2023 egea 1.4 benzin satip ne alinir?
-
-
Bir yanımda 2011-2012 bmw 116 al diyor, diğer yanım ise olm mantıklı ol yarın öbür gün satacaksın satman kolay olsun, genç araba olsun diyip
Bu yorumu yapan bir kullanıcı premium marka arabaya binemez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle düşünmeni anlayabiliyorum fakat ülkemiz şartlarında maalesef ki arabayı da bir yatirim gibi görmek zorundayız
Neyi hoşuna gitmedi onu bilmeden nasıl yorum yapalım? Motor çekişi mi arabanın manuel olması mi benzinli olması mı? Veya hangi sebep
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Egea 1.4 alan biri motor ve çekiş dışında pek şikayetçi olmaz sanırım, bir de easy donanım çok boş. Arabasızlıktan 2021’de ben de almıştım, sıfır masraf 2 yıl kullandım, 2. elde 1 saatte sattım. İşte merete turbo motor koyunca da fiyat 1’i geçiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dediği araçları alabilirsin. Hafta sonu Egea ile gezmeye giderken, dediğin araçlarla sanayiye gidersin artık
Çekişinden şikayetçiysen satıp 2017-18 dizel otomatik donanımlı olanlarından alabilirsin hatta hb alırsan bambaşka bir arabaya binmiş olursun
5 yasi gecmemis araclar bakabilirsin.
Bende egea cross 1.4 lounge var 2023. ben de cekis gucunu begenmiyorum. Manuel ve cok sik vites degistirmek de adami yoruyor. Ama gidip yasli arac alma riskine de giremem. Hele ki dusundugun 11 yasinda araclar sürpriz. Ne kadar ekspertizde saglam ciksa da yaslanmis parcalar degismeye mahkum. sende patlarsa canin acir.
Ekleme 1.4lerin yakiti da benim canimi acitiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 10 Eylül 2023; 18:32:13 >
Aslında tam olarak bu bahsettiğiniz sebepler arabayı sevmeme sebebim. 10L+ yakıyor ve motoru güçsüz. Sürekli vites arttır azalt yoruyor insanı
zaten bu araçları isteyerek tercih etmiyoruz ki. en yeni model bu araçları alabiliyorsun
bende bulsam 1.4 egea alacaktım bayiden, bulamadım.
1.33 corolla aldım. oda egeanın aynısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 11 Eylül 2023; 13:55:12 > -
Tam olarka sebep bu :(
-
2. El düşük km 1.4 turbosunu veya 1.6 dizelini al geç
Ben de onu anlamıyorum. 1.4 atmosferik 95hp, 1400kg yerden yüksek araba alıyor sonra gitmiyor diyorsun. B segmentten bile ucuza c segment araba alıyorsun, yüksek kalite konfor bekliyorsun. Alırken uçmasını bekliyorlar herhalde. Sorun arabada değil kesinlikle, beklentilerde.
Aslında benim çok bir beklentim yok.
Mesela ben benim araca güvenip uzun yola çıkamam. (1.33corolla)
Sollama yapmak bu araçlarla tehlikeli bir hal alıyor. Hızını kestiğin an kamyonun arkasında dakikalarca kalırsın hızlanayımda sollayım yapamıyorsun sürekli tetikte bekliyorsun oda insanı çok yoruyor. Ve gerçekten hızını alamadığın anda hem kendimizi hem trafiği tehlikeye atabiliyoruz bu tarz araçlar ile.
Eşim şehiriçin de günlük işe git gelde kullanıyor uzun yola megane 4, subaru gibi araçlarla çıkıyorum. Oh be diyorum :)
Mazot, benzin pahalı olmasa corollayı kesinlikle torku hissedebileceğim bir araç ile değiştiririm. Aklımda 1.6 corolla var bakalım onuda denemek istiyorum. Nasip.
Bana lpg şart yıllık 20-30 bin arası yol yapıyoruz.
