< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (11. sayfa)
-
-
Demekki firsatcilik yapiyorlar.ederi maksimum 16 filandir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam açıkçası yeni serilerde 9500 serisi altına pek bakıp inceleme okumadım. Ambilight özellikli ve 120Hz panel istiyorsanız önünüze çıkan model odur. Zaten yeni serilerde üst modelleri getirmedi henüz Philips ve miniled modellerde belirgin bir local dimming sorunu var. Onu da henüz düzeltmedi/düzeltemedi. Philips kullandığım dönemlerdeki tecrübelerim TV Philips olacaksa mümkünse en üst veya nispeten ürün gamında üst tarafta yer alan bir modelini kullanmak.
65pus9435 daha önceden kullandım. Fiyatına göre açıkçası başarılı bulduğum bir model idi. Daha sonra Sony 75XH9096'ya geçtim. Özellikle siyahlarda kesinlikle çok daha başarılı bir TV. 120 Hz FALD bir panel olarak hareketli sahne performansı da elşbette daha iyi. İyi siyah performansı istiyorsanız FALD panel bakmanızı öneririm.
65XH9096 şu an 16K civarı ama yaz döneminde 11K altına satıldı ki o fiyata alanlar gerçekten çok iyi bir fırsat yakaladı. Daha sonra arada 13K altına tekrar satıldı. Eğer ambilight işinden vazgeçebiliyorsanız Philips 65PUS9206 yerine ve 13K altına 65xh9096 tercih ederdim ama tekrar o fiyata iner mi muamma. Döviz kurları malum.
2020 serileri kapalı kutu kalmadı gibi veya çok az var artık. 2021 serileri ise bence çok gereksiz pahalı. Aradaki fiyat farkına değecek bir gelişim yok Sony Led TV'lerde ama artık fiyatlar böyle. Eğer HDMI 2.0 problem değil diyorsanız LED tarafında alınacak en başarılı TV Sony XH9505 serisi. 75 inch bir süredir Hepsiburada ve Amazon TR'de satılıyordu ve hatta indirime de girmişti. Satıldılar mı yoksa kurlar iyice artınca sonra daha pahalı satmak için listelerden mi kaldırdılar bilmiyorum. Ama Hepsiburada, Teknosa, Amazon, Mediamarkt takip edin. Kasım ayından elde kalan son 2020 modelleri de artık ne kadar indirime sokabilirlerse bu kur ile bir kampoanya yayıp elden çıkartacaklardır firmalar.
Samsung tarafını hiç bilmiyorum. Baktığım bir modeli yok.
OLED düşünüyorsanız da sanırım en iyi alternatif LG Evo panel ama fiyatı yüksek. LG'nin Evo olmayan OLED modelleri de var. Onların fiyatı nispeten "uygundur" ama açıkçası OLED TV de düşünmediğimden pek bakmadım ama OLED deyince de aklıma gelen marka Philips olmayacaktır. Panelleri LG'den de geliyor olsa OLED işinde LG kendisi zaten önde ve kendi modellerini tercih ederdim. Bir de kesinlikle ilave panel garantisi almak gerekecektir. OLED TV için ve LG yeni serilerde +3 sene garanti satıyor diye biliyorum. Ana konusu detaylı LG OLED'lerin.
Ambilightsız yaşayamam derseniz Philips HDMI SyncBox+GradientStrip+Bridge alıp istediğiniz TV'yi senkronlu ambilight hale getirebilirsiniz. Bu 5K bir harcama demek ve ayrıca aydınlatması senkronize olacak tüm içerikler HDMI Sync kutusundan geçmesi gerektiğinden TV'nin dahili uygulamalarını kullanamayacaksınız ve bir de kaliteli bir medya player almanız gerekecektir. Bu da ilave masraf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Ekim 2021; 21:58:5 >
-
Hocam zaman ayırıp uzun uzun cevapladığın için teşekkürler. XH9505 piyasada kalmamış. 65XH9077 Mediamarkt'ta mevcut fiyatı 14k. Sony bakarken KD65X85J gözüme çarptı, bu nasıldır?
Hdmi 2.1 aslında PS5 için gerekebilir onun dışında pek arar mıyım bilmiyorum. Mantıklı bi TV + Hue SyncBox(Bridge var) almak istesem SyncBox 2.1 desteklemiyormuş. Burada darboğaz olabilir sanki değil mi?
