Şimdi Ara

2023 Skoda Kodiaq vs 2023 Mercedes GLB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araçlardan çok anlamayan birisi olarak 3 kişilik aile için şu iki SUV aracı karşılaştırabilir misiniz?

Fiyat karşılaştırması yapmadan konfor, hacim, güvenlik, yol tutuş, hızlanma gibi teknik veri karşılaştırması rica ediyorum.

Aracın atik olması ilk kriterlerim arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Standartuye -- 4 Haziran 2023; 15:48:52 >

• Hocam enteresan bir karşılaştırma olmuş. Eğer marka bir kriterse, kodiaq direk elenir. eğer değilse o parayı GLB ye hayatta vermezdim. Bu karşılaştırmada gerisi teferruat bence.

Kodiaq ve GLB boyut olarak çok yakın araçlar ( bknz : Dimensions: Mercedes-Benz GLB 2019-present vs. Skoda Kodiaq 2016-2021 (carsized.com) ama iç hacim Kodiaq da biraz daha ferah olabilir özellikle arka tarafta.

Performans olarak her iki motor da o kasalara ağır geliyor sanırım. GLB yi hiç tecrübe etmedim. Ama öyle bir söylenti var internette. Ama Kodiaq kullandım 2 gün kadar. 1.5 TSI bence çok hoş bir motor. Ama kodiaq da zayıf kalıyor. .

Ha ben olsam bu paralara 2020 veya 2021 düşük km bir X3 alırdım. Ama tabi burada "ben olsam" kısmı çok önemli bir faktör zira sizin kriterleriniz , tercihleriniz burada en büyük belirleyici olacak.

Son olarak marka algısı ile ilgili şunu söyleyim, maalesef, ama maalesef, marka algısı bizim ülkemizde herşey demek. Aşırı derecede takıntılı bir milletiz bu konuda. Yani benzinlikte camı silen çocuk birl ayrı bir saygıyla ( bak sadece bahşiş verir hevesini kastetmiyorum) ilgileniyor arabayla. Garibanın zulmü garibana, bir megane bir corollaya yol vermemek için arabasını ortaya koyar, arkadan kıytırık 136 bg motorlu c200d gelsin gurur duyarak verir yolu. Yani bu konsept hoşuna gidiyorsa kodiaq a hiç bulaşma. Her ne kadar bence çok güzel bir araba olsa da asla o hissi yaratmıyor çevrede :D

• Hacim ve konfor Koadiaq, segment olarakta daha üstün. Onu tercih ederdim marka takıntısı yoksa.. Motor vs iyi.

• Hocam enteresan bir karşılaştırma olmuş. Eğer marka bir kriterse, kodiaq direk elenir. eğer değilse o parayı GLB ye hayatta vermezdim. Bu karşılaştırmada gerisi teferruat bence.

Kodiaq ve GLB boyut olarak çok yakın araçlar ( bknz : Dimensions: Mercedes-Benz GLB 2019-present vs. Skoda Kodiaq 2016-2021 (carsized.com) ama iç hacim Kodiaq da biraz daha ferah olabilir özellikle arka tarafta.

Performans olarak her iki motor da o kasalara ağır geliyor sanırım. GLB yi hiç tecrübe etmedim. Ama öyle bir söylenti var internette. Ama Kodiaq kullandım 2 gün kadar. 1.5 TSI bence çok hoş bir motor. Ama kodiaq da zayıf kalıyor. .

Ha ben olsam bu paralara 2020 veya 2021 düşük km bir X3 alırdım. Ama tabi burada "ben olsam" kısmı çok önemli bir faktör zira sizin kriterleriniz , tercihleriniz burada en büyük belirleyici olacak.

