Şimdi Ara

2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
51
Favori
39.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam peki değişim mi oldu aldığınız yere mi iade ettiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erturul

Hocam peki değişim mi oldu aldığınız yere mi iade ettiniz

İlkini Samsung merkez iade alacaktı çok bekletti beni Amazona iade ettim.
    İkincisini direk Samsung merkezden gelip geridönüşüme patır kütür götürdüler içim cız etti valla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S90C’yi servis menüsünden s95c yapanlar var forumlarda anlatılıyor. Bu şekilde kullanan var mı? Panelin gen2 olması lazım ama.

• panareturns kullanıcısına yanıt

95C yapınca ne değişiyor?

• ucel kullanıcısına yanıt
    Panel s95 ile aynı. (Gen2) ama bir takım limitler var. Bu limitler kalkıyor ve panel s95 ile aynı görüntüyü veriyor.( daha yüksek parlaklık-1400-1500 nit) bazı kullanıcılar görüntünün de iyileştiğini ve daha 3d bir hissin olduğunu yazıyorlar. Ben yapmadım ama düşünüyorum.

• Servis menüsüne nasıl giriliyor ben bulamadım bir türlü

Gen 2 olup olmadıgını nereden öğrenebiliriz?

Birde zaten OLED yanıgından korkuyorum bu işlemden sonra yanma riske artmaz mı acaba?

Onun dışında ürünün garanti dışı kalması ihtimali var mı?

Panel aynı, s95C’de ek soğutucu da olmadığı için öyle bir risk yok. Sadece işlem yapılırken 3D sound da kapatılmak zorundaydı diye hatırlıyorum, yeterince parlak geldiği için seste downgrade olmasın diye yapmamıştım ben

• Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt

Ben sesi zaten harici olarak alıyorum o bende sıkıntı degil ama ben yine sıkıntı çıkmasın ilerde diye böyle birşeye kalmışmam sanırım :)

Ben de harici alıyorum ama soundbar da Samsung olduğu için q symphony’i etkilesin istemedim

• Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt

Bende de Ses sitemi Samsung Q990B Var ben TV den hiç ses çıksın istemiyorum sesler birbirine giriyor gibi hissediyorum onun için Q-Symphony i kapatıyorum.

• Smart things uygulamasında kumanda var. Belli aralıklarla ses ve numara kombinasyonları tuşlayıp servis menüsüne ulaşıyoruz. Anapeak yazan bölüm 512 ise gen 2. Diğerleri gen1. 3d Audio kapatmaya gerek yok diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erturul

Merhaba,
    65S90C tv nin dün kurulumu yapıldı tv de pembe görünen piksel hatası var sanırım ölü piksel oluyor 1 adet ve çok hafif üstten yamukluk var aynı durumla ilgili servisle görüşen oldu mu hiç tek ölü piksel için çağrı merkezinin test için yönlendirdiği ekranda da belli oluyor

Bu pembe piksel bende de vardı ilk başta bu olu piksel değil diyecekler ama kabul etmeyin 1 tane degisim olmaz diyecekler onu da kabul etmeyin thh ye verirsem benim lehime karar verecek uğraştırmayın beni felan deyin gelen yeni cihazda da ilk başta kurulum yapanlara söyleyin dikkatli kurun diye yamulursa kabul etmem deyin genelde kurarken yamultuyorlar sonrasında olu piksel testini dikkatlice yapın bana 3. Değişim cihazında olu piksel olmayan denk gelebildi gelen iki yeni cihazdada olu piksel vardı birinde 1 diğerinde 2 adet

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Selamlar arkadaşlar, LG G4 alacaktım ancak masa standı olmaması sebebiyle (evet komik bir sebep benim için önemli  ) Samsung S90D almaya karar verdim.

Fakat... Teknosasa iki televizyona da yan yana bakıyorum, S90C bariz bir şekilde S90D'den daha iyi görünüyor? Beni bilgilendirir misiniz açıkçası S90C'nin berrak ve dinamik görüntüsüne bayıldım, S90D yanında lcd gibi görünüyordu.

Neden böyle? Hangi tvyi almamı önerirsiniz?

• Oziko kullanıcısına yanıt
    Evet doğru. 90d’nin mat ve yansıtmasız kaplaması var. O yüzden cansız gözüküyor.

Malesef yapamadım hocam servis menüsüne giremedim

• Kombinasyonu hızlıca tuşlamanız lazım. Reddit’de var bu konu. Google’da s90c Service menu access diye aratın çıkar. Ben yaptım benim panel anapeak 512 yani ikinci jenerasyon. Bu paneller bu ufak mod ile s95 oluyor. Ne kadar parlaklık o kadar iyi HDR. Tabii riskler göz önünde bulundurulmalı.

Aşağıdaki linkte 3 metod var siz hangisini kullandınız?

https://www.avsforum.com/threads/2022-202x-samsung-service-menu-access-details-tips-tricks-mods.3299009/

• Servis mensünden bu oynamaları yaparsanız cihazınız garantisi devre dışı kalır bilginiz olsun

• Merhabalar ,

hali hazırda 55q95T cihazım var 4 sene oldu alalı ancak evelsi gün sert silmeden kaynaklı likit sıvısı leke haline geldi ve panel gitti.. bu televizyonu uygun fiyata vericem yerine ne alabilirim önerileriniz nelerdir ?

75QN800D

77S90C

77S90D

75QN90D

8k neoqlede kafam gidiyor oledde yanma sorunu halen devam etmekteymiş ve televizon aşırı hassas estetik oluşundan dolayı. Performans bakımından beni memnun edecek tv hangisi ? Ps5 oynuyorum ve eşimle karasal yayın + netflx vb şeyler izliyorum. Lg ve philips kesinlikle düşünmüyorum. Bütçe 80-130 bin tl arası. Artısı eksisi yönünden bana önerebilirmisiniz ? İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.