OLED hiç düşünmüyorum açıkcası. En ufak problem direkt gözüme batar, kafam rahat olsun istiyorum :)
-
X85J serisi 9096/9077 altında bir TV. Fald değil ve gerçek 10bit panel de değil. 8bit+FRC. İyi fiyata bulursanız xh9096/9077 bakın bence. Philips HDMI synchbox 2.0. Son güncelleme ile 1080P ve 1440P için 120Hz desteği geldi ama 4K’da 60Hz. 2.1 donanımsal olarak yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Ekim 2021; 23:17:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam X85J falan sakın bulaşma. Bu arada Mediamarkt'ta 14k internet fiyatıdır muhtemelen. Sık sık geceleri %10 indirime girer 65xh9077. Mediamarkt'ın bir şubesine giderseniz ve pazarlık yaparsanız da 14k dan daha ucuza kapatacağınıza eminim. 65Q95T de 26.500 yazmasına bakmayın internette. İnternet satışı kapandı o modellerin. Şubeye gidip sorarsanız uygun fiyat vereceklerdir mutlaka zaten internette daha geçen gün 16.880 tl ye gördüm 65Q95T kapalı kutu Samsung garantili. Şubeye gidip sormak lazım yani
-
Teşekkürler, yarın bi mağazaya gidip bakayım en iyisi. Bu arada 65Q95T de Dolby Atmos ve Vision yok. Bunun eksikliği hissedilir mi?
-
Dolby Atmos soundbar ile kullanılabiliyor diye biliyorum hocam. Dolby Vision eksikliği tonlama açısından biraz hissedilebilir ama Q95T zaten çok parlak (1800 nits) bir tv olduğu için aslında Dolby Vision'a çok da ihtiyacı yok. Hocam zahmet olmazsa, eğer 65Q95T ile ilgili fiyat alırsanız bana özelden teklif edilen fiyatı söyleyebilir misiniz? Ben de tv alma arefesindeyim ve 65Q95T düşünüyorum eğer fiyat kafama yatarsa ben de bu tv işini direkt gider hallederim. Şimdiden teşekkürler.
-
Özel fiyat alabilirsem PM atacağım
-
Selam arkadaşlar, philips 65OLED705/12 için 14.500 tl fiyat aldım, piyasa 18 binlerde ama oled sorunları kafamı karıştırdı, yani bilsem ki mesela 5.000 tane satılmış 10 tanesinde sorun yaşanmış eyvallah, yorumları falan okuyunca sanki hepsi sorunlu gibi yada ömrü hepsinde en fazla 3 yıl olurmuş gibi geliyor, teknoloji yeni olduğu için herhalde ne kadar kullanım ömrü olur kestirmek zor, sanırım burada kriter garanti kapsamına nelerin girip girmediği olacaktır değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim, (en az 7-8 yıl kullanım ömrü olsun ve çok film oyun vs yok günde ortalama 8 saat açık kalır)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nereden aldiniz hocam? 14500 u
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
pus9206 için bir inceleme çıkmış.
Çok yüzde yüz inceleme sayılmaz ama yine de fikir verir gibi.
Sonuçta satıcı incelemesi.
Siyahlar başarılı gibi ama oynatılan içeriklere sanki ara ara titremeye gördüm. Emin değilim.
SmartShop KRuayoutubeКогда мы выбираем себе телевизор, всегда хотим взять лучшее за вменяемую сумму. Так сказать, вписать в определенный бюджет - максимум возможностей! Большинство производителей, готовы привлечь Вас на полке в магазине, или соблазнить параметрами на ценнике. Лично я рекомендую руководствоваться впечатлениями от покупки, а не цифрами на бумаге! Об этом мы сегодня и поговорим! Я представляю Вашему вниманию - лучший телевизор 2021 года по соотношению ЦЕНА/ВПЕЧАТЛЕНИЯ! Это Philips 55PUS9206/12! У других просто нет шансов! Желаю приятного просмотра! Купить телевизор из обзора, с полной проверкой и настройкой можно прямо по ссылке: PHILIPS 55PUS9206/12 (120 Гц, HDMI 2.1, VRR) - https://smartshop.kr.ua/p1486461788-televizor-philips-55pus920612.html А еще он бывает в диагонали 65 дюймов: ТЕЛЕВИЗОР PHILIPS 65PUS9206/12 (120 Гц, HDMI 2.1, VRR) -https://smartshop.kr.ua/p1475244688-televizor-philips-65pus920612.html Спасибо что выбираете наш магазин! Сайт и контакты - https://smartShop.KR.ua Почта - emailsmartshopkrua@gmail.com Группа в Telegram - https://t.me/smartshopkrua Instagram - https://www.instagram.com/smartshopkrua Связаться со мной в Telegram - https://t.me/p_creative 00:00 - Вступление 03:40 - Комплектация 07:15 - Дизайн 09:52 - Разъемы 12:17 - Установка телевизора 13:42 - Операционная система 14:56 - Цифровое ТВ 15:45 - Качество изображения 21:54 - ЗВУК 29:18 - Выводы #PHILIPStv2021 #NEWtv2021 #55PUS9206https://www.youtube.com/watch?v=v8WwlUeG4mY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDUIN1 -- 1 Kasım 2021; 0:42:56 > -
