Xh95 Local dimming de liderlige oynuyor..Siyah dengesi de cok iyi..X95j Kotu elestiriliyor hele ki siyah dengesinde..Xh95 alanlar cok sansli ki bende kullaniyorum..Premium Tv gercekten.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (10. sayfa)
-
-
65 inç stok bulsam alacağım direkt. Bıraktım artık hdmi 2.1 özellikleri olsun falan demeyi. Bu gidişle televizyon alamayacağım çünkü. Güzel fiyata kapalı kutu 65xh9505 bulursam hemen alacağım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam bende zamanında miniled 9636 yı bekliyordum(iyiki beklememişim), ayırdığım para başka bir yere gitmesin diye LG G1 almıştım ve aşırı derecede memnunum.
size tavsiyem şuanki piyasa koşullarına göre vakit geçirmeden LG C1 almanız yönünde
LG OLED konusunda Burak bey var , Bir çok insan ondan TV satın aldı, herkes fiyat ve hizmetten çok memnun,bir bakın isterseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasgok -- 22 Ekim 2021; 10:20:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burak Bey'i biliyorum hocam zaten alırsam ondan alacağım. Black friday zamanı belki son bir güzel fiyat görürüz diye bekliyorum. +3 yıllık garantisi ile burn in i bile kapsadığını iddia ediyor Burak Bey ancak açıkçası tam da güvenemiyorum gerçekten 5 sene boyunca burn in i kapsayacak mı diye. O kafa rahatlığını istiyorum çünkü açıkçası. Eğer Burak Bey'in bahsettiğim garantisi hakkında benden daha bilgili iseniz burda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim hocam. Ek garanti sözleşmesinde burn in kapsar gibi şeyler yazıyor mu mesela? Siz Burak Bey'den aldığınız için soruyorum cevap verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden
-
Ben Burak bey den satın almadım,o yüzden bir bilgim yok neleri kapsadıyla ilgili, sadece forumdaki yorumları okudum ve herkes memnuniyetlerini yazmış.
bu dövizle güzel fiyat indirimi zor olur artık,fiyatlar aşırı artıp sonrasında indirim olması şuanda alacağınız fiyattan daha pahalıya gelebilir yada o TV den Türkiye ye yeni sevkiyat olmayabilir
bence bir arayıp sorun neleri içeriyor diye
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet haklısınız belki son bir sefer güzel bir indirim olabilir black fridayde diye bekleyeceğim. Sanırım güzele yakın bir indirim görebileceğimiz son black friday bu olabilir. Fiyat yine istediğim yere gelmezse en kötü ihtimalle 2020 model 65Q95T kapalı kutu bulup almaya çalışacağım. En azından one connect box içeren ve VA panel olan kontrastı da iyi olan bir Samsung almış olurum IPS panel QN90A'dan çok daha iyidir Q95T. Kapalı kutu bulabilecek miyim ona da emin değilim ama en kötü mağazaları gezip stok sorarım. Şu an benim için en mantıklısı black friday e kadar bekleyip ya C1 almak ya da Q95T almak olacak.
-
Q95r da bakin bence daha iyi Tv..
selamlar
xh9505 efsane vs. değil bence
sony fald tv leri satın alınabilir seviyede master serisi hariç 2017 yılında sundu
Xe90 xe93 xe94 çok dengeli tv ler
kaldı ki xe93 ve xe94 tepe modelin üstü biraz videofil tv sayılırlar
işlemcisi her ne kadar zayıf kalsada ben mesela xe94'ü tek geçerim müthiş resim kalitesi vardır
bir daha prime tepe serisinin üstünde tv üretmedi sony burayı oledler ile doldurdu
xe90'nın ardılları xf90 xg95 xh95 sadece palaklık yükselterek tasarım değişikliği yapmadan güncellendiler
işlemci yükseltmesi oldu motion gelişti vs.
