Havalar ısınmaya başladı malum, kış lastiğini de şubatta takmama rağmen malum soğuklar vardı yazlığın ömrü bitmişti 45-50 bin civarı yol yapmıştım. Şimdi yeni yazlık arayışına girdim bir iki gündür. Edindiğim bilgileri marka model aşağıya yazacağım. Modellere göre tecrübe edinenlerden de paylaşmasını rica ediyorum. Öncelikle bu yıl çöpe attığım lastiklerim hakkında tecrübem: Marka-Model: Falken Ziex 914 215/55/17 45bin km yaptım. Gürültülü bir lastik değildi lakin aşırı dayanıksız bir lastikti. Bir daha alırmıyım asla. Her ay bir lastiğe çivi batıyor. Sürekli kendimi lastikçide buluyordum. Daha önceki lastiklerimde ya da halihazırdaki kış lastiğimdr böyle bir şeyle karşılaşmadım asla. Bu arada ilk 30 bin km de yol tutuşu çok iyi bir lastikti. Bu sene almak için araşırdığım lastikler (kendi tercih sırama göre sıraladım): 1- Pirelli Cinturato: Fiyatları lastikçilerde 1000 lira civarı. Yakıt ve performans olarak iyi deneyimler okuduğum için 1.sırada 2-Goodyear efficentgrip performance: Tüm lastikler arasında fiyat olarak ortanca olup, yakıt - tutuş- gürültü optimizasyonu hepsi ortalama olan bir lastik. İkinci sıraya koymamın sebebi aracım seat ateca istanbuldaki tümsek ve bozuk yollarda çok rahatsız ediyor. Yumuşak bir lastik olmasından ötürü ikinci sıraya koydum. Fiyatları 800-900 3- Bridgestone Turanza T005: En yumuşak turanza olarak piyasaya çıkmış görünüyor. Genelde kullanıcılar pek gürültü almadığını söylüyorlar. Benim araçta yalıtım iyi olduğu için gürültü ikinci planda, yakıt ve tutuş olarak da iyi etiket değerleri var. Fiyat olarakta 800 civarı. Michelin çok yüksek fiyat olduğu için pek araştırmadım, continentalide bir takım olaylar yüzünden almaya karşıyım bilenler bilir o sebeple araştırmadım. Harici olarak nokian wetproof f/p lastik olarak görünüyor lakin detaylı araştırmadım. 10 yıl boyu genelde bu markaları kullandığım için bu modeller üzerine yoğunlaştım. Yarın tekrar fiyat alıp takmaya gideceğim. Bu arada yaşadığım yer İstanbul. Umarım 2021 de yeni yaz lastiği alacak olanlar için iyi bir rehber haline gelir burası. Şimdiden teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021'de En İyi Yaz Lastiği Tercihi
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, aracın için en iyi yaz lastiğini seçmek oldukça önemlidir. Doğru lastik seçimi, sürüş güvenliğini, yakıt verimliliğini ve genel araç performansını etkiler.
En İyi Yaz Lastiği Sıralaması
Birçok lastik üreticisi, farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli yaz lastiği modelleri sunmaktadır. En iyi yaz lastiği sıralaması, özel testler ve lastik yorumlarına dayanarak belirlenir.
Yaz Lastiği Önerileri
Yaz aylarında güvenli ve verimli bir sürüş deneyimi için şu yaz lastiği önerilerini dikkate alabilirsin:
- Islak ve kuru zeminlerde mükemmel yol tutuşu sağlayan Michelin Pilot Sport 4
- Yüksek hızlarda bile dengeli ve tepkisel sürüş sunan Pirelli P Zero
- Uzun ömürlü ve yakıt verimliliği yüksek Continental PremiumContact 6
- Islak koşullarda olağanüstü performans gösteren Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
Yaz Lastiği Tavsiyeleri
Yaz lastiği seçiminde aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:
- Sürüş tarzın
- Aracın markası ve modeli
- Yaşadığın iklim koşulları
- Bütçen
Lastik Yorumları
Diğer sürücülerin lastik yorumları, belirli bir lastik modeli hakkında bilgi edinmenin değerli bir yoludur. Farklı platformlardaki yorumları okuyarak, gerçek kullanıcıların görüşlerini öğrenebilirsin.
Önemli Hatırlatmalar
- Yaz lastikleri, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kullanılmamalıdır.
- Lastiklerin düzenli olarak kontrol edilmesi, hava basınçlarının ayarlanması ve diş derinliklerinin ölçülmesi gerekir.
- Eski veya aşınmış lastikler, sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.