Ben de sizin gibi bağladım hocam |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (384. sayfa)
-
-
ogcodyoutubeHey everyone. Just first and foremost want to say. If you are more into accurate modes, this may not be the right video. Although I do appreciate cinema, professional and movie mode. I tend to really appreciate a more accurate mode when I'm either at the movies or watching from a home projector. when I am watching from a premium tv I am looking for a much different experience that is more dynamic, has more color punch, brightness and i want my highlights to shine bright and refined. They are 2 different experiences. And even then it depends on what I am watching. Either way this is just a video talking about my experience in the way i set up my tvs for the way I like to view them at home in most use cases. I am not looking to sway you in any direction. its your hard earned money and your choice in how you set up your own tv at your home and I am just sharing a perspective based off my own set up. It's not accurate and that's not what I'm aiming for in most cases. I am not the biggest fan of accuracy unless it's the right setting for as explained above. I have a projector for that. But I hope you enjoy the video and if you have any comments please let me know. Thank you all so much and I hope to see you on the next one.https://www.youtube.com/watch?v=FS9HTlkTo_A
-
Herkese merhabalar.
Mevcut panelim Pioneer Kuro 428XD. Sorunsuz kullanmama rağmen artık küçük gelmeye başladı. Bu nedenle güncel bir cihaza geçmek istiyorum.
65" belki bir üstü, siyahı-beyazı düzgün, renkleri doğal gösteren hangi modeli önerirsiniz? Smart ve ses özellikleri çok önemli değil. -
Merhaba kardeşim TV bakıyor 55s90c yi MediaMarkt da 55.500tl demişler. Vatanda da 55s90d yi aynı fiyat demişler. Siz hangisini alırdınız. 55s90c qd oled 55s90d Woled mıdır. TV den pek anlamazlar 55s90c alırsa bir ihtimal gen 2 çıkmayabilir değil mi. -
Afedersin ama iki ucu b.klu değnek resmen.
-
Evet mm den 55s90c aldılar inşallah gen2 panel çıkar. 1 yıl sigorta 3 yil garanti uzatma teklif etmişler 9.700 e ama almamışlar. Oledlerde yanma riski var 2 yılda bir şey olmaz muhtemelen ama 5 yıl içinde olabilir siz bilirsiniz demiştim.
-
Kesinlikle öyle. Tamamen farklı olacaklar diye yaptıkları akıl tutulması. S90D ve S95D'yi Teknosa'da yan yana gördüm. S95D 2004'te kullandığım Toshiba LCD televizyon gibi siyah renk var.
Karanlıkta zaten parlak panel de yansıma yapmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görmez -- 2 Aralık 2024; 16:57:10 > -
Hocam bu kadar tahmin etmiyordum. Dediğim gibi vatandakiler birde tv yi tam karşıdan gün ışığı gelecek şekilde bir konuma koymuşlar , siyah ağırlıklı oled demo videosu oynuyordu s90C yanında sanki yıllar sonra geliştirilen teknoloji gibi duruyordu D serisinin yanında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 2 Aralık 2024; 17:12:53 > -
Bu arada TV çok iyi. Yanına yaklaşan kimse yok renk parlaklığında ve hacminde. Ama mat panel batırmış.
Sadece gece film izlemek ya da maç seyretmek için alınır. Gündüz izlenmez. Benim görüşüm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: GörmezBu arada TV çok iyi. Yanına yaklaşan kimse yok renk parlaklığında ve hacminde. Ama mat panel batırmış.
Sadece gece film izlemek ya da maç seyretmek için alınır. Gündüz izlenmez. Benim görüşüm.
Oled tv siyahi sadece gece karanlikta verecekse ne anlami kaldi onun . Kaldiki gece karanlikta izlenecekse mat panel olmasinin ne anlami var. Saçmaliklar silsilesi
-
LG G4 panelde Düşük çözünürlükte vidoeları yüksekme modu benim kendi şahsi fikrime göre 4k düşük Bitrate içerikleride yükseltiyor.
