Şimdi Ara

JAZZ 1.5 HİBRİD*253 NM T*0-100 9,4 S* Ş.İÇİ 3,6 L*S&S ACC*10 AİRBAGLİ TEK B SEGMENTİ *KOLTUK ISITMA (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.635
Cevap
55
Favori
76.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.5 milyon para verip almışım ne temsilcisi
    Diyorum ki teknik dökümanlara bakıp veya 15-20 dklık 3-5 video test izleyip karar vermek zorunda olmayalım, tecrübelerimizi paylaşalım.
    Yarın bir gün sorun çıkartırsa onu da yazarım, bana ne Honda nın sahibi miyim?
    Maksat bilgi paylaşımı olsun, neyin iyi neyin kötü olduğunu bilelim.
  • wixland kullanıcısına yanıt
    Arabanin bagaji harici olumsuz bir tarafi yok ki, ne yazmaliyiz ?

İlk defa hem performansli hem de super ekonomik bir jazz yapmayi basarmislar, ustelik bu sefer yalitimli da. Donanim desen segmentinde daha iyisi varmi bilemiyorum , guvenlik donanımi birak b segmentini c segmentinde 10 havayastikli arac yok. Varsada birsuru ek para vermen gerek.

İngiltere de yilin b segment araci seçilmiş, almanya da en sorunsuz araç olmus, red dottan ciktigi yil odul almis, bizle de alakasi yok yani yurt disinda da begenilyor.

Gönlün olsun diye kötü birsey yazayim, arka da kol dayama yok yurt disinda var turkiyedekilerde yok.

Acaip muzdaripim

Simdi iyi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 28 Kasım 2024; 0:34:3 >
  • Arac şehir içi çok pratik bi araç + eski nesiller sorunsuz hibrit için bişey diyemem buda öyledir büyük ihtimal ama onun dışında abartılacak bişeyi yok bence

Abartmiyoruz ki, olani soyluyoruz.

Hangi b segmentinin 0-100 u 9.4 saniyeyken sehirici tuketimi 3.6 litre?

Hangi b segmentinin ic hacmi bu kadar genis?

Hangi b segmentinin guvenlik donanimlari bu kadar fazla?

Hangi b segmentinin gorus acilari bu kadar ferah ?

Hangi b segmentinin standart donanimi bu kadar bonkor?

Hangi b segmenti bu kadar sorunsuz? ( Son almanya verisine gore yaziyorum kisisel gorusum veya varsayim degil)

Bu sorulara cevap verin, bana alternatif bir b segmenti de soyleyin sonra abartiyormuyuz abartmiyormuyuz onu tartisiriz

Hayirli gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 28 Kasım 2024; 0:43:43 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Her aracı rakibine göre artıları eksileri vardır hocam yoksa herkes kağıt üstündeki verilere istatiğe göre davransa dünyada tek bir model satılırdı. diğerlerini kimse almazdı. araç size mükemmel geliyor olabilir. belki dünyadaki en mükemmel araçta olabilir. ki hondaya göre öyle ki baya pahalıya satıyor ve bu mükemmel aracı TR de ve dünyada sadece küçük bir azınlık farkedip alıyor.

Ben bana bu sayfada garip gelen bişey yazdım sürekli aynı özelliklerin övülmesi gibi onun dışında arabayla bir sıkıntım yok

Umarim kismet olur crosstar alirsiniz, o zaman sizde farkli seyler yazmayacaksiniz emin olun.

Surucusunu sabah olsada arabami sursem hisleri uyandiran bir arac yapmislar, umarim sizde tecrube edebilirsiniz.

Hayirli gunler

Söylediklerinize katılıyorum çok abartılıyor.

Ama iyi araba.

Parasını eder mi? etmez hiç bir B segment araç bu parayı etmez lexus mu bu. Ancak piyasa böyle malesef ve hala youtube da binlerce izleyicisi olan gurulara parayla bu devirde 1.4 milyona hibrit araç satıyorlar diye reklam yaptırıyorlar. Sanki 1.4 milyon çok bir para değilmiş gibi.

Bugün 30 yıl aynı iş yerinde çalışmış bir kişinin 40-60binTL aralığında maaşı olsun. Emekli olup kıdam tazminatı tavanı olan 42bin den 30 yılın tazminatını alsın bakın 30 YILIN! Kabaca 1.2 milyon TL tazminat yapar ki o bile yetmiyor Jazz almaya. işte youtube da birileri çıkıp 1.4 milyonun kelepir olduğunu iddaa ediyor.