Son olarak marka algısı ile ilgili şunu söyleyim, maalesef, ama maalesef, marka algısı bizim ülkemizde herşey demek. Aşırı derecede takıntılı bir milletiz bu konuda. Yani benzinlikte camı silen çocuk birl ayrı bir saygıyla ( bak sadece bahşiş verir hevesini kastetmiyorum) ilgileniyor arabayla. Garibanın zulmü garibana, bir megane bir corollaya yol vermemek için arabasını ortaya koyar, arkadan kıytırık 136 bg motorlu c200d gelsin gurur duyarak verir yolu. Yani bu konsept hoşuna gidiyorsa kodiaq a hiç bulaşma. Her ne kadar bence çok güzel bir araba olsa da asla o hissi yaratmıyor çevrede :D

• MaddogJin kullanıcısına yanıt

“""""""""""Garibanın zulmü garibana, bir megane bir corollaya yol vermemek için arabasını ortaya koyar, arkadan kıytırık 136 bg motorlu c200d gelsin gurur duyarak verir yolu. "'"'""""

Hocam bu eskide kaldı artık . İstanbul da kimse kimseye yol vermiyor , markası Porsche, Rolls Royce vs ne olursa olsun ..

hocam yorumlarınız için teşekkürler. paylaştığınız link de gerçekten çok faydalı.

enteresan bir karşılaştırma olmuş cümlenizi biraz daha açar mısınız.açıkçası belirttiğim gibi araçlardan hiç anlamadığım için sıfır fiyat olarak aralarında 250 bin lira fark olan iki SUV aracı karşılaştırmak istedim.

marka algısı elbette mercedes'te çok daha yüksektir fakat mercedes'in teknik olarak ne özelliği var kodiaq'a üstünlük olarak onu öğrenmek istedim.

ben olsam yorumunuzu da rica ediyorum. BMW'nin suv tasarımı her iki aracın da üstünde. 2M lira civarında x3'ler sanırım 2017 2018 model olacaktır. BMW 'nin bu iki araçtan üstün olduğu husuları da belirtir misiniz?

• Kodaiq kardeşi tarraco alırdım. Kodiaq gereksiz pahalı.

Glb vasat bir araç. O paraları hiç haketmiyor.

3 kişi için ikisi de gereksiz büyük araçlar. Renault austral iki modelden de daha güncel, daha iyi olur.
  • Standartuye S kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

O halde "bence" kısmı içerisindeki yorumlarımı paylaşayım. Yani teknik bir uzman yorumu gibi düşünmeyin lütfen aşağıdakileri.

1. Öncelikle ben de sizin gibi suv seven biriyim. Ve her ne kadar ihtiyacım olmasa da ( Biz de eşimle birlikte 2 kişilik bir aileyiz) büyük araç hoşuma gittiği için SUV tercihinde de büyük aracı tercih ediyorum. Bu bağlamda 2 araçta güzel. Ama gerçekten benim gibi böyle bir takıntınız yoksa kesinlikle Kodiaq felan çok gereksiz büyük arabalar bunu söyleyim. ( ben kabul ediyorum bendeki bir takıntı)
    2. Karşılaştırmanıza enteresan dedim çünkü; gerçekten ihtiyacı karşılamaya yönelik bir alışverişte, 250k fazla verilip glb almanın hiç bir artısı yok. Ama prestij önemliyse, o zaman da kodiaq ın hiç şansı yok. İsterseniz 0 alın kodiaq'ı , 2008 model x5 daha çok dikkat çeker. Ama ihtiyaca yönelik rahat ve görece daha sorunsuz bir yürütme isteyen biri de zaten 2008 x5 e para vereceğine tertemiz kodiaq alır.
    3. Dürüst olmak gerekirse kodiaq ın yapamadağı hiç bir şeyi GLB yapamaz. Mesela avrupa da isnanalr bizim kadar "başkan merso başka yaaaa!" modunda olmayıp hakkaten parayı gerçekten işini görecek arabaya yatırdığından. kodiaq satışları GLB nin çok üzerindedir ( bknz: European sales 2022 - Q1-Q3 midsized crossovers - carsalesbase.com ) üstelik avrupada fiyatları arasında okadar uçurum da yok

Kodiaq L&K : Škoda Car Range | New 2023 Range | Škoda UK (skoda.co.uk))  46K Paund

GLB 200 AMG Line Premium : GLB 200 AMG Line Premium - Model - Mercedes-Benz Car Configurator 42K Paund

Çünkü hakkaten GLB de önde yıldız olmasının dışında bir artı yok

4. Dediğiniz gibi 2m civarına 2018-19 bir x3 alabiliyorsunuz. Burada 2 özellik benim tercih sebebim. Birincisi dış tarasrımını aşırı güzel buluyorum. Ki bu tamamen göreceli. 2. si ise 170 BG lik 1.6 ünite benim hoşlandığım bir motor ( her ne kadar sorunları olsa da her motor gibi).