Samsung Bu senede Şu yükseltmeyi iyi yapamazsa kesinlikle LG G4 G5 yönelcem
65S95B kullanıyorum gayet güzel geliyor bana ama, LG G4 oled tv izleyince benim o kadar ayar yaptığım tv deki Sıcak izleme tipinden daha bir ayrı güzel gösteriyor G4.
Samsung keskinlik artırma yapıyor gibi pullanma, kumlama vb tipi işleri LG giibi kusursuza en yakın yapamıyor, soft oled değil benim kendi deyimim öyle.
Sony bu işte kral dı artık yok ama LG bu eksikliği kapattı bence -
G4'e sıcak bakıyorsanız G5'i bekleyin, süpriz panel teknolojisiyle gelebilir.
-
Hocam merhabalar :)
Lg G4 görünce inceleyince kendi düşüncem Samsung Oled tv lere çözünürlük yükseltmesi mi artık Piksel işlemesi mi desem bu gibi işlerin değişmesi lazım
S95C de S95B den bir farkı yok şu çözünürlük elleme işlerinde.
Belkide Tv deki İşlemci bu işleri ayarlıyordur Samsung ta sağ olsun Mini led satmak uğruna en tepe işlemcileri Neo qled tv lerde kullanıyor halen öylemi yapıyor bakmadım ama S95C de B de öyleydi.
G5 beklicem ben, S95D zaten benim gözümde birşey ifade etmiyor oled tv te farklı bir kapı açtı açmaz olaydı.
-
Merhaba Rıdvan kardeşim
Şimdi bu düşük çözünürlük yükseltme kalite kıstasını hangi kaynakla test ediyorsun mesela?
Karasal yayınlardamı, 720p avi mp4 mkv formatlı içeriklerdemi?
Ben Tv'yi günlük kullanım ortalamamıza göre baktığımda, Pc üzerinden %60, Apple Tv üzerinden %30, karasal yayın %10.
Pc zaten çözünürlük upscale işlerini kodlamayı vs. Tv'ye bırakmıyor kendi hallediyor.
Apple Tv'de ise Netflix Amazon Prime Disney kaynaklarından içerik tükettiğimiz için görüntüde kalitesiz bir görüntü içeriği ile karşılaşmıyoruz.
Bunlar haricinde benim 10tb film arşivim var kaliteleri 640/720 vs. çözünürlükte, arasıra Usb'ye takıp izlerim diyorsan,
Veya Tv+, Tvbu yada uydu yayınlar benim için çok önemli, G4 daha iyi upscale yapıyor ise tercih edilebilir.
Ama bu fark %10-15 ise QD-Oled panelden daha pahalıya almaya değermi buna ben birşey diyemem.
Tabi çözünürlük yükseltme haricinde parlaklık renk hacmi renk doğruluğu ses kalitesi işletim sistemi tercihi format çeşitliliği vs. yaz yaz bitmez farklarda var
Bu gün Tv'nin en iyisini al seneye yada 2 sene sonra daha iyisi çıkacak, ben ne anladım bu işten
Mini led satmak uğruna diyorsun ama hem mini led aydınlatma kontrolünü hem görüntü işleme kontrolünü üstlenecek güçlü bir işlemci gerekiyor
95D'ye birşey diyemiyorum çünkü mat panel çok tercih edilen bir panel tipi değildir, seveni var sevmeyeni var.
Asıl 90D serilerindeki ülke ve boyuta göre karışık Woled kullanmalarına hiç birşey diyemiyorum
Mercedes'e Bmw motor takmak gibi birşey oldu bu seneki 90D'ler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 3 Aralık 2024; 2:34:4 >
-
55s90d kullaniyorum. Eski dizi ve filmler dijital platformdanda izlesen hd oluyor. Mesela bu ara two and half man izliyorum primedan. Hd yayin var. Bazi sahnelerde baya kumlanma var. Zaten samsungun upscale puanlamalari rtings de lg ye gore baya dusuk. Abimde lg oled var. 2 sene once almisti. Onda bu kadar kumlanma olmadigini soyluyor. Ayni icerigi acip deneme firsatim olmadi henuz. 4k ve hdr icerikler muthis. O ayri tabi -
Renk konusunda QD-Oled dünya kabul etmiş renk skalası daha yüksek ama Sansung Film modu üzerinden en iyi doğal ayar yapan sitelerden renk ayarlarlarına bakın samsung QD oled tvde yapın :) sanki karşında QD-Oled gitti Wloed geldi gibi oluyor yani doğal gösterim için LG paneli gayet yeterli G4 heleki , evet QD-Oled kadar renkli değil ama yeterli .