Beklentiye göre seçim yapınca memnun kalıyorsun işte. Ya da elindeki ile mutlu olmanın yolunu buluyorsun. Bende de 1.33 auris var. Uzun yolu geçtim, dünya turuna bile çıkarım. O derece güveniyorum. Performansı daha kötü araçlarla da uzun yola çıktım, 125cc motorla eşimle uzun yollara çıktım. Bahsettiğiniz durumla karşılaşmadım. Sabırlı olmak lazım. Bu tarz araçlarla uzun yolda 90-120 hızlarda gidiyordum, şimdiki araçlarımla 120nin altına pek düşmüyorum. 125cc motorla 80-90 gidiyordum, 800cc motorla . Güç ve konfor biraz hıza teşvik ediyor.
1.4 egeanın 10 litreden fazlasını bırak 10litre bile yaktığını görmedim. 65.000 kmdir kullanıyoruz yol bilgisayarı 7.2 şehir içi, uzun yol 5.5 litre. Ayrıca hadi 10litre yaksın aldığın arabaya yapacağın kafadan 5bin tl ile egea o farkın kapanması yıllar alır. Easy paket egea plastik ve kötü. Lounge , urban donanımlar gayet tatmin edici. Motor 20bin km sonrasında gayet güzel açılıyor alışınca da sorun olmaz.
satıp, egea 1.4 easy plus satın alabilirsin
-
Sırf bu yüzden bu motor ile bu araca hiç ısınamadım, araç bakıyoruz bizde yaşı yeni olsun bizi sanayilerde abi bu parça üretilmiyor - tedarik sıkıntısı var sorunu yaşamayacak şekilde bütçe dahilinde bir şey alalım diye. Egea tatlı gözüküyor ne kadar B+ olsada fakat motor olarak Egea'da 1.6 multijet otomatik dışında alınabilecek bir şey yok. 1.6 multijeti de 2022'de ufak bir revize etmişler sanırım 130 beygir olmuş.
Daha önemli bir sorun dizelin, avrupa ve ülkemizdeki geleceği ne olacak. 1-2 yıl öncesine kadar mazot ülkemizde benzinden ucuza satılırken artık 4-5 TL daha pahalı bugünün tarihi itibarı ile. Yani normalde dizellerin torku, gidişatı daha iyi denir fakat aynı küçük hacimde aslında ben bunu doğru bulmam zira çoğu firmada 1.5 turbo benzinli motor 1.5 dizel motordan hem beygir olarak hem maksimum tork değeri yüksekliği benzinlilerin dizellerden bir miktar daha düşük olsada genel tork eğiliminin dengeli yüksekliğinin dizellere göre çok daha avantajlı olması nedeniyle benzinli performans için, ideal kullanım için avantajlıyken fiat motorlarında tam tersi.
Bu adamlar gerçekten benzinli motor üretemiyorlar anladığım kadarıyla. Renault gibi yılların dizelcisi bir firmanın bile 1.3 tce ile 130-140 beygirle yer edinebildiği bir piyasada Fiat bizde turbo benzinli normal güççücük hibrit falan fistan olmadan bir motor yok yapamadık durumunu anlayamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 29 Ekim 2023; 14:20:43 >
-
Hocam ben 1.0 yaris 68 bg ile 2004 yılındaklima açık 3 kişi assosta kamyon solladım. O zamanlar yollar böyle değildi tek git tek geldi. Arabalarda Turbo vs çoğunda yoktu bmw bile 2.0 atmosferikti.
Demem o ki devrini ve kendinizi ayarlarsanız her araba ile sollarsınız.
Satıp multijet olanından alabilirsin. Parasını verirsen 1.5 turbo mild hibrit motoru bile var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dediği araçları alabilirsin. Hafta sonu Egea ile gezmeye giderken, dediğin araçlarla sanayiye gidersin artık
|
Benzer içerikler
- toyota chr alınır mı
- suv tavsiye 2024
- honda jazz yorum
- opel 1.2 t motor nasıl
- seat arona yorumlar
- renault arkana fiyat
- uçan araba fiyatları
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X