-
39.000 inanılmaz gereksiz pahalı. 2500 euroya Avrupa’nın her yerinde var bu modelin 75 inç i. Fiyatları çok hızlı aşağı çekmek zorunda kalacaklar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende 65pus9206 aldım. Yanında da Tab8505 sound bar aldım. Gelince yorumlarımı yazarım. Aynı paraya 65Oled705 de alabilirdim ama gerek Hdmi 2.1 olmaması gerek Oledlere olan intibadan dolayı 65pus9206 tercih ettim. Miniledlerin fiyatları da uçuk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
slm hocam 806 modelini bende almayı düşünüyorum sizin durumunuz nedir varmı bi memnuniyetsizlik durumu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Normalde bu rakamı 75PML9636 için bekliyordum ama o zaman Euro 10Tl idi sanırım. İnanılmaz pahalı. Gerçi bu modelin fiyatı 2500-2600 Pound olduğundan güncel kur ile zaten TR satış fiyatı 34-35K olurdu. Kar marjı yüksek tutulmuş. Philips yeni modelleri genelde TR'de UK fiyatı*güncel kur olarak satılıyor(du). 75PML9506 bu fiyatta ise 75PML9636 herhalde direk 48-49K olacaktır veya getirmezler bile.
Bu modeller ilk duyurulduğu ve 2500-3500 "birimlik" fiyatlar konuşulmaya başlandığı zaman 65PUS9435'den Sony 75XH9096'ya direk geçmiştim. Ambilight çok seviyorum acak miniLed modellerin çok pahalı olacağı belliydi. Üzerine çip krizi, kur patlaması, firmaların yüksek kar marjı derken korkunç fiyatlar ortaya çıktı. Keza OLED TV fiyatları da ortada. Piyasadaki en ucuz 77 inch OLED 34K'dan başlıyor.
Philips miniled ilk TV modelleri olarak dimming ve siyah gösterimi konusunda bu modeller için oldukça eleştiriliyor. Yurtdışındakiler 2500-3500 birime aldıkları bu ürünlere bile çok pahalı deyip bir de bu sorunları görünce şikayet ediyorken biz 40-50.000 birim para verip aynı sorunları yaşarsak kafayı çizeriz :)
Donanımı kağıt üzerinde çok iyi ama Philips yazılım ile o donanımı en azından yönet(e)miyor gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 5 Kasım 2021; 11:25:34 >
-
Hocam Avrupa'da o fiyatlara çıktı ancak geçen gün 75PML9506'nın fiyatı 1800 Euro'ya kadar düştü. Bu fiyatlar Türkiye'de de bir iki aya hızlıca düşecek. 75 inç in 1800 Euro'ya düştüğü piyasada 65 inçe 2500 Euro isteyemeyecekler ve fiyatı düşürecekler bence.
-
Açıkçası fiyatlarını takip etmiyorum ama 1800 euro çok çok iyi düşmüş o zaman. TR listeleem fiyatı 39K. Düşse bile öncelikle 30K altını zor görür. İyice düştüğünde belki 25-27K altına düşer. Kurlar da malum. 2022'de yeni modelleri geldikten sonra belki ilk sürüm miniled TV'lerde teknoloji marketler yer açmak için falan indirim yapar ama artık özellikle 75 inch ebatta miniled veya OLED modellerini bırakın LED TV modelleri bile 25K üzeri geliyor. Ama umarım elbette düşer ve sonrali TV yenilememde Philips modellerini tekrar değerlendirmeye alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 5 Kasım 2021; 11:42:3 > -
Sanırım local dimming problemleri yüzünden hızlıca değer kaybettiler çünkü baya bi iade olmuş Avrupa'da. Şu anda Richer Sounds'da 75PML9506 2099 Pound. 27k'ya tekabül eder TL olarak. Philips her zaman pahalı başlar birkaç ay içinde çok hızlı düşer fiyatlar. Bakalım ben de kararsız kaldım şimdi PML9506 stoklara girince. 65 C1 almayı düşünüyordum şimdi birkaç ay bekleyip PML9506'yı mı alsam diyorum. Black Friday'i bir görmek lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X