim var diyerekten on-yirmi bin düştüğüne satacaklar. Tabi alanlar olacaktır. Ama vatandaş da karşılık bulacağı fiyat yüzde ellilik dilimde 1.0 otomatik aracın satılması böyle olursa firma açısından da aracın lansmanıda reklamıda yapılmış olacak.
Tabi piyasadaki faiz kararıda burda önemli.
Birde gelen araçlar dolu paket ilk önce dolu paketleri getirip yüksek fiyattan her türlü alacak olanlara satıp daha sonra ALT paketleri getirebilirler. Çünkü alt paketin yüzde 50 lik dilimde olduğu yerde üst paketin satılması zorlaşacaktır. İlk önce yüksek fiyattan talebi karşılayıp daha sonra da diğer modeller gelebilir buda farklı bir strateji olabilir.
Sonuç olarak 1.0 otomatik araç 231 bin olursa ciddi talep olacaktır diğer türlü 280 bin i aştıktan sonra tüketici her halükarda diğer seçenekleri değerlendirecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: GaeeF_06
Bu aracın 2020 modeli 1.0 ı 330 bin 1.5 i 350 bin e satılacaksa, 2021 modeller nasıl satılacak en kötü ihtimalle on bin zam gelse 1.0 ı 340 bin 1.5 i 360 bin olur o da bu piyasa da zor. O fiyatlarda seçenekler daha fazla. Bence bayiler bi algı oluşturuyorlar yüksek fiyattan daha sonra da lansmana özel indirim oldu diye, millete indirim var diyerekten on-yirmi bin düştüğüne satacaklar. Tabi alanlar olacaktır. Ama vatandaş da karşılık bulacağı fiyat yüzde ellilik dilimde 1.0 otomatik aracın satılması böyle olursa firma açısından da aracın lansmanıda reklamıda yapılmış olacak.
Tabi piyasadaki faiz kararıda burda önemli.
Birde gelen araçlar dolu paket ilk önce dolu paketleri getirip yüksek fiyattan her türlü alacak olanlara satıp daha sonra ALT paketleri getirebilirler. Çünkü alt paketin yüzde 50 lik dilimde olduğu yerde üst paketin satılması zorlaşacaktır. İlk önce yüksek fiyattan talebi karşılayıp daha sonra da diğer modeller gelebilir buda farklı bir strateji olabilir.
Sonuç olarak 1.0 otomatik araç 231 bin olursa ciddi talep olacaktır diğer türlü 280 bin i aştıktan sonra tüketici her halükarda diğer seçenekleri değerlendirecektir.valla güzel değerlendirme, elinize sağlık
-
Aynen oyle hocam, dedikleriniz cok dogru bayiler kendince millete algi yaratmaya calisiyor ama yemezler, piyasada alternatif cok c sedanda corolla megane civic varken oyle 350k ya kimseye araba satamazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilat -- 13 Aralık 2020; 22:34:42 >
Polo'nun 220'ye satıldığı yerde Octavia'yı %50'lik dilimde beklemek gerçekten güzel hayal. İnstagram üzerinden Yüncüler Otomotive bu konuyu özellikle sordum, imkansız dediler.
-
Liste fiyatindanmi satildigini saniyorsunuz gercekten, hic arayip fiyat aldinizmi? 220ye hangi enayi polo alir daha gecen corolla aldik 218 liraya vision pakete sonradan eklemelerle flame ayarina geldi siz 2k pahaliya polo diyorsunuz :)
Muhtemelen ford focus gibi satmayacak C segmentinde 60-70 k fazla para verip aynı segment araç kolay kolay kimse almaz
Bugün bir kaç yerle görüştüm, aldığım bilgi, ağırlıklı olarak 1.0 tsi hybrid motorların geleceği ve 1.5 tsi ların çok az geleceği (test aracı, showroom aracı vs) yönündeydi. Ve 1.5 tsi araçların evo e-tec olarak geleceğini söylediler. 1.5 tsi evo e-tec hakkında bilgisi olan var mıdır? ("1.5 tsi evo " olarak arama yaptıgımızda çokça problem yaşandığını görüyoruz.) Ayrıca bu motor için mild-hybrid deniliyor. Yani şimdi bu araçlarda 1.5 tsi 150 hp 250Nm güç veren motor ve ayrıca bir elektrikli motor mu var ? bilen var mıdır? Fiyat konusunda da burada konuşulan rakamları söylediler bana da (1.0 tsi lar 330TL, 1.5 tsi lar 350TL bandında)
-
quote:
Orijinalden alıntı: GennosukeeBugün bir kaç yerle görüştüm, aldığım bilgi, ağırlıklı olarak 1.0 tsi hybrid motorların geleceği ve 1.5 tsi ların çok az geleceği (test aracı, showroom aracı vs) yönündeydi. Ve 1.5 tsi araçların evo e-tec olarak geleceğini söylediler. 1.5 tsi evo e-tec hakkında bilgisi olan var mıdır? ("1.5 tsi evo " olarak arama yaptıgımızda çokça problem yaşandığını görüyoruz.) Ayrıca bu motor için mild-hybrid deniliyor. Yani şimdi bu araçlarda 1.5 tsi 150 hp 250Nm güç veren motor ve ayrıca bir elektrikli motor mu var ? bilen var mıdır? Fiyat konusunda da burada konuşulan rakamları söylediler bana da (1.0 tsi lar 330TL, 1.5 tsi lar 350TL bandında)
Aynen 1.5 TSI 110kW 150 Hp 250nM motor ve ayrıca 48V'lık mild hybrid motor var. Bu 48v motor özellikle araç ilk kalkış esnasında motora destek veriyor - start-stop esnasında hareketlenirken yakıt sarfiyatını ve co2 salınımını düşürmeyi hedefliyor. Çok güzel bir makale okumuştum yabancı forumda tekrar bulamadım. Detay anlatmak isterdim. hatırladıklarım bu kadar . birde iş yerinde bakayım sık kullanılanlara :))
-
Satışa ne zaman çıkacak bilen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Multistrada
Satışa ne zaman çıkacak bilen var mı?Liste Fiyatları Hala belli olmadı. 22 Aralık'da Showroomlarda 25 Aralıkta Satışa başlanacak.
1.0 TSI ve 1.5 TSI modelleri mevcut (1.0 lar ağırlıklı )
-
İnşallah % 80 lik dilimle gelir en alt versiyonu bile ,çok kaliteli araç ,öyle %50 lik dilime girecek araç değil ,ithal zaten çok çok kaliteli
Gelsin ki ondan çok daha kaliteli en azından Türkiyede fabrikası ve yatırımı olan civic ,corolla , megane ,egea satılsın
-
Boynuz kulağı geçti lafı geldi aklıma
Octavıa,Jetta'dan / Superb,Passat'dan daha albenili
Gönderdiğim fiyatlar üstünden %3 lansman indirimi olacakmış. Oda 10.000 eder gene pahali
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 16 Aralık 2020; 20:1:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X