• commandx C kullanıcısına yanıt

Kodiaq pahali derken , santa fe ve Kia Sorento fiyatlarını görmedin heralde. Kodiaq yerine tarraco tavsiye etmen ise komik olmuş biraz. Tarraco çok kalitesiz bir araç her yeri sert plastik. 5008 ise kagit üstünde D SUV .

haklısınız hocam.

BMW önerinizi göz önüne alacağım.ikinci el araç almak ülkede sıfır almaktan daha zor artık tabi.

• 3 kişilik ailenin 7 kişilik kodiaqda ne işi var?atiklik yol tutuş falan demişsiniz tam lahana turşusu olur bu kiyasa
    glb güzel araba 4x4 alınacaksa eğer bütçe de varsa uygun olur,ama atik değil,önden çekişli mercedes zaten almayın,yol tutuş demişsiniz zira.
    sizin bütçeye ve kriterlere uyan araçları sayayım
    yeni kasa compass 4xe (konfor 4x4 olduğundan yol tutuş hacim 240 hp performans full dolu )
    tonale
    3008 ,c5 aircross 1.6t
    sportage,tucson 1.6t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 5 Haziran 2023; 22:34:44 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

hocam bmw dışında glb ya da kodiaq'dan atik bir araç grubu var mı citroen grup hariç? vw ya da başka bir markada?

compass var

tonale var

kia sportage var

nissan qasqhai var

cr-v var

alman takıntısı varsa kriterlerinize onu yazsanız zaten bu araçları önermem ayrı konu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Haziran 2023; 9:56:49 >
  • 3 kişilik aileye Kodiaq da GLB de gereksiz olur. Atiklik falan da bekliyorsanız başka seçeneklere bakın direkt. Bu araçlar geniş aileler için olan ağırbaşlı araçlar. Birisi de Tarraco yazmış. Kodiaq'a göre hem daha kalitesiz hem de en az 1.5-2 litre daha fazla yakıyor. Tutulmaması ve kasa değişecek olması da cabası.

• 3 kişilik aileye görece A sınıfıda yeterli!

Öyle bir sınırlamayı saçma buldum. Kişi kendi belirler ihtiyacının sınırını.

Ben olsam GLB alır geçerim. Fazla düşünmeye gerek yok.
  • Panthér kullanıcısına yanıt

atiklik yol tutuş arayan müşterinin 3 kişiyle kodiaq alması mantık dışı olur

glb güzel araba 0 100 u 9.5 sn civarı sorun olmayacaksa alınır

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Atiklik yol tutuş vs. öncelik ise bu sınıf /bu seçenekler yanlış zaten.
  • Panthér kullanıcısına yanıt

bende ondan arkadaşa 4x4 compass önerdim 240ps veya tonale

• Mercedesi alırsanız, bir mercedes alırsınız, binerken mercedese binersiniz, satarken mercedes satarsınız. bu tum süreç boyunca muhattap oldugunuz kişiler bu çerçevede yer alır. aracınızı satarken bile mercedes müşterisine satmak ile, eline 3 kuruş para geçip suv alma sevdasına düşmüş binlerce gereksiz ve alıcı bile olmayan insanla muhttap olmamak bile mb almak için geçerli bir sebep.

• vincentvega kullanıcısına yanıt

SUV olup, atik olup bu seçenekler dışında çok seçenek yok gibi sanırım hocam?

BMW'nin durumu ortada. (fiyat olarak)

VAG grubu, GLB büyük gelir dedik.

Jeep compass çok şık fakat ülkede tutulmuyor, sebebini de bilemedim.

ha siz tutulan araba istiyorsunuz, e ne diye bizi yordunuz ki azizim?

tutulan suvlar belli

tiguan 3008 tucson x trail qasqhai

premiumda glb olur x1 yine olur

biraz ufak olsun tutulan olsun derseniz t roc olur

bu tip esnaf araçlarına bakın ,satarken beklemezsiniz

baştan kriterlere 2. eli iyi suv yazsanız zaten kasmazdik:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Haziran 2023; 19:18:4 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.