Samsung Fabrika ayarları ile Renk doğruluğuna pek önem veren bir firma değil :) varsa yoksa Dinamik modda renk çatlatmak satış yapmak , Film Maker mod iyi ama satış standında bu ayarda duran tv göremezsin .
LG C46 vs G45 deki panel tipindeki Siyah gösterim başarısı çok iyi geldi bana . ( TV kapatıp yan yana 65S95C ile C46 ve G45 baktık ) açıkkende farklı değildi zaten karanlık olan yerler ışık altında .
Tv kendi oynatıcısı ile yapıyorum . Netflix, Amazon , Disney filmleri 4k ama öyle Yüksek bitrate kalitesinde değil her film bu sebeple yükletme işlerinin LG de güzel yaptığı için fark burda bile anlaşılır gibi geliyor bana .
Ben LG doğru kapıyı açtım :) belkide bana güzel gelmeye başladı artık bilmiyorum ama LG G5 beklicem, kesin fiyatı çok yüksek olacaktır ama bir şekilde bakacam .
-
95C'de 1 senedir deneyimlediğim kadarıyla genel olarak Film modu en gerçekçi ve doğal renkleri sunuyor ya da benim için öyle diyebilirim. Renk düzeyi varsayılan olarak 26'da, vividci Standart ve dinamik moda alışkın arkadaşlara renkler fazla dolgun gelebilir. Bunun dışında 4K TrueHD filmleri Filmmaker'da seyrediyorum.
-
Doğru kapı tavsiye edilen ürünü almak yapmak değil zaten, içine sinen sana doğru gelendir :)quote:
Orijinalden alıntı: ridvan1903Renk konusunda QD-Oled dünya kabul etmiş renk skalası daha yüksek ama Sansung Film modu üzerinden en iyi doğal ayar yapan sitelerden renk ayarlarlarına bakın samsung QD oled tvde yapın :) sanki karşında QD-Oled gitti Wloed geldi gibi oluyor yani doğal gösterim için LG paneli gayet yeterli G4 heleki , evet QD-Oled kadar renkli değil ama yeterli .
Samsung Fabrika ayarları ile Renk doğruluğuna pek önem veren bir firma değil :) varsa yoksa Dinamik modda renk çatlatmak satış yapmak , Film Maker mod iyi ama satış standında bu ayarda duran tv göremezsin .
LG C46 vs G45 deki panel tipindeki Siyah gösterim başarısı çok iyi geldi bana . ( TV kapatıp yan yana 65S95C ile C46 ve G45 baktık ) açıkkende farklı değildi zaten karanlık olan yerler ışık altında .
Tv kendi oynatıcısı ile yapıyorum . Netflix, Amazon , Disney filmleri 4k ama öyle Yüksek bitrate kalitesinde değil her film bu sebeple yükletme işlerinin LG de güzel yaptığı için fark burda bile anlaşılır gibi geliyor bana .
Ben LG doğru kapıyı açtım :) belkide bana güzel gelmeye başladı artık bilmiyorum ama LG G5 beklicem, kesin fiyatı çok yüksek olacaktır ama bir şekilde bakacam .
-
Kesinlikle Öyle , gözüne hitap eden senin için güzeldir :)
Bu arada LG G5 te mat katman kullanmışlar :( ama ekranda Mat kaplama görünmüyormuş nasıl yapmışlarsa parlak gibi görünüyor ama yansıma min seviyelere gelmiş . LG Oled monitörlerden birinde kullanmış muhtemelen G5 te aynısı demişler , Samsung Odyssey OLED G8 mat monitörlerdeki ekran tipini s95D de olduğu mat benzerlik gibi.
Samsung 2025 te Mat panelinin peşinden gitmezse belki yönelirim yine .
-
Seneye buralar yine şenlenecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X