kaldı ki her yeni seride tekdüzelik azar azar bozuldu
görüntü işlemcisi gelişir iken panel üretiminde kalite bir miktar düştü
xe90 ve xe93 te rahatsız etmeyen bloming ardıllarında yüksek nitten dolayı bir miktar yüksek oldu
sony bir kaç kuşakta bir efsane çıkartır ama xh9505 efsane değildir bence
sadece prime serisinin o yılki tepe modeli
ardılları xh9505'ten resim kalitesi olarak geride değiller
esas dikkat çektiğiniz olaya gelince evet xj95 xh95 iyi değil gibi görünüyor
contrastı bozan geniş açı filtresi ve bu moda oldu artık
tekdüzelikte ardılları gibi azar azar değil bu sefer daha yüksek bozulma var
bir tek yerel karartmada da daha iyi olmuş ama bu fark işlemciden geliyor sanırsam
tekdüzelikteki zayıflığı fazlası ile kapatıyor
her şey iyi de panel üretiminde ucuza kaçılmış gibi görünüyor xe90 dan xf90 geçilirken de böyle olmuştu
ilginç olan başka bir şey de xj95 precalibration bir miktar daha kötü panel kalitesinde düşüş neden oluyor herhalde
ve asıl kötü olan şey ise artık prime tepe serisini sony türkiye getirmiyor
bu arada konu başlığı sony değil farkındayım
konunun sahibi ve kullanıcılarının affına sığınarak boş bulundum cevapladım
hürmetler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 22 Ekim 2021; 17:24:48 >
-
Hocam sizin yorumlariniza saygi duyuyorum, kaldi ki seve seve okurum degerli bilgileriniz icin gercekten...
Dayim da ( dayim da var her hafta sonu izlerim mac vs ) XE9305 var...Bende Xh9505..Ikisi de 65 inc..
XE9305 efsane Tv..Nit parlakligi cok,konstrat mukemmel, iyi ama Siyahlar da iste eziliyor malesef,blooming yeterli degil degil bence...Xh9505 daha ustun yanlari da var..Siyah dengesi oled'e yakin..En iyi local dimming Performansi Xh9505'de..Yansima,renk gami,gri tekduze,ses dengesi biraz daha iyi,inputlag,Renk kalibrasyonu daha iyi, Resim kalitesi kesinlikle Xh9505 daha iyi..4k yukseltme de cok basarili...Harika bir islemci kaynagi var Xh95'in..Zaten Master serisi Z serisi 8k islemci var..4k'da ilk kez bu islemci kullanildi..Resim isleme mukemmel..
Ayni karanlik sahne de denedim kiyasladim birebir..O ( It ) Filmi var ayni sahne de Standart modda goremedigim detaylari Xh9505 de sanki gunduz kusagi gibi veriyor detayi..Kapkaranlik sahne de...
XE9305 de motion tarafi cok iyi,konstrat,Hdr sdr parlakliklari iyi ama nasil desem ;
Xh9505 Konstrati Xe'den dusuk olmasina ragmen,hdr sdr parlakliklari biraz daha dusuk olmasina ragmen,islemciden midir ,panelden midir bilemem ama bunu hissettirmiyor eksiklik yok desem yeridir..Hatta fazlasi var..
Xf9005 den gectim bende..Xf9005'den 2 gomlek ustundur bu tv..Gercek deneyim yani :)
Ben Canli modda izleyemiyorum O kadar parlak oluyor goz aliyor Xh9505 serisi..Standart bile sahneye bagli goz aliyor ki parlakligi dusurdum Standart da bile..Renk gamiyla beraber harika bir Hdr deneyimi sunuyor..
94 serisi mukemmel evet ama Motion tarafinda sikintili sanirim..Ama premium tv 94 serisi de..
Xe serisi cok uzun zaman once test edilmis, Rtings mesela simdi xe serisini simdi test etse puani dusebilir..Yeniden zorlastirdi puan vermeyi cunku ama eski test Xe serisi..Xh95 guncel tabi...Bence Xh95 serisi de Efsane..
rtıngs.comSony X930E vs Sony X950H Side-by-Side TV Comparisonhttps://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x930e-vs-sony-x950h/419/1777?usage=1&threshold=0.12
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 23 Ekim 2021; 10:36:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
75" TV ihtiyacım var, yıllardır ambilight kullandığım için Philips'in sitesine girdim ve 75PML9506 beğendim. Sonra bu konuyu okudum ve moralim bozuldu.
-
sevgili @Backstreet
saygılar benden efeem teveccühünüz
xf90'na biraz haksızlık etmişsiniz
evet bu tv biraz farklı diğer bahsi geçen tepe modellerden renk düzeni bile değişik
dikkatli kullanıcılar fark ediyor
evet sizin tv nin işlemcisi büyük fark yaratıyor
x1 ultimate çok iyi bir işlemci super bit maping vs.