Ama iyi araba  

Bunun farı da hiç aydınlatmıyormuş diyebilmeniz için öncelikle daha iyi aydınlatan bir araç kullanıp tecrübe etmeniz lazım.

Mesela koltukları özellikle çok rahatsız buluyorum uzun yolda baldır desteği yok, yan destek yok. Ancak çocuklu bir aile olduğum için bendeki 2021 crosstar da su geçirmez kumaş olduğu için aynı zamanda çok da seviyorum çünkü leke tutmuyor. Çocuk dondurma döküyor orda 1 hafta kurusun ıslak mendille silmek 5sn.

Yani araçtaki çelişkiyi görüyormusunuz kötü birşey bile iyi gibi olabiliyor. garip bir araç jazz

Ha aracın kötü yanı varmı? Herkes kendince kusur bulur. Ben tipini diyorum. Tipi çok kötü daha eli yüzü düzgün bir araç olsa ve bagaj hacmi bi 100lt daha fazla olsa çok ciddi satış rakamlarına ulaşırdı tabi öyle bir üretimi varsa Honda 'nın. Jazz sadece ülkemizde değil dünya da da öyle ahım şahım satan bir araç değil sonuçta.

Evet Jazz da çift geri vites lambası var ve bu bir güvenlik standardı olması gerekir zaten.

Bu arada Jazz ile ilgili aklıma kötü birşey geldi.

Belki yeni kasada bu düzeltilmiştir tam bilmiyorum.

B modda frenleme yaparken araç fren lambası yakmıyor. Bu bence büyük bir güvenlik eksikliği. Eğer arkamda biri varsa sırf fren yaptığımı görsün diye frene de dokunuyorum lambaları yakmak için.

• SebastianTR S kullanıcısına yanıt
    Sanirim hala o sekilde.

Ama soyle bir sey okudum, bende baslarda hep b ye alip yavasliyordum frene basmiyordum.

Ama frene bassakta once rejeneratif fren devreye giriyor biz basinci arttirdigimizda balatalar calisiyor.

Yani b ye almamiza cok ta luzum yok uzun bir yokuş inmiyorsak
  • Uzun süreli yokuş inmiyorsanız tabiki B nin anlamı yok. Ya tamamen dur kalk trafik olacak. Yada uzun yokuş olacak.

Yoksa akan sıkışık trafikte ben B moduyla gideyim derseniz aracın akışına engellediğiniz için tüketiminiz artar. Deneme yanılma işi biraz yola göre trafiğe göre

• SebastianTR S kullanıcısına yanıt

Bence de şıkışık trafikte B modunda gitmek aracın akışını etkiliyor. B modu için en iyisi eğimin olduğu yol güzergahında kullanmak.

• deyvidey kullanıcısına yanıt

e aracı aldınız iki kelime izlenimlerinizi yazın :)

memnunmusunuz

Aracı aldıktan sonra İzmir'den istanbul'a geldim ve ertesi gün hanıma teslim ettim , ben servisle işe git gel. Hafta sonu dahil , şu dakikaya kadar elimi süremedim:)

Sürüş ile ilgili kısa gözlemim ,  özellikle 1.nesilden geçtiğim için , araç resmen konfor kalite ve yakıt ekonomisi olarak çok fark ettiriyor. Dolu depo ile 440 - 450 km ye yakın yol yaptık. Halen 520 km yol yapabilirsiniz diye gözüküyordu ve depo yarının bir tık üzerindeydi .

Sürüş , konfor , paketin dolu olması güzel ve gayet zevkli bir sürüşü var . Önceki jazz ile şehirler arası yolculuk yoruyordu, bununla toplamda 600 km gezdim şehir içi trafikte dahil , yorulmadan zevk ile yolculuk yaptık. Şehirler arası yolda 140 -150 km de hiç hissettirmeden yolda gidebiliyorsunuz. Önceki jazzımla 120 üzerinde tedirginlik veriyordu. Ben oldukça memnunum. Zaten önceden de Jazz kullanıcısı olduğum için ben ve özellikle eşim araçtan çok memnunuz.

Ek olarak kullanmaya fırsatım oldukça, konuya yorumlarım ,sorularım ve katkım olacak muhakak :)

• deyvidey kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler ayrintili izlenimleriniz icin, bu arabaya sehirici arabasi yaftasi yapistiriyorlar ama bu jenerasyonla dediginiz gibi sehirlerarasi da gayet konforlu ve performansli.

1300 kg Kasa agirligindan mi bilemiyorum ama yüksek hizlarda hic rahatsizlik vermiyor, yuksek hizdan.kastim 150-170 arasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 28 Kasım 2024; 19:31:40 >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.