x1 extreme ye göre önemli bir sıçrama var en azından iki kat daha güçlü
ama şunu da düşünün XR işlemci de sizinkine fark atacaktır xr95 sahibi olsanız muhtemelen aynı duyguları paylaşıyor olabilirdiniz :) ld çok iyi görünüyor
parlaklığı böyle düşünmeyin
dolby vision tanıtım sayfasında bir çiçek resmi var atıyorum orta kısım 14 bin nit
resmin önemli yerlerindeki bu yüksek sıçrama resim reprodüksiyonunda gerçeğine en çok yaklaştıran detay
canlı da kullanmayın tabi tavsiyem her zaman standart
rtings yaptığı testler ok de puanlamaları o kadar da dikkate almayın ayrıca çok önemli sayılabilecek özellik veya yetersizlikleri dip notlarda yazarlar
samsun 8 bit +frc mevzusu gibi tvleri överler yüksek puan verirler ama dip notta hdr için native 10bit tavsye ederiz yazarlar veya xe90 da ilk çıktığında 50hz motion hatasını bir çok kullanıcının israrı ile sonradan yazmaları gibi
teklifim konuyu kapatalım çünkü
başlık başka konuştuğumuz konu başka
yeterince rahatsızlık verdik bence
bir forumdaşımız hooop ne oluyoruz derse cevabımız olmaz ve haklıdır :)
sahip olduğunuz aleti iyi günlerde kullanmanızı dilerim
hürtmeler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 23 Ekim 2021; 12:31:1 >
-
X95j Vincent ustanin incelemesini bekliyorum :) Rtings'de ki testler de malesef bekleneni verememis :)
Vincent Guzel test ediyor Tv'yi..Oldukca teknik analizle goturuyor programi...
Ben 3 Tv'yi bolca deneyimlemis oldum..Xe9305-xf9005-xh9505..Guzel oldu deneyimleme..Sonucta herkes ayni tv den gecmiyor malesef ya da Xe9305 sahibi degil..
Guzel Sohbet icin cok tesekkur ederim,sevgiler saygilar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 23 Ekim 2021; 12:43:55 >
75 inch TV olarak Ambilight alışkanlığımdan dolayı benim de beklediğim/bekleyeceğim seri olacaktı ama en başından beri haberlerini takip ediyorum. İlk önce miniled kaynaklı olarak çok yüksek fiyat bilgileri paylaşılmaya başlandı ve sonra doğru çıktı. TV'ler zaten TR'ye gelmedi ama Avrupa'da alıp kullananlar var. Local dimming ve siyah seviyeleri için şikayet fazla. Philips güncelleme de yayınlamış ama henüz çözememiş. Miniled TV'ler olarak en az 2. nesil ürünleri beklemek lazım gibi duruyor. Ama 75 inch iyi bir TV için artık 3000-3500 Euro/Sterlin gibi bir rakamı gözden çıkartmak lazım. Miniled'ler de OLED gibi pahalı ki artık kaliteli LED modelleri 25-30K TL'den listelenir hale geldik.
-
50pus 8506 aldım bende bakalım incelemesini yaparım kendimce .
Benim ilgilimi aslında 4 taraflı ambilight olması çekti. Dediğiniz mini led teknolojisnin şimdilik yolun başında ve geribildirimlerin de olumsuz olması üstelik uçuk fiyat ve ürünün gelmemesi yüzünden Syncbox ve led şerit alıp farklı markaları değerlendirmeyi düşünmeye başladım. Ama bu iki ürün de bayağı maliyetli ve şeritler 3 taraflı satılıyor. Astarı yüzünden pahalıya gelebilir. Keşke ambilight diye bir şey olmasaydı
Yeni taşındığım evde ev sahibi 65" Samsung bıraktı. Ne ben ne nişanlım TV izlerken keyif alamıyoruz. Hele ben aşağı yukarı 10 yıldır ambilight kullanıyorum, çok alıştım.
-
mini led pahalı, oled 805 veya 935 de güzel alınabilir , dediğiniz led şerid için adresleme yani görüntüye göre değişmiyor diye biliyorum..
Gradient lightstrip syncbox ile gönrüntüye göre değişiyor hocam. @ICEBLUEE
https://www.philips-hue.com/en-gb/p/hue-white-and-colour-ambiance-play-gradient-lightstrip-75-inch/8718699784799#overview
-
PUS9205 için yorumunuzu alabilir miyim? Geçenlerde aldım henüz teslim edilmedi, kararsız kaldım. Vatan’dan 15300 e geldi. Daha önce 65pus9435 almıştım. B&W Soundbar ve amblight sebebiyle ancak görüş açısı ve karanlık sahne performansı pek iyi değil.
İade edip Samsung 65Q800T mi alsam diye düşünüyorum…
Hocam bence Vatan vb yerlere kapalı kutu Q95T stoğu da sorun. Bu saydıklarınızın hepsinden daha iyi bir tv olacaktır. Fiyat biraz daha fazla olabilir tabi
-
21 bin civarina lg 65c1 satiliyor,cikabilirseniz onu alin.ama philipse o paralari vermeyin yazik gunah paraniza.o fiyatlara muadil 65q95t yada sony 65xh9077 de olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X